potrawy regionalne

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Jagienka06
Weteran
Weteran
Posty: 874
Rejestracja: 20 kwie 2012, 20:25
Skąd: Z miasta
Płeć:

potrawy regionalne

Postautor: Jagienka06 » 27 sty 2007, 09:51

Pudding rybny:


Składniki:
- 75 dag filetów rybnych (dorsz
- morszczuk
- mintaj)
- 300 ml śmietany kremówki
- 5 łyżek masła
- 2 jajka
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 4 dag mąki ziemniaczanej
- sól
- pieprz
- sos worcester

Sposób przyrządzania:

Ryby zmiksuj z 200 ml śmietany. Stop i ostudź masło. Do masy rybnej dodaj żółtka, koperek, masło i mąkę ziemniaczaną, przypraw do smaku solą, pieprzem i sosem worcester. Dodaj białka ubite na sztywną pianę, masą napełnij formę nasmarowaną masłem i posypaną tartą bułką. Formę przykryj i wstaw do większego naczynia z wodą. Piecz 1,5 godziny w temp. 170°C. Pudding pozostaw w formie przez 5 minut, a następnie odwróć dnem do góry i wyjmij. Możesz udekorować gałązką natki lub koperku.



Nie wiem jak wam, ale mi się wydaje, ze to jest z lekka niesmaczne <hmm>

Wróć do „Wszystkie inne tematy”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 285 gości