Słowa zabijające intymność

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 25 wrz 2007, 08:48

tarantula pisze:Nigdy bym tak nie powiedziala i nie powiedzialam do kogos na kim mi zalezy.

Tylko ci sie tak moze wydawac , odpowiednie okolicznosci mogą wywołac wyrazanie sie w ten a nie inny sposób <browar>
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 25 wrz 2007, 10:05

Mysle , ze w duzej mierze upodobania do wulgaryzmow stosowanych w chwilach intymnych, sa uwarunkowane , po pierwsze- zajawkami na dominacje i uleglosc , po drugie - checia przekroczenia pewnych granic przyzwoitosci, po trzecie - brakiem lub malym zasobem slow pomiedzy wulgaryzmami a okresleniami medycznymi , gdzie z dwojga zlego wybiera sie wulgaryzmy.
Z kolei odbior tych wyrazen jest postrzegany czasami jako nie na miejscu, jako ten wlasnie zabijajacy intymnosc, czy tez malo wyszukany - bo kojarzy sie tylko i wylacznie z przeklenstwami slyszanymi na ulicy, ktore przeciez z reguly nie maja nic wspolnego z czyms pieknym .
Wydaje mi sie, ze najwiecej roznych zwrotow (nie tylko wulgarnych), uzywaja pary , ktore najlepiej sie ze soba komunikuja na kazdej zyciowej plaszczyznie, ktorzy sa ze soba szczerzy i potrafia mowic otwarcie o swoich pragnieniach i o tym co im nie odpowiada. Wowczas, doskonale znajac wzajemne upodobania, jak i reakcje w okreslonych sytuacjach , tworza nie tylko akt polegajacy na "wloz , wyciagnij, wloz, wyciagnij..." , ale jest miedzy nimi tez fajny dialog.
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 25 wrz 2007, 12:12

Wstreciucha pisze:brakiem lub malym zasobem slow pomiedzy wulgaryzmami a okresleniami medycznymi , gdzie z dwojga zlego wybiera sie wulgaryzmy.

to ja już też wolę wulgaryzmy od typowo medycznych określeń - te drugie są po prostu głupio śmieszne ;DD a co do wulgaryzmów przy kontaktów seksualnych podoba mi się to tylko czasem,a w normalnych sytuacjach? sama często klnę gdy się wkurzam, ale nie znoszę przekleństw w co drugim słowie.

i jeszcze jedna rzecz mnie wkurza, ale może jestem przewrażliwiona :? - nie lubię jak facet określa swoją własną dziewczynę moja dupa <chory>.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Elspeth
Weteran
Weteran
Postautor: Elspeth » 25 wrz 2007, 13:05

Nola pisze:nie lubię jak facet określa swoją własną dziewczynę moja dupa
]
też tego nienawidzę <chory> To co w odwecie o facecie mam mówić "to mój ch"? Określenia typu "suczka" "dupa" "lala" przyprawiają mnie o drgawki.
Non! Rien de rien... Non ! Je ne regrette rien !
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 25 wrz 2007, 13:22

Elspeth pisze:Określenia typu "suczka" "dupa" "lala" przyprawiają mnie o drgawki.

no mnie też. i jakoś tak niezbyt fajnie świadczą o szacunku do swej kobity.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 25 wrz 2007, 14:26

A propos - taka ciekawostka: czy wiecie że indiańskie squaw, jedyny wyraz znaczący "kobieta", było również określeniem na jej narządy? ;) ;)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 25 wrz 2007, 16:55

Elspeth pisze:To co w odwecie o facecie mam mówić "to mój ch"?

chyba nie, bo to byłoby odpowiedzią na "moja ci.pka" <diabel> <diabel> Może moja męska dupa? <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 26 wrz 2007, 07:43

TedBundy pisze:Może moja męska dupa? <diabel>

Taa, i siarczysty klaps w tyłek w zestawie <diabel>

A co do tematu głównego, to wciąż będę upierała się przy tym, że w miłości nie istnieje "wypada, nie wypada" i ważenie każdego słowa. Czy jeśli kogoś kochamy, to chcemy go obrazić? Poza tym, znamy partnera/kę, więc znamy też granice.
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Wszystkie inne tematy”