Ginekolog wizyta - problem

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

XmenX
Początkujący
Początkujący
Ginekolog wizyta - problem

Postautor: XmenX » 20 gru 2008, 21:11

Witam was mam problem z moja dziewczyna jesteśmy ze sobą 2 lata i postanowiliśmy ze dla wygody moja dziewczyna będzie brała tabletki no i paśliśmy do ginekologa i jest pewien problem otóż ona ma 19 lat uczy sie jeszcze a pani doktór nie che jej przyjąć dlatego ze nie ma ubezpieczenia tzn chcą niby książeczkę ubezpieczeniowa rodzina ale ona gdzieś zaginała a jej rodzice nie maja czasu zrobić nowej .To teraz moje pytanie do forumowiczów to co mamy zorbić czy ona w końcu jest ubezpieczona jak sie uczy czy nie i czy na pesel też możne iść do ginekologa? i pokryje to nfz? Bardzo proszę o pomoc Co należy zrobić
Awatar użytkownika
galeczka
Bywalec
Bywalec
Postautor: galeczka » 20 gru 2008, 23:02

Najlepiej niech idzie do lekarza prywatnie, nie mam przekonania do lekarzy w przychodniach. A na pewno już u specjalistów. chyba ze masz grypę. <sam_nie_wiem>
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 gru 2008, 00:35

Spróbować w innej przychodni. Na Śląsku są Regionalne Kasy Chorych, pokazujesz kartę chipową, rejestrujesz się do lekarza i tyle.

[ Dodano: 2008-12-21, 00:36 ]
galeczka pisze:Najlepiej niech idzie do lekarza prywatnie, nie mam przekonania do lekarzy w przychodniach.

Najczęściej to są dokładnie te same osoby, bo lekarz pracuje w państwowej przychodni, a oprócz tego przyjmuje prywatnie.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 21 gru 2008, 07:04

Mia pisze:Spróbować w innej przychodni. Na Śląsku są Regionalne Kasy Chorych, pokazujesz kartę chipową, rejestrujesz się do lekarza i tyle.
Ale tak jest chyba tylko na Śląsku. Iść gdzie indziej moim zdaniem - jedyne wyjście.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 21 gru 2008, 15:59

księżycówka pisze:Ale tak jest chyba tylko na Śląsku. Iść gdzie indziej moim zdaniem - jedyne wyjście.

Wiem, dlatego napisałam, żeby sprawdzić inne miejsce. Trochę też nie chce mi się wierzyć, że nie jest zarejestrowana w żadnej przychodni.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 21 gru 2008, 17:06

Moze nie byc, ja nie jestem 8)

A co to w ogole za pomysl, ze rodzice nie maja czasu ksiazeczki zrobic? Cos tu nie gra. Podejrzewam ze nie jest pelnoletnia i nie chce zeby lekarz o tym wiedzial. Po co tu wymyslac, zamiast napisac prawde?
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 21 gru 2008, 17:14

niestety muisze Cie zmartwic Miltoniu, znam osobiscie tez takich rodziców co nie maja czasu nowej ksiazeczki zrobic , mimo , ze zrobic ja trzeba w miejscu pracy ! w tym przypadku <hahaha>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 22 gru 2008, 16:26

Proponuje wrócić do tematu jednocześnie porzucając rozważanie czy lepiej prywatnie czy państwowo się leczyć

Wróć do „Zdrowie i uroda”