Wasze ulubione imiona
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Wasze ulubione imiona
Ten temat już kiedyś był,ale niestety został wykasowany...
Napiszcie swoje ulubione imiona męskie i żeńskie i te których nie lubicie.Może byc uzasadnienie
Moje typy z imion żeńskich to:Justyna(lubię swoje imię:P)
Izabela
Beata
Patrycja
Karolina
Kamila
Martyna
Dorota
Kornelia
Zuzanna
Urszula
Nie cierpie imion:Jolanta-kojarzy mi sie z typeska ze szkoły średniej,która zawsze działała mi na nerwy,
Dominika
Małgorzata
Agata
Anna-za bardzo popularne i oklepane
Ulubione męskie:
Tomasz(moja pierwsza,wielka miłośc,mam sentyment do tego imienia)
Kamil(chyba tak nazwe swojego syna;)
Maksymilan
Michał
Marcin
Rafał
Krzysztof
Radosław
Wojciech
Negatywne:
Artur-kojarzy mi sie to imię z moim byłym,psychopatą...
Dominik
Norbert
Hubert
Mi nie podobaja sie imiona starodawne,bardzo wymyslne i imiona żeńskie pochodzące od imion męskich.Lubie imiona nowoczesne:D
Napiszcie swoje ulubione imiona męskie i żeńskie i te których nie lubicie.Może byc uzasadnienie
Moje typy z imion żeńskich to:Justyna(lubię swoje imię:P)
Izabela
Beata
Patrycja
Karolina
Kamila
Martyna
Dorota
Kornelia
Zuzanna
Urszula
Nie cierpie imion:Jolanta-kojarzy mi sie z typeska ze szkoły średniej,która zawsze działała mi na nerwy,
Dominika
Małgorzata
Agata
Anna-za bardzo popularne i oklepane
Ulubione męskie:
Tomasz(moja pierwsza,wielka miłośc,mam sentyment do tego imienia)
Kamil(chyba tak nazwe swojego syna;)
Maksymilan
Michał
Marcin
Rafał
Krzysztof
Radosław
Wojciech
Negatywne:
Artur-kojarzy mi sie to imię z moim byłym,psychopatą...
Dominik
Norbert
Hubert
Mi nie podobaja sie imiona starodawne,bardzo wymyslne i imiona żeńskie pochodzące od imion męskich.Lubie imiona nowoczesne:D
- megaziomek
- Entuzjasta
- Weteran
Sztuką to jest dobrać imię do nazwiska. Imię Patrycja mi się nie podoba, ale jak np. miałam do czynienia z Patrycją Peterson, to pasowało idealnie.
Jakoś tak jest, że są imiona pospolite i nazwiska pospolite - wtedy wszystko gra. Ale jak ktoś ma nazwisko pospolite, a imię "rasowe", to brzmi śmiesznie. Jeszcze dziewczyna to sobie zmieni, ale chłopak? Rodzice mózgu czasem nie używają, ewentualnie wykazują kompletny brak wyczucia językowego. Moja mama wymyśliła sobie takie imię do mojego nazwiska, że gdyby nie babcia, to bym chyba codziennie umierała. Najpierw Dąbrówka, potem Martyna (skądinąd w ogóle mi się nie podoba), stanęło na Marcie. I bardzo dobrze! Bo neutralne.
A tak szczerze mówiąc, to wolę Anię niż jakąś wydumaną Kamilę. Imię ma być wygodne, ładne i mieć fajne zdrobnienie. I co za różnica, ile dzieci o takim imieniu będzie w klasie? Lepiej tak, niż być jedyną w szkole Kunegundą.
Jakoś tak jest, że są imiona pospolite i nazwiska pospolite - wtedy wszystko gra. Ale jak ktoś ma nazwisko pospolite, a imię "rasowe", to brzmi śmiesznie. Jeszcze dziewczyna to sobie zmieni, ale chłopak? Rodzice mózgu czasem nie używają, ewentualnie wykazują kompletny brak wyczucia językowego. Moja mama wymyśliła sobie takie imię do mojego nazwiska, że gdyby nie babcia, to bym chyba codziennie umierała. Najpierw Dąbrówka, potem Martyna (skądinąd w ogóle mi się nie podoba), stanęło na Marcie. I bardzo dobrze! Bo neutralne.
A tak szczerze mówiąc, to wolę Anię niż jakąś wydumaną Kamilę. Imię ma być wygodne, ładne i mieć fajne zdrobnienie. I co za różnica, ile dzieci o takim imieniu będzie w klasie? Lepiej tak, niż być jedyną w szkole Kunegundą.
mnie sie podoba Żenskie Zuzanna---->Zuzia:) oraz Nikola
a meskie Kacperek, Dorian, podoba mi sie Olek, ale Aleksander juz nie
a meskie Kacperek, Dorian, podoba mi sie Olek, ale Aleksander juz nie
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
tak, wiem ze jest imie Anja, i wiesz co dla mnie jakos nie ma roznicy miedzy Anja a Ania, bo i tak na obie bym mowila Ania, Anka, Aniu 
- ksiezycowka
- Weteran
Ja nie lubię Iz (moje drugie - tym razem "genialny" pomysł tatusia), Zosiek, Olków. Nie lubietakich pospolitych, ale jakaś Kunegunda to przegięcie.
Marta, Kasia, Kamila, Patrycja są ok np.
W ogóle męskie są fajniejsze. Taki Olaf, Dorian, Cyprian. Pogodne i miłe imionka.
Do Marków, Adamów, Michałów, Marcinów, Darków również.
Nie trawię za to wszelkich Stasi, Jasi itp.
Marta, Kasia, Kamila, Patrycja są ok np.
W ogóle męskie są fajniejsze. Taki Olaf, Dorian, Cyprian. Pogodne i miłe imionka.
Do Marków, Adamów, Michałów, Marcinów, Darków również.
Nie trawię za to wszelkich Stasi, Jasi itp.
- ksiezycowka
- Weteran
w podstawowce moim wychowawca byl pan o imionach Biryn Salwador! a jego córa miala na imie Data
Jeszcze bardzo nie lubie imienia Donata! oh ale to bardzo bardzo! zaszla mi za skora taka jedna o takim wlasnie imieniu
z meskich nie podoba mi sie Szymon i Marek
jakos tak mi wiejsko brzmia. ale znam jednego Marka i całkiem HAJNY z niego towarek
:D
Jeszcze bardzo nie lubie imienia Donata! oh ale to bardzo bardzo! zaszla mi za skora taka jedna o takim wlasnie imieniu
z meskich nie podoba mi sie Szymon i Marek
- ksiezycowka
- Weteran
gdyby mi rodzice dali na imie Data to bym sie nie przedstawiała
:D
ale najbardziej bawia mnie imiona owocowe: Malina i Jagoda!
znam jedna Jagode i jest taka slodka ze jak z nia rozmawiam to mnie az mdli!
ale najbardziej bawia mnie imiona owocowe: Malina i Jagoda!
znam jedna Jagode i jest taka slodka ze jak z nia rozmawiam to mnie az mdli!
- Sir Charles
- Weteran
moon pisze:Ale i tak się z niego cieszę, bo mogło być gorzej gdybym chłopcem została. Mama miała dwa typy : Lew lub Saturnin. To by była porażka
Jak juz pisalem, gdybym ja byl dziewczynka, to mamusia tez miala dwa typy Klementyna lub Noemi - wiec nie placz Moon nie jestes jedyna potencjalnie skrzywdzona na cale zycie
Qzik pisze:Jak już kiedyś pisałem moje typy to: Julian i Zuzanna. Tak dzieci moje będą miały, chyba że Zuzanna się rozpowszechni (coś się na to zanosi).
Moj brat jest Julian i jest to jedyny Julian jakiego znam (Tuwim sie nie liczy
soul of a woman was created below
Ja miałam być ewentualnie Piotrkiem. I dobrze, że nie jestem, bo Piotrków znam od groma
Choć moje imie też prawdę mówiąc należy do bardzo popularnych.
Zuz znałam kilka, jakoś nigdy nie pasowało mi to imię do ewentualnej przyszłej córki
Zastanawiałam się kiedyś, dawno temu, nad Julią, ale już mi przeszło
Obecnie nie mam żadnych typów
Zuz znałam kilka, jakoś nigdy nie pasowało mi to imię do ewentualnej przyszłej córki
nie lubie imiona Kasia, bo niestety wiekszosc ktore znałam byly glupie i wredne. Nie chce nikogo urazic, bo znam jedna fajna Kaske
Dorota, zle mi sie kojarzy.
Andżelika, bo takie mam drugie imie. beznadziejne i wiocha jedzie na kilometr. <belt2>
Uwielbiam Doriana - tak bedzie mial na ime moj syn
Gabriela lub Zofia- corka

Dorota, zle mi sie kojarzy.
Andżelika, bo takie mam drugie imie. beznadziejne i wiocha jedzie na kilometr. <belt2>
Uwielbiam Doriana - tak bedzie mial na ime moj syn
Gabriela lub Zofia- corka
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you
- Sir Charles
- Weteran
miałam być Maćkiem, potem - jak już wyszło że dziewczyna - Kamilą, a stanęło na Weronice.
Osobiście nie znoszę i to bardzo jak rodzice nadają swoim dzieciom te "nowoczesne", "wymyślne" imiona takie jak np. Andżelika, Koko, Noemi
itp. itd. Agggrhhhhh! <zly3>
A co mi się podoba....
żeńskie: Kinga, Aleksandra, Gabriela
męskie: także Dorian
, Norbert, Hubert, Daniel, Piotr (chociaż strasznie popularne), Jakub
Co do imienia "Anna" to ładne owszem, ale tyle ich wszędzie jest że człowiek faktycznie ma już dosyć
Z męskich szczególnie mi się podoba Mariusz
Sęk w tym jednak, żeby przede wszystkim dobrać imię do nazwiska! (ktoś już to chyba wcześniej powiedział...)
Osobiście nie znoszę i to bardzo jak rodzice nadają swoim dzieciom te "nowoczesne", "wymyślne" imiona takie jak np. Andżelika, Koko, Noemi
A co mi się podoba....
żeńskie: Kinga, Aleksandra, Gabriela
męskie: także Dorian

Co do imienia "Anna" to ładne owszem, ale tyle ich wszędzie jest że człowiek faktycznie ma już dosyć
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Z męskich szczególnie mi się podoba Mariusz
Sęk w tym jednak, żeby przede wszystkim dobrać imię do nazwiska! (ktoś już to chyba wcześniej powiedział...)
"Jeśli traktujesz życie ze śmiertelną powagą, nie licz na wzajemność" [A. Mleczko]
- Sir Charles
- Weteran
To jest takie imie Koko? Bo przynajmniej w przypadku naszej forumowej Koko to chyba pseudonimptaszek pisze:Osobiście nie znoszę i to bardzo jak rodzice nadają swoim dzieciom te "nowoczesne", "wymyślne" imiona takie jak np. Andżelika, Koko, Noemiitp. itd. Agggrhhhhh! <zly3>

soul of a woman was created below
Wróć do „Wszystkie inne tematy”