No i kolejny problemik w moim związku ;)

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
SANCHEZ
Bywalec
Bywalec
No i kolejny problemik w moim związku ;)

Postautor: SANCHEZ » 20 lip 2005, 22:07

Słuchajcie, znowu mam problem z dziewczyną ;), który polega po krótce na tym, że...
od jakiegoś czasu bawie się aparatem cyfrowym, sporo fotografuje, można powiedzieć że mnie to wciągnęło. Po przejrzeniu różnych stronek fotograficznych natrafiłem na piękne zdjęcia przedstawiające akt, bardzo mnie to zaintrygowało i zaproponowałem dziewczynie, że mógłbym i jej zrobić taką małą sesję, tym bardziej że dysponuję odpowiednimi warunkami - wolna chata do końca sierpnia, niezłym aparatem, no i bardzo atrakcyjną modelką :) Ale oczywiście ze strony mojej dziewczyny jest straszny opór. Gdy po paru rozmowach w końcu prawie udało mi się ją przekonać, to jakoś tak niechcący wypaliłem, że te zdjęcia mógłbym poźniej zaprezentować na jakimś forum fotograficznym do oceny - oczywiście za jej zgodą. I tu nastąpił totalny zwrot wydarzeń. Moja dziewczyna uznała że jestem chyba nienormalny, że w ogóle myślę o jakiejkolwiek prezentacji takich fotek, że musi mi chyba na niej nie zależeć skoro chciałbym takie zdjęcia wysyłać do netu. Fakt, mogę ją w pewnym stopniu zrozumieć, ale jak jej wytłumaczyć, że chodzi mi o stronę fotograficzną, gdzie ludzie nie oceniają wyglądu modelki, tylko walory estetyczne zdjęcia, jego jakość itd. To nie strona xxx czy inna "foto...". Oczywiście absurdem jest to, że przez to miałoby mi nie zależeć. Jest zupełnie odwrotnie, bardzo kocham moją dziewczynę, bardzo mi na niej zależy i wcale nie uważam, że takie zdjęcia to coś złego. A może to ja nie mam racji. Stąd pytanie do Was, szczególnie do dziewczyn - czy to ja nie mam racji, czy dla Was taka propozycja ze strony waszego faceta również oznaczałaby że nie zależy mu na was? Chodzi o prezentację takich zdjęć do oceny - podkreślam zdjęć, a nie modelki! No i w końcu ciekawi mnie co w ogóle myślicie o takich zdjęciach. Zgodziłybyście się na taką małą sesyjkę? ;)
prien

Postautor: prien » 20 lip 2005, 22:26

Jestem fotografem amatorem od 2,5 roku i na byle czym zdjęć nie robię (sorry za snobizm ale co do sprzętu foto to jestem wykręcony :P ). Sam myslałem o zrobieniu mojemu Słońcu paru rozbieranych zdjęć, ale nigdy powtarzam nigdy nie było nie ma i nie bedzie mowy o ich publikacji. To jak już to będą zdjęcia tylko jej i moje. Jeżeli chcesz sie pochwalić swoim talentem to albo nie powinno być widać jej twarzy albo wybierz sobie inną modelke. Myślę ze dziewczyna na pewno pozytywnie reaguje jak jej chłopak chce jej zrobic sesję zdjęciową (pozwala to sie je poczuć szczególnie) i nie zawsze trzeba zaczynać od aktów. Najpierw normalne zdjęcia i pozwól jej się oswoić z obiektywem. Mimo wszystko dziewczyny maja z tym troche problemów. Ale powoli i delikatnie.. To może być świetna zabawa i nie wal od razu z grubej rury. Wiesz w sumie to sie tobie dziwię bo ja możliwość widzenia mojej dziewczyny nago odbierałbym jako osobisty przywilej i nie chciałbym sie tym z nikim dzielić.
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 20 lip 2005, 22:31

My już mamy takie sesje :) Fajna sprawa naprawdę :) Wiesz, ja rozumiem i Ciebie i ją - nie pomyślałeś po prostu, że ona nie chcę by ktoś inny oprócz Ciebie na nia nagą patrzył. Powiedz jej - co nam napisałeś a na pewno zrozumie. Sesja zdjęć rozebranych to nic złego - to raczej jak hołd oddany ku czci Twojej lube, jak uwieńczenie jej bezdyskusyjnych ( według przede wszytskim jej mężczny) walorów fizycznych i nie tylko. A to chyba dobrze,że jeśli odnajdujesz dla siebie nową pasję starasz się zaciewaić nią swoją dziewczynę. :-) Pogadaj z nia , życzę udanych zdjęć
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 20 lip 2005, 23:25

Zamieszczenie w necie tego typu zdjęć faktycznie może być czymś krępującym, nawet jeśli inne osoby nie wiedziałyby kim jest modelka. Rozumiem Twoją dziewczynę, bo pewnie sama miałabym opory przed czymś takim. Nie chciałabym, żeby ktoś inny oglądał moje ciało - mimo wszystko. Nienajlepiej bym się z tym czuła i pewnie Twoja dziewczyna ma podobną "blokadę". Wiem, że nie masz w zamiarze niczego zdrożnego i akty potrafią być piękne (zresztą kręci się tu na forum pewien pan fotograf... i jego zdjęcia są całkiem całkiem), ale mimo wszystko pewien wstyd okazuje się silniejszy.
A nóż kiedyś jednak dziewczyna się przełamie.... ;)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
Awatar użytkownika
SANCHEZ
Bywalec
Bywalec
Postautor: SANCHEZ » 20 lip 2005, 23:39

gargul pisze:Jestem fotografem amatorem od 2,5 roku i na byle czym zdjęć nie robię (sorry za snobizm ale co do sprzętu foto to jestem wykręcony :P ). Sam myslałem o zrobieniu mojemu Słońcu paru rozbieranych zdjęć, ale nigdy powtarzam nigdy nie było nie ma i nie bedzie mowy o ich publikacji. To jak już to będą zdjęcia tylko jej i moje. Jeżeli chcesz sie pochwalić swoim talentem to albo nie powinno być widać jej twarzy albo wybierz sobie inną modelke. Myślę ze dziewczyna na pewno pozytywnie reaguje jak jej chłopak chce jej zrobic sesję zdjęciową (pozwala to sie je poczuć szczególnie) i nie zawsze trzeba zaczynać od aktów. Najpierw normalne zdjęcia i pozwól jej się oswoić z obiektywem. Mimo wszystko dziewczyny maja z tym troche problemów. Ale powoli i delikatnie.. To może być świetna zabawa i nie wal od razu z grubej rury. Wiesz w sumie to sie tobie dziwię bo ja możliwość widzenia mojej dziewczyny nago odbierałbym jako osobisty przywilej i nie chciałbym sie tym z nikim dzielić.

Gargul - oczywiście, że miałem na myśli zdjęcia, gdzie nie byłoby widać jej twarzy w ogóle, albo tylko jakiś zarys. Tu nie byłoby mowy też o zupełnie nagich zdjęciach. Zresztą koncepcję to ja już mam, tyle że ciężko mi będzie ją zrealizować ;) Co do innych zdjęć, to moja dziewczyna jest już oswojona, bo robiłem ich setki, ale były to po prostu zwykłe fotki, jakieś portety itd. Może faktycznie pojechałem z grubej rury z tym publikowaniem zdjęć, bo przede wszystkim to chciałbym zachować je dla siebie. Ale z drugiej strony co powiecie na to, że moja dziewczyna planuje puścić kilka swoich zdjęć (oczywiście z twarzą) na jakąś stronkę typu fotka.pl? Też powinieniem czuć się urażony, że ktoś będzie ją oceniał? Jakoś tego się nie wstydzi. Ah, kobiety to jednak skomplikowane stworzenia ;)
prien

Postautor: prien » 21 lip 2005, 00:01

To opublikuj tez swoje djęcie na fotce czy na czymś innym podobnym i oczywiście powiedz jej o tym zamiarze :D
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 lip 2005, 00:05

Nie chcialabym zeby obcy ludzie ogladali mnie nago.Zgadzam sie w pelni z ptaszkiem,
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 21 lip 2005, 11:59

Po pierwsze jak długo jesteś ze swoją dziewczyna?? Do tego trzeba zaufania przede wszystkim.
SANCHEZ pisze:Moja dziewczyna uznała że jestem chyba nienormalny, że w ogóle myślę o jakiejkolwiek prezentacji takich fotek,

Wydaje mi się, że została może bardzo surowo wychowana przez rodziców a Twój wpływ na nią jest marginalny.

SANCHEZ pisze:że musi mi chyba na niej nie zależeć skoro chciałbym takie zdjęcia wysyłać do netu.

Jeżeli jesteście razem długo i faktycznie się kochacie to nie wiem :) Sam mam takich zdjęć tysiące i razem zgodnie prezentujemy je w necie - ale to nasza wspólna zabawa. Może pokaż dziewczynie strony o których myślisz, niech poczyta komentarze, poogląda fotki to może się przekona.
SANCHEZ pisze:Ale z drugiej strony co powiecie na to, że moja dziewczyna planuje puścić kilka swoich zdjęć (oczywiście z twarzą) na jakąś stronkę typu fotka.pl?

No to początek juz masz za sobą, pozowanie wciąga tak jak i fotografia :)
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj
Awatar użytkownika
gloria
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: gloria » 21 lip 2005, 12:12

nienienie, ja bym się na coś takiego nie zgodziła.
może gdybym nie była takim paskudnym tłuściochem z rozstepami celluitisem i nadwaga na dodatek? ;]
Obrazek
Awatar użytkownika
Teardrop
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Teardrop » 21 lip 2005, 12:49

moze Twoja dziewczyna obawia sie np.krytyki jej ciala ze strony innych osob?nie chce przez to powiedziec ze Twojej dziewczynie czegos brakuje. Ty chcialbys pokazac te zdjecia,zeby oceniono walory ,jakosc,ale internet to internet-znalazlbys sie na pewno ktos kto spojrzałby na nie jak na -sorki za wyrazenie-fotki jakiejs laski.tego typu zdjecia do wglądu tylko dla was pewnie nie sa dla niej zadnym problemem,w koncu znacie swoje ciala doskonale.to jest cos co jest tylko wasze,wasza tajemnica.Twoja dziewczyna chyba nie chce jej odslaniac przed innymi.to zalezy od podejscia.ja osobiscie tez nie zgodzilabym sie na puszczenie ich w necie.no way.
W walce o lepsze życie czas mija mi. Od narzekania nie wyzdrowiał jeszcze nikt. Załamałeś się - to wykopałeś sobie grób. Chcesz odpoczywać, to nie czekaj tylko coś w tym celu rób
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 21 lip 2005, 13:10

Popieram Twoją dziewczynę, Sanchez.
Zaczynasz jej pstrykać pierwsze zdjęcia i od razu publikacja :P
A może Ty zamieściłbyś swoje akty na jakiejś gejowskiej galerii fotografii?
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 21 lip 2005, 14:01

od jakiegos czasu "chodzila" za mna chec zrobienia sobie jakis fajnych aktow. Ale byl problem gdzie znalesc zaufanego fotografa ktory sie zna na rzeczy :) facet odpadal bo zadnego na horyzoncie nie bylo, poza tym nie kazdy potrafi zrobic ciekawe zdjecie. Ale tak sie zlozylo ze znalazl sie ktos taki ;) z efektu wszyscy byli zadowoleni, a pare zdjec powedrowalo do publikacji dla pewnego grona odbiorcow. Pare osob ktore mnie poznalo w "realu" je zobaczylo nie kazdy stwierdzil ze mu sie podoba ale mnie to szczerze mowiac nie obchodzilo, grunt ze ja bylam zadowolona :) Moge zrozumiec Twoja dziewczyne ze chce zeby to byly zdjecia tylko dla Was. Na razie bym sie cieszyla tym co udalo Ci sie osiagnac czyli zgode na rozebrane fotki, takie dla Was. Moze z czasem sama sie przekona do tego zeby jedna umiescic gdzies w jakiejs galerii. A jesli nie, to trudno bedziesz musial sie z tym pogodzic :)
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Głęboka Purpura
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Głęboka Purpura » 21 lip 2005, 16:16

Jeśli nie ma ochoty, to nie ma i tyle. I tak poszła na kompromis, bo nie chciała żadnych takich fotek, ale dla Ciebie zgodziła się na sesję, doceń to. A na stronę fotograficzną wyślij fotki rybek z akwarium;) albo jakieś inne gdzie ludzie będą mogli ocenić
SANCHEZ pisze:walory estetyczne zdjęcia, jego jakość itd.
"If you’re leaving close the door.
I’m not expecting people anymore..."
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 21 lip 2005, 20:43

Kochanie, zrobimy takie zdjatka? malutkie sliczne zdjatka :D ??? <aniolek2>
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 21 lip 2005, 22:17

Kompletnie nie rozumiem, po co ludzie wstawiają swoje fotki do oceny na jakieś tenbity itp., czyli robią to, co zamierza zrobić Twoja dziewczyna. Wrzucić akt do oceny jako oceny zdjęcia - rozumiem, ale wsadzić swoją twarz do oceny? Przecież to chore...

A co do pomysłu, żeby do aktów wybrać sobie inną modelkę, to zdecydowanie w tym przypadku odradzam. Chyba że Ci życie lub kobieta niemiłe ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 22 lip 2005, 00:00

Powiedz jej ze jak nie chce to znajdziesz sobie dziewczyne ktora zechce ;)
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 22 lip 2005, 02:28

Gdybym na fotkach nie wychodziła jak ćwok [i to zwłaszcza jego autorstwa] to czemu nie?
Niestety jest nieco z tym kiepsko.

A co do Twojej dziewczyny...Ona jest oprona do jakichkolwiek rzeczy więc nie wiem czemu łudziłeś sie, ze się zgodzi. Meczyłes ją przekonywaniami i to był Twój błąd. Odpuść i po cykaj zdjęcia koleżance lepiej.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 lip 2005, 08:42

Z tej samej przyczyny MRT co w innym wątku dziewczyna pyta czy powiedziec mamie ze chce sie zaczaś piepszyć <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lip 2005, 08:53

mrt pisze:po co ludzie wstawiają swoje fotki do oceny

Andrew pisze:Z tej samej przyczyny ...czy powiedziec mamie ze chce sie zaczaś piepszyć

... a o sso chozi... <pijak>
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 22 lip 2005, 09:08

O uzależnienie od opinii osób trzecich zapewne... Wszędzie szukają potwierdzenia.

Znam jedno wytłumaczenie, że nie chce pozować do aktów: po prostu się wstydzi i ma kompleksy. Innego nie widzę. No chyba że jest potwornie wierząca. Albo jej szkoda czasu na głupoty :P
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 22 lip 2005, 09:11

Mysiorek pisze:
mrt pisze:po co ludzie wstawiają swoje fotki do oceny

Andrew pisze:Z tej samej przyczyny ...czy powiedziec mamie ze chce sie zaczaś piepszyć

... a o sso chozi... <pijak>

o topic "tajemnica "
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 22 lip 2005, 09:16

mrt pisze:O uzależnienie od opinii osób trzecich zapewne...

Aaaa... "między wrony..."?
Ale to tak oczywiste, że pominięte.
Jej mama też nie publikowała zdjątek w necie, a i znajomi (znajome) też - więc norma!
Trza czasu i mozolnej pracy. Zmiana (poszerzenie) horyzontów nie zachodzi szybko. No!... chyba, że znajdzie takie FORUM :P

"tajemnicę" se znajdę zaraz :)
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 27 lip 2005, 12:59

Ale o co chodzi ?
Nierozumiem problemu ... zdjecia się robi po to żeby je pokazać, bo dla siebie samego masz oczy i pamięć.
Utrwalanie aparatem wizji, widoków, obrazów widzianych oczami służy prezentowaniu ich potem innym ...

Nie widzę powodu do wstydu i ukrywania faktu, że pozuje się ARTYŚCIE do obrazów, fotografii i innych takich ...
moga one przecież za 50-100 lat wisieć w muzeum ...
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 27 lip 2005, 13:21

A mozna tez robic zdjecia jako pamiatke dla siebie, aby za 20 lat jak juz sie zapomni...
Awatar użytkownika
eng
Weteran
Weteran
Postautor: eng » 27 lip 2005, 13:32

Można, tylko wtedy się nie chce ich publikować...

Jakby wszyscy tak myśleli jak Ty, to artyści nie mieliby ani modelek, ani modeli, ani nic z tych rzeczy ...
Całe szczęście że tak nie jest !

Ale ja się nie znam, jestem pewnie spaczony i nie rozumuję normalnie w tych tematach... <banan>
bleeeeeeeeeeeee
Awatar użytkownika
guli
Maniak
Maniak
Postautor: guli » 27 lip 2005, 13:44

eng pisze:Ale ja się nie znam, jestem pewnie spaczony i nie rozumuję normalnie w tych tematach...

Ode mnie <browar>
Grzeczne dziewczynki idą do nieba

Niegrzeczne na ziemi mają swój raj

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”