Też umiałam. Mam jeszcze gdzieś swojąDzindzer pisze:Kiedyś lata świetlne temu umiałam robić zakładki ze starej kliszy
Moja M. kocha czytać. Ona pochłania po prostu!
Dzięki Dzin za podpowiedź

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Andrew pisze:no wlasnie - dlatego taki prezent jest gówno wart a nie 500 zł
Andrew pisze:ale to jest to wlasnie to cos innego wymyslone specjalnie dla tej osoby ! tu mozna wydac kasy troche bo to jest cos !
Mona pisze:Prezentów nie daje się po to, aby powstało zobowiązanie, to po pierwsze. Po drugie: kupujemy prezent taki, na jaki nas stać. Po trzecie: dobrze jest znać gust i właśnie marzenia osoby, którą chcemy obdarować.
Mona pisze:To znaczy, że niby jak, na początku związku ustala się takowe zobowiązania?
Dzindzer pisze:To się chyba czuje.
Marys pisze:Właśnie chcę zrobić mojej nowej sympatii na urodziny trochę drogi prezent i właśnie się boje tego stwierdzenia.
Marys pisze:Chce kupić jakąś biżuterie, wiadomo coś porządnego
Andrew pisze:Nie bardzo też mnie się podobało by to że sknerząc się na kupno czegoś co mi się podoba dostaje to w formie prezentu od mojej kobiety
Nemezis pisze:I wtedy wpadłam na pomysł własnoręcznego robienia prezentów - mam kilka takich i mówię Wam - radocha z nich niesamowita, nawet jak teraz na nie patrzę to od razu cieplej się na sercu robi
A ja bym nie chciała by mój facet kierował się zasadą im taniej tym lepiej, bo to by znaczyło, ze mu szkoda kasy na mnie
Mia pisze:Ja bym chciała dostać coś, co np. planowałam kupić, ale przez inne wydatki musiałam ten zakup odłożyć w czasie.
Mia pisze:Własnoręcznie robione prezenty są świente, ale wcale nie tańsze od tych kupionych
Mikro czarnuch pisze:Nemezis, ja swojego w przyszłości zamierzam wyciągnąć na bungee, a w bliższej perspektywie czasu, poszaleć quadami. Ale o tym szaaa..
Żartuję sobie, ale wiadomo, że z dołu wygląda to zdecydowanie przystępniej, aniżeli z góry.
Mam tylko nadzieję, że nie stchórzę.
Mia pisze:Raczej
Mia pisze:Ale tak Mona, siadam i ustalam sobie na kartce zobowiązania, kwoty początkowe, minimum maksimum, potem ciach podpis i gotowe
Andrew pisze:Mną się zatem nie przejmujcie .
Mikro czarnuch pisze:ja swojego w przyszłości zamierzam wyciągnąć na bungee
Grace pisze:I tak sobie myślę, Andrew czy Twoja teoria bezwartościowego prezentu za 500zł (z którą częściowo się zgadzam) ma jakieś wyjątki, np zaręczyny?
Pfe, zademonstruj. Kapitalistyczne walentynki się zbliżają, masz mój adres?Chwaliłam sie tu za to, ze robie świetne, genialne wprost idealne prezenty
Dla mnie to różnica drugorzędna. Osobiście cenię prezenty "wychodzone". Kiedy wiem, że ktoś musiał poświęcić czas, poszukać, wybrać jego zdaniem najlepszy itd. Wtedy cena się nie liczy. Wtedy może to być interesująca mnie książka za 20zł. Trafiony komiks za 10zł z antykwariackiej księgarni.Andrew pisze:Jest róznica pomiedzy prezentem drogim, który to kazdy co ma kase kupic moze i wydawac mu sie przy tym z kolei moze, ze taki fajny prezent kupił, a miedzy prezentem wyszukanym, wymyslonym, którego to w sklepie sie kupic nie da, ale który np. mozna dac, zlecic - zrobić.
Mia pisze:Grace pisze:I tak sobie myślę, Andrew czy Twoja teoria bezwartościowego prezentu za 500zł (z którą częściowo się zgadzam) ma jakieś wyjątki, np zaręczyny?
To już wolałabym dostać drogi prezent bez okazji, niż tylko wtedy kiedy właśnie wypada takowy kupić i to jest głównym czynni
Nemezis pisze:Marys pisze:Chce kupić jakąś biżuterie, wiadomo coś porządnego
i nikt Ci nie broni. Zastanawia mnie tylko, na czym Ci bardziej zalezy - na dobrej jakosci czy na tym, zeby dziewczyna sie zorientowała, ze prezent jest drogi. Ja nie jestem koneserem bizuterii i ciezko byloby mi poznac, czy prezent jest sredniodrogi, drogi czy bardzo drogi. Istnieje wiec mozliwosc, ze ta dziewczyna rowniez nie pozna.
Jezeli dla Ciebie bedzie to duzy wydatek, to koniecznie zorientuj sie wczesniej, co ona lubi (ja np. nie zalozylabym zlotej bizuterii, bo zlota poki co nie lubie).
Nemezis pisze:A swoja droga, jezeli to jest ta "grudniowa" dziewczyna, to nie za wczesnie na takie prezenty?Spłoszysz ją jeszcze
![]()
lollirot pisze:On nie szuka pomysłu na prezent.
Marys pisze:Chce kupić jakąś biżuterie, wiadomo coś porządnego
Andrew pisze:pomyslem tutaj jest owa kwota !
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 391 gości