Męskie kobiety, kobiecy mężczyźni

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 25 gru 2007, 18:27

co do dzisiejszych kobiet... mnie się bardzo podoba, że kobiety są bardziej pewne siebie i samodzielne. kiedyś wydawało mi się, że prawdziwa kobieta to taka eteryczna, delikatna i uduchowiona istota, dzisiaj wydaje mi się to kwintesencją bycia mimozą. więc ja już chyba wolę te bardziej "męskie" kobiety.

a co do zamiany ról, to rzeczywiście coś w tym jest. i w gimnazjum, i w liceum dziewczyny po prostu rządziły - były najbardziej zauważalne, miały najwięcej do powiedzenia i co chwilę brały się do organizowania jakichś akcji. a faceci... facetów nie było, siedzieli cicho :/.
a o studiach nic już nie mówię, bo mój kierunek sfeminizowany jak nie wiem :D
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 16 sty 2008, 09:44

Nola pisze:a faceci... facetów nie było, siedzieli cicho
Kto by cokolwiek w szkole chcial organizowac:D

Ja powiem tak - kobiecy mezczyzni - zalezy z jakiego punktu widzenia. Jesli chodzi o wyglad i zachowanie, gestykulacje, ruchy itp. to zdecydowanie nie :D
Jesli chodzi o sprzatanie w domu gotowanie i takie tam to jak najbardziej tak, to zupelnie naturalne!!! tak jak zalatwianie potrzeby fizjologicznej :)
Jesli chodzi natomiast o uzalanie sie nad soba i bycie takim niezdecydowanym (w sensie swojego zycia, nie mowie ze facet nie moze sie zastanawiac jaki film obejrzec czy co dzis robic) to zdecydowanie nie.

Ale wszystko sie zmienia :)

Co do kobiet zachowujacych sie jak faceci - samodzielnych itp wkurza mnie czasami zapedzanie sie w takiej roli i udawanie, ze facet jej jest niepotrzebny, a potem w domu smutek, czemu jestem sama. Smieszne to jest.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”