Szóstka Weidera

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 21 sie 2006, 17:34

TFA pisze:
emmiii pisze:łehehehehehe... toż mnie nie pocieszył...

To dlugo wg. ciebie ? a co bys chciala z dnia na dzien ? bez bolu nie ma efektow.

ale 42 dni wybacz... po dwóch tygodniach powinnam coś poczuć...

a ćwicząc można w tym czasie spożywac alkohol???
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 21 sie 2006, 18:01

emmiii pisze:ale 42 dni wybacz... po dwóch tygodniach powinnam coś poczuć...

poczuc to poczujesz po kilku dniach, ze brzuch jest mocniejszy i twardszy, ale chodzi o wizualne efekty, 42 dni to naprawde bardzo malo, to tylko 1,5 miesiaca :| ludzie latami pracuja na kaloryfer na brzuchu itd. a to cwieczenie to naprawde rewelacja, wlasnie dlatego ze szybko efekty widac.

emmiii pisze:a ćwicząc można w tym czasie spożywac alkohol???

jak chcesz, ale na pewno to nie ulatwi spalenia tluszczu, w koncu sa to puste kalorie. Pozatym dieta to podstawa.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 21 sie 2006, 18:13

no tak 42 dni to nie jest duzo skoro efekty sa widoczne..ale chodzilo mi o pierwsze efekty ktore mozna zobaczyc bo gdzies czytalam ze dziewczyna po 2 ytygodniach juz cos zobaczyla:)
duzo chyba tez zalezy od organizmu bo ja np mam taki brzuch ze jak sie za niego porzadnie wezme to dosc szybko sie zmniejsza:) a 42 dni da sie rade...tylko trzeba samozaparcia duzo..ja jestem w trakcie a dzis taaak mi sie nie chce ze po prostu tragedia..ale..zrobie kolejna seryjke:)
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 21 sie 2006, 19:40

taaa ja dopiero 2 dzień;) ale do 6w dołączyłam i moje ćwiczenia... wcale tak ciężko nie jest... jak narazie... tylko najważniejsze żaby ładny brzuszek mieć do listopada:)
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 23 sie 2006, 02:23

noo do listopada masz tyle czasu ze z dobrym zapalem bys kaloryferek zrobila:P hehe przy odpowiedniej diecie i treningu :)
6 weidera jest wystarczajaca..nie rob innych cwiczen na brzuch bo miesnie musza sie zregenerowac po 6-tce a ona wystarczajaco na nie dziala:) nie mecz brzucha tak...nie jeden cwaniak..dodawal inne cwiczenia na brzuch i pozniej odpadal bo nie dawal rady.
zostan przy samej 6...jak ja skonczysz kontynuuj zwykle brzuszki bo to naprawde ejst dosc intensywny trening dla brzucha mimo ze go ...narazie..tak nie odczuwasz:)
powodzenia
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 23 sie 2006, 11:29

a dostałam taką odpowiedz na forum sdf

"Nie da sie spalić tłuszczu miejscowo. Ułóż sobie diete z ujemnym bilansem kalorii ( posty podwieszone w dziale odżywianie) do tego aeroby ( bieganie, pływanie, jeżdżenie na rowerze) jesli chodzi o brzuch to mozesz robic codziennie a aeroby 3-4 razy w tygodniu. "
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 23 sie 2006, 12:31

emmiii pisze:a dostałam taką odpowiedz na forum sdf

sfd :]

"Nie da sie spalić tłuszczu miejscowo. Ułóż sobie diete z ujemnym bilansem kalorii ( posty podwieszone w dziale odżywianie) do tego aeroby ( bieganie, pływanie, jeżdżenie na rowerze) jesli chodzi o brzuch to mozesz robic codziennie a aeroby 3-4 razy w tygodniu. "

No i dobra odpowiedz dostalas, od spalania tluszczu sa aeroby, a brzuszki od ksztaltowania miesni.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 23 sie 2006, 13:25

no pewnie ze dobrze napisali:) tylko ze 6 weidera..w pelnej nazwie to "aerobiczna 6 weidera" bo to sa cwiczenia aerobowe:) wiec..spalaja tluszcz...a inne aeroby..bieganie plywanie tez sie przydadza co bys inne partie meisni ruszyla.
ale brzucha nie obciazaj dodatkowo brzuszkami wystarczy 6 aby spalic tluszcz i wzmocnic miesnie..po zakonczeniu mozesz brzuszki robic sobie.
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 24 sie 2006, 19:49

spoko:) już rozumiem:)
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 sie 2006, 19:52

Candy Killer pisze:tylko ze 6 weidera..w pelnej nazwie to "aerobiczna 6 weidera"

To tez fakt, bo nie ma zadnych przerw, ale nic nie spali tak tluszczyku jak 40 min. rowerka.
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 24 sie 2006, 23:25

Candy Killer pisze:tylko ze 6 weidera..w pelnej nazwie to "aerobiczna 6 weidera"

jakos nigdy chyba nie uwierze w to cwiczenie bo slowo aerobowe niezbyt mi do tego pasuje ale dzis juz mi sie nie chce nad tym rozwodzic
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 24 sie 2006, 23:33

larena pisze:jakos nigdy chyba nie uwierze w to cwiczenie bo slowo aerobowe niezbyt mi do tego pasuje ale dzis juz mi sie nie chce nad tym rozwodzic

To jest troche naciagane, bo przy okazji cwiczen brzucha, jest TROCHE aerobow, ze wzgledu na to ze przy tym cwiczeniu nie ma przer miedzy seriami, ale to s araczej pseudoaeroby :/ tak czy siak , nie zaszkodzi dorzucic do tego jakichs biegow lub rowerka, a wrecz pomoze i to bardzo.
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 25 sie 2006, 09:25

TFA pisze:To jest troche naciagane, bo przy okazji cwiczen brzucha, jest TROCHE aerobow, ze wzgledu na to ze przy tym cwiczeniu nie ma przer miedzy seriami, ale to s araczej pseudoaeroby

wlsnie o to mi chodzi bo to cwiczenie nijak sie nie ma do prawdziwych aerobow, moze i pomaga wzmocnic miesnie brzucha ale o skutecznym spalaniu tkanki tluszczowej nie ma mowy. spalanie tkanki tluszczowej to jest skomplikowany proces i kilkanasci brzuszkow dziennie na pewno nie przyczyni sie do zmniejszenia tluszczyku. owszem jak dolaczy sie do 6weidera inne cwiczenia, diete i aeroby to tak efekty beda widoczne 100% ale nie sama szustka
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,

Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 26 sie 2006, 00:21

a no to dziwne ze ludziom wlasnie tluszcz znika przy 6:] i to znam nie jedna osobe ktora to stosowala i spadl im brzuch wiec cos w tym jest.
tez mnie dziwilo ze jak to moze spalac tluszcz skoro tluszcz sie spala po ok 40. minutach cwiczen aerobowych , ale jednak na jakiejs zasadzie to dziala..moze dlatego ze rening wykonywany jest codxziennie..jest intensywny i jeszcze dlugo po ukonczeniu dzialaja miesnie i sa napiete...nie wiem.ale dziala na pewno i pomaga w spalaniu tluszczu na brzuchu.
wiadomo ze jak ktosw chce dbac o sylwetke to samego brzucha cwiczyc nie bedzie i ruszy tez rower czy pojdzie na basen no to chyba oczywiste..ale jesli chodzi o trening brzucha to wystarczy 6.
Fantomista

Postautor: Fantomista » 26 sie 2006, 03:38

taaa 6 serii na brzucha to lepie wcale nie robic szkoda czasu
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 sie 2006, 03:41

A robiles kiedys zeby sie wypowiadac? Wiesz jak to dziala na miesnie brzucha? Ze efekty widac na chudym brzuchu juz po 5 dniach treningow?

[ Dodano: 2006-08-26, 03:41 ]
I tutaj nie robi sie 6 serii, ale 6 ciwczen zwieksaajc ilosc serii codziennie. Co za ograniczenie umyslowe, Boze...
Fantomista

Postautor: Fantomista » 26 sie 2006, 03:49

Haro pisze:A robiles kiedys zeby sie wypowiadac? Wiesz jak to dziala na miesnie brzucha? Ze efekty widac na chudym brzuchu juz po 5 dniach treningow?

[ Dodano: 2006-08-26, 03:41 ]
I tutaj nie robi sie 6 serii, ale 6 ciwczen zwieksaajc ilosc serii codziennie. Co za ograniczenie umyslowe, Boze...

Robilem ;P a moze nie robilem a co cie to ? ;P
Awatar użytkownika
Haro
Weteran
Weteran
Postautor: Haro » 26 sie 2006, 04:03

Fantomista pisze:a moze nie robilem a co cie to ?

To mnie to ze nie robiles a udzielasz sie majac zerowa wiedze na ten temat. A6W to najlepszy sposob na fajnie zbudowany brzuch w 42 dni. Pomysl zanim cos podobnego znow napiszesz.
Krepelek
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: Krepelek » 26 sie 2006, 13:14

Ja jestem na 27 dniu i szczerze mówiąc, to może nie widać zmian wizualnie, ale na pewno brzuch jest twardszy i mięsnie mi sie wzmocniły, a nie widać zmian chyba dlatego bo am troche tłuszsczyku na brzuszku dlatetego teraz zaczęłam intensywny trening i do a6w dołączyłam poranne bieganie + skakanka, a popołudniu siłownia+ rowerek...mam nadzieję że teraz efkety będą większe:D
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 26 sie 2006, 13:24

no slicznie krepelek slicznie:) efekty powinny byc ladne:)
Ja szczerze mowiac przerwalam 6 ostatnio.. ale po tych kilkunastu dniach i tak juz widac bylo efekty..wracam do niej od poniedzialku + 3 razy w tyg aeroby:)
Fantomitsa

Postautor: Fantomitsa » 26 sie 2006, 17:50

od jutra zaczne ta szustke, w koncu 6 dni mnie nie zbawi
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 26 sie 2006, 18:48

Fantomitsa pisze:od jutra zaczne ta szustke, w koncu 6 dni mnie nie zbawi

SZÓSTKE JAKBY CO A NIE SZUSTKE!!! I NIE 6 DNI A 42 DNI!!! TO JEST SZEŚĆ ĆWICZEŃ NA LITOŚĆ BOSKĄ...
Fantoimsta

Postautor: Fantoimsta » 26 sie 2006, 19:05

emmiii pisze:SZÓSTKE JAKBY CO A NIE SZUSTKE!!! I NIE 6 DNI A 42 DNI!!! TO JEST SZEŚĆ ĆWICZEŃ NA LITOŚĆ BOSKĄ...

No to jest to 42 weidera a nie 6 weidera
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 26 sie 2006, 22:45

Fantoimsta pisze:
emmiii pisze:SZÓSTKE JAKBY CO A NIE SZUSTKE!!! I NIE 6 DNI A 42 DNI!!! TO JEST SZEŚĆ ĆWICZEŃ NA LITOŚĆ BOSKĄ...

No to jest to 42 weidera a nie 6 weidera

za przeproszeniem-Ty to masz chyba wióry zamiast mózgu!!! nazwa 6 weidera ma taką nazwę ponieważ obejmuje 6 ćwiczeń!!! już załapałeś???
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 26 sie 2006, 23:05

przeciez on to specjalnie robi
emmii włącz sobie ignorowanie

a swoją droga kto doszedł do końca do 42 dnia?
rozmawialam dziś ze znajomymi o tym ćwiczeniu ludzmi ktorzy na sporcie znaja sie duzo lepeij ode mnie wiec tak przy 6 jest mozliwe spalanie tluszczu ale dopiero po kilkunastu dniach wykonywania cwiczenia o ile wykonuje sie je poprawnie
warto spróbować

Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 27 sie 2006, 00:32

no dokladnie dlatego cwiczy sie codziennie i jak sie przerwie trzeba od nowa:)
warto sprobowac ale ejst strasznie ciezko przy poprawnym wykonywaniu cwiczen..niektorzy mowia ze ejst lekko bo niektore cwiczenia zle wykonuja..tak jak moj kolega no i tydzien poszedl w cholere bo zle robil 2 cwiczenia:) heh
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 27 sie 2006, 10:07

a ja sobie wczoraj naciągnęłam mięsień w kręgosłupie... bo mi było nudno i wieczorem chciałam sobie zrobić bonus i dodatkowa seria tak na mnie podziałała... chyba dla mnie dzień przerwy;/ ja też na początku źle robiłam ostatnie ćwiczenie, bo trzeba opuszczać nogi, ale najlepiej przeczytać ca ły topic na temat 6 weidera i wtedy rozwiewają sie wątpliwości...
Fantoimtsa

Postautor: Fantoimtsa » 27 sie 2006, 12:55

emmiii pisze:za przeproszeniem-Ty to masz chyba wióry zamiast mózgu!!! nazwa 6 weidera ma taką nazwę ponieważ obejmuje 6 ćwiczeń!!! już załapałeś???

Nieprawda, bo jest 7 cwiczen, bo rozgrzewka przed ;P
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 27 sie 2006, 17:07

no wlasnie moj kolega tez robil tak ze trzymal nogi w gorze a to trzeba je podnosic i opuszczacv i wlasnie to cwiczenie jest najgorsze jak dla mnie :)
Awatar użytkownika
wÓdeczka
Bywalec
Bywalec
Postautor: wÓdeczka » 19 wrz 2006, 10:10

ja jestem na 10 dniu i jak na razie dobrze się trzymam;) efekty,powoli,powoli,ale już coś widać. Jak się ma trochę zaparcia w sobie to nie jest tak źle;)

Wróć do „Zdrowie i uroda”