Okulary.
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Okulary.
Co sądzicie o osobacvh w okularach? Czy waszym zdaniem osoby w okularach są mniej atrakcyjne??
- Król Maciuś
- Entuzjasta
- Uzależniony
A ja nienawidzilam moich okularów i dlatego malo kto mnie w nich widział. Chociaz kazdy kto mnie ogladal mowil ze mi pasuja i sa dobrze dobrane. Ja ich nieznosiłam.
Nie podobalam sie sobie w nich i bylo to dla mnie utrudnienie w zyciu: zimna paruja jak wchodzisz do pomieszczenia, na nosie odciskaly mi sie slady itd. pewnie uwazacie to za prozaiczne ale ja ich nieznosilam.
Dlatego wybralam soczewki i jestem zadowolona
Nie podobalam sie sobie w nich i bylo to dla mnie utrudnienie w zyciu: zimna paruja jak wchodzisz do pomieszczenia, na nosie odciskaly mi sie slady itd. pewnie uwazacie to za prozaiczne ale ja ich nieznosilam.
A ja nienawidzilam moich okularów i dlatego malo kto mnie w nich widział. Chociaz kazdy kto mnie ogladal mowil ze mi pasuja i sa dobrze dobrane. Ja ich nieznosiłam.
Wiem Sarah co to za ból, sama nosze(raczej nosilam)okulary, te odciski sa po prostu fatalne, albo jak wchodzisz z mrozu do ciepłego pomieszczenia i nic nie widzisz no...za wyjatkiem "białej mgiełki". Sama myślałam o soczewkach, ale to dla mnie za droga inwestycja..

What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
Racja jestem dalekowidzem, i nie noszenie okularow dla krotkowidza musiałoby byc czyms strasznym, po 1-wsze na poczatku, nic nie widzisz...(bo taka jest racja) a po 2-gie wygladasz dosc dziwnie przytykajac nos do ceny;)
Ja kiedys mialam taka akcje, jak mialam zakrapiane oczy i przez 2 tygodnie nic kompletnie nie widzialam wyraznie, a mama ze lazmi w oczach;) prosila mnie bym poszla zrobic zakupy...wiec poszlam. Jak moglam odmowic?(to bylo jakies 5 lat temu) Jesli dobrze pamietam kazala mi kupic kg jablek i bananow:)mnia mnia, wiec ja dzielnie poszlam do dzialu warzewniczego i co najgorsze nie moglam za zadnego chu...przeczytac jaka jest cena tych owoców! Wnerwiona poszlam do jakiejś babici, z prosba o przeczytanie mi cen, a ta na to:" Boże drogi taka mloda a juz ma tak zniszczony wzrok" Myslalam ze sie tam porycze na miejscu! Wziełam sie i poszlam do domu z niczym...
Mowie Wam prawdziwy koszmar!! :567:
Ja kiedys mialam taka akcje, jak mialam zakrapiane oczy i przez 2 tygodnie nic kompletnie nie widzialam wyraznie, a mama ze lazmi w oczach;) prosila mnie bym poszla zrobic zakupy...wiec poszlam. Jak moglam odmowic?(to bylo jakies 5 lat temu) Jesli dobrze pamietam kazala mi kupic kg jablek i bananow:)mnia mnia, wiec ja dzielnie poszlam do dzialu warzewniczego i co najgorsze nie moglam za zadnego chu...przeczytac jaka jest cena tych owoców! Wnerwiona poszlam do jakiejś babici, z prosba o przeczytanie mi cen, a ta na to:" Boże drogi taka mloda a juz ma tak zniszczony wzrok" Myslalam ze sie tam porycze na miejscu! Wziełam sie i poszlam do domu z niczym...

What can you see
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
Ja mam na kazde oko po -0.75 czyli jestem krotkowidzem. Okularki nosze caly czas i powiem, ze gorzej wyglada dalekowidz co nie widzi czegos z bliska i gazete czyta na prostej rece niz krotkowidz ktory gazete trzyma... normalnie :d Bo tak naprawde to do kilku metrow widze normalnie, a potem tez tylko literek przeczytac nie moge :d Poza tym kiedys mialem zakroplone oczka i przez kilka godzin nie widzialem z bliska - jak dalekowidz. STRASZNE UCZUCIE! Juz wole byc krotkowidzem :d
A jak sie ma szkielka plastikowe a nie szklane to wcale odciski sie nie robia! No i zalezy jakie oprawki, jak takie ze szkielka sa male to tez to nic nie wazy
A jak sie ma szkielka plastikowe a nie szklane to wcale odciski sie nie robia! No i zalezy jakie oprawki, jak takie ze szkielka sa male to tez to nic nie wazy
mariusz pisze:Ale jeszcze tego nikt mi nie mówił
Może tobie tego nikt nie powiedział;) Ale na forum ludzie tak twierdzą;) :564:
Kto, kto?

Wracając do okularów... ja też nie mam z nimi problemów, właśnie tylko jeden, kiedy "zaparowywują"
Ja też nosze... ale strasznie się z tym ukrywam, niecierpie ich. Zaczęłam doceniać świat w rozmazanych konturach...
. SZkielka - zbawienie, ale kasa, kasa, kasa - nie ma :029:

Chcesz przeczyć mój artykuł o poduszkach ortopedycznych? Zapraszam tutaj: http://www.sissel.com.pl/webpage/korzysci-ze-stosowania-poduszki-ortopedycznej.html.
- ksiezycowka
- Weteran
Tak uważam facetów w okularach za mniej atrakcyjnych.
W życiu widziałam może z 2-3 których bym uznała za naprawdę atrakcyjnych i mieli okulary.
Mam takie skrzywienie. I tylko jeśli o facetów chodzi.
Co za tym idzie niegdy nie umówiłam się z okularnikiem.
Po prostu dla mnie traca urok automatycznie.
Tak uważam facetów w okularach za mniej atrakcyjnych.
W życiu widziałam może z 2-3 których bym uznała za naprawdę atrakcyjnych i mieli okulary.
Mam takie skrzywienie. I tylko jeśli o facetów chodzi.
Co za tym idzie niegdy nie umówiłam się z okularnikiem.
Po prostu dla mnie traca urok automatycznie.
mam takie same zdanie jak moon, jakos facet traci dla mnie na uroku jezeli ma okularki, zadko, ale to bardzo zadko mozna spotkac faceta ktoremu pasuje okularki
moze stosunek 1:5000
:)
jest takie powiedzenie "ladnemu we wszytskim ladnie...."
:D
:)
jest takie powiedzenie "ladnemu we wszytskim ladnie...."
Miłość to nie staw, w którym można znaleźć swoje odbicie. Miłość ma
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
przypływy i odpływy. Ma też swoje rozbite okrety, zatopione miasta,
ośmiornice i skrzynie złota i pereł. Ale perły leżą głęboko...
Okulary dodają ludziom tajemniczości,a zwłaszcza facetom z ciemnymi szkiełkami
Ja osobiście nie mogę dobrać dla siebie okularów gdyz żadne mi nie pasują,więc co roku kupuję nowe bo tamte wyszły z mody i mi się znudziły.Lubię się wyrózniac wiec wybiream okulary wyglądające oryginalnie

Ja osobiście nie mogę dobrać dla siebie okularów gdyz żadne mi nie pasują,więc co roku kupuję nowe bo tamte wyszły z mody i mi się znudziły.Lubię się wyrózniac wiec wybiream okulary wyglądające oryginalnie

"Love`s an eagle,hearts are burning,feels start to fly"
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
"Kochaj kiedy możesz,ufaj kiedy możesz kiedy trzeba pokaż kły!"
"Tylko zrozum to że ludzie płacza czysta krwią tylko zrozum to że to twój los..."
A ja miałam zawsze (i mam nadal) jakąś słabość do facetów w okularach. Szczególnie do krótkowidzów, bo jak zdejmą szkiełka, mają fajny wyraz oczu
. Sama nosze okulary, ale nigdy nie było to dla mnie problemem w sensie psyche, czasem tylko bywają uciążliwe z tych znanym wszystkim okularnikom sytuacjach zimą czy podczas upałów.
"W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym." (Oscar Wilde)
Wróć do „Wszystkie inne tematy”