agnieszka.com.pl • potrawy regionalne
Strona 1 z 1

potrawy regionalne

: 27 sty 2007, 09:51
autor: Jagienka06
Pudding rybny:


Składniki:
- 75 dag filetów rybnych (dorsz
- morszczuk
- mintaj)
- 300 ml śmietany kremówki
- 5 łyżek masła
- 2 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 4 dag mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- sos worcester

Sposób przyrządzania:

Ryby zmiksuj z 200 ml śmietany. Stop i ostudź masło. Do masy rybnej dodaj żółtka, koperek, masło i mąkę ziemniaczaną, przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem worcester. Dodaj białka ubite na sztywną pianę, masą napełnij formę nasmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. Formę przykryj i wstaw do większego naczynia z wodą. Piecz 1,5 godziny w temp. 170°C. Pudding pozostaw w formie przez 5 minut, a następnie odwróć dnem do góry i wyjmij. Możesz udekorować gałązką natki lub koperku.



Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, ze to jest z lekka niesmaczne <hmm>