CO SZANUJECIE

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Ostry 2
Entuzjasta
Entuzjasta
CO SZANUJECIE

Postautor: Ostry 2 » 30 kwie 2005, 08:33

Moze chodz teraz trafie z tematem :)
wiec pytanie kieruje do mezczyzn jak i kobiet aczkolwiek adekwatnie co do pluci prosze o spostrzezenia i odp :)

WIEC czego nie lubicie i czym gardzicie co was razi itd u mezczyzny/kobiety ??

A co szanujecie i lubicie ???

Dodac musze ze ja nienawidze kiedy kobieta spuszcza sie na nizszy poziom niz jest (przeklinania,brak poszanowania swojej osoby itd)

a co sobie cenie (zasady,honor,elokwencje,normalnosc (wiadomo to sprawa dla kazdego inaczej rozumiana)

Wiec prosil bym o wypowiadanie sie ;p pozdrawiam
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 30 kwie 2005, 09:39

Nie lubie u faceta gdy robi z siebie ofiare, wielkiego nieudacznika, lub na odwrot gdy kreuje sie na wielkiego macho ktorym z rzeczywistosci w ogole nie jest. Nie lubie facetow zapatrzonych w siebie i takich ktorzy strasznie krytykuja wyglad kobiety. Znam takiego jednego. Strasznie zapatrzony w siebie, sytuacja na plazy.... podchodzi do mojej kumpeli i mowi : ej mała fajna dupa z Ciebie kiedys bedzie, ale juz Ci sie robą boczki na biodrach. Uwazaj na figure. :| Nie trawie takich typow.
Co cenie u mezczyzn, inteligencje po pierwsze, poczucie humoru (ktore glownie wynika z inteligencji), umiejetnosc porozmawiania na kazdy temat, lubie gdy facet zna sie na sprawach kobiet :) , nieolewajacy stosunek do ludzi i swiata i ambicja :).
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 30 kwie 2005, 11:43

Amen:*
H, man runs over a woman in his car, whos fault is?
Well...
Why is the man...
Driveing in the kitchen ?
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 30 kwie 2005, 11:53

Szanuje kogos tylko wtedy kiedy on sam sie szanuje.
Awatar użytkownika
Wiola
Bywalec
Bywalec
Postautor: Wiola » 30 kwie 2005, 11:55

ja szanuje cala siebie np. moje zdrowie bo ono jest wazne,bez niego ani rusz..innych ludzi i ich poglady ,nawet jesli oni mnie nie szanuja. <banan>

[ Dodano: 2005-04-30, 12:00 ]
a co najwazniejsze szanuje BOGA
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 30 kwie 2005, 12:21

W jakim sęsie ??

Well...

Why is the man...

Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 30 kwie 2005, 12:36

szanuje ludzi ktorzy soba cos reperezentuja, ktorzy sami siebie szanuja.ktorzy sa lepsi ode mnie.
najbardziej w swiecie u faceta nie lubie niechlujstwa, braku inteligecji , udawania macho , i bezkomromisowosci.
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 30 kwie 2005, 13:59

Nie lubię:
pantoflarzy, nie lubię kiedy ktoś ma za wysokie o sobie mniemanie, aroganckich bufonów, którzy tylko mierzą swoją miarką i nie przyjmują do wiadomości że mogą się mylić. Nie lubie takich ciepłych kluch <belt2> Facet meski być powinien przede wszystkim. Powinien być równie skomplikowany jak przeciętna dziewczyna, bo jeśli go rozpracuję za szybko to się znudzi mi. Powinien rzecz jasna byc inteligentny, miec wiedzę, imponowac mi.

Nie szanuję debilizmu i chamstwa. Nie tylko jeśli chodzi o facetów ale i dziewczyny.
Evestrum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Evestrum » 30 kwie 2005, 14:09

:) a ja szanuje kobiety, które mają styl - niekoniecznie ubierania się ale po prostu styl. No bo jak dziewczyna potrafi tak dać kosza, że orientujesz się dopiero po powrocie do domu to ma stajla chyba, nie? :)
Nikt mnie nie zachęca, gadać jednak będę, bo mi się tak chce, że wytrzymać nie zdolen jezdem.
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Postautor: lizaa » 30 kwie 2005, 14:10

Evestrum pisze:bo jak dziewczyna potrafi tak dać kosza, że orientujesz się dopiero po powrocie do domu to ma stajla chyba, nie?

albo jestes idiota i miedzy innymi dlatego Cie rzucila:D
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 30 kwie 2005, 14:23

OMFG :565:
Styl to ma Naomi Cambel.... I pewnie też by fascynował kosz od niej ;)

Well...

Why is the man...

Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 30 kwie 2005, 15:13

O tym co cenie u ludzi a czego nie mogłabym napisac ksiązke.
A wiec wypisze najwazniejsze dla mnie rzeczy które cenie u ludzi.
Cenie ludzi którzy maja swoje zdanie,reprezentuja cos soba,potrafia bronic swoich racji(ale bez przesady),dążą uparcie do celu,tacy którzy nie ulegają wpływom otoczenia,takich co nie robia tego co wszyscy,mają swój własny styl, sposób bycia,takich którzy sami siebie szanują,ludzi którzy potrafia odmówić,powiedzieć NIE.
Nie lubie ludzi którzy:
wydaje im sie że wiedzą lepiej i wydaje im sie ze zawsze mają racje,ktorzy udaja kogoś kim nie są,ludzi którzynie umia rozwiazywac sami swoich problemów,ludzi którzy są ulegli,nie cierpie ludzi dwulicowych...
U facetów nie lubię:nie cierpie facetów tzw"ciepłych kluch",aroganckich,chamskich.Może jestem inna ale nie szanuje gości którzy chcodzą z laska żeby ją tylko przelecieć i takich którzy przelecieli pół osiedla panienek,szpanerów,nadetych bufonów,sztywnych(takich ktorzy zachowują sie śmiertelnie poważnie),pantoflarzy,"narcyzów",nie trawie kompletnie typów macho i takich"spod ciemnej gwiazdy".Również zachowania błaznowatego,takiego jak mój były o którym pisałam w poście.
Za co cenie u facetów podpisze sie obiema rękami po tym co napisała Yasmine:)

[ Dodano: 2005-04-30, 19:34 ]
Zapomniałam napisac o dziewczynach.Wkurzają mnie słodkie idiotki,dziewczyn które nie szanuja siebie,wskakuja do łózka pierwszemu lepszemu typowi,i denerwuja mnie gimnazjalistki wypindżone,przeklinające i palące paierosy
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 30 kwie 2005, 21:45

Ja przede wszystkim nie lubie, nie cenie, nie szanuje i uwazam za gorszych - ludzi mało inteligentnych. Reszta wad denerwujacych mnie wynika z wyzej wymienionego braku.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
theBill
Bywalec
Bywalec
Postautor: theBill » 01 maja 2005, 15:49

w gruncie rzeczy nie obchodzi mnie kto jaki jest czy kogo udaje . Nie szanuje Kogoś jak ktoś mnie nie szanuje a mnie nie zna
Z tą panią nie zaczynaj - vódka - ty ją w morde ona Cię na ziemie :>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 maja 2005, 19:33

Ze mna jest troche inaczej , moze z racji wieku , ale wkuzyła mnie wypowiedz powyzsza , własnie takich ludzi nie lubie , co tak pisza i myslą , jak i twierdzą ! (tu odnosze sie do postu Gosi )
Jak mozna kogoś nie cenić (pomijam bandziorów i wypatrzenców itd.) tylko dlatego, ze ktos jest mniej inteligentny ?????i uwazac go za gorszego ?? to jakas paranoja !
Jesli ktos kogoś uwaza za gorszego , to sam nie jest wiele wart , tego mnie nauczyło zycie ! po prostu przerost formy nad trescią !! nic wiecej !

Jakich ludzi lubie ??? takich jak sie wypowiedział "TheBill"

Bez urazy ....... mysle Gosiu , ze to zle napisałaś Naprawde to myslisz troche inaczej , tylko forma przekazu Ci taka wyszła ! <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 01 maja 2005, 19:36

Gosia napisala malo inteligentych a nie mniej. Ja podzielam troche jej zdanie. Z nie inteligentnymi osobami nie chce mi sie zazwyczaj gadac.
Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 01 maja 2005, 19:44

Yasmine pisze:Z nie inteligentnymi osobami nie chce mi sie zazwyczaj gadac.

ale są śmiechowi w pozytywnym tego słowa znaczeniu :)

za to ci przesadnie "inteligientni" (w ich mniemaniu) są beznadziejnymi zadufanymi w sobie bucami :565:

a co szanuję... słowa
ludzi też, ale bywa, że nie szanuję bliskich (straszna jestem, wiem)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 01 maja 2005, 19:49

nata pisze:za to ci przesadnie "inteligientni" (w ich mniemaniu) są beznadziejnymi zadufanymi w sobie bucami

Oj tak. Nie wiem jacy gorsi :Ci nie czy zbyt inteligentni :)
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 01 maja 2005, 19:51

NIe szanuje oportunistów. I złuch ludzi...i agresywnych... Prosto i logicznie :D

Well...

Why is the man...

Awatar użytkownika
nata
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: nata » 01 maja 2005, 19:52

ci zbyt "inteligentni" nabiorą ludzi i będą kimś
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 maja 2005, 20:13

Krzychu Ty mnie nie szanujesz ! ! ! <beksa>
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 01 maja 2005, 20:26

To ze ktos jest smieszny , i według Was mniej inteligentny , wcale nie oznacza ze tak jest , by to okreslić trzeba by zrobic testy , a potem moglibyscie sie zdziwic ! chyba nie myslicie jednak o inteligencji a o czymś innym ! coś mylicie <aniolek2>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 01 maja 2005, 20:55

to chyba mialo byc o plciach co nam sie podoba co nie :)

Nie lubie zadnych ludzi bo im nie ufam :)

Narazie jest tylko jedna osoba ktora naprawde lubie. :)
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 01 maja 2005, 20:57

moon pisze:Krzychu Ty mnie nie szanujesz ! ! !

Co ty gadasz ?? Niby ze co jesteś agresywna ??

Well...

Why is the man...

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 01 maja 2005, 22:45

No leczę się na to <aniolek2>
A to forum jest chyba jedynym, z którego mnie nie chcieli wywalić za złe zachowanie :D
Taki trenig tu mam mały :D
Awatar użytkownika
___ToMeK___
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: ___ToMeK___ » 02 maja 2005, 01:02

Nie trawie ludzi falszywych, ktorzy wobec jednych graja jedna role, by po chwili wobec innych grac kogos innego. To jest chyba najbardziej wpieniajaca mnie negatywna cecha. Od takich ludzi trzymam sie z dala.
Nie lubie poza tym prostactwa, ewidentnie bijacej glupoty.
Nie lubie ludzi zapatrzonych slepo w siebie i przesadnie pewnych siebie.
Nie lubie ludzi uleglych.
Nie lubie ludzi, ltorzy wszystko maja gdzies, a ich zyciowym motto jest: "jakos to bedzie"

Co cenie u ludzi, to charakter, to, ze maja wlasne zdanie i potrafia je wyrazic. Inteligencja rowniez jest wazna. Np. traci w moich oczach osoba, ktora po prostu nie rozumie co sie do niej mowi (nie od razu rzecz jasna :D ).
Cenie takze to, co bardzo trudno jest znalezc i co jest przedmiotem kpin: honor i godnosc (to takie stare, zapomniane i rzadko uzywane slowa oznaczajace wg mnie bardzo wazne wartosci [przyp. Tomek]) ;]

Jesli chodzi o plec przeciwna, to dodatkowo cenie takie cechy jak:
- kobiecosc :D (delikatnosc, wrazliwosc)
- otwartosc
- pozytywne patrzenie na zycie i na ludzi

nie lubie:
- zawisci
- uszczypliwych komentarzy pod adresem innych ludzi (zwlaszcza tej samej plci :D)
- przesadnego gadulstwa
- tendencji do obrazania sie na wszystko i wszystkich z byle powodu

Wiele jest jeszcze innych cech, o ktorych w tym momencie pewnie zapomnialem :D
0101010001101111011011010110010101101011001000000100011101100101011100100110101101100101
-.-. .. . -.- .- .-- --- ... -.-. / .--. .. . .-. .-- ... --.. -.-- -- / -.- .-. --- -.- .. . -- / -.. --- / .--. .. . -.- .-.. .- / ---... .--.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 02 maja 2005, 01:25

"Nie trawię ludzi, ktorzy wobec jednych graja jedna role, by po chwili wobec innych grac kogos innego. To jest chyba najbardziej wpieniajaca mnie negatywna cecha. Od takich ludzi trzymam sie z dala. "
To jesteś jakims samotnikiem? :> Każdy taki jest. Ja rozumiem o co Ci chodzi. O takie wilki w owczej skórze jak mniemam.
Ale prawda jest taka, ze kazdy człowiek ma wiele twarzy. I tego się nie zmieni. Każdy inaczej się zachowuje trochę wobec np bliskich a obcych. Wobec kolegi czy matki. Wobec kolegi jest swobodny wobec matki gra rolę potulnego synka np. I w każdej jest sobą.
Awatar użytkownika
Krzych(TenTyp)
Weteran
Weteran
Postautor: Krzych(TenTyp) » 02 maja 2005, 02:34

moon pisze:Nie trawię ludzi, ktorzy wobec jednych graja jedna role, by po chwili wobec innych grac kogos innego. To jest chyba najbardziej wpieniajaca mnie negatywna cecha. Od takich ludzi trzymam sie z dala.

-oportuniści :D

Well...

Why is the man...

Evestrum
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Evestrum » 06 maja 2005, 16:35

lizaa: nie szanuję natomiast osób, które oceniają innych ludzi mimo tego, że ich nie znają...zastanów się nad sobą proszę...
Nikt mnie nie zachęca, gadać jednak będę, bo mi się tak chce, że wytrzymać nie zdolen jezdem.
Justa
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Justa » 06 maja 2005, 17:11

Tomek mamy podobne zdania jesli chodzi o ten temat <piwo>
Ludzi fałszywych ja nazywam dwulicowymi,aczkolwiek tez zgodzę sie z moon że każdy człowiek ma wiele twarzy w zalezności od sytuacji.Ja na przykład gdy sytuacja tego wymaga "zakładam" tzw maski.Także nikt nie wie jaka naprawde jestem czasami to popłaca,inni zarzucają mi skrytość.
A co do tego czego nie lubisz tzn:złośliwość,zawiść
Niestety ja jestem zawistna,ale tylko wtedy gdy ktos nadepnie mi na odcisk potrafie sie odegrać oraz jestem złośliwa,daje do pieca ludziom których nie lubię

Natomiast wkurza mnie tez to w innych że oceniaja kogoś(także mnie) powierzchownie,lub ludzi którzy krytykują muzykę której słucham a nie znają sie na niej kompletnie
Ostatnio zmieniony 06 maja 2005, 19:03 przez Justa, łącznie zmieniany 3 razy.
"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"

"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"

"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”