Wągry :/ :(

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Own3d
Początkujący
Początkujący
Wągry :/ :(

Postautor: Own3d » 01 gru 2005, 20:56

Witajcie!! Szukałem wszędzie ale nie znalazłem odpowiedzi na moje pytanie!! :( jak sie pozbyc tych czarnych chrosto-punktów na twarzy powszechnie zwanymi WĄGRAMI!! :( Proszę o pomoc!
<chory> <chory> :( :(
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 01 gru 2005, 21:07

Usunąć.
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 01 gru 2005, 21:09

oczyszczenie u kosmetyczki... niezbyt przyjemny zabieg...
Awatar użytkownika
Lawrence
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Lawrence » 01 gru 2005, 22:02

Wycisnac - tylko nie na lustro bo zachlapiesz :D

Najlepiej na chleb lub bulke, wtedy bedziesz miec kanapke z majonezem :D
Bo z tylu różnych dróg przez życie, każdy ma prawo wybrać źle...
Own3d
Początkujący
Początkujący
Postautor: Own3d » 01 gru 2005, 22:17

Lawrence pisze:Wycisnac - tylko nie na lustro bo zachlapiesz :D

Najlepiej na chleb lub bulke, wtedy bedziesz miec kanapke z majonezem :D

To mi pomogłeś stary :/ ... :( HELP!!
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 01 gru 2005, 22:20

Own3d,
jeśli sprawiają Ci trudność... wybierz się do kosmetyczki, jak pisała Emmii. Oczyści buzię, zamknie pory, wybierze linie pielęgnacyjną. Wsio. Po problemie.
P.S. Zapłacisz od 80 do 100 zł.
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 01 gru 2005, 23:00

uzywac oczyszczajacej maseczki z glinka.
Awatar użytkownika
kina
Maniak
Maniak
Postautor: kina » 01 gru 2005, 23:11

Uzywac toników oczyszczajacych, kremow do twarzy i kosmetykow do takiej wlasnie cery.....
A po za tym przylaczam sie do wypowiedzi poprzednikow.....kosmetyczka.....
Wszystko przemija,tak chce przeznaczenie
I tylko jedno zostaje
*** WSPOMNIENIE ***
Own3d
Początkujący
Początkujący
Postautor: Own3d » 02 gru 2005, 16:01

Ok Dzięki A Macie Jakieś Metody Na Opryszczke? :( :/ :/ :(
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 02 gru 2005, 16:13

Own3d pisze:Ok Dzięki A Macie Jakieś Metody Na Opryszczke?

Krem Vratizolin. Mam go przepisany na gojace sie miejsca wyciecia brodawek. I cholernie pomaga. Ale podobno glownie ma zasosowanie przy roznym rodzaju opryszczek. Na recepte dostalam 15 g (cena kolo 12 zloty), ale podobno opakowania po 3 g sa bez recepty.

Sposób działania Vratizolin działa wirusobójczo, głównie na wirusy opryszczki oraz półpaśca. Preparat wykazuje również działanie bakteriobójcze. Krem powoduje szybkie wycofywanie się zakażenia wirusowego a tym samym ustąpienie bólu.
Zastosowanie Wyprysk kontaktowy, ostry lub przewlekły. Wyprysk z powikłaniem bakteryjnym. Alergiczne i łojotokowe zapalenie skóry. Opryszczka zwykła. Opryszczka narządów płciowych. Ospa wietrzna. Półpasiec. Łuszczyca. Krostowica dłoni i stóp.

http://www.przychodnia.pl/el/leki/leki.php3?lek=2313
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 02 gru 2005, 16:57

Polecam wybranie sie do lekarza i powiedzenie mu, ze sie ma opryszczke. Ja dostalam lek, ktory owszem bralam dluzsza chwile, ale cholernie pomoglo. Nie da sie tego zalatwic bez lekarza!
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
sennin
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: sennin » 19 gru 2005, 07:59

złotooka kotka pisze:Polecam wybranie sie do lekarza i powiedzenie mu, ze sie ma opryszczke. Ja dostalam lek, ktory owszem bralam dluzsza chwile, ale cholernie pomoglo. Nie da sie tego zalatwic bez lekarza!

A pamietasz moze jak sie nazywal? I czy byl to lekarz pierwszego kontaktu? czy jednak trzeba do jakiegos dermatologa itp sie udac...?Tez mnie dziadostwo atakuje czasami, zwlaszcza w zimie i juz nie wiem co mam z tym robic:(
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 19 gru 2005, 10:34

Byam u normalnego lekarza, pierwszego kontaktu.
Lek nazywal sie chyba Heviran.

Mialam po kilka (kilkanascie) razy w roku. A teraz juz prawie dwa lata nic :D
Jak tylko czuje, ze cos mnie zaczyna lapac ,to biore profilaktycznie jedna tabletke i jest OK.
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
aniulka102
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: aniulka102 » 04 sty 2006, 20:04

Heviran to lek ogolnie przeciwwirusowy i dziala nie tylko na opryszczke a na rozne wirusowe przeziebienia itp (to nawet chyba przeziebieniem nie mozna nazwac, chociaz sie nie znam, ale tez jest katar, temperatura podwyzszona i te inne obajwy) Stosowalam go i faktycznie jest bardzo dobry :) praktycznie 99% chorob takich jak przeziebienia i grypy czy jak to sie tam nazywa wyleczyl u mnie. Na antybiotyki nie reagowal moj organizm. Takie mniejsze opakowanie dostalam bez recepty jakis czas temu, a teraz nie wiem juz jak to jest z tymi receptami.

Oprocz Heviranu na opryszczke dobry jest jeszcze Zovirax (nie wiem czy juz ktos pisal nim) kosztuje kilka zlotych i jest bez recepty. Jest bardzo skuteczny.

Co do wagrow to uwazam, ze oczyszczanie u kosmetyczki jest potrzebne i bardzo skuteczne. Ja robie co ok 2-3 miesiace. To nie tylko na wagry, ale rozne inne rzeczy na twarzy. Nie jest nieprzyjemny bardzo. Da sie wytrzymac, nic strasznego. Nie orientuje sie za bardzo w cenach bo moja ciocia jest kosmetyczka i robi mi "gratis" ale mysle ze 50-100zl. Zaleznie od salonu.
Dream
Bywalec
Bywalec
Postautor: Dream » 05 sty 2006, 23:20

Clean&clear przeciw wągrom. Kosztuje 10 zł a codzienne stosowanie daje efekty. Ja stosuję...
feelings...get out of my life!!!
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 13 maja 2007, 13:48

Wiem, ze ceny plus minus zostaly podane, ale czy ktos wie gdzie mozna dobrze i w miare tanio oczyscic buzie w Warszawie? :?
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 27 sty 2008, 21:51

orientuje sie ktos moze co do sposobow oczyszczania twarzy u kosmetyczki? bo kurcze, mialam to robione raz w zyciu (jeszcze w gimnazjum...) i musialam od razu potem zalatwic sobie zwolnienie ze szkoly na tydzien (tak okropnie wygladalam...) <chory> obiecywalam sobie, ze wiecej nie pojde, ale w koncu trzeba :| na dodatek sprawy nie ulatwia to, ze mam jasna cere i w ogole bardzo wrazliwa i delikatna skore :|

ostatnio cos slyszalam o sposobie oczyszczania przy pomocy igły... wie ktos cos na ten temat...?
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 30 sty 2008, 15:07

Nemezis pisze:orientuje sie ktos moze co do sposobow oczyszczania twarzy u kosmetyczki?

Ja chodze raz na dwa miesiace bo mam cere z rozszerzonymi porami. Podobno bardzo dobra jest mikrodermabrazja (wybieram sie za miesiac na nia ale uprzedzam drogo kosztuje-200zl, zdam relacje jak bylo :) ) Bardzo duzo zalezy od kosmetyczki.Naprawde.Ja juz mam swoja "przetestowana" ale poprzednia to byla masakra a niby szkoelnia przechodzila za granica i Bog wie co. Przy obecnej jestem leciutko zaczerwieniona i to przez 2-3 godzinki, takze bez problemu moge sie pokazac ludziom.
Nemezis pisze:oczyszczania przy pomocy igły.

No wiem ,ze tak sie robi jak ktos ma cere z tradzikiem, wowczas kosmetyczka uzywa cieniutkiej igly do przekluwania syfkow.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Postautor: pani_minister » 30 sty 2008, 19:04

Nemezis pisze:obiecywalam sobie, ze wiecej nie pojde

Też tak zawsze mam, a potem jakimś dziwnym trafem ląduje na tym fotelu :|

Przy pomocy igły... cześć twarzy faktycznie igiełkami mi zwykle robią. Boli tak samo, jak zwykle (czyli jak cholera), ślady też jak zwykle.
Nemezis pisze:ale w koncu trzeba

Bo ja wiem... mi kosmetyczka powtarza, że przy wrażliwej cerze, naczynkowej zwłaszcza, więcej szkody niż pożytku z tego.

Mikrodermabrazja bardzo przyjemna, ja się przy tym relaksuje, ale mam cały czas wrażenie, że jest po prostu powierzchowna, ot, taki dokładniejszy peeling i tyle.

Na kwasy owocowe bym się zapisała, ale pominąwszy już cenę dość zaporową, trzeba to co tydzień powtarzać, a ja w Polsce tak często nie jestem :( A irlandzkim kosmetyczkom się nie oddam :)
Princesska93
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Princesska93 » 31 sty 2008, 12:29

najlepeij to idz do dermatologa...mi pomoglo i juz nie mam
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 31 sty 2008, 13:22

tarantula pisze:wybieram sie za miesiac na nia ale uprzedzam drogo kosztuje-200zl, zdam relacje jak bylo :)

nie jest az tak drogo, a moze akurat warto sprobowac.... ale najpierw poczekam na sprawozdanie... <faja>
tarantula pisze:Bardzo duzo zalezy od kosmetyczki.Naprawde.

hmm... pewnie masz racje... moja kolezanka jak byla u tej samej co ja, musiala sie pozniej antybiotykami kurowac (i tez sie ludziom przez jakis czas nie pokazywala...) <chory>

pani_minister pisze:Przy pomocy igły... cześć twarzy faktycznie igiełkami mi zwykle robią. Boli tak samo, jak zwykle (czyli jak cholera), ślady też jak zwykle.

<hmm> to ja juz zglupialam - moja siostra cioteczna miala ostatnio oczyszczanie przy pomocy igielek i mowila, ze prawie wcale nie boli i ze zadnych sladow po tym nie miala... tyle, ze ona ma nieco inna cere niz ja... a ja przy swojej cerze obawiam sie, ze bede miala tak samo jak Ty... :|
_Marcin_
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: _Marcin_ » 03 lut 2008, 17:44

tarantula pisze:Podobno bardzo dobra jest mikrodermabrazja

mikrodermabrazja jest OK , dobrze oczyszcza twarz . Polega na ścieraniu zewnętrznej warstwy naskórka . Po zabiegu skóra jest mocno zaczerwieniona i trzeba ją mocno nawilżać.
Radze iść na zabieg wykonywany przez lekarza specjalistę ,a nie do jakiejś kosmetyczki ,bo mozna sobie zniszczyć cerę .
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 01 mar 2008, 00:07

No wiec bylam i przezylam :) Caly zabieg trwal gdzies z godzinke razem z maseczka nawilzajaca. Faktycznie cere mam gladsza i taka zdrowszego kolorytu po prostu. Poza wagrami i zluszczajaca sucha skora nie mam problemow z cera. Nie mniej wybieram sie jeszcze na dwa zabiegi zeby utrwalic i "polepszyc" efekt. Jesli chodzi o skutki uboczne to-zero (nie mam zadnego zaczerwienienia,opuchniecia itp). Za calosc zaplacilam 120zl. Mam zamiar powtarzac zabieg 2x w roku.
To tyle 8)

inne."
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 01 mar 2008, 10:38

tarantula pisze:Jesli chodzi o skutki uboczne to-zero (nie mam zadnego zaczerwienienia,opuchniecia itp)
szczesciara :) u mnie sie pewnie tak nie uda - mam bardzo delikatna i wrazliwa skore, ale i tak brzmi zachecajaco :)
Awatar użytkownika
tarantula
Weteran
Weteran
Postautor: tarantula » 01 mar 2008, 13:13

Nemezis pisze:mam bardzo delikatna i wrazliwa skore,

Ja tez <przytul> Wydaje mi sie ,ze duzo zalezy od wykonujacego. Mi kosmetyczka zrobila oklad lagodzacy przed zabiegiem i maseczke z alg po, plus nalozenie kremu nawilzajacego wiec na pewno tez dzieki temu efekt byl bez niespodzianek. Wiem tez ,ze zalezy jak duze cisnienie sie stosuje w tej "maszynce", im wieksze tym WIEKSZE efekty. Jesli lekarz/kosmetyczka zastosuja za duze to wiadomo ,ze zrobia klientce "ała".

inne."
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 01 mar 2008, 18:59

tarantula pisze:Nemezis napisał/a:
mam bardzo delikatna i wrazliwa skore,

Ja tez <przytul>
dzieki :D juz zaczynam sie rozgladac za kims kompetentnym :)
Awatar użytkownika
*marzyciel*
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: *marzyciel* » 31 mar 2008, 18:57

mi pomaga odrobinkę jak sobie zrobie delikatny, drobnoziarnisty peeling a potem nałożę maseczkę z rozgniecionej aspiryny i jogurtu naturalnego. ale niestety nie na długo :(
Przyjaciel to ten kto przychodzi, gdy inni wychodzą
Awatar użytkownika
tank girl
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: tank girl » 29 lip 2008, 08:56

Oprócz standardowych procedur, oczyszczać regularnie twarz peelingami enzymatycznymi. Do tego poczytać co nieco o retuszu zdjęć w dzisiejszych mediach ;) I ogólnie wyluzować się bo wągry wiążą się zwykle z tzw. typem cery tłustej, a przy cerze tego typu twarz się ponoć sporo wolniej starzeje.
I niech nie opuszcza ciebie twoja siostra Pogarda, dla katów, szpiclów, tchórzy... :] (Zbigniew Herbert)
zona Roberta
Początkujący
Początkujący
Postautor: zona Roberta » 04 sie 2008, 22:44

W avonie jest specjalny tonik do wągrów na twarzy ,do tego pianka głęboko oczyszczająca Polecam :)
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 05 sie 2008, 10:40

Lepiej byłoby zacząć od zmiany odżywiania, zanim zajmie się nami kosmetyczka :)
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker

Wróć do „Zdrowie i uroda”