Matura na gorąco
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Masz 5 lat na porawe bleduGosia... pisze:tak sie nie zestresowalam nigdy. na matmie podstawe odwalilam kiche niesamowita, ale rozszerzeniem nadrobie. ale zaluje glupich bledow. Z podstawy 70, z rozszerzenia 70. nie zakladalam takiego stresu. a to wielki blad. trudno, ale zaluje

Ale ja o matmieYasmine pisze:dla mnie podstawowa

nie otwierają mi się arkusze z matmy na gazeta.pl. może ktoś je u siebie zapisać i mi wysłać na melynda(at)gazeta.pl ? z góry dziękuję ślicznie. poziom podstawowy mnie interesuje wraz z odpowiedziami, chciałam sprawdzić, czy coś pamiętam z matematyki na tej mojej filologii 
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Moon, "zdac" a zdac to prawie to samo. Prawie robi wielka roznice. Zeby zdac wystarczy 30%, to dostanie prawie kazdy. Ale zeby dostac sie na studia czyli miec znacznie wiecej punktow, to juz nie takie proste.moon pisze:Przejrzlam te zmature z biologii
Ja teraz z miejsca bym ja zdala a z biologii zawsze bylam srednia
Nawiasem mowiac nie wiem jak mozna robic mature ktora zdaje sie od 30%. To ja w liceum mialem 2 od 40% nie wspominajac tego ze na studiach zaliczenie jest u mnie od 60% (sa drobne wyjatki gdzie od 50% ale to raczej zadkosc, bo oficjalnie wg regulaminu jest 60%)
Wiec te 30% mnie smieszy. Zwlaszcza z matmy, gdzie jak ja zdawalem mature mozna bylo zapomniec jednego komentarza i zamiast 5 dostawalo sie 3. Po kolejnym takim bledzie juz lepiej nie mowic
Teraz na maturze z matematyki liczy się odchylenie standardowe. <boje_sie> Przecież to już podchodzi pod statystykę...
Coś się Komisji miesza. Przesadzają. Chcą wysokiego poziomu, chyba że teraz odchylenie się liczy na lekcjach.
Coś się Komisji miesza. Przesadzają. Chcą wysokiego poziomu, chyba że teraz odchylenie się liczy na lekcjach.
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
-
- Weteran
Maverick pisze:Nawiasem mowiac nie wiem jak mozna robic mature ktora zdaje sie od 30%. To ja w liceum mialem 2 od 40% nie wspominajac tego ze na studiach zaliczenie jest u mnie od 60% (sa drobne wyjatki gdzie od 50% ale to raczej zadkosc, bo oficjalnie wg regulaminu jest 60%)
U mnie w szkole sredniej dwa bylo od 60%
Jednak mimo wszystko ciesze sie, ze zdawalam stara. Nawet mimo tego, ze mnie przez to na zadne panstwowe studia nie przyjeli
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
- ksiezycowka
- Weteran
Ok wie cmoze wyjasnie. Przejrzlam pytania i chyba na 5 na 29 odpowiedzi nie znalam. Wiec nie zdać u mnei na 31% tylko sensownie.Maverick pisze:Moon, "zdac" a zdac to prawie to samo.
U mnie tez. A w liceum nieraz bylo i tu tez sie zdarza na uczelni ze od 75%.Maverick pisze:na studiach zaliczenie jest u mnie od 60% (sa drobne wyjatki gdzie od 50% ale to raczej zadkosc, bo oficjalnie wg regulaminu jest 60%)
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
Statystyka a przynajmniej jej elemanty sa w programie dla liceum.Olivia pisze:Przecież to już podchodzi pod statystykę...
BanalneGosia... pisze:odchylenie standardowe to latwe
[ Dodano: 2006-05-11, 21:50 ]
Przyanjmniej w postaci serwowanej licealnie

Bo mnie statystyka czeka w roku przyszlym chyba jako caly przedmiot
Gosia... pisze:odchylenie standardowe to latwe :
Mnie tego na matmie w liceum nie uczyli. Tylko na statystyce.
Łatwe? Pogadamy, jak kiedyś zmierzysz się z odchyleniem standardowym reszt w modelu ekonometrycznym.
Do tej pory mi się śnią słowa wykładowczyni w tym temacie. Czuję się napiętnowana ekonometrią.
"Miarkuj złość.
-
- Weteran
moon pisze:Bo mnie statystyka czeka w roku przyszlym chyba jako caly przedmiot
A nie wiesz kto go wam prowadzi? (np. na roku wyzej)
- ksiezycowka
- Weteran
Ni wiem. To sie okaze w praniui zapewnezłotooka kotka pisze:A nie wiesz kto go wam prowadzi? (np. na roku wyzej)

[ Dodano: 2006-05-11, 22:01 ]
ALe pewnie ktos od Ciebie. Tak jak informatyke prof. Cieciura nam prowadzila w sumie on nie ta szkola

-
- Weteran
To sie modl o Roslanca. Facet jest zajebisty.
Zajecia z nim to czysta przyjemnosc
Mnie w tej chwili uczy metod probabilistycznych (dzialem tego jest statystyka) i wydaje mi sie ze u was tez prowadzi.
[ Dodano: 11 Maj 2006 10:05 ]
Cieciura jest koszmarny. Na wyklady do niego chodzi ze 15-20 osob (na jakies 160)
Mnie w tej chwili uczy metod probabilistycznych (dzialem tego jest statystyka) i wydaje mi sie ze u was tez prowadzi.
[ Dodano: 11 Maj 2006 10:05 ]
moon pisze:ALe pewnie ktos od Ciebie. Tak jak informatyke prof. Cieciura nam prowadzila w sumie on nie ta szkola
Cieciura jest koszmarny. Na wyklady do niego chodzi ze 15-20 osob (na jakies 160)
- ksiezycowka
- Weteran
Moj chlopak studiuje Informatyke i Ekonometrie, czyli praktycznie na razie sama ekonometrie i faszeruje mnie tym czy tamtym, jestem zawzieta jesli chodzi o nauke wiec dam rade
Jeszcze tylko 2 ustne, praktycznie polskim sie we wtorek bede stresowac, bo angielski to .. angielski
ale to musi glupio wygladac z boku ze jak sie tak podniecam ta matura jakby to bylo niewiadomo co
ale to musi glupio wygladac z boku ze jak sie tak podniecam ta matura jakby to bylo niewiadomo co
-
- Weteran
Gosia... pisze:ale to musi glupio wygladac z boku ze jak sie tak podniecam ta matura jakby to bylo niewiadomo co
Kazdy sie kiedys podniecal (albo bedzie).
A potem sie na to z takim stoickim spokojem patrzy.
Chociaz ja nigdy przed matura nie panikowalam. Wszyscy za przeproszeniem srali w gacie, a ja spokojnie, to tylko taka wieksza klasowka. 5 lat sie uczylam, mialam dobre oceny to co sie mialam stresowac.
złotooka kotka pisze:Gosia... napisał/a:
Kazdy sie kiedys podniecal (albo bedzie).
A potem sie na to z takim stoickim spokojem patrzy.
hehe wy sie podniecacie ale pierwszy raz sie strasuje przed matura bo dzisiaj za 9h mam ustny roz z anglika hehe a mam mega blokade komunitacji heh pierwszy raz mnie strzyga dopadla zaraz pare madrych slowek powtorze i lece spac
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
-
- Weteran
A jak to teraz wyglada? Przed kim sie zdaje?
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
moon pisze:3 osoby - 2 z Twojej szkoly i 1 z obcej.
To nie tak zle. W koncu nauczycielom tez zalezy, zeby jak najwiecej zdalo.
Ja nic nie zdawalam ustnie, wiec nie wiem jak bylo. Ale znajomi mi opowiadali, ze da sie zniesc
trosze inaczej wchodze losuje temacik najpierw material stymulujacy typu ankiety naglowki z gazet jakies fragmenty ilustacje trzeba to powownac pozniej sa pytania do tego
druga czesc to wybrany przez cicbie temat ( jeden z dwoch) na ktory trzeba nawijac przez 3 min a pozniej rowniez do tego pytania
druga czesc to wybrany przez cicbie temat ( jeden z dwoch) na ktory trzeba nawijac przez 3 min a pozniej rowniez do tego pytania
"Nie ma spać,
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Nie ma oddychać
Żyć nie ma"
Wróć do „Wszystkie inne tematy”