Yasmine pisze:Takie gęste to strasznie, nie wiem co nie tak .
Moze dolac wody/mleka?
Jak sie wkurze to zamiast planowanego makaronu zrobie zaraz nalesniki razowe
[ Dodano: 2008-05-09, 21:12 ]
Zrobilam ;DD
Maka:
Niewykonalne razowe nalesniki:
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Yasmine pisze:Takie gęste to strasznie, nie wiem co nie tak .
księżycówka pisze:Yas a jak Ty robisz naleśniki może napisz po prostu?
złotooka kotka pisze:Niewykonalne razowe nalesniki:
1,5 szklanki mąki
2 szklanki mleka
jedno jajo
szczypta soli
Yasmine pisze:Ta moja mąka jest totalnie ciemna, mąka razowa 2000 kupiłam.
Ja identycznie. Z samym mlekiem jakieś takie be wychodzą tak jak z wodą. Połączenie najlepsze. I tez olej do środka i bez tłuszczu Yas może spróbuj tak?złotooka kotka pisze:jajko, szklanka mleka, szklanka wody (nie wiem z czym to sie ma, ale z samym mlekiem zawsze mi dziwne wychodzily. Zreszta tak moja mama robila, wiec ja tez), szczypta soli, maki ile sie wmiesza zeby dobra konsystencja byla. Ciasto odstawic na 20 minut (najlepiej, choc bez odstawienia tez wyjdzie). Ostatnio dolewam tez do ciasta troche oleju i wtedy smaze calkowicie bez tluszczu na patelni. ale kiedys nie dodawalam, tylko smarowalam patelnie natluszczonym wacikiem i tez wychodzily.
księżycówka pisze:Ja identycznie. Z samym mlekiem jakieś takie be wychodzą tak jak z wodą. Połączenie najlepsze. I tez olej do środka i bez tłuszczu Yas może spróbuj tak?złotooka kotka pisze:jajko, szklanka mleka, szklanka wody (nie wiem z czym to sie ma, ale z samym mlekiem zawsze mi dziwne wychodzily. Zreszta tak moja mama robila, wiec ja tez), szczypta soli, maki ile sie wmiesza zeby dobra konsystencja byla. Ciasto odstawic na 20 minut (najlepiej, choc bez odstawienia tez wyjdzie). Ostatnio dolewam tez do ciasta troche oleju i wtedy smaze calkowicie bez tluszczu na patelni. ale kiedys nie dodawalam, tylko smarowalam patelnie natluszczonym wacikiem i tez wychodzily.
złotooka kotka pisze:1850 a 2000 to nie jest to samo. 2000 jest juz bardziej farfoclowata i gorzej sie z niej robi.
Yasmine pisze:A ile tego oleju dajecie kobitki ?
lollirot pisze:A ja panieruję w kaszce mannie,
lollirot pisze:Wszyscy robią z zielonej, nie?
złotooka kotka pisze:ale sol dodana do gotowania jakos zle dziala .
lollirot pisze:więc sól wcale nie jest konieczna.
lollirot pisze:Dzin, robisz coś takiego z avokado?
lollirot pisze:Aha, teraz myślę, że kawałek drobniutko posiekanej cebulki do tego "farszu" by świetnie pasował, bo wzmocniłby smak.
lollirot pisze:I zrób sobie te truskawki ze szpinakiem i musztardowym winegretem, bo zajebiaszcze są
Ja tez. Zawsze scinam ze 3-5 minut, bo wole bardziej sypka.Dzindzer pisze:Ja często gotuje krócej niż zalecają
Mia pisze:jak doczekam sie wreszcie mieszkania na swoim to chetnie wybiore sie na takowe zakupy
lollirot pisze:Ja też powinnam na to poczekać, bo gromadzę chore ilości, ale mam świra na punkcie miseczek, podstaweczek, kieliszków, filiżanek i całego tego dobra
lollirot pisze:Ja kupiłam ostatnio do wina znowu, jeszcze większe, niż poprzednie. A jak znajdę większe od tych, to też kupię
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 445 gości