samotna z wyboru

Zagadnienia związane ze sferą uczuciową, a także z problemami dotyczącymi tematów miłosnych oraz kontaktów emocjonalnych z płcią przeciwną.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 28 cze 2006, 23:56

Nie jestesmy czyjąś własnoscią! Po co ktos ma nas kontrolować Wydzwaniać co 30 min i obsypywać lawina pytań Z domu nie mozna normalnie wyjśc za nim nie zda sie dokładnej relacji przebiegu trasy nawet zwykłego wyjscia do sklepu po mleko Dla mnie jest lepiej kiedy robie co chce chodze gdzie chce i spotykam sie z kim chce

O czym Ty teraz piszesz, bo chyba nie o normalnym związku, tylko o niewolnictwie :| Spoko, Mała, niewolnictwo skończyło się dawno temu :]
A teraz poważniej - partner będzie traktował Ciebie jak własność, ale tylko wtedy, jeśli Ty na to pozwolisz, więc w czym problem?
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 28 cze 2006, 23:58

Mona pisze:A teraz poważniej - partner będzie traktował Ciebie jak własność, ale tylko wtedy, jeśli Ty na to pozwolisz, więc w czym problem?

Moze problem tkwi w tym... ze ona facetow tak traktuje???? <hmm>
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 cze 2006, 00:02

silence pisze:Moze problem tkwi w tym... ze ona facetow tak traktuje????

Dobrze kombinujesz, silence <tak>

Joe Cocker
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 29 cze 2006, 00:06

Olivia pisze:Bo człowiek został powołany do miłości i to prędzej czy później jest silniejsze niż wszystko inne.

Taka natura człowieka...
Blazej30 pisze:Olivia napisał/a:
tylko to nie trwa wiecznie.
miłość też

Może i nie wiecznie, ale po miłości szczęśliwej pozostaja inne bardzo cenne uczucia...

virtualna21 pisze:To może wydac sie smieszne ale nigdy nie byłam tak na powaznie z facetem Jesli tylko on dawał mi do odczucia ze podchodzi do tematu "naszego związku " zbyt poważnie robie unik Ostatni takI manewr zrobiłam 3 dni temu Dlaczego ? Bo on powiedział że mógłby sie do mnie przyzwyczaić! A to nie jest to co ja chce

Czyli jednak szukasz miłości?? To wyklucza samotnośc z wyboru.....
Ostatnio zmieniony 29 cze 2006, 00:07 przez paula19, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
virtualna21
Początkujący
Początkujący
Postautor: virtualna21 » 29 cze 2006, 00:06

Żadnego nie miała. To Jej chore wizje związku.
tu nie chodzi o to że nie miałam zadnego faceta bo miałam tylko nie umiem wytrzymac z nim dłuzej niz 2 tyg. Dlaczego ? Bo chcieli mnie własnie zniewolić Zrobić ze mnie zabawke
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 cze 2006, 00:08

virtualna21 pisze:Bo chcieli mnie własnie zniewolić

Czasami warto dać się zniewolić. I rozmawiać, a nie uciekać. Chyba, że szukałaś pretekstu do rozstania.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
silence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: silence » 29 cze 2006, 00:10

Dlaczego ? Bo chcieli mnie własnie zniewolić Zrobić ze mnie zabawke

Czyli najnormalniej w swiecie nie dojrzalas jeszcze do zwiazku wg mnie... :)
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 29 cze 2006, 00:11

A ile masz lat, bo przecież życie dopiero przed tobą. Facetów jest wiele, problem w tym aby trafić na tego odpowiedniego...
Awatar użytkownika
virtualna21
Początkujący
Początkujący
Postautor: virtualna21 » 29 cze 2006, 00:18

paula19 pisze:A ile masz lat, bo przecież życie dopiero przed tobą. Facetów jest wiele, problem w tym aby trafić na tego odpowiedniego...

Mam 21 lat Wiem ze jeszcze kawał zycia przede mna Ale jak tak bede frówac z kwiatka na kwiatek to moje otoczenie może to źle zrozumieć Więc narazie zrobie sobie postój

[ Dodano: 2006-06-29, 00:21 ]
OK słonca ja juz bede konczyć Ide spac Życze wam udanych przemysleń i spokojniej nocki Pozdrawiam was A i z góry przepraszam za nieumyślne robienie błędów ortograficznych
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 29 cze 2006, 00:22

virtualna21 pisze:Więc narazie zrobie sobie postój

Masz już 21 lat, a nie dopiero. Czasu coraz mniej.
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
saker33
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: saker33 » 29 cze 2006, 00:32

Olivia pisze:Masz już 21 lat, a nie dopiero.
hehe to zes staruche z niej zrobila :P

virtualna21 pisze:Ale jak tak bede frówac z kwiatka na kwiatek to moje otoczenie może to źle zrozumieć
po co fruwać...wystarczy chodzic w miejsca gdzie sie poznaje ludzi...nie trzeba po poznaniu odrazu sie zaglebiac...wszystko powoli.
po drugie to milosc sama przychodzi bez walki... (ale sa wyjatki jak moj wywalczony zwiazek ;) ) wiec po prostu rob swoje a jakiej wartosci okaze sie nowy chlopak to dopiero wtedy ocenisz... nie rob z siebie na sile samotnej :)
a po trzecie to nie mozesz byc samotna bo w koncu jestes atrakcyjna jak i kazda dziewczyna na tym forum :P
"...dziewczynka, gdy stanie się kobietą, będzie wiedziała, jak poruszać się w świecie."
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 cze 2006, 06:11

Bry :)
virtualna21 , gdyby to nie był dla Ciebie wielki problem i traktowałabyś lekko, czy przejściowo ten stan, to nie założyłabyś takiego tematu na forum ;)

Joe Cocker
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 29 cze 2006, 07:55

faktycznie, virtualna wytworzyła sobie obraz jakiejś parodii związku (bo normalnym związkiem tego nazwać nie można). Rzeczywistość prezentuje się o wiele,wiele inaczej.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 29 cze 2006, 09:10

Przesadzacie. Może niektórzy nie mają potrzeby życia stadnego??
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 29 cze 2006, 09:13

duzo wolnych osob tlumaczy sobie ze sa samotne z wyboru ale to tak naprawde tylko przykrywka
virtualna21 nie wmowisz mi ze nie masz czasem chwil ze za czyms tesknisz, samotnosc ci dokucza i chcialabys zeby ktos teraz byl przy tobie
a wmawianie sobie ze tak jest dobrze, wygodnie jest chyba najlatwiejszym sposobem na samotnosc w koncu duzo rzeczy mzna sobie wmowic. mowiac tak oszukuje sie sama siebie
ja tez jestem sama, nie powiem zeby bylo mi z tym bardzo zle bo prowadze zabiegany tryb zycia i mam malo czasu na podstatowe sprawy jak np pojsc na zakupy wiec nie ma czasu zastanawiac sie czy dalej tak chce. jednak jak przychodzi chwila zeby pomyslec czasem czegos brakuje. nie mialabym nic przeciwko gdyby sie znalazl ktos kto by mnie wspieral i przy mnie byl bo przyjaciele nawet najlepsi to nie to samo

jednak chyba lepiej wmawiac sobie ze nam dobrze niz plakac nocami ze jestesmy samotne
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 29 cze 2006, 09:18

Nie ma takich osob, ktore ze swojej natury nie potzrebuja bliskosci, zaangzowania. Jesli tego nie potrzebuja, to dlatego, ze cos sie w ich zyciu stalo, albo czegos zabraklo. Ale potrzebe maja, nawet jesli gdzies zepchnieta. Moga albo wyjsc z tego, albo znalezc substytut, szkodliwy badz nie, spolecznie przyjety badz nie.
Autorka pisze o braku umiejetnosci okazywania uczuc. To jest klucz do tematu jak dla mnie.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 29 cze 2006, 09:24

No wlasnie "klucz" a rodzice Cie tulili , okazywali uczucia , mówili kocham cie
ja to było ? virtualna21
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
virtualna21
Początkujący
Początkujący
Postautor: virtualna21 » 29 cze 2006, 10:43

Jesli tego nie potrzebuja, to dlatego, ze cos sie w ich zyciu stalo, albo czegos zabraklo.
Chyba masz racje W moim zyciu zabrakło tego nieszczęsnego słowa"uczucie" Zostałam pozbawiona tego rodzaju uczuć Ja nie chce zeby komus na mnie zalezało mówił do mnie ze mnie kocha ...itd I z tego powodu chce byc sama

[ Dodano: 2006-06-29, 10:49 ]
To jest bezsensowna sytuacja To tak jak by człowiek który nie ma pieniedzy zgubił swoje ostatnie grosze a znalazła je osoba która tych pieniedzy ma pod dostatkiem Mam to czego nie potrzebuje i nie chce(teraz nie mam) Głupia ironia losu -nie chcesz a masz chcesz a nie masz
zenon
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: zenon » 29 cze 2006, 11:16

virtualna21 pisze:...Zostałam pozbawiona tego rodzaju uczuć Ja nie chce zeby komus na mnie zalezało mówił do mnie ze mnie kocha ...itd I z tego powodu chce byc sama

...A kiedy już będziesz duża, przestaniesz szukać usprawiedliwień, a wtedy być może pożyjesz własnym życiem (bez gadania "nie było mi dane pożyć")
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 29 cze 2006, 14:28

Bywasz upierdliwy :>

Zaaawsze :D

Olivia pisze:Jest w ogóle coś takiego, jak samotność z wyboru? Czy można wybrać coś co nie przynosi szczęścia i radości?

Masochizm psychiczny ;) Można być samotnym bo tak łatwiej, odrzucać miłość itd. Ale założę się że większość tych "samotnych z wyboru" by poleciała na fajnego faceta jaki by się nimi zainteresował. Szybciej nawet niż by się spodziewała :]

Blazej30 pisze:czy ktoś mógłby wskazać plusy posiadania partnera?? Nieczuję się w tym względzie kompetentnym <chory>

Podstawowy to <przytul>

Inne też są i to w dużych ilościach, ale nie o tym temat <diabel>

Blazej30 pisze:Olivia napisał/a:
ma jedną wadę, która bije wszystkie zalety. Uczucie pustki.

jeżeli nie ma się jakejś pasji...

Marny substytut. Nadal jesteś niespełniony, chyba że jesteś skrajnym egoistą i wszystko robisz dla siebie <diabel>

Blazej30 pisze:widząc ilość konfliktów między "partnerami" nabieram wątpliwości co lepsze

Małe konflikty a wielkie uczucia :] Poważne konflikty to znak złego dobrania partnera a nie tego że samotność jest jedynym rozwiązaniem :|

Virtualna21, mi się coś widzi że nie potrafisz przezwyciężyć egoizmu w tym wypadku i wszelkie faceta próby stworzenia My, są przez Ciebie uznawane za zniewolenie :| Zmianę zacznij od siebie w tym wypadku :]
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 29 cze 2006, 14:52

Gorgon pisze:Ale założę się że większość tych "samotnych z wyboru" by poleciała na fajnego faceta jaki by się nimi zainteresował. Szybciej nawet niż by się spodziewała

Ja taka byłam :)
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
Mroczny Piskacz
Maniak
Maniak
Postautor: Mroczny Piskacz » 29 cze 2006, 15:40

Ja taka byłam :)

Ja z taką byłem, przekonałem ją bardzo szybko dlaczego wybieranie samotności nie ma sensu :) Po rozstaniu nie traciła życia na wmawianie sobie dalej takich bzdur ;)
Widzę że z czasem sens słów się zmienia
Słowa nabierają nowego, innego znaczenia
Choć z pozoru dobre, przyczyną są cierpienia
<zakochany>
Obrazek
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 29 cze 2006, 21:49

Miltonia oczywiście ma rację.
Jest też druga strona medalu - jeśli rodzice okazywali dziecku wiele czułości, czy wręcz byli nadopiekuńczy, to gdy tego zabraknie w dorosłym już życiu, to wtedy człowiek może również popełniać "błędy" - ciągle chce być w centrum zainteresowania, a brak okazywania na codzień czułości takiej osobie może wpędzić ją w stan depresji.

Joe Cocker

Wróć do „Miłość, uczucia, problemy”