Prawa/Lewa??
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
To ze ktos jest leworeczny, nie oznacza od razu, ze wszystko robi lewa reka, noga, okiem itd. Choc owszem, znalam dziewczyne, ktora trzymala sztucce na odwrot. Moj ojciec jak mi keidys tak ulozyl, to myslalam, ze padne, bo nie jestem w stanie kroic lewa reka. Jak juz wczesniej pisalam, predzej bym zrobila sobie krzywde (badz stolikowi i talerzowi) niz cokolwiek pokroila.
Jak pale, trzymam fajke w ktorej rece akurat mi wygodniej (normalnie w prawej, ale w samochodzie w lewej, bo za popielniczke sluzy mi otwarte okno). Lyzki, widelce itd w prawej. Nie mialam problemu z gra w tenisa (przez lata po kilkanascie h tygodniowo), ani innymi sportami. Ani nic...
Leworeczni nie potrzebuja swiata na odwrot :p
Jak pale, trzymam fajke w ktorej rece akurat mi wygodniej (normalnie w prawej, ale w samochodzie w lewej, bo za popielniczke sluzy mi otwarte okno). Lyzki, widelce itd w prawej. Nie mialam problemu z gra w tenisa (przez lata po kilkanascie h tygodniowo), ani innymi sportami. Ani nic...
Leworeczni nie potrzebuja swiata na odwrot :p
- ksiezycowka
- Weteran
- Maniak
ja jestem praworęczny i staram się zawsze coś robić prawą ręką...ale np. lewą ręką wygodnie prowadzi mi się auto, czy też jak jeżdżę rowerem i coś trzymam w ręce to zawsze w prawej, bo lewą mi się wygodniej i pewniej prowadzi...
różnie to
różnie to
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
- ksiezycowka
- Weteran
Bo temat powstal 19.10.2004? ;DDYasmine pisze:JA się tu nie wypowiadałam, nie wiem jak to możliwe.
Niekoniecznie. Ja jako proworeczna pale czesto lewa, pije rowniez trzymajac cos lewa, torby nosi mi sie lepiej w lewej, ale pisanie czy n krojenie czegos to tylko prawa bo jest zreczniejsza.Yasmine pisze:Dziwnie.
a ja mam jeszcze dziwniej. Jak bylam mala to olowek bralam w ta reke w ktora popadlo i ta reka zaczynalam bazgrac. Babcia z uporem maniaka tlumaczyla ze pisze sie prawa bo tak jest wygodniej, wiec dziecko posluchalo. Prawa pisze, maluje, rysuje ale drobniejsze rzeczy, szczegoly juz rysuje lewą bo wtedy jakby bardziej sie skupiam nad tym co tworze. Myszke trzymam jak popadnie, w domu prawa bo tak biorko jest ulozone.
W ogole to ja nie odrozniam prawej od lewej i ciagle mi sie myla
W ogole to ja nie odrozniam prawej od lewej i ciagle mi sie myla
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
- Kotek_Szarobury
- Bywalec
moon pisze:Pisze prawa, ale w niektorych innych czynnosciach staram sie i lewa wycwiczyc.
To ja mam tak samo. Coraz czesciej lapie sie na tym, ze trzymam np kubek w lewej rece.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Wróć do „Wszystkie inne tematy”