OKRES A TABLETKI

Forum służące do wymiany opinii i doświadczeń na tematy związane z antykoncepcją i ciążą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Pegaz
Weteran
Weteran
Postautor: Pegaz » 16 sie 2005, 21:51

Jak na pierwszy raz dla mnie to za duży hardcore by był...
Ile jest wart świat pełen grubych krat?
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 16 sie 2005, 23:21

Pegaz pisze:Jak na pierwszy raz dla mnie to za duży hardcore by był...

ooo to ja mialam hardcore :P
ale to byl pierwszy dzien okresu :P

Crushader pisze:czy wlascicielka rzeczywiscie dysponuje takim urzekajacym spojrzeniem

jasne, ze dysponuje :).
aguśka

Postautor: aguśka » 16 sie 2005, 23:30

no nie bardzo bym chciała zeby miał hardcore;/
ale z drugiej strony chcieliśmy to zrobić już teraz
a jak plamnienia bedą trwać te 3 miesiące to nie za fajnie,chyba tyle nie wytrzymamy

a jak twój chłopak yasmine na to zareagował??

a tak jeszcze to jesli np bede wspołżyć w 21 dzień brania tabletek a potem 7 dni prrzerwy to mogę zajśc w ciąze,odp raczej znam ale wole się upwenić,

teraz sobie szperam na forum i jest co nieco o tym, tak więc dzięki za indywidualną pomoc
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 16 sie 2005, 23:33

aguśka pisze:a jak twój chłopak yasmine na to zareagował??

Na seks ....na pierwszy seks w jego zyciu...ahhh pieknie zareagowal <aniolek2> i nic mu nie przeszkadzalo, ze costam kapie, przynajmniej latwo weszedl <banan>

aguśka pisze:a tak jeszcze to jesli np bede wspołżyć w 21 dzień brania tabletek a potem 7 dni prrzerwy to mogę zajśc w ciąze,odp raczej znam ale wole się upwenić,

NIE, NIE ZAJDZIESZ W CIAZE ! To jest napisane na ulotce. Jakie w ogole bierzesz tabletki ?
aguśka

Postautor: aguśka » 16 sie 2005, 23:55

oki dzięki:)
biorę harmonett
a i jescze jedna rzecz nie daje mi spokoju

mianowicie wziełam 3 tabletkę o godzinie 20 tak jak powinnam ale o 22-23 skorzystałam z kibelka,
teraz się zastanawiam czy cykl nie został przerwany, bo jak się wchłania 3-4 godziny

dodam że na ulotce raczej nie było podanego czasu wchłonięcia
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2005, 11:50

aguśka pisze:mianowicie wziełam 3 tabletkę o godzinie 20 tak jak powinnam ale o 22-23 skorzystałam z kibelka,
teraz się zastanawiam czy cykl nie został przerwany, bo jak się wchłania 3-4 godziny

aguśka, przestan sie przejmowac kazda kupka :P.
aguśka

Postautor: aguśka » 17 sie 2005, 12:08

heheh dobra już nie będe:P

dzięki za pomoc, już więcej pytań odnosnie tego nie mam:)
pozdro
Awatar użytkownika
Cherry
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Cherry » 17 sie 2005, 16:18

Też mam takie jedno pytanie, może odbiega od tematu ale nie ma sensu robić z tego oddzielnego topika. Skoro Yasmine pytała o szczepionke i jej wpływ na tabletki to może, tu pytanie do Crushader'a wiesz o jakichś interakcjach z narkozą (cześciową badż całkowitą). Czeka mnie mała operacja niedługo i oczywiście spytam się lekarzy o to ale chciałabym już traz wiedzieć. Z góry dziekuję za odpowiedz :)

Poprosiłabym o odpowiedź każdego kto cokolwiek wie na ten temat, nie tylko naszego eksperta ;)
** Kocham życie**
Awatar użytkownika
Crushader
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Crushader » 17 sie 2005, 19:08

aguśka
Nie powinnas sie martwic o to czy hormony zostaly wchloniete przez Twoj organizm. Trawienie pokarmu trwa zdecydowanie dluzej niz kilka godzin, nie wspominajac o tym, ze hormony, sterydy etc. sa bardzo chetnie absorbowane przez ludzki organizm.
Cherry
Podobnie jak poprzednio tak i w Twoim wypadku nie ma szans na jakakolwiek interakcje. Anestetyki czyli srodki dzialajace na uklad nerwowy wywolujac znieczulenie/czasowe "uspienie" sa zwiazkami chemicznymi - zarowno te wziewne jak i te dozylne. Tak wiec i tutaj mamy do czynienia z odmiennymi "gatunkami" srodkow farmakologicznych.

p.s.
slowo ekspert traktowalbym wciaz z duzym przymruzeniem oka - to co wiem to kropla w morzu potrzeb ;)
tak czy owak dziekuje :>
...wzbij sie wyzej niz ptak... zanurkuj glebiej niz twoja wyobrazna....
Awatar użytkownika
Cherry
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Cherry » 17 sie 2005, 19:37

Dzięki ogromne :) <browar> Oki, ekspert może duże słowo ale i tak zaskakujesz wiedzą. Studiujesz może coś w tym kierunku?
** Kocham życie**
Awatar użytkownika
Crushader
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Crushader » 17 sie 2005, 19:56

Odpowiedz padla poniekad kilka postow wczesniej :)
Studiuje lotnictwo, konkretnie pilotaz :)
A co do mojej wiedzy w zagadnieniu jakim jest medycyna - to bierze sie ona z kilku czynnikow: zamilowania, "tradycji" rodzinnych, formy zarobkowania (tutaj klaniaja sie podane adresy www), poniekad brania udzialu przy powstawaniu i propagowaniu tresci ksiazek "antykoncepcja czyli sex na 6/czyli swiadome macierzynstwo" "tajemnice inicjacji seksualnej" oraz kilku mniej waznych epizodow w moim zyciu ;)
...wzbij sie wyzej niz ptak... zanurkuj glebiej niz twoja wyobrazna....
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 17 sie 2005, 22:12

mhm.. no to ma pytanko nie znalazłam tego nigdzie a moze ktos z was wie czy solarium ma jakis wpływ na tapletki antykoncepcyjne???
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 17 sie 2005, 22:18

mikaaa pisze:mhm.. no to ma pytanko nie znalazłam tego nigdzie a moze ktos z was wie czy solarium ma jakis wpływ na tapletki antykoncepcyjne???

na skutecznosc nie. Jednak moga wyskoczyc Ci plamy(od slonca jak i rowniez od solarium). Ja jednak opalam sie i nic nie ma, ale tutaj troche o tym bylo
http://agnieszka.com.pl/forum_php/viewt ... 4828#84828
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 17 sie 2005, 22:34

dzięks, bardziej szczerze mówiac martwiłam sie ze obniza skutecznośc .Mam nadziej ze plamy mi żadne nie wyskocza.
you touch me

in special places...

Wróć do „Antykoncepcja oraz ciąża”