Do kogo należą pierwsze kroki na początku..

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 07 cze 2006, 21:19

Kolec22 - rozsądne wymagania. I na pewno odmienne w zależności do na jakiem etapie jest zwiazek.
OnlyJusti
Grace

Postautor: Grace » 07 cze 2006, 21:33

onlyjusti pisze:na jakiem etapie jest zwiazek.

czyli jak zwiazek jest na "wyzszym" etapie to
Mysiorek pisze:Kolec22 napisał/a:
I jakie wymagania sa w zwiazku co do tej kwestii?

... utrzymywanie stosunków.

to ja mu daje dupy, a on mi doładowuje konto
suuuper <pijaki>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 07 cze 2006, 21:38

Gosiu - nie, Ja wyznaję zasadę, ze o kasę dla siebie dba kazdy z osobna. Wymagania mogą mieć laski planujace slub z facetem - jakbyś nie wiedziała z reguły to facet utrzymuje rodzinę :) Wymagania są zabezpieczeniem na przyszłosć dla wspólnych dzieci, laska na siebie samą, jeśli ma odrobinę rozumu i szacunku do niezależności, zarobi bez problemowo.
A w zwiazku facet powinien dysponować kasą na tyle, by módz od czasu do czasu gdzieś wyjść z laską, bo jak wiesz wejścia do klubów, pubów itp. nie są za darmo:)
Laski, które na takie rzeczy nie zwarzają raczej bujają w obłokach, niz stąpają twardo po ziemi w Naszej pięknej rzeczywistosci:)
OnlyJusti
Grace

Postautor: Grace » 07 cze 2006, 21:44

onlyjusti pisze:Gosiu - nie, Ja wyznaję zasadę, ze o kasę dla siebie dba kazdy z osobna. Wymagania mogą mieć laski planujace slub z facetem - jakbyś nie wiedziała z reguły to facet utrzymuje rodzinę Wymagania są zabezpieczeniem na przyszłosć dla wspólnych dzieci, laska na siebie samą, jeśli ma odrobinę rozumu i szacunku do niezależności, zarobi bez problemowo.
A w zwiazku facet powinien dysponować kasą na tyle, by módz od czasu do czasu gdzieś wyjść z laską, bo jak wiesz wejścia do klubów, pubów itp. nie są za darmo:)
Laski, które na takie rzeczy nie zwarzają raczej bujają w obłokach, niz stąpają twardo po ziemi w Naszej pięknej rzeczywistosci:)

chyba , a raczej na pewno nie zrozumiałas przeslania mojego postu :)
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 07 cze 2006, 22:02

onlyjusti pisze:nie są za darmo:)

nie są , fakt. Dlatego raz płacę ja, raz ona :D Proste. I najlepsze rozwiązanie,IMHO
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 07 cze 2006, 22:22

onlyjusti pisze:...no właśnie, dlaczego ta kwestia wciaż jest wstydliwa, i pewnego rodzaju tabu(?):> przecież to temat jak każdy i nawet co do tej kwestii w zwiazku są jakieś wymagania

Tu czasem jest problem z męskim ego...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 08 cze 2006, 19:27

paula19 - masz rację, dlatego panie nie komentują i nie poruszają niektórych drażliwych kwestii ;)
OnlyJusti
Kolec22
Bywalec
Bywalec
Postautor: Kolec22 » 09 cze 2006, 23:21

I gdy przychodzi czas na oplacenie rachunku wola siedziec cicho zlozywszy rączki <regulamin>
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 10 cze 2006, 00:06

Kolec22 pisze:I gdy przychodzi czas na oplacenie rachunku wola siedziec cicho zlozywszy rączki <regulamin>

O ile panów nie utrzymują, bo i tak bywa.
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Kolec22
Bywalec
Bywalec
Postautor: Kolec22 » 10 cze 2006, 00:10

Oj zartuje przeciez, co sie od razu bronisz <przytul>
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 12 cze 2006, 18:29

Kolec22 - facet zaprasza facet płaci, prost i logiczne no nie?:)
dokładnie paulo19 - w wielu małżeństwach ostatnio pojawia sie taka chora tendencja :/
OnlyJusti
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 12 cze 2006, 18:35

onlyjusti pisze:facet zaprasza facet płaci

Kobieta zaprasza - kobieta płaci :]

A jesli oboje są zdrowi na umyśle, to potrafią funduszami bezproblemowo wspólnie gospodarować w zalezności od tego, ile ich każde z nich ma.
onlyjusti pisze:chora tendencja

Na pewno mnóstwo ludzi, którym dobrze w układzie "facet w domu-kobieta zarabia", ucieszy się an wieść, że są chorzy :]
onlyjusti
Maniak
Maniak
Postautor: onlyjusti » 12 cze 2006, 18:42

pani_minister - dokładnie, kto zaprasza ten płaci! no chyba ze nie dysponuje aż takimi funduszami to warto go odciażyc i ponieść koszty własnych przyjemnosci:)
Ale wiadomo ze to powinny być zadkie sytuacje, bo to źle swiadczy o facecie :)
A co do pracy - zeden facet nie jest szczęśliwy bawiac sie w kobietę a kobieta zapylając na utrzymanie rodzini:)
OnlyJusti
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 12 cze 2006, 18:47

onlyjusti pisze:pani_minister - dokładnie, kto zaprasza ten płaci!

Może mam zboczenie,ale nawet jak ktoś mnie zaprasza lubie płacic za siebie :] Jeśli spotykam się z kimś dłuzej, idę na kompromis i płacimy na zmianę :D

onlyjusti pisze:Ale wiadomo ze to powinny być rzadkie sytuacje, bo to źle swiadczy o facecie

rzadkie czyli?
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 12 cze 2006, 18:50

jagunia pisze:nawet jak ktoś mnie zaprasza

Bo jest zapraszanie i zapraszanie... jak mi facet mówi: "moze wyskoczymy na piwo?" to ja tego bynajmniej nie traktuję jako zobowiązania, że będzie za moje piwo płacił. A jak moje Suońce dzwoni i mówi: "dziś zapraszam Cię na kolację tam i tam, bo wygrałem kasę i chcę to świętować" to wiem, że nie ma mowy o placeniu za siebie :)
Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 12 cze 2006, 19:03

pani_minister pisze:Bo jest zapraszanie i zapraszanie

Racja :]

pani_minister pisze: A jak moje Suońce dzwoni i mówi: "dziś zapraszam Cię na kolację tam i tam, bo wygrałem kasę i chcę to świętować" to wiem, że nie ma mowy o placeniu za siebie

No ja z moim płace raczej na zmiane,może on trochę czesciej bo uparty jak oslątko :D A takiej sytuacji,jak opisałaś niestety nie zdarzyło mi się mieć bo dzieli nas ponad 6h drogi i widzimy sie straaaasznie rzadko. No ale wszystko przed nami <banan>
pawery
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: pawery » 12 cze 2006, 19:35

mam pytanie jestem z laską jakieś 2 miesiące cłaujemy się jes wpożdku ale zastanawiam się dlaczego gdy pytają ją w domu gdzie idzie ona kłamie, gdy prógowałem ją wziąść za ręke po paru krokach jakie razem zrobiliśmy delikatnie się wyrwała i podbiegła do przodu.Troche dziwne>nigdy niemiałem dziewczyny i zaczołęm się zastanawiać czy to normalne co o tym siądzicie.

Awatar użytkownika
jagunia
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: jagunia » 12 cze 2006, 19:40

pawery pisze:gdy pytają ją w domu gdzie idzie ona kłamie

Może ją wpierw o to spytaj? <pijak>

pawery pisze:gdy prógowałem ją wziąść za ręke po paru krokach jakie razem zrobiliśmy delikatnie się wyrwała

Może pocą się jej ręce :D A może sie Ciebie wstydzi :D A tak poważnie to skąd mamy wiedzieć :> Jak dla mnie to nie jest normalne :]
megane
Maniak
Maniak
Postautor: megane » 12 cze 2006, 22:19

onlyjusti pisze:A co do pracy - zeden facet nie jest szczęśliwy bawiac sie w kobietę a kobieta zapylając na utrzymanie rodzini:)

Czemu żaden? Skąd wiesz, że żaden..? Oczywiście, że są tacy, którym to pasuje. To kwestia tradycyjnego podejścia do spraw domu i rodziny lub nie. U mnie w domu mama pracuje dłużej niż ojciec, ale za to on np. gotuje... No i?

onlyjusti pisze:no chyba ze nie dysponuje aż takimi funduszami to warto go odciażyc i ponieść koszty własnych przyjemnosci:)

Jak nie dysponuje funduszami na 'takie przyjemności' to nie zaprasza do jakiegoś drogiego lokalu... Jakby mnie facet zaprosił na drogą kolację (Własnie ZAPROSIŁ, a nie 'zaprosił') to bym raczej uznała, że nie muszę brać ze sobą jakiś duzych pieniędzy...

Mój facet płaci i jest bardzo uparty, chociaż ja tez staram się kiedy mogę (tzn. kiedy mi się uda np wyjąć kasę przed nim lol) do rachunku dorzucić... Potem się wkurza, ale i tak lepiej się czuję :P.

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”