MUZYKA PODCZAS DOŁKA ?
Moderator: modTeam
- Sir Charles
- Weteran
gosia pisze:Jeśli ktoś zna ciekawe radio internetowe to proszę dać linka
www.bezkitu.com
To taka kryptoreklama, bo to radio znajomych
soul of a woman was created below
Dla mnie najlepsze kawałki to: Pink Floyd - High Hopes , Led Zeppelin - II (cała płyta), Carrantuohill - Na Żywca (cała płyta), Dead Can Dance - Yulunga i Cantara, Vangelis - Blade Runner . Dla mnie on są śwetne na każdą okazję
[ Dodano: 2005-07-12, 14:11 ]
Dead Can Dance - kultowy zespół grający gotyckie klimaty - polecam , a zwłaszcza album "The realm of the Dying sun"
[ Dodano: 2005-07-12, 14:11 ]
gloria pisze:zdecydowanie Coma (zna ktos?), ballady Sonata Arctica, jakies srogie gotyckie smuty a'la Tristrania
Dead Can Dance - kultowy zespół grający gotyckie klimaty - polecam , a zwłaszcza album "The realm of the Dying sun"
Tipsy, przykrycie subtelnej kobiecości tandetną wizją taniej dziwki.
gosia napisał/a:
Jeśli ktoś zna ciekawe radio internetowe to proszę dać linka
www.bezkitu.com
To taka kryptoreklama, bo to radio znajomych
Dziękuję
gloria pisze:zdecydowanie Coma (zna ktos?), ballady Sonata Arctica, jakies srogie gotyckie smuty a'la Tristrania
Coma - znam, to nasz łódzki zespół
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Powiem szczerze..gdy mam doła słucham disco-polo
jest to okropna muzyka, zaprzeczenie artyzmu i brak jakiegokolwiek polotu, ale mnie zawsze bawią teksty, melodia i wykonanie
a i humorek wraca do normy 

Kiedy Bóg stworzył mężczyznę spojrzał nań z niesmakiem i rzekł - "pierwsze koty za płoty"
Gdy stworzył kobietę powiedział "Hm..praktyka czyni mistrza" 

- kinomaniak
- Pasjonat
mi to jest obojetny... byle by mnie zdołowało jeszcze bardziej... jak bym sie mogła wyryczeć i wysmuciś do końca... polezec w łóżku a potem poczuc sie dzięki temu lepiej!!!
W szaleńczej wichurze znajdę Twój szept
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
W wzburzonym morzu oblicze Twe
W gwieździstym niebie oczu Twój blask
W słodyczy miodu pocałunków smak
Nie ważne kiedy, i tak znajdę Cię
W ślad po twych stopach pójdzie mój cień
DARKO|| pisze:gosia napisał/a:
A ja słucham stali lub brzęczącej miedzi
Taaaaaaa.![]()
hmm...bardzo ciekawe.
Ja wole Thrash,albo Death.Ale to już kwestia gustu.
Heh mój żart stąd, że metalu nie cierpię, a ludzie poubierani w czarne ciuchy i łańcuchy mnie śmiesża:) Ale to taki offtopic
- jamaicanflower
- Maniak
Berlioz - Symfonia fantastyczna: Reveries.Passions.//Un bal//Scene aux champs//Marche au supplice//Songe d'une nuit du Sabbat
Tori Amos - wsjo mienia nrawitsa
Mike Oldfield - Vojager
z fado - Madredeus
Kaliber - Ksiega Tajemnicza Prolog
gorzej:
Alice in chains
Anathema
Green Days
Rammstein - Engel, Sehnsucht, Rammstein, Mein Herz Brennt, Spieluhr, Nebel, Ohne Dich...
Deep Purple with London Symphony Orchestra coducted by Paul Mann + sztandarowe Child In time, When the blind man cries, space truckin'
Guns'n'Roses - November Rain, Don't you Cry, Welcome to the jungle, Paradise City
Dzem z Ryskiem
co ja tu robie:
cale reggae ska i ska punk
Berlioz - Symfonia fantastyczna: Reveries.Passions.//Un bal//Scene aux champs//Marche au supplice//Songe d'une nuit du Sabbat
Tori Amos - wsjo mienia nrawitsa
Mike Oldfield - Vojager
z fado - Madredeus
Kaliber - Ksiega Tajemnicza Prolog
gorzej:
Alice in chains
Anathema
Green Days
Rammstein - Engel, Sehnsucht, Rammstein, Mein Herz Brennt, Spieluhr, Nebel, Ohne Dich...
Deep Purple with London Symphony Orchestra coducted by Paul Mann + sztandarowe Child In time, When the blind man cries, space truckin'
Guns'n'Roses - November Rain, Don't you Cry, Welcome to the jungle, Paradise City
Dzem z Ryskiem
co ja tu robie:
cale reggae ska i ska punk
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
Mama mi opowiadala, ze jak Niemen byl u szczytu popularnosci, to tez wszyscy wielbiciele chodzili po ulicach poubierani dziwacznie, w jego stylu. Problem tylko w tym, ze Niemen ten swoj image zrzucal po zejsciu ze sceny
Machanie dlugimi wlosami i skorzane ubiory u ludzi grajacych metal wynikaja z tego, ze na scenie to rzeczywiscie pasuje, jest pewna konwencja wizualnego uzupelnienia do dzwiekowego show
Ale rozumiem, ze komus sie to moze nie podobac. Ja np nie rozumiem, a co za tym idzie nie lubie, baletu.
Machanie dlugimi wlosami i skorzane ubiory u ludzi grajacych metal wynikaja z tego, ze na scenie to rzeczywiscie pasuje, jest pewna konwencja wizualnego uzupelnienia do dzwiekowego show
Ale rozumiem, ze komus sie to moze nie podobac. Ja np nie rozumiem, a co za tym idzie nie lubie, baletu.
charlie81 pisze:Machanie dlugimi wlosami i skorzane ubiory u ludzi grajacych metal wynikaja z tego, ze na scenie to rzeczywiscie pasuje, jest pewna konwencja wizualnego uzupelnienia do dzwiekowego show
Zgadzam się, bo oni badź o bądź kreują jakąś konkretną postać na scenie. Jednak młodzi najczęściej ludzie próbują kreować te postacie na codzien,ale może się mylę. Jednak kolce na szyi nie widzą mi się jako odruch przyjażni międzyludzkiej ani typowego zachowania. Może się mylę, ale może jest jakiś metal czy tam inny stalowiec na forum i zabierze głos (ewentualnie wyprowadzi mnie z błędu
charlie81 pisze:Problem tylko w tym, ze Niemen ten swoj image zrzucal po zejsciu ze sceny
Jedno co robił poza sceną również, to noszenie jednej skarpetki czerwonej a drugiej niebieskiej...

gosia ja słyszałam ze na te "kolce" mowi sie "pieszczochy" ;];];]
Ja ubieram sie roznie, przyznam ze glany mi sie troche znudzily [latem oczywiscie ich nie nosze:P]...nie wszedzie łańcuch pasuje jak się idzie...
Ale miało być o muzyce a nie o metalach;]
Dziś moze Limp Bizkit - Hold on... Stary kawałek juz, ale jakoś mi się przypomniał...
I jeszcze Boiler mi się podoba^^ W ogole "Chocolate starfish and the hod dog flavored water" poprawia mi humor. Ekstra płytka, chociaż na codzień jej nie słucham...Ale miło czasem wrócić do dawnych czasów^^
gosia pisze:Heh mój żart stąd, że metalu nie cierpię, a ludzie poubierani w czarne ciuchy i łańcuchy mnie śmiesża Ale to taki offtopic
A ja nie cierpie hip hopu.i co teraz??? ludzie poubierani w szerokie spodnie,czapeczki,itd.też mnie smieszą.....
Tak w ogóle to nie nosze łancuchów,a na czarno ubieram sie wtedy,kiedy mam ochotę...
Pantera-Hollow...
DARKO|| pisze:gosia napisał/a:
Heh mój żart stąd, że metalu nie cierpię, a ludzie poubierani w czarne ciuchy i łańcuchy mnie śmiesża Ale to taki offtopic
A ja nie cierpie hip hopu.i co teraz??? ludzie poubierani w szerokie spodnie,czapeczki,itd.też mnie smieszą.....
Tak w ogóle to nie nosze łancuchów,a na czarno ubieram sie wtedy,kiedy mam ochotę...
Ale nie złość się, bo ja nie mówię, że to coś złego -te łańcuchy itd, tylko mówię, że mi to w 100% nie odpowiada, ale nie tępię, ani nie czuję odrazy do takich ludzi.
- Sir Charles
- Weteran
charlie81 pisze:A ja lubie, ostatnio coraz bardziej...
Francuska scena hip hopowa jest ponoć najlepsza na świecie Charlie81

Szkoda ze polska scena jest jeszcze daleko w tyle... Choć czasem zdarzają się perły, ale to chyba w głębokim undergroundzie;]
dzisiaj nie mam dołka wiec nie podam zadengo tytułu:P
- Sir Charles
- Weteran
AlicE! pisze:Francuska scena hip hopowa jest ponoć najlepsza na świecie Charlie81
Tzn powiem tak... Nie orientuje sie raczej w swiecie hip-hopu...
To co ewentualnie cenie w HH, to nie muzyka, a przeslanie... Ostatnio mi kumpel puscil jakis kawalek, nie mam pojecia czyj, bo w ludziach HH tez sie nie orientuje, ale nazywa sie "Szosty zmysl" Bardzo dobry.
gosia pisze:Ale nie złość się, bo ja nie mówię, że to coś złego -te łańcuchy itd, tylko mówię, że mi to w 100% nie odpowiada, ale nie tępię, ani nie czuję odrazy do takich ludzi.
Ejj...no spoko. W sumie mi tez to sie wydaje smieszne... nie jestem az taki fanatykiem metalu zeby sie ubierac.......slucham to co mi przypadnie do gustu. <browar>
blbl
AlicE! pisze:charlie81 pisze:Problem tylko w tym, ze Niemen ten swoj image zrzucal po zejsciu ze sceny
Jedno co robił poza sceną również, to noszenie jednej skarpetki czerwonej a drugiej niebieskiej...W kazdym razie musiały być koniecznie dwie różne...
gosia ja słyszałam ze na te "kolce" mowi sie "pieszczochy" ;];];]
Ja ubieram sie roznie, przyznam ze glany mi sie troche znudzily [latem oczywiscie ich nie nosze:P]...nie wszedzie łańcuch pasuje jak się idzie...
Ale miało być o muzyce a nie o metalach;]
Dziś moze Limp Bizkit - Hold on... Stary kawałek juz, ale jakoś mi się przypomniał...
I jeszcze Boiler mi się podoba^^ W ogole "Chocolate starfish and the hod dog flavored water" poprawia mi humor. Ekstra płytka, chociaż na codzień jej nie słucham...Ale miło czasem wrócić do dawnych czasów^^
Nooo AlicE cieszę się, że Ci się Limp podoba
"Significant other" to tez zajebisty Album
A poza Limpem to oczywiście Metalica,Korn, P.O.D,Papa Roach,Godsmack,Green Day,Good Charlot i jeszcze mógłbym trochę wymieniać ;p z mniej znanych heheh
Glanów nie nosze ani łańcuchów przy spodniach pieszczochy są fajne, ale tez nie dla mnie
A metale ogółem to spoko ludzie są, przeważnie, chociaż i zjebani się trafiają a to jak chodzą ubrani to ich sprawa nie wyglądają śmiesznie dla mnie bardziej komicznie wygląda koleś w dzwonkach i gelem na głowie i zieloną bluzeczką z napisem Brazil
:565:
<jol> <jol> <jol> <jol> <jol> <jol> <jol> <jol>
Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”