Zmierzono mi ciśnienie i okazało się, że jest bardzo niskie - było 100/70, czyli niskie to górne.
Znacie się na tym? Powinnam pójść do lekarza, bać się czegoś w związku z tym, czy raczej nie?

Moderator: modTeam
sophie pisze:A poza tym, im wiecej mam rzeczy do roboty, tym lepiej
Dzindzer pisze:a tu prosze cos o tym cisnieniu niskim napisali
Nie lekcewarz..takie ciśnienie nie jest normalne do lekarza..może ci nic nie jest a może tak..nie ma co ryzykować..mierz sobie ciśnienie regularnie..po pójściu do doktora zmierzy ci i będziesz miała normalne ale to będzie spowodowane stresem i może zmylić lekarza powiedz mu co i jak.Mona pisze:Zmierzono mi ciśnienie i okazało się, że jest bardzo niskie - było 100/70
Mona pisze:zasypianie "na stojąco".
Tez mialam to badanie. Tyle ze w sumie 3 razy mnie klulimoon pisze:Jak mi robili badania cukru to od razu dostalam skierowanie bo badanie cukru wyglada takz e wpierw idziesz i dajesz krew. Potem wypijasz nasycony roztwor glukoza y iz ajakas tam godzinke znow Ci pobieraja. Po wypiciu mialam nizszy poziom cukru niz przed![]()
Moze i tak bylo?sophie pisze:ez mialam to badanie. Tyle ze w sumie 3 razy mnie kluliPierwszy na czczo, potem po godzinie po wypiciu 1,5 kubka mega-oblenie-tragicznie-slodkiej wody, i trzecie klucie godzine po drugim. Wszystko ok.
Codziennie lykam bo i mnie skurcze dopadaja czasem mocne naprawde.sophie pisze:Magnez lykam - jak mi sie przypomni
moon pisze:Problemy ztym bywala takie ze np bywa ze rano wstaje ciemnieje mi w oczach nogi jak z waty i bum o posadzke.
sophie pisze:A kawa mi nie pomaga, w ogole, moge zasnac od razu po - bez problemu
moon pisze:bywalo z 65/50 nawet.
Ja wlasnie mam tak, ze jak potrzebuje sie ocknac, to nic nie daje. I moge po niej spac. Ale jak juz nie moge zasnac, a to sie zdarza (potem rano nie jestem w stanie sie zwlec z lozkaDzindzer pisze:ja po kawie zawsze spalam i to mocno
Troche snieta ale tak. Ja sie przy tym dobrze czulam zupelenie tylko inni sie dziwili ze ja zyjeDzindzer pisze:i mogłas jakos w miare normalnie funkcjonowac
moon pisze:Troche snieta ale tak. Ja sie przy tym dobrze czulam zupelenie tylko inni sie dziwili ze ja zyje![]()
moon pisze:Teraz zdaje sie ze moje cisnenie to tak srednio liczac wyniso ok 90/70 czy cos takiego.
moon pisze:Ludzie pija po 5-6 kaw dziennie a ja gdybym wypila zwykla rozpuszczalna z np 3 czubatych lzyeczek to bym zeszla chyba
moon pisze:Mi zmoim cisneniem jets ok po prostu
Ciekawski pisze:wypiłem osiem "Burn'ów" z rzędu
moon pisze:Ja jak potrzebuje energii to albo kawe albo wlasnie slodycze
Mona pisze:Czyli ogólnie mam się cieszyć, że mam tylko 100
jasne, lepsze to niż nadciśnienie
natasza pisze:Ciekawski napisał/a:
wypiłem osiem "Burn'ów" z rzędu
To faktycznie musiało Cię potrzepać :-)
dobrze, ze wódki do nich nie dodał
przeciez kazdy alkohol(w kazdej postaci) podnosi cisnienie, podobnie dziala jak kawa._normalna_ pisze:ale na ciśnienie to raczej nie bardzo
natasza pisze:Mona, może to jednorazowy wybryk, zmierz sobie jeszcze dzisiaj i zobaczymy.
wÓdeczka pisze:Moje zwykłe ciśnienie to około 85/55 i jakoś żyję;) jeszcze żaden lekarz nic mi nie powiedział na ten temat.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 100 gości