Dzindzer pisze:nie chodzi tylko o to czy płód jest człowiekiem czy nie, ale równiez o to czyje dobro jest nadrzedne.
Uważam, że dobro płodu jest najważniejsze o ile nie zagraża życiu kobiety.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Smoke pisze:co myslicie o aborcji ?
Jak usunac ciaze czy sa jakies tabletki ktore moga w tym pomoc czy tylko zabieg ginekologa moze rozwiazac te sprawe ? i ile to kosztuje
Wiem ze to nieludzkie ale o tkaich sprawach rowniez nalezy rozmawiac.
TedBundy pisze:Nie mówi się o zabiegu usnięcia ciąży, a o "mordowaniu dzieci nienarodzonych"
TedBundy pisze:Goebbels miał rację, 100 razy powtórzone kłamstwo staje się prawdą
pewnie, ze nie, bo tu o samym plemniku nie pisze - czytałeś choćby nazwę topicu?>Piotrek1983 pisze:Jak już wspomniałem w Polsce dzięki medialnej paplaninie kościoła, Ligi Polskich Rodzin i innych tego typu organizacji ludzie nie odróżniają 'płodu' (a nawet 'zarodka') od 'dziecka/człowieka' a przez to 'aborcji' od 'morderstwa'. Jeśli ktoś plemnik zacznie nazywać dzieckiem to nie mamy o czym rozmawiać
Dzindzer pisze:no i com w zwiazku z tym
jest zła to co yrzeba jej zabronic
trzeba ja ograniczyc
wybacz ale z twojej wypowiedzi nie wynika zupełnie nic
Piotrek1983 pisze:ludzie nie odróżniają 'płodu' (a nawet 'zarodka') od 'dziecka/człowieka'
Łukasz84 pisze:To powiedz kiedy z płodu powstaje dziecko? W momencie narodzin? A jak się rodzi wcześniak to jest kim? a może czym?
Łukasz84 pisze:Wg mojego światopoglądu (nie mającego nic wspólnego z LPR i tym podobnych organizacji)
aborcja to morderstwo,
bo wg mnie życie ludzkie zaczyna się w momencie poczęcia.
betusia pisze:Człowiek jest wtedy kiedy jest świadomość własnego istnienia moim zdaniem.
betusia pisze:jedyne co potrafi to nieudolnie przyjmować pokarm podawany wprost do buzi, spać i siedzieć przykuta do wózka.
Dla mnie nie jest ona w pełni człowiekiem - mówię to z bólem serca - ale w moim przekonaniu istota ludzka - to homo sapiens sapiens - a nie roślinka.
betusia pisze:Ale światopogląd katolicki - co nie znaczy że do końca słuszny - trzeba wziąć pod uwagę wszystkie okoliczności, a nie bezkrytycznie przyjmować to co kościół podaje do wierzenia.
Łukasz84 pisze:To kiedy jest się w pełni człwoiekm?
Gosia... pisze:Betusia -to ja ci zycze, zebys nie miala dzieci nigdy
TedBundy pisze:Kilkutygodniowy zlepek komórek człowiekiem nie jest , litości....
(Odwoluję się teraz do Twojego wczęsniejszego postu) Skoro ten Twój "kolega"- nazwijmy do Andrzej... No więc skoro Andrzej nie jest już ze swoją dziewczyną 3 miesiące- a dziś dowiedział się o ciąży- więc niestety musisz przekazać Andrzejowi złą nowinę- 3 miesiące "po" to stanowczo za długoupadly_aniol pisze:tzn?
to jesli to dziecko nie ma szans na normalny dom,to czy on powinien ja jakos przekonac do aborcji?
upadly_aniol pisze:to jesli to dziecko nie ma szans na normalny dom,to czy on powinien ja jakos przekonac do aborcji?
Ale do bzykania się nie potrzeby był normalny dom??upadly_aniol pisze:to jesli to dziecko nie ma szans na normalny dom,to czy on powinien ja jakosprzekonac do aborcji?
upadly_aniol pisze:to czy on powinien ja jakos przekonac do aborcji?
Sir Charles pisze:upadly_aniol napisał/a:
Andrew napisał/a:
no tak prawie az do 3 miesiecy
a jak nazywaja sie te tabletki i ile gdzies kosztuja?
<lodzik>
Wytłumaczę Ci dowcip. Tabletki działają do trzech dób. Śmiesznie, co?
Chyba pierwszy raz zgadzam się z Maverickiem.Maverick pisze:No wlasnie Ted - bez komentarza. Bo te teksty sa tak infantylne i glupie ze lepiej je pozostawic bez komentarza.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 218 gości