Lęki z dzieciństwa i nie tylko

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Lęki z dzieciństwa i nie tylko

Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 01:09

Nie wiem czy był już taki temat. Ale zaryzykuję, jest już pźno i nie chce mi się szukać, pisze uczciwie.
Pytanie moje brzmi - czego najbardziej baliście sie w dzieciństwie? Może to być osoba, postać z filmu, cokolwiek.
Jeśli o mnie chodzi, to strasznie bałam się Freddie'go Krueger'a z filmu "Koszmar z ulicy Wiązów". Zawsze jak szłam spać, to najpierw sprawdzałam czy Freddie nie siedzi mi pod łóżkiem <zalamka>
"Homo sum, et nil humanum a me alienum esse puto"
Terencjusz
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 21 cze 2006, 01:12

Mnie zawsze straszyl Buka z muminkow...to takie wielkie gowno co w nocy chodzilo im niedaleko domu...az sie do szafy chowalem jak widzialem
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 21 cze 2006, 01:12

misiucha22 pisze:Pytanie moje brzmi - czego najbardziej baliście sie w dzieciństwie?

Zabrzmi to glupio..ale ja sie balam matki... :(

A moja siostra sie bala "Mlota"..czyli takich wielkich samochodow..tak je nazywala :D
Awatar użytkownika
Rish
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Rish » 21 cze 2006, 01:14

Bila cie?
Obrazek
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 21 cze 2006, 01:16

Rish pisze:Bila cie?

Nie..to bylo raczej znecanie sie psychiczne...i szarpanie...ale nie na tyle by ktos mogl to dostrzec...na zewnatrz bylismy postrzegani jako idealna rodzina...
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 21 cze 2006, 01:16

Hmm, szczerze? Nie pamiętam :|

Patrząc na moje obecne pozostałości po lękach myślę iż rekina ze szczęk :D
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 01:19

Eh, ja jeszcze bałam się laleczki Chucky :P
A jeśli chodzi o poważniejsze lęki, to pamiętam, że jak byłam mała, zawsze przed zaśnięciem rozmyślałam sobie - bardzo bałam się śmierci swoich bliskich. O swojej własnej tak nie myślałam. Bałam się przeokropnie :(

Terencjusz
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 21 cze 2006, 01:24

Wiem czego się jeszcze bałem :D Pójścia do więzienia i gwałtu analnego :D
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 01:34

Gorgon pisze:Wiem czego się jeszcze bałem :D Pójścia do więzienia i gwałtu analnego :D

Z tym drugim to chyba jaja sobie robisz <boje_sie>

Terencjusz
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 21 cze 2006, 01:40

Serio mówię, zawsze się bałem że trafię do więzienia za niewinność ;) A że coś tam się w tv w tych czasach oglądało to tam często gwłacono współwięźniów, oni płakali więc to nie mogło być miłe :) Serio się tego bałem, chociaż nie wiedziałem co dokładnie znaczy :D
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 02:04

Też miałam śmieszną sytuację jak byłam mała - wynikającą z nieznajomości niektórych słów. Podobno kiedyś stwierdziłam, że na pewno mam nadżerkę, bo za dużo jem <hahaha> <hahaha>

Terencjusz
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 21 cze 2006, 02:05

A ja bałam się muzyczki z Twin Peaks i zawsze oglądałam film tylko jednym okiem na poczatku, żeby bać się mniej :]

I panicznie bałam sie ognia i burzy, kilka ciekawych historii się z tym wiąże, a wyrosła ze mnie piromanka kochająca gromy :]
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 02:10

Ja też kocham gromy :) A jeśli o muzyczkę chodzi, to bałm się muzyki z "Archiwum X" - jak byłam mniejsza. Zawsze po obejrzeniu tego serialu musiałam zapalić światło w pokoju. Twin Peaks też mnie przerażało, aczkolwiek mniej. Jeszcze jedno - wyliczanka z "Koszmaru z ulicy wiązów" - wtajemniczeni wiedzą, o co chodzi. Brrrrrr. Do tej pory chyba bałabym się oglądac ten film będąc sama w domu.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Kubek
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Kubek » 21 cze 2006, 06:20

Ja się bałem, że Janka Kosa z "4ch Pancernych" zabiją (ale to tylko jak pierwszy raz serię oglądałem w wieku 4ch czy 5iu lat) ;)

No i ciemności się bałem... tak mniej więcej do pójścia do przedszkola aż.
Wraz z końcem ostrzeżenia, niski poziom moderacji uprawiany przez użytkownika Maverick będzie napiętnowany w delikatniejszej już formie.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 cze 2006, 07:40

misiucha22 pisze:laleczki Chucky
Gorgon pisze:rekina ze szczęk
Kubek pisze:ciemności
No i wilkołaków, wampirów, Frankensteina, duchów, robactwa ktore wyjdzie i mnie zeżre, zombi [ze moi rodzice sie np zmienia] itd.
Ale wampirow chyba najwiecej. Nawet w lato leżałam szczelnie opitolona w kołdre. Pomoglo mi dopiero jak stwierdzilam ze mi taki epierdzielone zycie zwisa wiec niech mi krew wysysa - najwyzej mnei nie bedzie. I jak sobie task ladnie wmowilam to zasypialam jak aniolek :D
Paula
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Paula » 21 cze 2006, 07:48

Roboty- kiedyś rodzice pozwolili mi obejrzeć Gwiezdne Wojny i tam były takie duże roboty na 4 długich nogach. Tak zostało, że jak widzę robota, którego japońcy skonstruowali, to mam ciarki na plecach.

Oczywiście burzy. jak byłam mała nawet sikałam po gaciach jak piorun uderzył. Teraz też się panicznie boję, ale nie daję po sobie poznać , bo się wszyscy ze mnie śmieją.
Awatar użytkownika
ptaszek
Weteran
Weteran
Postautor: ptaszek » 21 cze 2006, 08:16

Rish pisze:Mnie zawsze straszyl Buka z muminkow...

to samo :D

a jeszcze wcześniej w telewizji był taki przerywnik pokazujący pomnik Chopina (tego z Łazienek) - wtedy nastawała okropna cisza albo jakiś straszny dla mnie dźwięk... Już dokładnie nie pamiętam, bo naprawdę byłam mała. Pamiętam tylko, że ja tam nie widziałam Chopina tylko jakiegoś potwora i zawsze wtedy chowałam się pod stół zatykając uszy.

A ja bałam się muzyczki z Twin Peaks i zawsze oglądałam film tylko jednym okiem na poczatku, żeby bać się mniej

U mnie nie tyle muzyka, co Bob i ten karzeł.... Jak tylko Bob się pojawił, to razem z siostrami uciekałyśmy z pokoju zamiast najnormalniej w świecie przełączyć :D Chociaż do tej pory jak słyszę tą muzykę to taki dziwny, nieprzyjemny dreszcz mnie bierze. Jakiś czas temu też gdy oglądałam "Mulholland Drive" i pojawił sie ten sam karzeł - zdębiałam zupełnie i zaczęłam bać sie tego filmu :| Achh, ten Lynch....
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
alekz
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: alekz » 21 cze 2006, 09:55

Wychowywałem się na wsi a wiejskie dziecko trudno utrzymać przed telewizorem wiec nie balem sie zadnej postaci z tv <fuckoff>
Pamiętam tylko, że bałem sie ludzi ktorzy mnie przyłapali na kradziezy truskawek czy innych śliwek z ogrodu :P
Bałem się też wszelkiego rodzaju bydła - mały byłem i nie wiedziałem jak i po czym odróżnić krowę od byka (teraz jestem ginekolog amator można powiedziec <hahaha> ) wiec gdy widziałem coś co robi mu i ma kopyta to uciekałem :)
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 21 cze 2006, 10:02

Jak byłam mała miałam powtarzające się koszmary :D Codziennie śniło mi sie to samo :ciemny las a w nim mężczyzni z złotych zbrojach badz mezczyzni z piłka zamiast głowy ( :D <zalamka> ). Ja oczywiscie tez byłam w tym lesie sama,a oni mnie gonili :P Bałam sie tak bardzo,ze nie chciałam isc spac :/ Przeszło mi chyba ok
6-7 roku życia :D
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 21 cze 2006, 10:02

Bałam się gęsi i siedząc na tylnym siedzeniu ruszających się wycieraczek na przedniej szybie.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 21 cze 2006, 10:13

Olivia pisze:Bałam się gęsi

Co mi przypomniało, że bałam sie takiego jednego potwornego koguta, który rządził podwórkiem :] Agresywne bydle było, rzucało się na pięciolatkę bez ostrzeżenia, ale chyba nie byłam bez winy, bo lubiłam rzucać w niego kamieniami z ukrycia :] Sama nie wiem, kto tę wojnę zaczął, on czy ja...
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 21 cze 2006, 10:20

tak, koguty też mnie nie lubiły. Kiedyś, za młodu, przed jednym spieprzałem :D. Kilka lat temu, jak szedłem do lasu w okolicach Zakopca, też się przypałętał jeden kogut. Nie spodobałem mu się, chciał zaatakować. Przeliczył się - dostał potężnego kopniaka. Dobrze, że gospodarza w pobliżu nie było. Szybko się ewakuowałem z terenu <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2006, 10:57

Ciemnosci - mama zawsze musiala zostawic zapalone swiatlo w moim pokoju, gdy szlam spac.

I kolezanki mojej babci. Uciekalam od niej i darlam sie straszliwie, jak nawiedzona. Miala wielkie okulary i wygladala jak czarownica :(.
Awatar użytkownika
misiucha22
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: misiucha22 » 21 cze 2006, 11:03

Jak byłam mała, to bałam się postaci z horrorów, duchów itp. Zawsze zanim zasnęłam opatuliłam się kołdra tak szczelnie jak tylko mogłam - żeby mi noga czasem nie wystawała ani nic podobnego :P Jak miałam wyjątkowego stracha, to nawet głowę chowałam pod kołdre i tak zasypiałam. Eh, chyba za duzo horrorów się naoglądałam.

Terencjusz
Awatar użytkownika
Rebeca2006
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Rebeca2006 » 21 cze 2006, 11:13

A ja pajakow, do tej pory mi zostalo. A i zawsze jak jakis horror obejrze to sie dopatruje wszedzie czy mi sie nic podobnego nie zdazy. Fobia jakas , widac tylko komedie ogladac moge bo inaczej wyobraznia mi spokoju nie daje <pijak>
"Możesz iść szybciej niż niejeden chciałby biec,
możesz tak, tak po prostu znów zapomnieć się,
nowy dzien zawsze daje nowe życie,
słuchaj, zaufaj sobie jeszcze raz "
Awatar użytkownika
betusia
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: betusia » 21 cze 2006, 11:20

A ja się bałam, obcinania włosów przez bardzo długi czas - nawet grzywki bałam dać sobie obciąć i zawsze odcinałam sobie sama... Od fryzjerów i kogokolwiek kto włosy obcina trzymałam się z daleka.
Kiedyś mama zrobiła mi terapie szokową - bo nie chciałam dać sobie uciąć długiego warkocza - a ona nie wyrabiała się, żeby mi go zrobić rano bo się śpieszyła do pracy i.... obcięła mnie w nocy bez mojej zgody na chłopaka prawie...
Traumatyczne przeżycie... przez tydzień nie wychodziłam z domu bo się wstydziłam włosów i do tej pory pamiętam, że ryczałam przez to jak konewka i wszystkie moje lalki barbie obcięłam na łyso...
Kazdy problem ma rozwiazanie.
A jesli nie ma rozwiazania to nie ma problemu
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 21 cze 2006, 11:21

Rebeca2006 pisze:A ja pajakow,

Jak moglam o tym zapomniec :|. Panicznie sie ich boje.
monia194
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: monia194 » 21 cze 2006, 11:50

ja sie balam Żydow jako dziecko.. takich wiecie ubranych na czarno, w kapeluszach i z pejsami <boje_sie>
no i oczywiscie owadow, prawie wszystkich, glownie chodzi o pajaki i skorki... ale wszystkich nie lubie.. brrrr....
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 21 cze 2006, 14:08

Ze z toalety wyjdzie i ugryzie mnie szczur albo cos(jakis potwor oczywiscie) wsysnie do srodka. :]
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 21 cze 2006, 14:13

Ciemność, pająki, węże, małe pomieszczenia, woda <boje_sie>
Często mam jakieś lęki że mi ktoś siedzi na balkonie i wejdzie do mieszkania przez okno.
Postaci:
Bob z Miasteczka Tween Peaks - do dziś pamiętam niektóre sceny z jego udziałem ;(
Jack Nicholson w filmie "Woolf" - po polsku było tłumaczone jako "Wilk", "Wilkołak", nie pamiętam.
Obrazek

Wróć do „Wszystkie inne tematy”