Jak to rozumiec?

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Misiek80
Zaglądający
Zaglądający
Jak to rozumiec?

Postautor: Misiek80 » 29 lip 2005, 21:27

Sprawa wyglada tak:
Po 2 latach spotkałem się ze swoją eks. Powód zerwania 2 lata temu niech pozostanie do mojej wiadomosci.
Spotykam się z Nią od 4 miesięcy.Ona byla od 2 lat z innym. Jak te 4 miesiace temu zacząłem sie z nią spotykac na nowo to wtedy byl i on i ja. Byly z jej strony deklaracje jak bardzo mnie kocha, jak caly czas o mnie myslala przez te 2 lata itp, itd...Z mojej strony byla to tylko znajomosc, jak kazda inna, no moze troche inna przez wzgląd na dawne czasy.Ok, do sedna.
Od 3 tygodni nie jest juz z tym facetem - powód inny niz ja, po prostu facet wpadł w nieciekawe towarzystwo i nie chcial go opuscic za jej namową.Krótko mowiac Ją olał.
Jako, ze ostatnimi tygodniami moja psychika się poddala i cos zaczęło mnie do niej ciagnać zaproponowałem jej to co bylo kiedys miedzy nami...I tutaj zonk. Ona w tej chwili nie chce miec zadnego faceta.Powód?Chce sie wyszaleć, byc wolna. Nie byloby w tym nic dziwnego gdyby nie fakt, że przez te cale miesiace doslownie bezczelnie probowala splawic tamtego by byc wolna i sie ze mną zwiazac.A teraz? Unika tematu, ale spotykac sie nadal chce.

Jak postawic sprawę? Nie kocham jej, bynajmniej JESZCZE. I sie zastanawiam czy igrać z własnymi uczuciami dalej czy po prostu odpuscic spotkania z tą kobietą...
Znajac moją konstrukcję psychiczną to jeszcze kilka tygodni i bedzie po mnie. Tymbardziej, ze spotkania są coraz badziej zażyłe (kino, wypady na piwo, do restauracji)

Co byscie radzili?
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 lip 2005, 21:30

Hmm... Przecież żeby szaleć, nie trzeba być samemu. Grunt to znaleźć partnera, z którym nie czujemy się źle i mozna razem poszaleć. I powiedz Jej co czujesz.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 29 lip 2005, 21:49

Misiek80 pisze:Znajac moją konstrukcję psychiczną to jeszcze kilka tygodni i bedzie po mnie.

No to szalej. Babka zaliczyła już 2 facetów i chce odpocząć.
Czyżbys się bał, że Ci znowu ucieknie?
KOCHAJ...i rób co chcesz!

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”