Praca

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 18 gru 2008, 13:04

Andrew pisze:A takie Impku zachowanie, jak Cie rodzice uczyli to produkuje wrecz idealnego pracownika <hahaha> <hahaha> i niestety pracodawcy u nas sa nauczeni takich posiadac .

Uczyli, uczyli... widać nie nauczyli. <diabel>
Dlatego ja nigdy nie będę idealnym pracownikiem... 8)

Andrew pisze:"pokorne ciele dwie matki ssie"

Niestety, często sprawdza się inaczej- "pokorne cielę dwie pały ssie" <pijak>

Andrew pisze:bo kazdy jest tylko czlowiekiem i czasem nawet pracodawca powie inaczej niz mysli, zrobi inaczej niz by chciał, bo akurat ma nerwy albo cos w tym stylu i póki to nie godzi w naszą godnosc, a mozliwosc pracodawy wycofania sie z tego jest, nie nalezy dzialac nerwowo i pochopnie, czasem warto przeczekac ....

Impulsywnie nie należy dzialac. W takim przypadku nie liczy się chwila, tylko całokształt. Lecz przy negatywnym całokształcie to często chwila decyduje o byciu albo nie byciu w pracy. <diabel>
Ostatnio zmieniony 19 gru 2008, 12:22 przez Imperator, łącznie zmieniany 1 raz.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 18 gru 2008, 20:28

Miltonia pisze:Oj Blazej, jak sie nagle do Wuja przyssales ze swoimi zalami na mnie, biedny. Frustraci wszystkich krajow laczcie sie!
oj !! nie jestem sfrustrowany. ale jak nie zobaczę na rozpisce nadgodzin to poczuję się wykorzystywany. a ja nie lubię się tak czuć. nie zamierzam lecieć z tym do PIP. przynajmniej nie teraz. może jak zmienię pracę. i nie ja tylko ktoś podstawiony zaniesie maila do PIPu.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.
I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.
/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 19 gru 2008, 08:46

tchórz <mlotek>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 19 gru 2008, 12:24

Błażej pisze:oj !! nie jestem sfrustrowany. ale jak nie zobaczę na rozpisce nadgodzin to poczuję się wykorzystywany. a ja nie lubię się tak czuć. nie zamierzam lecieć z tym do PIP. przynajmniej nie teraz. może jak zmienię pracę. i nie ja tylko ktoś podstawiony zaniesie maila do PIPu.

Ale pomyśl Błażej, jak naślesz (oczywiście przez podstawioną osobę, bo strach samemu ;P ) PIP na ten twój zakład i jak znajdą tam dużo uchybień, to zamkną zakład, a ty stracisz pracę. I po co ci to? <hahaha>

Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Postautor: Hyhy » 19 gru 2008, 14:01

Czemu nie sam do PIP? Po to jest instytucja taka jak PIP zeby wyprosotwac skorwialego pracodawce.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
kot_schrodingera
Weteran
Weteran
Postautor: kot_schrodingera » 19 gru 2008, 21:36

Imperator pisze:pomyśl Błażej, jak naślesz (oczywiście przez podstawioną osobę, bo strach samemu ;P ) PIP na ten twój zakład i jak znajdą tam dużo uchybień, to zamkną zakład, a ty stracisz pracę. I po co ci to? <hahaha>
duży międzynarodowy bank? chyba kpisz. ale przynajmniej kogoś to zaboli.
Patrz, Kościuszko, na nas z nieba raz Polak skandował.

I popatrzył nań Kościuszko i się zwymiotował.

/Konstanty Ildefons Gałczyński/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 20 gru 2008, 01:34

Ja w kwestii pracy mam pytanie, może ministrowa albo El będą coś na ten temat wiedzieć, da się wywalczyć płatności od pracodawcy z UK jakoś? Czy to już przegrana sprawa? Ja dostawałam wypłatę co tydzień we wtorek, bo w poniedziałek były rozliczenia wszystkie prowadzone, a że pech chciał, że wyjechałam w poniedziałek, to ostatnią wypłatę miałam dostać pocztą/przelewem....i oczywiście nie dostałam. Zastanawiam się czy jest jakiś sposób, kontakt z Job Center może? by to odzyskać, bo ex prawcodawca na maile też nie odpowiada :/
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 20 gru 2008, 17:44

Blazej30 pisze:duży międzynarodowy bank? chyba kpisz. ale przynajmniej kogoś to zaboli.

albo będą się śmiali, bo są ustawieni z PIPem. PIP wzywać tylko do obrony własnych interesów. ;p

Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 16 lut 2009, 21:35

Nie no naprawdę mamy kryzys. Zadzwoniła dziś do mnie babka, że aplikowałam do Nich. Tak, aplikowałam, ale jakoś w listopadzie 2008, a może i później... <pijak>
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Awatar użytkownika
Nexus7
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nexus7 » 17 lut 2009, 20:34

Olivia pisze:Nie no naprawdę mamy kryzys. Zadzwoniła dziś do mnie babka, że aplikowałam do Nich. Tak, aplikowałam, ale jakoś w listopadzie 2008, a może i później... <pijak>

I jaki to ma dokladnie zwiazek z kryzysem?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 17 lut 2009, 22:21

I jaki to ma dokladnie zwiazek z kryzysem?
Olivii chyba chodziło o to, że jest praca.
Z tym, że jeśli aplikowała wtedy, a dzwonią teraz nie znaczy to, że nie ma redukcji kosztów w firmach np. Po prostu CV kandydatów jest zachowywane w bazach firm i wyciagane w razie czego. To normalne - w pierwszym rzucie nie wzięli jej, a teraz zamiast na nowa rozpoczynać całe rekrutacje korzystają z tego co mają.
Awatar użytkownika
Nexus7
Entuzjasta
Entuzjasta
Postautor: Nexus7 » 17 lut 2009, 23:54

Dokladnie tak. Zazwyczaj CV ok. 6 miesiecy w bazie leza. Ciezko wiec na podstawie predkosci reakcji jakies konkretne wnioski wysnuwac. Wtedy mogla nie pasowac, teraz ktos inny sie wykruszyl itd.
Grace

Postautor: Grace » 20 lut 2009, 22:14

Olivia pisze:Nie no naprawdę mamy kryzys. Zadzwoniła dziś do mnie babka, że aplikowałam do Nich. Tak, aplikowałam, ale jakoś w listopadzie 2008, a może i później...

coś w tym jest, bo regularnie dzwonią do mnie z firmy, gdzie pomyślnie przeszłam rekrutację, z pytaniem, czy już mogę rozpocząć pracę na pełen etat. Głupki są, bo zawsze przed sesją dzwonią, mogliby po, bo dopiero wtedy wiadomo, czy się wyleciało ze studiów czy nie :P

A z pracą, jak patrzę po znajomych, co w bankowości pracują, produkcji, marketingu pracują, usługach to zwolnienia pełną parą. A znajomym w budżetówce pensje wzrosły w przeciągu roku o prawie 80% :)
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 21 lut 2009, 03:12

A to podaj moze przyklad takiego wzrostu plac w budzetowce. Bo wiesz, to reguluje ustawa i jakos sobie nie przypominam zeby byl tam zapis o wzroscie 80% 8)

Chyba ze mowiac budzetowka masz na mysli jednego lekarza, ktory np odszedl z etatu w szpialu i zatrudnil sie na kontrakcie i tym podobne przypadki. Ale to nie jest budzetowka.

Jakos nie znam policjanta, ktoremu pensja podskoczyla w tym roku z 3000 brutto do 5400. Pchali by sie tam ludzie drzwiami i oknami. Nauczyciea takiego tez nie znam. Hmmm, masz wyjatkowych znajomych.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 21 lut 2009, 09:15

A to podaj moze przyklad takiego wzrostu plac w budzetowce

Przyznam, że mnie tez to mocno zaciekawiło
Grace

Postautor: Grace » 22 lut 2009, 11:16

Miltonia pisze:A to podaj moze przyklad takiego wzrostu plac w budzetowce. Bo wiesz, to reguluje ustawa i jakos sobie nie przypominam zeby byl tam zapis o wzroscie 80%

to raczej wzrost płac uznaniowy, zupełnie nie powinien dziwić, bo od lat w tych placówkach, o których mówię podwyżki były nikłe, konkretny przykład mogę podać, ale na PW :] Fakt, - 80% podałam tu jako ekstremum, mediana jest niższa, ale spośród lekarzy, pielęgniarek, nauczycieli z mojego otoczenia zauważyłam trend jednoznaczny w górę.
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 22 lut 2009, 22:33

Grace pisze:A znajomym w budżetówce pensje wzrosły w przeciągu roku o prawie 80% :)

<hahaha> ...Znajomym dyrektorom chyba. <browar> Cała moja rodzina od pokoleń robi w budżetówce i nigdy takiego skoku nie odnotowano, więc proponuję się obudzić. :] ...Najwyższa wyniosła kilkaset złotych (400-500) od trzech i pół tysiąca. Ile to procent?... Incydentalnych wysokich nagród od ministra nie liczę.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Grace

Postautor: Grace » 22 lut 2009, 23:16

PFC pisze:Cała moja rodzina od pokoleń robi w budżetówce i nigdy takiego skoku nie odnotowano, więc proponuję się obudzić.

Na pasku mamy widziałam :? aleście się uczepili...
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 22 lut 2009, 23:43

Ja się nie uczepiłam, ja jestem tylko zwyczajnie ciekawa, nawet nie złośliwie, ot tak jakoś pospolicie.
Grace pisze:Na pasku mamy widziałam

To fajnie, ze Twoja mama taka podwyżkę dostała :)
Awatar użytkownika
PFC
Weteran
Weteran
Postautor: PFC » 23 lut 2009, 00:16

Grace, jakie stanowisko Twoja mama zajmuje i jaki zawód wykonuje, jeśli można wiedzieć? :> ...Może to w okresie przejścia na nowe złotówki było? Bo takie "cuda" się w budżetówce nie zdarzają... no chyba, że lekarzom, pracownikom IPN czy wysokim pracownikom ministerstwa, ale nikomu więcej.
Szczecin Floating Garde 2050 Project.
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 23 lut 2009, 09:51

Dobrze, oszczedzmy Gosie. Na poczatku byli znajomi, teraz mama, zaraz bedzie nie 80% a 8%.

Gosiu, wez Ty bardziej zyj rzeczywistoscia, a mniej marzeniami, w ktorych wszystko masz najlepsze, najwieksze, najfajniejsze, a zycie najszczesliwsze. Bo nawet to zabawne bylo, ale juz sie zalosne robi. Jesli uwazasz ze net pozwoli Ci sie pozbyc kompleksow, to sie mylisz. Badz soba, czesc osob bedzie Cie bardziej lubila, chociaz moze mniej podziwiala.

Tak, wiem. Znow sie przyczepilam do biednej Gosi nie wiadomo dlaczego 8)
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać

przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 23 lut 2009, 09:57

Miltonia pisze:Znow sie przyczepilam do biednej Gosi nie wiadomo dlaczego 8)

Tekst zmieniam, bo użytkowniczka poczuła się bardzo dotknieta, nie bardzo łapie czym, ale ludzie to różni są

Miltoniu droga nie wiem co sprawia, ze Grace nie wierzysz, ze kwestionujesz jej wyjątkowośc i pasek mamy, oraz różnice miedzy mama a znajomymi. Nie wiem czemu zwracasz tej młodej kobiecie uwagę.

Moja praca musi być dopasowana do mnie, do mojego trybu życia, do tego, że czasami z powodu choroby jestem mało wydajna. Takie możliwości daje mi praca w domu.

Poprzednia terśc posta znajduje się w temacie Forum
Ostatnio zmieniony 23 lut 2009, 20:54 przez Dzindzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Grace

Postautor: Grace » 23 lut 2009, 20:12

Miltoniu, Dzindzer macie coś jeszcze wesołego do powiedzenia (i jak zwykle na temat) :) ?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 23 lut 2009, 20:29

Ale ja tu nie napisałam chyba nigdy nic śmiesznego
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 23 lut 2009, 20:39

Grace pisze:Miltoniu, Dzindzer macie coś jeszcze wesołego do powiedzenia (i jak zwykle na temat) :) ?
Grace, Gosiu, Gosiu, Grace, ale czemu na pytania normalnie nie odpowiadasz, tylko denerwujesz się? Mnie temat zarobków w budżetówce szczególnie interesuje, jako, mam nadzieję, przyszłego pracownika. Więc skoro niedługo kończę studia, to wcale nie mam sie tak bardzo obawiać życiem od pierwszego do pierwszego, bo przy takich podwyżkach to i mi na czekoladę wystarczy.

Grace pisze: (i jak zwykle na temat) :) ?
a Twój ten oto powyższy post na temat był?

Ja przyłączam się do pytań PFC, jako (już wspominałam) przyszły pracownik budżetówki.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Grace

Postautor: Grace » 23 lut 2009, 20:43

PFC pisze:Grace, jakie stanowisko Twoja mama zajmuje i jaki zawód wykonuje, jeśli można wiedzieć?

Nie można.
:]
SaliMali pisze:Ja przyłączam się do pytań PFC, jako (już wspominałam) przyszły pracownik budżetówki.

Wypowiedź na forum traci sens w dwóch momentach: gdy druga strona nie wierzy w to, co pisze pierwsza i gdy poziom dyskusji nie odpowiada przynajmniej jednej ze stron.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 23 lut 2009, 20:48

Grace pisze:gdy druga strona nie wierzy w to, co pisze pierwsza
dziwne, żeby wierzyć, kiedy argumentami podparte to nie jest.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
AMX
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: AMX » 23 lut 2009, 20:52

Gosia, nie zachowuj sie jak Ted
Wy jeździcie, My latamy.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 23 lut 2009, 20:57

Zakończcie pytanie Grace, bo sie poczuje osaczana czy coś. Uznajcie, ze dopytywanie = dokuczanie i wrzućcie na luz
Ostatnio zmieniony 27 lut 2009, 22:58 przez Dzindzer, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Olivia
Weteran
Weteran
Postautor: Olivia » 23 lut 2009, 22:31

Dobra, to ja zmienię temat.

Jak to jest z PITem, jak się jest na emeryturze? ZUS coś przysyła do rozliczenia?
"Miarkuj złość.

Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się

Bo on za chwilę może trzasnąć"

Wróć do „Wszystkie inne tematy”