upławy

Dział poświęcony wszelkim tematom i zagadnieniom związanym ze zdrowiem bądź też z szeroko rozumianą urodą.

Moderator: modTeam

kod kreskowy
Zaglądający
Zaglądający
upławy

Postautor: kod kreskowy » 03 kwie 2006, 19:39

a więc od dłuższego czasu czytaj 4 miesiące mam problemy z kobiece przy czym ciągle biore jakieś prochy i juz mam serdecznie dość!!
wpierw miałam zapalenie przydatków, przy okazji wykryto tez nadrzerkę, potem co i raz coś mi sie dzieje.. głównie z upławami, teraz mam jakies strasznie dziwne upławy jakies takie wodniste i jest ich strasznie dużo. barłam proszki od ginekologa ale chyba nic nie pomagają.. i nie wiem czy te wodniste upławy są spowodowane nadal chorobą czy może tak powinno być czyto przez nadrzerkę... czy to co mi sie dzieje to normalne?? przecież tyle czasu bore te proszki poinno przecież przejśc.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 kwie 2006, 19:48

zmien koniecznie i natychmiast ginekologa , bo ten Cie wykonczy !
idz prywatnie , wyjdzie suma sumarum taniej jak w rejonie , dlaczego ??? ile czasu cie leczy ? ile wydalas na lekarstwa ? i jakie ?
Gdy zona chorowała ... leczyła sie w rejonie , taletki kosztoway mnie w sumie 120 zł nic nie pomagaly , zawiozłem prywatnie , 35zł wizyta , 56 zł leki , na drugi dzien gorączki juz prawie nie miala , o dziwo , zaden lek z tych prtzepisanych w rejonie nie powturzył sie , a lekaz nawet nie pytał co brała ? <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 03 kwie 2006, 20:03

kod kreskowy, z uplawami to jest roznie i maja rozne zrodlo i bardzo czesto - nawet przy dlugim okresie zarzywania lekow nie znikaja .
Problem w tym ze nie piszesz czy Twoa nadzerka zostala zlikwidowana , zaleczona - bo w przeciwnym razie nieleczona moze prowadzic do tego ze uplawy nie znikna. Czasem nadzerka znika sama, czasem wystarczaja leki a czasem niestety trzeba isc na jej wypalenie lub zamrozenie. Malo tego - po wypalance prawdopodbnie uplawy moga byc obfitsze , ale w krotce ustepuja calkowicie .
Te same fakty dają jednym wiele do myślenia, innym tylko do gadania.
kod kreskowy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kod kreskowy » 03 kwie 2006, 20:12

no wiec nadrzerka jest nie wyleczona ani nie zaleczona. problem w tym co mam teraz z sobą zrobić pracuje ucze się nie mam czasu na co tygodniowe stanie w kolejce po 3 h. jestem pprostu zmęczona i cholernie osłabiona lekami, siada mi wątroba juz powoli tez. w każdym bedzi razie czy dobrze cię zrozumiałam: moja niewyleczona nadrzera jest przyczyna tego wsystkiego tak?
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 03 kwie 2006, 20:16

rany dziewczyno , co Ci jeszcze mamy napisac ?? tak nadrzerka = upławy , jak i leki mogę sie = upławy , myscie (podmywanie sie wodą bierzaca moze sie = upławy
zmien lekarza !!
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
kod kreskowy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kod kreskowy » 03 kwie 2006, 20:18

spokojnie.. po prostu nie wiem.. i juz młodośc ma swoje prawa. aczkolwiek dzięki rzeczywiście powinnam zmienic lekarza
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 03 kwie 2006, 20:37

moja niewyleczona nadrzera jest przyczyna tego wsystkiego tak?

oczywiscie . Jak najszybciej idz do lekarza. Njalepiej by zaoszczedzic sobie stania w kolejkach umow sie telefonicznie. POwiedz jaki masz problem, ze masz nadzerke i chcesz sie jej pozbyc, ze bierzesz leki i jestes oslabiona a uplawy nie daja Ci spokoju. Umow sie na konkretna godzine bys nie musiala stac , jesli kolejnosc jest przypadkowa, to idz na pol godziny przed otwarciem gabinetu to bedziesz pierwsza . Nieleczona nadzerka i te cholerne uplawy moga Ci przyspozyc sporo klopotow, a do tego to cholernie niehigieniczne, nie wspomne o tonach wkladek higienicznych i straconych na ich kupno pieniedzy :)
kod kreskowy
Zaglądający
Zaglądający
Postautor: kod kreskowy » 03 kwie 2006, 21:06

dziekuje wstręciucha <kwiatek>
jakoś mnie uspokoiłaś. wsio bedzie git. prawda;)?
Awatar użytkownika
Wstreciucha
Weteran
Weteran
Postautor: Wstreciucha » 03 kwie 2006, 21:13

kod kreskowy, bedzie dobrze. Poczytaj sobie na temat metod leczenia, mysle ze bedac barzdiej zorientowana w temacie, podejmiesz szybciej decyzje i zdecydujesz co chcesz zrobic z tym "klopotem" ;)
http://www.mediweb.pl/womens/wyswietl.php?id=710

I przygotuj sie na wydatek , bo jesli nie da sie jej zlikwidowac samymi lekami, to z pewnoscia zabieg szarpnie Cie na kilkaset zlotych - mysle ze od 200 do 350, ale to zalezy od gabinetu. Spytaj u swojego lekarza czy w poradni macie ginekologa i czy takie zabiegi sa refundowane , bo ja zupelnie nie jestem w temacie , gdyz od ponad roku nie jestem w kraju :)

Wróć do „Zdrowie i uroda”