unlucky_sink pisze:Zamiast podwieszać cały
No zgadza się cały to bez sensu, zmniejszy Ci się pokój i nic więcej, fajny efekt jest gdy podwiesi się sufit tylko do okoła ścian. Wtedy na środku sufitu zostaje tak jakby wklęsły kwadrat. Taki bajer odmienia całe pomieszczenie, no i halogeny można wtedy do okoła w tym podwieszeniu zrobić. Chociaż z tym łezkami to tez może fajne być, ale to może być trudne w wykonaniu. Fachowiec owszem poradzi sobie, ale ładnie za to policzy.
unlucky_sink pisze:chciałabym jakąś taką dobrej jakości
Jeśli chodzi Ci o to, żeby była wytrzymała, niezniszczalna to takie właściwości mają wykładziny przemysłowe, czyli takie które kładzie się w biurach, urzędach... I nie widze w tym nic złego, żeby sobie taką do pokoju dać. Wyglądem się nie różni, jest zapewne trochę droższa.
unlucky_sink pisze:gdzie ewentualnie coś takiego można zrobić?
No chyba u Ciebie w pokoju byś to chciała mieć

Znajdź jakiegoś kolesia co jest dobry w wykańczaniu pokoi karton-gipsem. Na miejscu najlpiej Ci doradzi i przybliży cenę, bo tak przez forum to się chyba za bardzo nie da.
unlucky_sink pisze:Wymyśliłam też że zamiast kupować drzwi chciałabym płytę gipsową na szynach-do tego jakis uchwyt i mam przesuwane drzwi (podobno tanim kosztem). Tylko nie mam pojęcia jak się za to zabrać...
Drzwi z płyty gipsowej? Nie da rady... Chyba jakiś błąd się wkradł. Ale jakieś najprostrze drzwi nawet z litego drewna nie powinny być strasznie drogie.
Aha i co do kosztów, to ostateczne kalkulacje pomnóź x2. Zawsze tak wychodzi
No i jeszcze nie powiedziałaś ile planujesz wydać na to. Jak bardzo licza się koszta. Bo nawet co do farb, to możesz kupić najtańsze i malować 5 razy i efekt będzie marny, kolor nie taki jak na szablonach. A jak kupisz dobrą farbę pomalujesz raz i będzie ładnie jak na obrazku.
Co do wystroju/kompozycji to Ci nie pomogę, bo to najbardziej zakręcona sprawa. Trzeba wszystko dobrze przemyśleć, żeby pokój ładnie był skomponowany.