Radio.

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: modTeam, ksiezycowka

Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Radio.

Postautor: mariusz » 10 paź 2004, 16:10

Całkowicie nie na temat!!!!


Mam mały problem. Mianowicie, w samochopdzie miałem stare radio. Dziś kupiłem sobie nowe, wyciągam stare i niespodzianka... nie ma gniazda iso. (tych wtyczek co wiekszosc sut ma) Widac poprzedni własciciel bawił się i odcial te wtyczki. Po kolorach doszedłem ktore kable to glosniki. Czerwony i czarny to + i -. Ale po podlaczeniu wszystkiego radio sie nie wlacza. Tak sie zastanawiam, moze do + i - musze podlaczyc jeszcze jakies kable ktore wychodza z radia?? BO ja nie wiem zamotałem sie w tym na maxa. Jak ktoś już to przechodził to niech mi podpowie jak to zrobić. Bede wdzieczny. Pozdrawiam...
bartek
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 74
Rejestracja: 22 lut 2004, 15:44
Skąd: Polska
Płeć:

Postautor: bartek » 10 paź 2004, 17:06

podjedź do elektryka samochodowego i Ci zrobi :)
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Posty: 345
Rejestracja: 03 sie 2004, 09:58
Skąd: Hotelu[;
Płeć:

Postautor: DREADMAN » 10 paź 2004, 17:19

i zabuli iles tam jak moze sie dowiedziec tu hmm ja sie nie znam na tym niestety chetnie bym pomogl ale jestem zielony jak trawa moze fish albo krzysiek beda wiedzieli co i jak w koncu oni sie znaja na samochodach to i na radaich tez ;)
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
lizaa
Maniak
Maniak
Posty: 712
Rejestracja: 06 sty 2004, 20:53
Skąd: Poznan
Płeć:

Postautor: lizaa » 10 paź 2004, 19:28

taaa oni wszyscy sie na tym i na wielu sprawach znaja , ale mysle ze najlepiej jednak isc do elektryka , chociazby zwyklego nie musi byc koniecznie samochodowy. nie powinnienes duzo zaplacic bo z tego jak to opisales to nic takiego.
nowe radyjko a sluchac go nie mozna...uuu dolina;P
"szczescia nie kupisz gdy klopoty pietrza sie po sufit"
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Postautor: mariusz » 10 paź 2004, 20:17

Po co mam płacić za cos co moge zrobić sam. on weźmie za to z 50 zł... Przesada!!
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 10 paź 2004, 20:52

Mariusz , przeciez Ty jestes inteligentny facet !! a z taką pierdoła nie umiesz sie poradzic !! :547: Jesli radzi ma potrzymanie pamieci , musisz znalesć jeszcze jeden kabel plusowy , jezeli to auto ma takowy , niektóre radia na jedny plusie nie grają ! wiec oba plusy z radia (rózowy kolor ) ma przewaznie podtrzymanie pamiecii musisz podłączyc do jednego stałego plusa , jaki sie pokaze na kablu po wyłaczeniu stacyjki !! :564:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Postautor: mariusz » 11 paź 2004, 05:54

Kurcze, musze widocznie jeszcze nad tym popracowac ;) Ok dzieki za rade, bede nadf tym myśleć.... Jak sie w końcu odrobie ;p
Awatar użytkownika
DREADMAN
Uzależniony
Uzależniony
Posty: 345
Rejestracja: 03 sie 2004, 09:58
Skąd: Hotelu[;
Płeć:

Postautor: DREADMAN » 11 paź 2004, 10:04

krzys pisze:Mariusz , przeciez Ty jestes inteligentny facet !! a z taką pierdoła nie umiesz sie poradzic !! :547: Jesli radzi ma potrzymanie pamieci , musisz znalesć jeszcze jeden kabel plusowy , jezeli to auto ma takowy , niektóre radia na jedny plusie nie grają ! wiec oba plusy z radia (rózowy kolor ) ma przewaznie podtrzymanie pamiecii musisz podłączyc do jednego stałego plusa , jaki sie pokaze na kablu po wyłaczeniu stacyjki !! :564:


a nie mowilem ze koles sie zna na rzeczy ;)
Ptaszniki to Moja Pasja :D I mam Kilka nA Sprzedaz [;
Awatar użytkownika
mariusz
Weteran
Weteran
Posty: 2404
Rejestracja: 21 lis 2003, 00:14
Skąd: z Polski:)
Płeć:

Postautor: mariusz » 11 paź 2004, 18:21

DO Krzysia:

Chialem to podlaczyć tak jak pisałeś. Podłączyłem minis z minusem a do plusa dodałem plus i pamięc. Nadal nic sie nie dzieje. Myslałem ze to bezpieczniki ale nie, sprawdizęłm wszystkie i nic... :/ Może o czyms jeszcze zaponiałem.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Posty: 12396
Rejestracja: 23 lis 2003, 14:38
Skąd: z domu
Płeć:

Postautor: Andrew » 11 paź 2004, 19:18

A masz na tych kablach w ogóle prąd??? sprawdz czy pojawia sie tam napiecie (prubnikiem , albo zarówką) jesli prąd jest , to sprwdz kabel masowy czy daje masę ! Masa tez czsto na radio jest dostarczane przez antenę ! jesli radio dalej nie załaczy sie to znaczy iż z radiem jest cos nie tak , sprawdz w nim bezpieczniki !moze byc tak iż radio padło ...a co to za radio w ogóle ??/ jakiej marki ??
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Posty: 1417
Rejestracja: 04 lut 2004, 17:01
Skąd: WaWa
Płeć:

Postautor: foxy_lady » 16 paź 2004, 12:27

Pozwoliłam sobie troszkę zmienic treść topicu.
Będzie o radiu ale internetowym..
Polecam www.funkmasterradio.tk / wchodzisz na strone, klikasz TUNE IN i masz zajebista muzyke non stop.
w ł a ś n i e s ł u c h a m
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 16 paź 2004, 12:31

Dzieki!
Kolejne radio do ulubionych :)
Ale i tak najczesciej slucham radia 94 :D
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Posty: 2056
Rejestracja: 14 kwie 2004, 11:47
Skąd: Warszawa
Płeć:

Postautor: fish » 16 paź 2004, 12:33

sophie pisze:Ale i tak najczesciej slucham radia 94 :D


Ja również :)
"Ludzie twierdzą, że Ziemia jest okrągła. Ale jak nie chcesz, wcale nie musisz im wierzyć." - Forrest Gump
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 16 paź 2004, 12:36

Ale to co podala Foxy jest naprawde dobre! Tez polecam :D

A co do 94, jak sie zorientowalam, ze moge go tu posluchac przez net, to prawie zwariowalam ze szczescia :D No bo ile mozna ogldac CNN i BBC (francuskie programy olewam :p)
94 juz od dawna slucham - zwlaszcza rano w drodze na uczelnie (to jeszcze w Pl, tutaj tylko w domu) :)
Awatar użytkownika
lorenzen
Maniak
Maniak
Posty: 678
Rejestracja: 03 lip 2004, 11:11
Skąd: koniecpolski
Płeć:

Postautor: lorenzen » 16 paź 2004, 12:41

Ja polecam Classic FM - niestety nie ma on line - i tylko w większych miastach Polski - zatem Wawa, Krak, Katowice, Wrocek i od niedawna z tego co wiem Gdańsk - więc chyba i całe Trójmiasto.
Polecam dla koneserów - muza filmowa i klasyczna non stop - zasypiam (i to na wesoło) tylko przy tym. :urban: :gitara: :urban:
;)...
Awatar użytkownika
foxy_lady
Weteran
Weteran
Posty: 1417
Rejestracja: 04 lut 2004, 17:01
Skąd: WaWa
Płeć:

Postautor: foxy_lady » 16 paź 2004, 12:42

Słucham tego radia jadac do pracy. Rano jest audycja prowadzona przez Figurskiego i Wojewódzkiego "antylista". Nieźle po wszystkich jada. Śmieję sie w głos :D
Lubie takie inteligentne przytyki.
People are all the same
And we only get judged by what we do
Personality reflects name
And if I'm ugly then
So are you

Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Posty: 2726
Rejestracja: 17 maja 2004, 08:13
Skąd: Vaarsaa
Płeć:

Postautor: sophie » 16 paź 2004, 12:49

No dokladnie, Antylista jest swietna! Tez mam niezly ubaw. I w dobrym nastroju ide na wyklady - a co potem to juz inna kwestia :)

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 214 gości