stopy - pielegnacja

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 06 sie 2004, 12:08

To Twoje zdanie JArek.

Nie musisz tego podkreślać. Ja we wszystkich swoich wypowiedziach wyrażam tylko i wyłącznie swoje zdanie!
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 06 sie 2004, 12:17

Ojej, dobrze. Przeciez wyrazic mozna wlasciwie tylko sowoje zdanie :) Chcialem po prostu podkreslic,ze rozni ludzie maja rozne gusta i ja mysle zupelnie co innego. A to nic zlego :)
Awatar użytkownika
Jarek
Weteran
Weteran
Postautor: Jarek » 06 sie 2004, 12:44

Chcialem po prostu podkreslic,ze rozni ludzie maja rozne gusta i ja mysle zupelnie co innego. A to nic zlego

Pewnie, że nic złego, ale z kolei jest tak oczywiste, że aż szkoda o tym pisać.
Kochać i być kochanym
Awatar użytkownika
Damian
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Damian » 06 sie 2004, 14:09

Maverick pisze:A noszenie skarpet do sandalow ma plusy. Nogi sie tak nie poca, odciski sie nie robia, skora na stopach tak nie twardnieje... Poza tym inaczej wyglada facet w skorzanych sandalach i w skarpetach, a inaczej w sandalach Reeboka :D

Ja noszę sandały Nike i nie narzekam na nic :) Poza tym jest jeszcze sprawa jakości... nie ma co porównywać sandałów z hipermarketu za 15-20 zł z markowymi sandałami Nike, Adidasa, czy Reeboka za 250-300 zł. Nie ma się co oszukiwać - dobre sandały to prawdziwy komfort...
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 07 sie 2004, 13:04

Ja mam Reeboka za 220zl. Komfort jest. Tylko ze i tak sie stopki troche poca, tam gdzie powietrze ma utrudniony dostep. Wydaje mi sie ze w skarpetkach jest to w mniejszym stopniu, bo jednak one przepuszczaja wiecej powietrza niz podeszwa sandala :) Poza tym raz zalozylem je bez skarpet i narobilem sobie odciskow, bo wtedy przeszedlem w 2 godziny z 9 km :D Jestem pewien ze w skarpetkach ni byloby tego :) Sa one jednak jaks ochrona dla stop i to bez wzgledu jakie sandalki sie nosi.
ard
Zaglądający
Zaglądający
Re: stopy - pielegnacja

Postautor: ard » 08 sie 2004, 17:07

agata pisze: widocznie ludzie nie dbaja o stopy ;) a przeciez latem to jest bardzo eksponowana czesc ciała ..........

Zgodzę się. Ja np bardzo zwracam uwagę na stopy u kobiet. Zadbane stopy to podstawa, ale sam ich wyglad ma szczególne znaczenie. Jak mi się nie podobają, to takie kobity sa odrzucane nawet jesli maja ładne nogi, lub resztę.
Denerwują mnie ścięte pięty. Pięty muszą być ładnie zaokrąglone.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 28 lip 2005, 17:40

Ja tam robie sobie pedicure zawsze, czyszczę tarką i szczoteczka. Czasem używam peelingu. Codziennie wieczorem stosuję krem pilęgnacyjny do stóp.Rano, przed wyjściem talku do stóp bądz kremu antyperspiracyjnego do stóp. I nie mam z nimi problemu. Jakiekolwiek otarcia łagodzę maścią Alantan - polegam.
I don`t like to hear I`m wrong when I`m right...
Awatar użytkownika
mikaaa
Maniak
Maniak
Postautor: mikaaa » 28 lip 2005, 18:33

ja jeszcze do nie dawna pumeks uwazałam za zbedna rzecz w łazience a teraz musze go używać regularnie hehe starość nie radośc ale na serio to wkurzaja mnie m0oje stopy gdy sa szorstkie trzeba sie namęczyć i regularnie o nie dbac a ze mna to róznie nie zawsze mam ochote na długie pielęgnacje, czasami po prostu chciałabym wziąść prysznic i tyle,ale widomo jak to dziewczyny maja , tyle zachodu by było miło
you touch me
in special places...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 28 lip 2005, 19:18

agata pisze:jak pielegnujecie swoje stopy??czy wykonujecie jakis specjalne zabiegi by wasze stópki (szczególnie teraz gdy zbliza sie lato) wygladały ładnie?? jesli tok to co robicie??

przyznam, ze to jest moja najbardziej zaniedbywana część ciała :/
Zawsze zapominam je posmarowac balsamem!
Bo to tyle jeśli chodzi o moją pielęgnację stóp.

No i paznokietki raz na jakiś czas przypiłuję.
W lecie lakier i luz ;)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 28 lip 2005, 22:25

gosia pisze:Ja tam robie sobie pedicure zawsze, czyszczę tarką i szczoteczka. Czasem używam peelingu. Codziennie wieczorem stosuję krem pilęgnacyjny do stóp.Rano, przed wyjściem talku do stóp bądz kremu antyperspiracyjnego do stóp. I nie mam z nimi problemu. Jakiekolwiek otarcia łagodzę maścią Alantan - polegam.

Gosiu biorac pod uwage Twoje wszystkie posty o : pielegnacji wlosow, pielegnacji ciala, codziennym goleniu nog,perfekcyjnym makijazu, teraz codziennej pielegnacji stop chcialabym powiedziec kiedy Ty masz na to wszystko czas??
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 28 lip 2005, 23:11

Yasmine pisze:gosia napisał/a:
Ja tam robie sobie pedicure zawsze, czyszczę tarką i szczoteczka. Czasem używam peelingu. Codziennie wieczorem stosuję krem pilęgnacyjny do stóp.Rano, przed wyjściem talku do stóp bądz kremu antyperspiracyjnego do stóp. I nie mam z nimi problemu. Jakiekolwiek otarcia łagodzę maścią Alantan - polegam.

Gosiu biorac pod uwage Twoje wszystkie posty o : pielegnacji wlosow, pielegnacji ciala, codziennym goleniu nog,perfekcyjnym makijazu, teraz codziennej pielegnacji stop chcialabym powiedziec kiedy Ty masz na to wszystko czas??

Mam wszytsko dokładnie rozplanowane. Wszystko, co robie. Z natury jestem perfekcjonistką. W szkole te same pytania mi zadają - mam chyba triki jak żyć przyjemnie i .. wygodnie z nutka luksusu :D Zresztą pięlegnacja stóp , jak wyżej napisałam - nie jest czasochłonna , kwestia wprawy i przyzwyczajenia.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 29 lip 2005, 00:10

No jesli traktowac to jako mycie zebow przed snem i wplasowac w naturalny przebieg dnia...
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 29 lip 2005, 00:45

wplasowac w naturalny przebieg dnia...

To tego dnia nie za dużo zostaje...
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 29 lip 2005, 11:07

moon pisze:Cytat:
wplasowac w naturalny przebieg dnia...

To tego dnia nie za dużo zostaje...

Bardzo dużo, całe 24 h są do wykorzystania przecież :) Trzeba tylko sobie wszytsko rozplanować ;) a warto :D
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 29 lip 2005, 11:13

gosia pisze:Bardzo dużo, całe 24 h są do wykorzystania przecież Trzeba tylko sobie wszytsko rozplanować a warto

Nie masz czasem ochoty wpakowac sie pod kolderke, wlaczyc sobie jakies filmy, pospac poleniuchowac i dac sobie spokoj choc na jeden dzien z tymi wsyzstkimi zabiegami. Bo ja kocham takie dni kiedy nie musze ukladac wlosow czy malowac sie(chociaz i tak sie malo maluje).
Awatar użytkownika
Kamela12
Maniak
Maniak
Postautor: Kamela12 » 29 lip 2005, 11:31

Yasmine pisze:gosia napisał/a:
Bardzo dużo, całe 24 h są do wykorzystania przecież Trzeba tylko sobie wszytsko rozplanować a warto

Nie masz czasem ochoty wpakowac sie pod kolderke, wlaczyc sobie jakies filmy, pospac poleniuchowac i dac sobie spokoj choc na jeden dzien z tymi wsyzstkimi zabiegami. Bo ja kocham takie dni kiedy nie musze ukladac wlosow czy malowac sie(chociaz i tak sie malo maluje).

Leżeć tylko ? :) Niee Ale nie uważam, że to gorszy sposób spędzania czasu od mojego. Ja po prostu lubię coś robić w konkretnym celu :D

Wróć do „Zdrowie i uroda”