Aga, argumenty co do Iraku masz
DO BANI. To tak dla kontrastu.
A teraz dlaczego:
I mając takie poglądy uważasz się za CZŁOWIEKA???
Tak, bo kibicuje Irakijczykom.
A gdzie Amerykanie wtrącają się do wiary, życia i religi Irakijczyków? Bo ja nie słyszałam żeby ktokolwiek próbował zmusić Irakijczyka do zmiany wiary.
Amerykanie Iraku po prostu chca by ich nienawidzic. Nawet nie wiesz jak butnie sie zachowuja i jak sie panosza. A tymczasem bez instrukcji by se tylka wytrzec nie umieli.
pewnie było wiele powodów dla których zaatakowali Irak
Jasne. Moge Ci je wymienic.
1. ropa
2. ropa
3. ropa
4. ropa
...
Ale także zrobili coś bardzo dobrego- zniszczyli terror jaki panował w Iraku od dawna. CZy ty wiesz ilu ludzi Husajn zabił? Ilu Kurdów zagazowal na śmierc, ilu prześladował?
Kraj musi sam przejsc pewien etap. Oni sami musieli by sie Husajna pozbyc. Polakom spod wladz ZSRR jakos sie udalo uciec i nikt nam nie pomogl...
Amerykanie dali tym ludziom (nie wnikam czy to było ich celem, czy tak się stało przy okazji) wolność.
Ale to nie ich styl zycia. To tak jakby mowic ze kiedys to bylo bebe bo ludzie godzili sie na to i tamto. Tylk oze im to odpowiadalo. Irakijczycy maja i mieli zupelnie inny styl zycia, inne poglady i idealy! To co dla Ciebie jest dobre niekoniecznie takie jest dla nich. Nie mozna im nazucac swego stylu zycia.
Poza tym Saddam nie chciał się poddać kontrolom międzynarodowym i nikt do końca nie wiedział czy nie ma bomby atomowej.
Buahahahahaha Wybacz ale sien ie moglem powstrzymac. On sie
PODDAL kontroli i ta kontrola
NIC nie wykazala. Zreszta Bush niedawno powiedzial ze CIA
WIEDZIALO ze w Iraku nie ma broni masowego razenia (i nie chodzil owcale o atomowa, a tak apropos - Izrael ma i jest dobrze. Juz bardziej sie tych zydkow boje) ale ze CIA mu o tym
NIE POWIEDZIALO! Sciema taka tania ze koniec. Mogli sie mnie spytac, ja od samego poczatku wiedzialem ze tam tej broni nie ma bo by jej uzyl w wojnie. Ale ciemnocie ten kit starczyl. A tymczasem pierwsi zolnieze jacy do Iraku przyjechali to specjalisci od ropy...