Co jest teraz trendy?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 07 maja 2007, 23:12

_normalna_ pisze:jeśli znasz muzykę połowy z wymienionych

kilku znam...ale wśród nich są chyba jacyś mniej "znani" i undergroundowi wykonawcy

_normalna_ pisze:nadrabiaj i nie gloryfikuj cienizny

cienizny? proszę Cie...rozumiem, że go nie lubisz, ale to jest 2pac...można go nie lubić, ale nie można go nazwać "cieniakiem"...dlaczego? choćby dlatego, że nagrał najlepszy diss wszechczasów "hit'em up" po który Twoi chłopcy z east side nie podnieśli się z ziemi...i do tej pory nikt nikogo tak nie pojechał jak 2pac Biggiego...a jego muzyka znana jest na całym świecie...ma teksty ponadczasowe i jak nikt inny nie nagrał TYLU kawałków w tak krótkim czasie swojej kariery...żaden z raperów nie był tak wrażliwy, a jednocześnie tak umocniony przez getto...troszkę szacunku

jamaicanflower pisze:Podejrzewam, że Mati dość powierzchownie interesuje się (coż za oksymoron) HH.

powierzchownie nie...ale też nie siedzę w tym po uszy...kiedyś czytałem, słuchałem więcej...ostatnio zamknąłem się na rap z zachodniej granicy...
jamaicanflower pisze:zaniżać poziom konkursu, zestawiając go z Mezo

obrażasz teraz mnie...jak mogłaś...phi!
.
.
.
.
:P <hahaha>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 07 maja 2007, 23:21

Mati_00 pisze:nagrał najlepszy diss wszechczasów "hit'em up"
Ja bym nie dorabiała do 2Paca takiej ideologii ale jakby nie patrzeć kawałek jest świetny <browar>
Obrazek
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 07 maja 2007, 23:21

TedBundy pisze:można, ale IMO tylko, gdy ten nieboszczyk to Ian Stewart Donaldson :D

Ja mogę zdzierżyć jeszcze Riedla, bom przyzwyczajona. :)
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 07 maja 2007, 23:36

jamaicanflower pisze:A Mooniak, jak widzę nadal tkwi w swych stereotypach.
Ja nic nie poradze ze jak widze takiego to mi to slowo przychodzi na mysl :/
jamaicanflower pisze:Tak jak ludzie noszą koszulki z Cobain'em, Merucyrym czy Falco.
To troszke co innego. Co innego koszulka co innego majtki z Che np :/ [autentycznie strngi z nim widzialam :/ ].
jamaicanflower pisze:jeździć na uczelnię w adidasach, spojrzałam na nie i się zawstydziłam
No daj spokoj. Tez sie powinnam wstydzic? Moze do pracy w nich nie pojde ale na codzien <aniolek>
mrt pisze:a się już przerzuciłam na koturny (w sensie platform)
A co to? :?
Mati_00 pisze:a jego muzyka znana jest na całym świecie...ma teksty ponadczasowe i jak nikt inny nie nagrał TYLU kawałków w tak krótkim czasie swojej kariery...
Ja wiem jak wygladal ale jak rapował to juz nie mam pojecia. jakos to mniej znane sie zrobilo :P
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 07 maja 2007, 23:48

moon pisze:[autentycznie strngi z nim widzialam :/ ]

To zawsze kolejny pretekst, by sie uśmiechnąć ;)
moon pisze:No daj spokoj.

No mówię Ci! Okropne uczucie nagle poczuć urazę do adidasów, które zawsze były mi nieodłącznym kompanem :/ Ale poczułam, że ich czas już minął i nic na to nie poradzę. W ogóle jakieś transformacje ostatnio przeżywam: tusz do rzęs, fryzjer, french manicure, teraz wymiana obuwia <boje_sie> Normalnie jak z poczwarki w motyla (albo odwrotnie) <queen>
// Life is...

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

jakiŚwiatBezNocy

...but a dream //
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 07 maja 2007, 23:55

moon pisze:A co to?
To (tylko nie patrz na buty, one nieważne akurat, pierwsze z brzegu podlinkowałam, żeby Ci podeszwę pokazać, o jaką chodzi):

http://www.bata.pl/catdetail.php?&catIt ... &tipslist=

Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 maja 2007, 00:00

O ja tez mam takie buty na lato, na takim koturnie. Kopiłam w tamtym roku, ale wyszłam w nich 2 razy, bo za wysokie dla mnie <pijak>. Jestem wierna japonkom, najwygodniejsze buty świata.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 00:07

Joasia pisze:jamaicanflower napisał/a:
Tymczasem na ulice już wyległy setki balerinkonośców
Dokładnie. Siedziałam ostatnio w centrum handlowym i średnio co 3-4 dziewczyna szła w balerinkach :|
Ja ich nie noszę - nie podobają mi się.

a ja noszę,bo mi się podobają :P już drugą parę mam i są to jedne z moich najwygodniejszych butów-idealne do latania po mieście :)

pani_minister pisze:Że wpływ miał na niektórych większy niż Chrystus, bo poezja, bo podejście do życia, bo ideologia, bo prekursor i wieszcz - a do tego tragiczna śmierć w młodym wieku.

ojezu,jak słyszę od ludzi takie rzeczy,to nie mogę nie parsknąć śmiechem ;P

jamaicanflower pisze:Nigdy nie rozumiałam czym się ludzie kierują, zakładając koszulki z podobizną swoich ulubieńców... <hmm>

dla mnie są one po prostu szczytem obciachu,tak samo jak noszenie przez młode gniewne dziewczęta na tyłku napisów typu "bad girl" albo "dark angel".żeby nie było to jako dziecko nosiłam koszulkę z kate winslet i leonardo di caprio(rose&jack w filmie,o ile się nie mylę :P) na tle tonącego Titanica :P no ale byłam wtedy dzieckiem :D
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 08 maja 2007, 00:08

mrt pisze:To (tylko nie patrz na buty, one nieważne akurat, pierwsze z brzegu podlinkowałam, żeby Ci podeszwę pokazać, o jaką chodzi):
A to juz wiem. To te co sie w nich zabijam :D Juz kumam. tobie musi byc w takich ladnie :)
Yasmine pisze:. Jestem wierna japonkom, najwygodniejsze buty świata.
Sandalki na lato! Japonki mnie nawet obcieraja :/

[ Dodano: 2007-05-08, 00:09 ]
c-f pisze:dla mnie są one po prostu szczytem obciachu
No wiesz co ja z cala Nirvana na piersi sypiam <hahaha>
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 08 maja 2007, 00:12

c-f pisze:a ja noszę,bo mi się podobają :P

No i super! :) Cena preferowanego przeze mnie obuwia może spadnie :D
c-f pisze:...napisów typu "bad girl" albo "dark angel".

Wolne żarty, nigdy takiej osobliwości nie oglądałam. <hahaha> <hahaha> <hahaha>
c-f pisze:żeby nie było to jako dziecko nosiłam koszulkę z kate winslet i leonardo di caprio(rose&jack w filmie,o ile się nie mylę :P ) na tle tonącego Titanica :P no ale byłam wtedy dzieckiem :D

;) Ja nosiłam z Pocahontas i Królem Lwem jak większość dzieciaków <browar>
Sandalki na lato! Japonki mnie nawet obcieraja :/

Zgadzam się, niestety :/
// Life is...

WysypiskoLudzkichSił

iZałzawionyKrzakPytań

międzyMarzeniami,ASnem

jakiŚwiatBezNocy

...but a dream //
soulvibrates
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: soulvibrates » 08 maja 2007, 00:19

e tam ja tez na uczelnie pomykam w moich cichobiegach moro i bardzo mi z tym wygodnie :-) ale owszem w koturenkach tez pomykam tym bardziej ze to zawsze te 10 cm wzrostu wiecej a dla mnie kazdy cm to duzo .. ale na codzien stawiam na wygode

a ja spie z AC/DC na piersi albo Type O'Negative dla odmiany ;]
Awatar użytkownika
runeko
Weteran
Weteran
Postautor: runeko » 08 maja 2007, 04:57

jamaicanflower pisze:Nie neguję racji runeko i nie wkładam wszystkich balerinek do jednego wora z zasady

Alez ja nienawidze balerinek i nie zalozylabym bo kojarza mi sie z butami clownow cyrkowych. Ale jak ktos lubi i nosi to mi to lotto.
jamaicanflower pisze:Tak jak ludzie noszą koszulki z Cobain'em, Merucyrym

Ja zawsze chcialam jakas fajna koszulke z Freddiem, ale nigdy nie moge znalezc jakiejs ciekawej i takiej, zeby pasowala kobiecie. Najlepsza bylaby taka z nim wychodzacym z koncertu na Wembley, z korona w gorze i peleryna z gronostajami <zakochany> No i w jesli o niego chodzi, to raczej wiekszosc ludzi, ktora ma pojecie o tym wie, ze wiele gatunkow muzyki jemu i Queen cos zawdziecza i raczej nie bedzie mowic, ze to nikt wazny. Ale to w ogole nie o to chodzi.
W przypadku muzykow to jest hold, oddanie czci za to co tworzyli za zycia. Oczywiscie jesli nie jest dla mody, tak jak ostatnio stalo sie modnym noszeni podobizn gwiazd hip-hopu.
jamaicanflower pisze:c-f napisał/a:
...napisów typu "bad girl" albo "dark angel".

Wolne żarty, nigdy takiej osobliwości nie oglądałam.

Ja ostatnio skusilam sie na taka i kupilam z napisem (po angielsku) "Mozesz mi mowic: wasza wysokosc" <evilbat>
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 08 maja 2007, 07:42

Mati_00 pisze: jego muzyka znana jest na całym świecie...ma teksty ponadczasowe i jak nikt inny nie nagrał TYLU kawałków w tak krótkim czasie swojej kariery...

chyba nikt nie nagrał TYLU kawałków po swojej śmierci <hahaha> <hahaha> <hahaha>

a wracając do butków to mi się marzą takie koturny na wysokim obcasie, te pierwsze są fajne ale ja kurna nie potrafie w czymś takim chodzić <zalamka>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 maja 2007, 10:42

mrt pisze:Ale teraz są modne tak ładnie wyprofilowane i bardzo mi się to podoba

to ładnie wyprofilowane mnie zneciło. W tym miesiacu kupuje butki do chodzenia w bardzo mało oficjalne miejsca, a wprzyszlym koturniaki.
jamaicanflower pisze:Eh, najwyższa chyba pora zmodernizować szafę, dostosować jej zawartość tak, by zmieniła się z szafy nastolatki na szafę kobiety <chory>

ja mam cos pomiedzy, znaczy w maiare kobiece ale jednoczesnie dziewczece, choci typowo kobiece tez posiadam. a teraz chce bardzo kobiece
Mati_00 pisze:...ale wśród nich są chyba jacyś mniej "znani" i undergroundowi wykonawcy

a co to za sztuka znac kogos kogo puszczaja ciagle w MTV czy w innej Vivie
moon pisze:Co innego koszulka co innego majtki z Che np :/ [autentycznie strngi z nim widzialam :/ ].

a ja takie bardziej zakryte majtasy i nie tylko z nim. no normalnie dla mnie to brak szacunku
Yasmine pisze:O ja tez mam takie buty na lato, na takim koturnie

a tez gdzies mam jeszcze ze dwie pary. Kilka lat temu to w takich najczesciej chodziłam
moon pisze:Japonki mnie nawet obcieraja :/

mnie tez, miałam 4 pary, z czego jedna była a wlasciwie jest strassnie wygodna, pozostałe trzy wywaliłam, bo mnie obcierały
jamaicanflower pisze:Cena preferowanego przeze mnie obuwia może spadnie :D

a jakie jest to preferowane przez Ciebie ??
jamaicanflower pisze:Ja nosiłam z Pocahontas

ja mam do dzisiaj. To moja najlepsza bluzka do remontów ( to kategoria rzeczy które nadaja sie do noszenia przy sprzataniu i innych pracach)
runeko pisze:Najlepsza bylaby taka z nim wychodzacym z koncertu na Wembley, z korona w gorze i peleryna z gronostajami <zakochany>

to musisz poszukac takiej foty, potem bluzki a potem isc z tym do takiego punktu, gdzie koszulki tak zdobia i bedziesz miala koszulke z czym tylko chcesz :)
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 08 maja 2007, 16:53

runeko pisze:Alez ja nienawidze balerinek

Ja uwielbiam, ale tylko takie na malym obcasie.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 17:20

Ja uwielbiam, ale tylko takie na malym obcasie.

no ja już pisałam,że ogólnie lubię,ale ten wszechobecny szał na nie,zaczyna mnie trochę denerwować.

latem to ja zazwyczaj noszę japonki,ale mnie wkurza,że muszę sobie co chwilę stopy czyścić,bo się brudzą w japonkach strasznie :/

teraz czaję się na coś takiego:
1
2
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 08 maja 2007, 19:24

c-f pisze:teraz czaję się na coś takiego:

O nie, nie lubie takich bzdurek w postaci kokardek na butach.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 08 maja 2007, 20:11

Marissa pisze:nie lubie takich bzdurek w postaci kokardek na butach.

o widze, ze kolezanka tez kokardek nie ceni.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 08 maja 2007, 20:27

_normalna_ pisze:chyba nikt nie nagrał TYLU kawałków po swojej śmierci

ale 2pac napisał je i nagrał wokal przed śmiercią...

Dzindzer pisze:a co to za sztuka znac kogos kogo puszczaja ciagle w MTV czy w innej Vivie

nie wiem...nie oglądam vivy ani mtv
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 20:27

Dzindzer pisze:Marissa napisał/a:
nie lubie takich bzdurek w postaci kokardek na butach.

o widze, ze kolezanka tez kokardek nie ceni.

a idźcie,kokardkofoby :P

ja lubię bardzo,ale zawsze jako pojedyncze elementy ubioru,żeby nie popaść w śmieszność i nie wyglądać dziecinnie.mam buty,pasek,bluzkę z kokardką-razem nigdy tego nie noszę,bo co za dużo,to nie zdrowo.opaski z kokardką za to już się nie odważyłam założyć,szybko ją odczepiłam,bo wyglądałam trochę jak pięciolatka.
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 08 maja 2007, 20:31

a mnie nawet te kokardki na tych butach sie podobaja, ale kolor czerwony i taki typ butow juz nie. Tzn but sam w sobie ladny, ale nie czerwony. Moze dlatego, ze teraz pol swiata chodzi w czerwonych butach a drugie pol w innnych balerinkach(chociaz bardzo mi sie podobaja, to juz sobie nie kupie niestety:( )
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 08 maja 2007, 20:34

TedBundy pisze:
można, ale IMO tylko, gdy ten nieboszczyk to Ian Stewart Donaldson :D
ted nie wiem co Ty w nim widzisz
fajnie że niepoprawny, ale to zwykły oszołom był, któremu nsi dorobili mitologie po smierci
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 20:40

madziorka.m pisze:le kolor czerwony i taki typ butow juz nie. Tzn but sam w sobie ladny, ale nie czerwony.

a ja od roku bardzo chcę sobie sprawić czerwone buty.czerwonych ciuchów nie mam prawie w ogóle-ciężko mi dobrać jakiś ładny odcień do mojego typu urody,poza tym czerwień mocno przyciąga uwagę i czasem wydaje mi się zbyt prowokująca :P ale jeśli chodzi o dodatki,to podobają mi się bardzo czerwone buty,torebki,korale. :)
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 08 maja 2007, 20:43

madziorka.m pisze: Tzn but sam w sobie ladny, ale nie czerwony. Moze dlatego, ze teraz pol swiata chodzi w czerwonych butach a drugie pol w innnych balerinkach(chociaz bardzo mi sie podobaja, to juz sobie nie kupie niestety:( )

A mi się czerwone butki od zawsze podobały - nawet jak nie były modne jakiś czas temu. I balerinki też, i takie butki na delikatnym małym obcasiku, i takie z długimi czubami i zaokrąglone :D
Ale jak kupuje buty (a uwielbiam butki) to musi mi drgnąć coś w serduszku żebym je kupiła. Muszą do mnie przemawiać (wiem, to głupio brzmi).
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 08 maja 2007, 20:43

Mi się drugie buty podobają, mimo że ten obcas trochę przeterminowany :)
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 20:59

Marissa pisze:Ale jak kupuje buty (a uwielbiam butki) to musi mi drgnąć coś w serduszku żebym je kupiła. Muszą do mnie przemawiać (wiem, to głupio brzmi).

w sumie to też tak mam.bluzkę mogę czasami byle jaką kupić,spodnie też,ale buty coś w sobie muszą mieć zawsze :)
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 08 maja 2007, 21:06

Marissa pisze:A mi się czerwone butki od zawsze podobały - nawet jak nie były modne jakiś czas temu. I balerinki też
no wlasnie sek w tym, ze mi tez sie podobaly, ale niestety nie klupie sobie, bo jednak nie lubie miec tego samoego co wszyscy dookola. Gdyby nie to, ze teraz taka moda na czerwone to na pewno bym sie skusila. Nawte zla jestem bo sobie czerwona torbe kupilam, taka troche sportowa i teraz mi glupio ja nosic, bo wszedzie dookola czerwien. ja tak nie lubie.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 08 maja 2007, 21:10

Ja nosze to co mi sie podoba i w czym mi wygodnie bez wzgledu na to czy inni tez czy nie. Przeciez nie bede rezygnowac z czegos co mi pasuje przez innych ludzi. Jak komus nie pasuje co robie, to juz tylko jego problem 8)
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 08 maja 2007, 21:12

madziorka.m pisze:Nawte zla jestem bo sobie czerwona torbe kupilam, taka troche sportowa i teraz mi glupio ja nosic, bo wszedzie dookola czerwien. ja tak nie lubie.

niby czerwień modna,ale u siebie jakoś nie widzę by kobiety latały w niej.ja bym tam nosiła.jak coś mi się bardzo podoba,to nie schowam do szafy tylko dlatego,że inni też noszą,bo jest modne.podobnie z rzeczami,które już przestały być modne-i tak będę nosiła,jeśli mi się podobają.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 08 maja 2007, 21:17

Ja zawsze lubiłam czerwień i również nie mam zamiaru tego zmieniać bo chmara dziewczyn chodzi w czerwonym.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”