przytyłam juz 6kilo...ciąża?
Moderator: modTeam
przytyłam juz 6kilo...ciąża?
jakies 10dni temu kochalismy sie z chlopakiem w czasie mojego krwawienia i od tego czasu przytylam 6kilo i mam niektore objawy ciazowe,zaczelam przyjmowac normalnie po 7dniach tabletki antykoncepcyjne ale nie wiem czy jest mozliwosc zajscia w ciaze mimo iz przyjmuje je regularnie,pytanie zasadnicze:Czy w czasie 7dniowej przrwy w przyjmowaniu tabletek moglam zajsc w ciaze?
-
- Weteran
Calkiem mozliwe. Wedlug wagi to jakis piaty miesiac.
A powaznie... Po 10 dniach to ciezko jeszcze jednoznacznie ciaze stwierdzic, nawet u lekarza. Przez pierwsze trzy miesiace macica jest tak mala, ze nawet za bardzo brzucha nie widac.
Proponuje albo przyjzenie sie swojej diecie, albo wizyte u lekarza, bo to moze np. swiadczyc o niebezpiecznym dla zdrowia zatrzymaniu wody w organizmie.
I na koniec powtorka z rozrywki: prawidlowo przyjmowane tabletki zapewniaja ochrone przez caly miesiac, rowniez podczas przerwy.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Poza tym niektóre kobiety tyją od przyjmowania tabletek antykoncepcyjnych. Może warto je zmienić?
Mogłaś. Ale również w czasie przyjmowania jest ryzyko zajścia.
Tylko kobieta po 10 dniach od zapłodnienia nie tyje w takim tempie. Zapewniam.
foczunia pisze:Czy w czasie 7dniowej przrwy w przyjmowaniu tabletek moglam zajsc w ciaze?
Mogłaś. Ale również w czasie przyjmowania jest ryzyko zajścia.
Tylko kobieta po 10 dniach od zapłodnienia nie tyje w takim tempie. Zapewniam.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
-
- Weteran
- Weteran
a robiłaś chociaż test ciążowy?? W czasie 7 dniowej przerwy jesteś zabezpieczona...ale istnieją zawsze te minimalne procenty ze nawet w czasie brania tabletek kobieta zajdzie w ciąże ...sama znam taki przypadek co bardzo zdziwiło dziewczyne!! ale idz do lekarza jakby co bo to może coś sie tak dzieje nieprzyjemnego w twoim organiźmie 
wez sobie diete zapodaj i cwiczenia. Masz tendencje do tycia po tabletkach, jakbys pobuszowała troszke po necie o skutkach ubocznych brania tabletek to bys zauwazyla ze jakichs tam odstetek dziewczyn ubolewa wlasnie ze utyła.
Jesli przyjmowalas tabletki regularnie, bez spoznien, nie mialas wymiotow i biegunki, nie brałas lekow ktore zmiejszaja skutecznosc to (wykluczajac wade produkcyjna) mozesz byc pewna 100%, rowniez w ciagu tych 7dni.
sory pewnie zaczynalas jesc rano a konczylas wieczor :lol: bo jedynie takim sposobem byloby to mozliwe, jesc jesc jesc i zero ruchu w ciagu 5 dni![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Jesli przyjmowalas tabletki regularnie, bez spoznien, nie mialas wymiotow i biegunki, nie brałas lekow ktore zmiejszaja skutecznosc to (wykluczajac wade produkcyjna) mozesz byc pewna 100%, rowniez w ciagu tych 7dni.
agna 24 pisze:A jak ja utylkam 10 kg przez 5 dni, to nikt mi nie wierzyl, ze to mozliwe
sory pewnie zaczynalas jesc rano a konczylas wieczor :lol: bo jedynie takim sposobem byloby to mozliwe, jesc jesc jesc i zero ruchu w ciagu 5 dni
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
"Nie boję się obietnic / Nie lękam się zazdrości /Nie dbam o nagrody / Kpię z przyzwoitości"
[Akurat- "O dziewiątce"]
[Akurat- "O dziewiątce"]
- Wstreciucha
- Weteran
foczunia pisze:od tego czasu przytylam 6kilo
moze czas odstawic czekoladki i lody

zobacz dziecko :
Kod: Zaznacz cały
Waga w ciąży – idealny przyrost *
13 – 15 tydzień 3 x 250g = 750g
16 – 18 tydzień 3 x 300g = 900g
19 – 22 tydzień 4 x 350g = 1400g
23 – 24 tydzień 2 x 400g = 800g
25 – 26 tydzień 2 x 450g = 900g
27 – 38 tydzień 12 x 500g = 6000g
39 tydzień 1 x 250g = 250g
całościowy przyrost 11000g
w ciagu 10 dni chcialabys zdobyc tyle ciazowych kilogramow , co normalnie kobiety nabywaja w ciagu kilkunastu tygodni

Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”