Dłonie

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Dream
Bywalec
Bywalec
Dłonie

Postautor: Dream » 05 paź 2005, 01:54

Hey dziewczyny...mam do Was prośbę....chciałbym zacząć na poważnie dbać o swoje dłonie ;P i paznokcie ofkors (podobno dziewczyny zwracają na to uwage). Ale nie mam pojęcia jak sie do tego zabrać...możecie mi pomóc zmontować jakiś rytuał...który da oczekiwane efekty <banan> ?
feelings...get out of my life!!!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 paź 2005, 08:58

Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 05 paź 2005, 09:59

Mają być czyste paznokcie.
Nie za długie.
Przypiłowane.

Ręcę pielęgnuj kremem do rąk, to spokojnie wystarczy!
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 05 paź 2005, 13:46

Oj moon...oczekiwałem konkretnej pomocy...a Ty mi tu wklejasz forum nie na temat...dzieki natsza <calus> . A jak mam radzić sobie z tymi skórkami...jak je przytne to po kilku dniach wyłażą mi takie...zadziorki? powyżej wyciętych skórek...strasznie to wkurza <zly3>
Awatar użytkownika
Spinka
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Spinka » 05 paź 2005, 13:49

Dream pisze:Oj moon...oczekiwałem konkretnej pomocy...a Ty mi tu wklejasz forum nie na temat...dzieki natsza <calus> . A jak mam radzić sobie z tymi skórkami...jak je przytne to po kilku dniach wyłażą mi takie...zadziorki? powyżej wyciętych skórek...strasznie to wkurza <zly3>
To ich nie przycinaj, tylko kup sobie płyn do rozpuszczania skórek. Po nim wystarczy przejechać czymkolwiek i same odchodzą :)
Adamo

Postautor: Adamo » 05 paź 2005, 14:52

Albo mocz rece w salaterce z gorącą wodą + mydło :) potem tylko ciach ciach i skórek nie ma :) czym ty sie martwisz :] Ja mam rece jak skarby dlonie czyste zadbane delikatne :) jedynym moim poważnym problemem jest obgryzanie co panie odstrasza ... bo jest przekonanie jak facet obgryza to jest znerwicowany i jakis tam gdzies to kiedys czytalem lecz jest to nieprawda moim zdaniem :) Fakt mam stresy itp ... ale to jest nałóg :( Wiem bo nauczylem sie tego od siostry jak byłem mały a miałem najpiekniejsze paznokcie w rodzinie a teraz mam jakie mam . Ale trzeba myslec pozytywnie jak jestes swietnym facetem ( nie bede wymienial wszystkich cech ciekawych u faceta ) to nawet paznokcie nie zaważą na tym że dziewczyna bedzie chciała z tobą być :) najwyzej bedzie sie starała pielegnować je ( np. za ciebie + z tobą ) typu nie wiem jakies lakiery ( smierdzace) ktore powoduja ze jak zaczniesz obgryzac to w ustach bedziesz mial taki gorzki ble smak :) No nic trzymaj sie cieplo i nie martw sie tak tym bardzo / pozdrawiam
Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 05 paź 2005, 16:13

Dzięki za rady...nie przejmuje sie tym tak bardzo...ale pomyślałem sobie..że dobrze by było mieć zadbane dłonie :]
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 paź 2005, 16:37

Dream pisze:Oj moon...oczekiwałem konkretnej pomocy...a Ty mi tu wklejasz forum nie na temat.

jak to nie na temat !!
Ale jak sie czyta pierwsze kilka postow to tak jest. Jak przeczytasz cale to bys wiedzial,ze tam jest tego duzo.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 paź 2005, 16:54

Dream pisze:Ty mi tu wklejasz forum nie na temat.

Topic z tego forum na temat "manicure u Panów" jest nie na temat?
Mogę dąc konkretne rady,a le po kiego mam się powtarzać?
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 05 paź 2005, 16:57

Co ty pedal jestes? :D

Wez idz do kosmetyczki niech zrobi co trzeba raz na miesiac, nie obgryzaj paznokci i masz zalatwione. Ja tam pierdole dziewczyne jak mi powie ze mam brzydkie paznokcie i ze mna nie moze byc LOL po prostu smiech na sali...
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Adamo

Postautor: Adamo » 05 paź 2005, 16:57

Dream pisze:Dzięki za rady...nie przejmuje sie tym tak bardzo...ale pomyślałem sobie..że dobrze by było mieć zadbane dłonie :]

No raczej nie umówisz sie z rekami upackanymi weglem jak górnik wracający z kopalni :) No ale chyba kazdy facet jakos o rece dba :)
Awatar użytkownika
Ripper
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Ripper » 05 paź 2005, 19:25

Co to za facet co ma recem wypielegnowane jak panienka ?
"Pride or Die"
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 05 paź 2005, 19:51

Hyhy pisze:Ja tam p*** dziewczyne jak mi powie ze mam brzydkie paznokcie i ze mna nie moze byc LOL po prostu smiech na sali...

Ot i wyraz najgłebszego szacunku <rofl2>
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 05 paź 2005, 19:51

Yasmine pisze:
Dream pisze:Oj moon...oczekiwałem konkretnej pomocy...a Ty mi tu wklejasz forum nie na temat.

jak to nie na temat !!
Ale jak sie czyta pierwsze kilka postow to tak jest. Jak przeczytasz cale to bys wiedzial,ze tam jest tego duzo.

nie na temat...bo ja konkretów chciałem...a nie dyskusji...kto do manicurerzystki chodzi..a komu dziewczyna obcina paznokcie...nie ma tam ani jesnego posta "jak to robić". <cisza>
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 05 paź 2005, 19:52

Ripper pisze:Co to za facet co ma recem wypielegnowane jak panienka ?

normalny?Czysty?Nie ma syfu za paznokciami?

[ Dodano: 2005-10-05, 19:56 ]
kiedyś miałem manie grzebania w śilnikach-skutek? czarne łapska..poźniej się skaleczyłem przy tym i złapałem brodawki ochydne..odkąd je wyleczyłem już nie miałem niechlujnych łap i zadbane zawsze są.
Awatar użytkownika
Ripper
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Ripper » 05 paź 2005, 20:03

Nie chodzi mi o bród jako taki albo cos w ten desen ale mieciutka i niespracowana raczka bez zadnych blizn i obitych kostek to po prostu chanba dla faceta
"Pride or Die"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 paź 2005, 20:07

<hahaha>
Sorry, ale co za przyjemność jakiejś szorstkiej rozwalonej graby dotykąc?Won mi z takimi łapami. <belt1>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 paź 2005, 21:17

Pegaz pisze:złapałem brodawki ochydne

Pegaz jak one wygladaly (dokladnie) ?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 05 paź 2005, 21:27

Yasmine pisze:Pegaz jak one wygladaly (dokladnie) ?

Yas błagam niech Ci opowie na privie. <belt1>
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 05 paź 2005, 21:31

moon pisze:Yas błagam niech Ci opowie na privie.

<hahaha> dobra oszczedze Ci :P.
Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 06 paź 2005, 15:11

wiem...kurzejek dostał....choroba brudnych rąk <banan> <banan>
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 06 paź 2005, 19:53

No ok ale ludzie jak moze kobita wybierac mezczyzne swojego zycia po paznokciach, to chyba mozgu nie ma :D To tak jak ja bym powiedzial kandydatce na moja zone, ze jakby miala jeden zab prosty a nie krzywy to bym z nia byl, bo lubie proste zeby :D lol

Czyste paznokcie - jak najbardziej. Ja jestem facetem a mnie odrzuca jak widze jak niektorzy chodza z czarnymi pazurami :D kobiety takiej nie widzialem na szczescie. Ale ja np mam malo witamin i mam skorki w okolicacj pznokci co jakis czas i nie pojde do zadnej censored kosmetyczki za censored :D q dupie to mam sram na to.

Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 06 paź 2005, 20:30

OOO, stary, zapędziłeś sie troche...kto tu mówi o chorobliwym dbaniu o dłonie...czy o wybieraniu partnerek po dłoniach....ujażmij bujną wyobraźnię <bicz1>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 paź 2005, 00:44

Hyhus Ty nie bądx taki skrajny dziecino ;)
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 07 paź 2005, 15:01

Ja o tym mowie, nie mowie ze ktos mowi :D
Ale znam zdanie kobiet niekorych - nie bede z facetem bo ma paznokcie brzydkie lol

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 07 paź 2005, 15:50

Do Yas Moon nie czytaj :) to po prostu były takie okrągłe zgrubienia..bolesne to się rozsiewa po dłoniach..usuwa się to przez wymrożenie dosłownie..Przykra sprawa.Teraz mam rączki jak niemowlak tak o nie dbam :D

[ Dodano: 2005-10-07, 15:51 ]
Hyhy pisze:Ale znam zdanie kobiet niekorych - nie bede z facetem bo ma paznokcie brzydkie lol

brzydkie rzecz względna..brzydkie bo brudne moga być wtedy bym sie jej nie dziwil moga też być brzydkie bo zniszczone wykonywanym zawodem rzucanie kims w takim przypadku to głupota i nie tolerancja.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 07 paź 2005, 15:52

Pegaz, ale wygladalo to bardzo brzydko ?
jakiegos to koloru bylo?
Obiecuje,ze juz wiecej pytac nie bede :).
Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 07 paź 2005, 16:03

cały ubaw polegał na tym że te brodawki to jakby taki malutki fragment w którym zwyczajnie nie masz czucia..widac je bardzo dobrze na dłonitakie okrągłe fragmenty skóry twardej wielkości glówki od ołówka oczywiście jeśli się rozwiną na początku to takie malutkie kropeczki czasem wydaje się że cos cię ukąsiło ale później robi się to twardsze i twardsze aż wreszcie doprowadza cię to do szału :)chyba że wcześniej pójdziesz do dermatologa..

[ Dodano: 2005-10-07, 16:04 ]
Dream pisze:wiem...kurzejek dostał....choroba brudnych rąk

i co w tym śmiesznego mój ograniczony kolego?

[ Dodano: 2005-10-07, 18:50 ]
Yasmine pisze:Pegaz, ale wygladalo to bardzo brzydko ?
jakiegos to koloru bylo?
Obiecuje,ze juz wiecej pytac nie bede .

Brzydko.. bardzo brzydko :(
To była skóra jakby bez czucia..
Adamo

Postautor: Adamo » 07 paź 2005, 20:15

E tam to moze miał rece jak KWAZIMODO:) ale co najlepsze ze wlasnie taki miał jedną z najpiekniejszych pań<aniolek2> Jesli tak rece doprowadzil z niedbalstwa to fee a jeśli na tle chorobowym to da sie zrozumiec i najlepiej nie czepiac sie takiego klienta ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 24 lis 2005, 16:43

nie chce zakladac nowego tematu,
okazalo sie ze mam wlasnie owe brodawki :|.
Pegaz pisze:fragmenty skóry twardej wielkości glówki od ołówka oczywiście jeśli się rozwiną na początku to takie malutkie kropeczki czasem wydaje się że cos cię ukąsiło ale później robi się to twardsze i twardsze aż wreszcie doprowadza cię to do szału :)chyba że wcześniej pójdziesz do dermatologa..

Tylko ja mam to dziwne (mam 4 na dloniach), wyglada jak tward,a plaska, drazniaca obca narosnieta tkanka nablonkowa.
Dostalam skierowanie do chirurga. Dermatolog nie polecala mi zadnych masci, bo nie dzialaja. Ale nie bede miala wypalane a jakos wyciagne z znieczuleniem lyzeczka. Ktos wie czy to boli <chory> ?
Aaa i mowila, ze to zarazliwe, czy ktos ze znajomych nie ma. Nie ma nikt, wiec skad to <hmm>

Wróć do „Zdrowie i uroda”