Słońce świeci nad nami...
Moderator: modTeam
Słońce świeci nad nami...
Co zrobić jak przesadzimy z kąpielą słoneczną? Strasznie zjarałam sobie plecy (nie leżąc plackiem!). Ani dotknąc, ani spać... Balsamy kojące po opalaniu nie pomagają. Może macie jakieś skuteczniejsze metody na piekącą skórę?!
- ksiezycowka
- Weteran
Chcialabym tak. Ja 2 latat temu pierwsze wakcje zmoim oplajac sie wcalnei na ostrym sloncu zjaralam sie tak ze skora pod kolnami i w zgieciach lokci mi sie jak jejeczko ścielaBash pisze:gdzies koło 3 dni.
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
ode mnei rok w rok spalonej - kefir i Panthenol. Ztym ze ostatecznosc. Kefir wybiela...
A jak zikno od takiego opalania wapno sobie rozpuscic w wodzie i wypic.
[ Dodano: 2006-07-03, 17:50 ]
Jak takie lekkie oparzeni ajak Bash mowi to stosuje zele chlodzace po opalaniu. Np Kolastyny.
pffff ja to pojechalem w czerwcu na narty 2 lata temu na lodowiec na 3000m npm
kremik z filtrem to o kant tylka potluc - tylko bloker - ale nauka bolesna
twarz mi tak chycilo pierwszego dnia ze czolo, uszy, szyja, policzki, wargi i nos to byla jedna skorupa nabiegajaca limfa - nie dosc ze pieklo to jeszcze nie moglem ruszac glowa ani mowic a zarozbawienie mnie mialem ochotre zamordowac
nawet kompiel w basenie nie pomagala
jedynie zimne piwo w sporych ilosciach
kremik z filtrem to o kant tylka potluc - tylko bloker - ale nauka bolesna
twarz mi tak chycilo pierwszego dnia ze czolo, uszy, szyja, policzki, wargi i nos to byla jedna skorupa nabiegajaca limfa - nie dosc ze pieklo to jeszcze nie moglem ruszac glowa ani mowic a zarozbawienie mnie mialem ochotre zamordowac
jedynie zimne piwo w sporych ilosciach
Cyniczny zlosnik i przesmiewca (C)
- Wstreciucha
- Weteran
Bender pisze:twarz mi tak chycilo pierwszego dnia ze czolo, uszy, szyja, policzki, wargi i nos to byla jedna skorupa nabiegajaca limfa - nie dosc ze pieklo to jeszcze nie moglem ruszac glowa ani mowic a zarozbawienie mnie mialem ochotre zamordowac

kumpel w podstawowce byl w alpach na nartach , przyjechal po feriach i nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam. Jakby mial przyklejone pogniecione strzepy brazowo-brunatnego papieru

ale tak w ogóle to szczerze wspolczuje, dlatego przed latem warto zajrzec pare razy na solarium i przyzwyczaic skore do slonka

amazonko - w sklepach zielarskich maja fajne zele kojace, nie pamietam jednak nazwy , ale pomagaja

Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
- pani_minister
- Administrator
po kefirze wytwarza się tzw. biała sztywna powłoka......... i jak to zaczyna pękać to jest jeszcze gorzej ....brrrrrrrrrrr...... polecam wszystkie balsamy jakie tylko są możliwe - najlepiej te najbardziej nawilżające. krem nivea też jest dobry. wcierac kilka razy dziennie.
no a przede wszystkim to trzeba chronić takie spieczone miejsca przez przynajmniej 4 dni po takiej kapieli slonecznej- nie narazac je ponownie na promienie sloneczne. i bedzie dobrze.
no a przede wszystkim to trzeba chronić takie spieczone miejsca przez przynajmniej 4 dni po takiej kapieli slonecznej- nie narazac je ponownie na promienie sloneczne. i bedzie dobrze.
- ksiezycowka
- Weteran
moon pisze:Ale...czlek sie myje przeca i nic nie peka...collien pisze:po kefirze wytwarza się tzw. biała sztywna powłoka......... i jak to zaczyna pękać to jest jeszcze gorzej ....
mnie to wszystko szybko zasychalo na ramionach i stad nieprzyjemne pekanie podczas ruszania reka, stad problem. oczywiscie od razu to zmywalam.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Wstreciucha pisze:kumpel w podstawowce byl w alpach na nartach , przyjechal po feriach i nie moglam uwierzyc w to co zobaczylam. Jakby mial przyklejone pogniecione strzepy brazowo-brunatnego papieru
To samo miałem
Ja mam co prawda ciemną karnację, ale i tak wyobraź sobie, że jeździłem przez 6 dni bez ŻADNEGO kremuBender pisze:kremik z filtrem to o kant tylka potluc - tylko bloker - ale nauka bolesna

soul of a woman was created below
- Sir Charles
- Weteran
- Weteran
ja dzis zaliczylam super wypad na basen, jestem juz czekoladowa
tylko cycusie biale
jednak bylam juz wiele razy na slonku i musze powiedziac ze chwytalo mnie stopniowo no i oplacilo sie uzywac mocnego kremu - uzylam specjalny krem przeznaczony dla dzieci z filtrem 50 /z reguly uzywalam 20/. Skora mi sie nie wysuszyla i nie zeszla /jeszcze
/ , ale przede wszystkim nie jestem poparzona i swietnie sie czuje . Przewaznie kazdego roku poczatek lata oznacza u mnie spieczona i schodzaca skora, wszystko normuje sie pozniej , a tym razem zadbalam o dobry krem i jest super 

- Wstreciucha
- Weteran
Bash pisze:trzeba było bez sie opalać. Mało takich ?
nie moge, na basenie w samym jego obrebie jest zakaz, moge to robic na plazy za zywoplotem blizej jeziora , ale niestety musze miec oko na dziewczynki , zatem ta opcja odpada. Sama chodze tylko w weekendy , ale w miedzy czasie w ciagu tygodnia opalenizna pod bikini zblednie, a dookola mocniej sie opali, no i potem takie biale no

Wstreciucha, w Hiszpani to dopiero jest widok Miłych Pań w Toples
Nic tylko stać z aparatem i cykac foty
A kto to widzi oprócz Twojego, czy jestes opalona pod bikini czy nie ? ;PP
a tam... Jak sie odpowiedni strój ubierze, to nic nie widać
Wstreciucha pisze:ale w miedzy czasie w ciagu tygodnia opalenizna pod bikini zblednie
A kto to widzi oprócz Twojego, czy jestes opalona pod bikini czy nie ? ;PP
Wstreciucha pisze:a dookola mocniej sie opali, no i potem takie biale no
a tam... Jak sie odpowiedni strój ubierze, to nic nie widać
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
- Wstreciucha
- Weteran
Bash pisze:Wstreciucha, w Hiszpani to dopiero jest widok Miłych Pań w Toples
Co do tych toplessow..
Sami ocencie..

- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran