dni....
Moderator: modTeam
dni....
[shadow=green][/shadow]Witam wszystkich bardzo serdecznie, ciekawe jest to forum Agnieszko, bardzo mi sie spodobalo, dlatego sie zarejestrowalam i zakładam nowy temat. Współżyłam z chłopakiem prawie non stoper i jak mi się wydaje chyba w dni plodne, nie jestem pewna, on mi sie spuszczal do srodka, ale nadal mam okres, chcemy miec dziecko, Czy ktos ma dokladne obliczenia dni płodnych, okres zawsze mam 19 kazdego miesiaca i trwa on 5 dni, czyli konczy 24, i tak od nowa, zrobilam sobie test i wyszlo ze nie jestem w ciazy, dlaczego? Czy jesli dostalam piuerwsza miesiaczke, a moge byc w ciazy to czy wynik testu bedzie i tak ze nie jestem?! Czy gdyby ktos byl w ciazy i mial pierwsze dwie miesiaczki to wynik testu powinien byc pozytywny, czyli ze jestem w ciazy?! Jak to jest? Prosze odpowiedzcie mi na te pyt.
A ile macie lat?
No czyli musialo choc raz trafic na dni plodne.
Zas w sprawie dni plodnych:
wejdz http://www.agnieszka.com.pl/antykoncepcja.htm
kliknij na ""Miłość bez obaw" (obszerny kompletny poradnik)" potem wybierz "metody naturalne oraz "metode kalendarzowa". Masz tam dokladnie rozpisane z przykladami jak obliczac dni plodne w celu unikniecia ciazy. W Twoim przypadku bedzie to w celu zajscia w ciaze
No bo do tego de facto kalendarzyk sluzy - do zajscia, bo jako metoda anty sie nei sprawdza ze wzgledu na zawodnosc (co przy checi zajscia jest plusem).
kala pisze:prawie non stoper
No czyli musialo choc raz trafic na dni plodne.
Zas w sprawie dni plodnych:
wejdz http://www.agnieszka.com.pl/antykoncepcja.htm
kliknij na ""Miłość bez obaw" (obszerny kompletny poradnik)" potem wybierz "metody naturalne oraz "metode kalendarzowa". Masz tam dokladnie rozpisane z przykladami jak obliczac dni plodne w celu unikniecia ciazy. W Twoim przypadku bedzie to w celu zajscia w ciaze
-
- Weteran
I nie przejmu sie. Tak naprawde to takie zajscie od jednego "razu" (cyklu) zdaza sie stosunkowo rzadko. Nie polecam rygorystycznego stosowania jakiejkolwiek metody na wyznaczenie owulacji. Za krotko sie jeszcze staracie. Po prostu cieszcie sie soba i kochajcie gdy tylko poczujecie ochote. I wkrotce bedziesz w ciazy, zobaczysz. Zycze powodzenia.
Ps. Lekarze uznaja, ze sa podstawy do jakiegokolwiek rozpoczynania badan w celu wyszukania potencjalnych problemow po bitych dwoch latan staran. Nie mysl o tym, ze chcesz zajsc, bo zbytnie "chcenie" moze ciaze blokowac. Wyluzujcie i do dziela.
Ps. Lekarze uznaja, ze sa podstawy do jakiegokolwiek rozpoczynania badan w celu wyszukania potencjalnych problemow po bitych dwoch latan staran. Nie mysl o tym, ze chcesz zajsc, bo zbytnie "chcenie" moze ciaze blokowac. Wyluzujcie i do dziela.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Tym bardziej, ze czesto kobieta zachodzi w ciaze, ale np zarodek sie nei zagniezdza w macicy i zostaje wydalony. Takie naturalne poronienie. To sa wbrew pozorom dosc czeste przypadki majace na celu wyeliminowanie osobnikow slabych - jak np zarodek jest jakis wadliwy.
Zatem nie sztuka jest jajo zaplodnic.
Zatem nie sztuka jest jajo zaplodnic.
-
- Weteran
Jak dostalas okres to na 99,9% w ciazy nie jestes. Bardzo rzadko wystepuje krwawienie w czasie ciazy. Owszem zdaza sie, ale naprawde cholernie rzadko.
Test warto robic gdy krwawienie sie opoznia. Albo jesli jest inne niz zwykle, bardziej skape i wystepuja inne objawy mogace wskazywac na ciaze.
A jesli okres jest normalny to trzeba po prostu probowac dalej. W koncu sie uda. <aniolek2>
Ps. Moja siostra wspolzyla bez zadnego zabezpieczenia przez 4 miesiace zanim zaszla w ciaze. I to jest calkowicie normalna sytuacja.
Test warto robic gdy krwawienie sie opoznia. Albo jesli jest inne niz zwykle, bardziej skape i wystepuja inne objawy mogace wskazywac na ciaze.
A jesli okres jest normalny to trzeba po prostu probowac dalej. W koncu sie uda. <aniolek2>
Ps. Moja siostra wspolzyla bez zadnego zabezpieczenia przez 4 miesiace zanim zaszla w ciaze. I to jest calkowicie normalna sytuacja.
-
- Weteran
W pierwszym trymestrze ciąży krwawienie występuje mniej więcej u 25% wszystkich ciężarnych. W połowie tych 25% ciąż występują poronienia samoistne, pozostałe przebiegają bez powikłań. Skurcze macicy wraz z krwawieniem w pierwszym trymestrze ciąży w dużo większym stopniu wskazują na zagrożenie poronieniem aniżeli samo krwawienie lub same skurcze macicy.
Krwawienie we wczesnej ciąży nie musi zawsze wskazywać na obecność patologii, w każdym przypadku należy jednak skontaktować się z lekarzem. Dwie przyczyny krwawienia w I trymestrze, którymi nie należy się martwić to implantacja komórki jajowej w macicy i zmiany hormonalne w okresie przypadającej miesiączki. Groźniejsze w skutkach przyczyny krwawienia to:
- odrzucenie płodu przez organizm matki (poronienie zagrażające lub dokonane)
- ciąża pozamaciczna
- rak szyjki macicy
- ciało obce w macicy
- polipy
Bywa, że lekarzom nie udaje się ustalić przyczyn krwawienia w I trymestrze ciąży, ale ciąża rozwija się i kończy pomyślnie
Wiec niby mozliwe jest krwawienie ale:
Każde krwawienie i pobolewanie podczas ciąży wymaga natychmiastowej porady lekarza. Może być bowiem sygnałem rozpoczynającego się poronienia.
złotooka kotka pisze:Każde krwawienie i pobolewanie podczas ciąży wymaga natychmiastowej porady lekarza. Może być bowiem sygnałem rozpoczynającego się poronienia.
Wlasnie.
Krwawienie podczas ciąży to nie okres!!!
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
ja czytalam ostatnio artykul o dziewczynie australijce ktora wyjechala do londynu i po 2 miesiacach okazalo sie ze jest w ciazy a nie miala ZADNYCH objawow!!!
wiec wtedy dostalam histerii!!!
ze ja moe byc w ciazy...paranoja...
wiec wtedy dostalam histerii!!!
ze ja moe byc w ciazy...paranoja...
Salome
xxx
Nigdy nie licz na to ze facet da Ci szczescie.
Musisz miec w zanadrzu cos innego.
Musisz polegac na sobie.
xxx
Nigdy nie licz na to ze facet da Ci szczescie.
Musisz miec w zanadrzu cos innego.
Musisz polegac na sobie.
Witam ponownie po długiej przerwie
długo mnie nie było ( Paryz )
hmm.. co do ciąży. Ja mam taki przypadek że moja dziewczyna dostaje okres dopieor po 3 miesiącach. Nie wiem sam dlaczego tak jest. Są tajemnice na świecie których jeszcze nie poznano
.
Moja dziewczyna mówiła mi że jej Mamusia tez tak miała. Ja jestem troche sceptyczny w stosunku do tej sprawy. A mówiła że po 1 dziecku jej sięwyregulował.
Co wy o tym myślicie
?
hmm.. co do ciąży. Ja mam taki przypadek że moja dziewczyna dostaje okres dopieor po 3 miesiącach. Nie wiem sam dlaczego tak jest. Są tajemnice na świecie których jeszcze nie poznano
Moja dziewczyna mówiła mi że jej Mamusia tez tak miała. Ja jestem troche sceptyczny w stosunku do tej sprawy. A mówiła że po 1 dziecku jej sięwyregulował.
Co wy o tym myślicie
Niektóre kobiety są bezcenne, za wszystkie inne zapłacisz kartą MasterCard.....
-
- Weteran
3 miesiacach ciazy?! To nie zaden okres, a powazne krwawienie, ktore moze zagrazac dziecku i matce. Nie wierzyc w zadne bajania mamusi tylko do lekarza marsz!
-
- Weteran
Sa rzeczy na niebie i ziemi o ktorych nie snilo sie filozofom... 

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”