czy też tak macie??

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
czy też tak macie??

Postautor: mariusz » 11 maja 2005, 20:13

Czy tez tak macie ze spotykacie nieraz osoby z ktorymi trudno sie wam rozmawia. Ktore trzymaja was na dystans a mimo to ciągle was coś do nich ciagnie??
Awatar użytkownika
Pogosia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Pogosia » 11 maja 2005, 20:18

ee ja raczej jestem tą trzymającą na dystans - jak mi się ktoś nie spodoba to potrafie być wredna, i nie ma przeproś :D
Some things in life are like fucking for virginity - you know it's pointless but it feels so good that you just don't want to stop.
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 11 maja 2005, 20:23

NO ja tez czesto trzymam ludzi na dystans, jednak teraz ktoś mnie trzyma i z mojego punktu widzenia wyglada to troszeczke inaczej ;)
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 11 maja 2005, 20:25

Pogosia pisze:ja raczej jestem tą trzymającą na dystans - jak mi się ktoś nie spodoba to potrafie być wredna, i nie ma przeproś

Popieram ja tez taka jestem :DDD
Mój były taki jest,ale mnie mimo to ciągnie do niego jak magnes ;)
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
Jasta20
Maniak
Maniak
Postautor: Jasta20 » 11 maja 2005, 20:36

to ja raczej trzymam ludzi na dystans, jezeli kogos nie polubie to nie mam ochoty z ta osona rozmawiac, ja jakos nie odczułam nigdy takiego uczucia, ze ja do kogos lgne a ktos mnie trzyma na dystans:)
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2005, 22:18

Ja odczułam i miłe to nie było. Nie chcę nigdy więcej. Wolę ja pociągac za sznurki <banan>
cajmer

Postautor: cajmer » 11 maja 2005, 22:51

Jeśli ktoś trzyma mnie na dystans a zależy mi na tej osobie to staram się zmienić jej stosunek do mnie...

Może ta osoba sie Ciebie boi dlatego trzyma Cie na dystans.
Awatar użytkownika
sarah
Weteran
Weteran
Postautor: sarah » 11 maja 2005, 23:06

Ja odczulam na poczatku znajomosci. Taki charakter ma i tyle. Teraz to dobry kumpel. Slusznie mnie ciagnelo.
Awatar użytkownika
szopen
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: szopen » 11 maja 2005, 23:35

Czasem wydaje się że ktoś nas trzyma na dystans bo jest nieśmiały, albo jak pisze Cajmer sie nas boi :) Tyle że zwykle gdy czuję że ktoś mnie trzyma na dystans to raczej nie zabiegam jakoś specjalnie żeby zmienił zdanie, łaski bez i jego/jej strata :)
Cuda się zdarzają. Co potwierdzi każdy programista :)

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 11 maja 2005, 23:57

Ale Szopen czasami w ludziach czasem jest taki magnetyzm, że się oprzeć ciężko. :/
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Postautor: mariusz » 12 maja 2005, 15:01

szopen pisze: że ktoś nas trzyma na dystans bo jest nieśmiały, albo sie nas boi :)

Jest to dość prawdopodobne.
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Re: czy też tak macie??

Postautor: nata » 13 maja 2005, 14:38

mariusz pisze:Czy tez tak macie ze spotykacie nieraz osoby z ktorymi trudno sie wam rozmawia. Ktore trzymaja was na dystans a mimo to ciągle was coś do nich ciagnie??

zdarza się ale rzadko
zazwyczaj wtedy po jakimś czasie się ten dystans przełamuje

wydaje mi się że "dystans" jest spowodowany tym, że się tej osoby za bardzo nie zna
myśli się o niej, że jest zbyt pewna siebie lub zarozumiała a tymczasem ta osoba myśli tak samo o nas
potem się okazuje że jest ok :)
Awatar użytkownika
Krystian
Uzależniony
Uzależniony
Re: czy też tak macie??

Postautor: Krystian » 15 maja 2005, 22:53

mariusz pisze:Czy tez tak macie ze spotykacie nieraz osoby z ktorymi trudno sie wam rozmawia. Ktore trzymaja was na dystans a mimo to ciągle was coś do nich ciagnie??

Ja tak kiedyś miałem, próbowałem poderwać dziewczynę z którą nie rozmawiało mi się bez przeszkód (straszna panikara, nerwuska, czepia się o każde wypowiedziane słowo, komentuje je bez powodu). W sumie to czułem że obydwoje "coś ciekawego mieliśmy do siebie", ale ona pozwalała tylko na flirtowanie ze sobą, nie chciała ze mną być, pewnie dlatego że czuła pociąg fizyczny, ale nie mogła się zakochać. W sumie ja czułem do niej to samo - tak, to był tylko pociąg fizyczny, nic poza tym. Dlatego często bywa tak, że chociaż między dwoma osobami nie rodzi się prawdziwe uczucie, pozostaje pociąg fizyczny, który może trwać do końca życia. Niektórzy są ze sobą kupę lat i wcale nie jest powiedziane że między nimi wszystkimi jest prawdziwa miłość. Czasami jedynym czynnikiem który podtrzymuje "życie" związku jest miłość fizyczna. Ale chyba lepiej żeby była chociaż tylko miłość fizyczna, niż żeby w związku nie było kompletnie nic.
Awatar użytkownika
kinek
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: kinek » 16 maja 2005, 17:45

bo wtedy jest tylko zwiazek formalny (ewentualnie)
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 16 maja 2005, 21:21

Proszę jakie doświadczenie ma nasza młodzież :D

nata pisze:wydaje mi się że "dystans" jest spowodowany tym, że się tej osoby za bardzo nie zna
myśli się o niej, że jest zbyt pewna siebie lub zarozumiała a tymczasem ta osoba myśli tak samo o nas
potem się okazuje że jest ok

A co Wy, chcielibyście tak odrazu?

<aniolek2>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 17 maja 2005, 11:55

miałam na myśli nie tylko relacje damsko-męskie
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 17 maja 2005, 14:51

Ok, ale dlaczego myśli się, że jest zarozumiała lub zbyt pewna siebie? Ta osoba musiałaby zachowywać się w taki sposób, a jeśli tak nie jest, to skąd takie wnioski? Tymbardziej, że nie znamy tej osoby - hmm?
Sorki, ale nie rozumiem :>
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”