Jaki podkład?
Moderator: modTeam
- Purple Lips
- Zaglądający
Mam cere mieszana. Jaki podkład badz puder polecacie?
i co jest lepsze fluid czy puder?
.....:::::Bo Ty w swoich oczach wszystkie moje masz sny:::::.....
Purple Lips pisze:co jest lepsze fluid czy puder?
Potrzebujesz kosemtyku, który zakryje niedoskonałości czy tylko zatuszuje świecące partie skóy?
Jesli skłaniasz się ku pierwszej odpowiedzi, proponuje fluid, jeśli ku drugiej, puder.
Sama nie mam cery mieszanej, ale wiem, że fluid "Ideal Balance" L'oreal'a jest dobry.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
- Purple Lips
- Zaglądający
- Weteran
- Zaglądający
- Weteran
- Zaglądający
który zakryje niedoskonałości czy tylko zatuszuje świecące partie skóy?
I jedno i drugie?
Purple Lips pisze:a cos tanszego?
Mam kandydata: http://www.maybelline.pl/produkty/twarz ... 22l481.htm
Uzywałam go swego czasu. Jak na tą cenę, to dobry. Nie ma efektu maski, jest dość lekki, a kryje dobrze. Ale jest "skory" to brudzenia ubrań, a tego bardzo nie lubię.
"Można być w kropli wody światów odkrywcą. Mozna wędrując dookoła świata przeoczyć wszystko."
- Purple Lips
- Zaglądający
Aha ja narazie posiadam ten http://www.maybelline.pl/produkty/twarz ... 24l227.htm lecz niestety jezli ma sie cere suchą to bardzo go nie polecam.
.....:::::Bo Ty w swoich oczach wszystkie moje masz sny:::::.....
- unlucky_sink
- Maniak
ja kupuje ostatnio Nivea visage young - Krem nawilżający+lekki podklad (wygladza cere i wyrownuje jej koloryt) kosztuje jakies 15zl. Jest naprawdę dobry i jest go dosyć dużo
Do tego uzywam jeszcze dream matte mousse (maybelline) okolo 30 zl- ale tego dla suchej cery nie polecam
Do tego uzywam jeszcze dream matte mousse (maybelline) okolo 30 zl- ale tego dla suchej cery nie polecam
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
Purple Lips pisze:Przydałoby sie zrobić cos nie tylko z buzia ale i z zachowaniem i odejscem o nowych forumowiczów

Maybelline odradzam, to bardzo kiepska firma, ich podkłady naprawdę niszczą skórę, choć nie widać tego od razu. Za to Nievea może być strzałem z 10. Ale i tak najlepszy w rankingach jest :
natasza pisze:fluid "Ideal Balance" L'oreal'a
- unlucky_sink
- Maniak
moze zalezy od cery?Gosia... pisze:Maybelline odradzam, to bardzo kiepska firma, ich podkłady naprawdę niszczą skórę,
"Mężczyzna kolo 30 czy 40 nie wiąże się z mlodszą kobietą dla jej jędrnego ciala i przeklutego języka. To czysta propaganda. Wiąże się z nią, by móc stać się tym,kto spieprzy jej życie." T. Parsons
- ksiezycowka
- Weteran
- Maniak
:O uzywalam roznych podkladow i albo mi sie luszczyla skora i robila sie sucha abo sie swecila, a teraz jest ok. Po prostu trzeba pod siebie dobrac, mi nivea bardzo pasuje, bo to nie jest jakis mocny fluid, jedynie delikatnie maskuje-nadaje wlasnie kolryt i wygladza. A na miejscowe wypryski proponuje Afrodyte-w aptece kosztuje 3zl i szybko znikaja.moon pisze:unlucky_sink, ale Ty masz swietna cere wiec rad od Ciebie nie mozna brac na serio
moon pisze:Gosiu to co jak nie Meybelline polecasz?
Revlon, Burjuour ( nie wiem, czy poprawnie napisałam), ale kolejno ich podkłady kosztują 100zł i ok 60zł. To świetne firmy.
unlucky_sink pisze:Gosia... napisał/a:
Maybelline odradzam, to bardzo kiepska firma, ich podkłady naprawdę niszczą skórę,
moze zalezy od cery?
Nie, właśnie nie. Byłam na szkoleniach i mówili, że to naprawdę kiepska, i bardzo tania dlatego, firma.
- Candy Killer
- Uzależniony
natasza pisze:a to Nievea może być strzałem z 10.
ZalezyMi jak kazdy ich kosmatyk krzywde pewnie zrobi.
Moon..a Ty masz sklonnosci do alergii? ja np. uzywam podkladu z serii AA ,a nie uczula i fajnie kryje(ale jak masz dosc spore problemy z cera to moze nie ukryc wszystkiego) a naturalnie wyglada:)
ja zawsze jak sie maluje to uzywam podkladu i do tego wykanczam pudrem sypkim.
a teraz mam zamiar kupic podklad z max factora...sa to jedne z lepszych podkladow jakie kiedykolwiek mialam..mialam lasting performance i kryl super,a teraz chce kupic colour adapt:)
FOLIO --> www.beautifullyexecuted.deviantart.com
- ksiezycowka
- Weteran
Na twarzy niezbyt. Ale Nivea mi nic zszy skore, wysusza [kazdy jej kosmetyk] itd..Candy Killer pisze:Moon..a Ty masz sklonnosci do alergii?
Wcale w sumie nie mam jelsi mowimy oi jakis krostkach itd. Moaj skora lubi reagowac na zmiane teperatur - z tym ze niezbyt rownomienirnie i jakas taka roznokolorowa jest. Z tym plus ze swieceniem sie w cieplejszych okresach mam problem.Candy Killer pisze:ak masz dosc spore problemy z cera to moze nie ukryc wszystkiego
- Candy Killer
- Uzależniony
Warto warto bo sa naprawde fajne,choc troszke kosztuja,ale wydajne sa.
- Candy Killer
- Uzależniony
tak cos w okolicach tej ceny

Polecam podkłady Loreal'a - jakich bym nie używała - każdy jest świetny. Do cery mieszanej - True Match, cena ok 45 - 50 zł. Wiem, bo jak zmienię na coś innego, a potem wrócę do Loreal'a widać znaczną różnicę.
- Candy Killer
- Uzależniony
**LINKA** pisze:A co powiedzie na temat podkładu Revlona Colorstay z Soft Flexem??? Słyszałam, że dobre. A wy jak uważacie?
to moja mama miala i zadowolona byla:)
Gosia... pisze:Nie, właśnie nie. Byłam na szkoleniach i mówili, że to naprawdę kiepska, i bardzo tania dlatego, firma.
Mi się zdaje, że Maybelline nalezy do koncernu L'oreala, a na tej firmie nigdy się nie zawiodłam. jakie firmy jeszcze zostały określone mianem "złej"? Tak z ciekawości. Zastanawia mnie też dlaczego produkty Astora zniżyły się cenowo do Maybelline i Rimmel'a. I faktycznie też nie byłam zadowolona z tuszu, jaki od nich zakupiłam.