Sieci komorkowe, telefony i wszystko co z tym zwiazane
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- ksiezycowka
- Weteran
Karta Z Saturna, kupiona z przejściówką do USB.
Kingstona zdaje się, zwykła 2 GB micro.
Każdy plik teraz zapisuje się (np. fotki) na karcie od razu. Przerzuciłam co miałam z muzyki w pamięci telefonu na kartę i nawet dzwonek nie chciał mi chodzić póki nie zrzuciłam znów na pamięć telefonu. Zrobiłam formalny folder i wszystko siedzi tam. Przełączam tylko między kartą, a pamięcią. Z jednej czyta, z drugiej nie.
Kingstona zdaje się, zwykła 2 GB micro.
Każdy plik teraz zapisuje się (np. fotki) na karcie od razu. Przerzuciłam co miałam z muzyki w pamięci telefonu na kartę i nawet dzwonek nie chciał mi chodzić póki nie zrzuciłam znów na pamięć telefonu. Zrobiłam formalny folder i wszystko siedzi tam. Przełączam tylko między kartą, a pamięcią. Z jednej czyta, z drugiej nie.
księżycówka, w tym fonie masz Symbiana. Wymaga on minimalnej opieki ze strony użytkownika
. Już ci tłumaczę:
Odtwarzacz muzyki najlepiej doinstalować jakiś zewnętrzny. Znany i dobry jest LCG Jukebox. Symbianowy odtwarzacz nie widzi mp3, bo nie ma aktualnej tzw. fonoteki. Aby fon zobaczył twoje mp3, wejdź w odtwarzaczu w opcjach w Fonotekę, a dalej "Odnów fonotekę".
Sprawa z kartą pamięci: Symbian czasem nie lubi innego układu folderów, niż swój. Zrób sobie backup na dysku zawartości Twojej karty, a następnie sformatuj ją w fonie (Narzędzia -> Pamięć -> Opcje -> Format. kartę pam.). Wtedy Symbian założy tam swoje foldery (Dokumenty, Muzyka itp) i będzie gites malines.
Teraz MMSy. Tu ciężko mi powiedzieć, co może być przyczyną, musiałbym obejrzeć reakcję fona, bo ja to wzrokowcem jestem ;]. Może się okazać, że trzeba zrobić hard reset - przywrócić system do stanu fabrycznego (gdyby coś to wyjmij kartę pamięci!!!). Może się jednak okazać, że to problem z ustawieniami netu - MMSy i net mają trochę wspólnego...
Odtwarzacz muzyki najlepiej doinstalować jakiś zewnętrzny. Znany i dobry jest LCG Jukebox. Symbianowy odtwarzacz nie widzi mp3, bo nie ma aktualnej tzw. fonoteki. Aby fon zobaczył twoje mp3, wejdź w odtwarzaczu w opcjach w Fonotekę, a dalej "Odnów fonotekę".
Sprawa z kartą pamięci: Symbian czasem nie lubi innego układu folderów, niż swój. Zrób sobie backup na dysku zawartości Twojej karty, a następnie sformatuj ją w fonie (Narzędzia -> Pamięć -> Opcje -> Format. kartę pam.). Wtedy Symbian założy tam swoje foldery (Dokumenty, Muzyka itp) i będzie gites malines.
Teraz MMSy. Tu ciężko mi powiedzieć, co może być przyczyną, musiałbym obejrzeć reakcję fona, bo ja to wzrokowcem jestem ;]. Może się okazać, że trzeba zrobić hard reset - przywrócić system do stanu fabrycznego (gdyby coś to wyjmij kartę pamięci!!!). Może się jednak okazać, że to problem z ustawieniami netu - MMSy i net mają trochę wspólnego...
Ostatnio zmieniony 25 lut 2009, 16:56 przez toor, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
Już to robiłam. Niestety nie działa.krpablo pisze:Symbianowy odtwarzacz nie widzi mp3, bo nie ma aktualnej tzw. fonoteki. Aby fon zobaczył twoje mp3, wejdź w odtwarzaczu w opcjach w Fonotekę, a dalej "Odnów fonotekę".
Mam je i właśnie z nich nie czytakrpablo pisze:Wtedy Symbian założy tam swoje foldery (Dokumenty, Muzyka itp) i będzie gites malines.
Nic w ustawieniach netu też nie było zmieniane, po prostu z dnia na dzień siadły MMSy.krpablo pisze:Teraz MMSy. Tu ciężko mi powiedzieć, co może być przyczyną, musiałbym obejrzeć reakcję fona, bo ja to wzrokowcem jestem ;]. Może się okazać, że trzeba zrobić hard reset - przywrócić system do stanu fabrycznego (gdyby coś to wyjmij kartę pamięci!!!). Może się jednak okazać, że to problem z ustawieniami netu - MMSy i net mają trochę wspólnego...
Dziękuję za pomoc i priva.
Dziś albo jutro podjadę żeby ktoś to naocznie kto się zna nieco obejrzał, bo przez net trudno poradzić coś. Będę kombinować
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Małe mam...krpablo pisze:albo np. problemy z zasięgiem.
Z MMSami wyjaśnione. Jestem po prostu blondynką.

Okazało się, że jak robię fotkę to teraz zapisuje się od razu na karcie i nie mogę wtedy jej wysłać. A to co jest na pamięci telefonu normalnie się wysyła. Gość powiedział mi to samo - oprogramowanie lub robić format. Ale już w szczegóły na miejscu nie wnikałam, bo zanim cokolwiek będę formatować to wpierw muszę mieć kopię zapasową
[ Dodano: 2009-02-26, 15:22 ]
Dobra, to nie to. MMSy sprawdzałam w Arkadii, może blisko był przekaźnik czy coś. W domu skopiowałam jedną fotkę do pamięci telefonu i chciałam wysłać i tez nie szło
Krok po kroku jak zrobić te formaty itd.?

MMSy mogą "sie nie chcieć" wysyłać, jak jest za słaby zasięg
.
Zaproponuję ci najpierw aktualizację oprogramowania (reset wróciłby do tej samej wersji, a może akurat jakaś wada jest w tej wersji softu akurat). A więc krok po kroku:
1. Ściągnij stąd -> http://www.nokia.pl/A4835060 <- program Nokia Software Updater.
2. Zrób kopię zapasową kontaktów, fotek i wszystkiego, co jest dla Ciebie ważne w telefonie.
3. Wyjmij kartę pamięci z telefonu.
4. Podłącz kabelkiem telefon do kompa i postępuj wg wskazówek (bardzo jasnych nawet dla blondynek
).
5. Soft wszystko zrobi za Ciebie, w międzyczasie nie obciążaj kompa na wszelki wypadek, wyłącz pobierania z neta (GG czy co tam masz może zostać)
6. Odłączasz fona i testujesz, czy coś się poprawiło.
7. Ciesz się nowym softem lub zbluzgaj producenta, że kiepski soft zapodaje
.
EDIT: Po ewentualne wskazówki w czasie rzeczywistym podczas instalacji możesz się zgłaszać na priv/gg.
Zaproponuję ci najpierw aktualizację oprogramowania (reset wróciłby do tej samej wersji, a może akurat jakaś wada jest w tej wersji softu akurat). A więc krok po kroku:
1. Ściągnij stąd -> http://www.nokia.pl/A4835060 <- program Nokia Software Updater.
2. Zrób kopię zapasową kontaktów, fotek i wszystkiego, co jest dla Ciebie ważne w telefonie.
3. Wyjmij kartę pamięci z telefonu.
4. Podłącz kabelkiem telefon do kompa i postępuj wg wskazówek (bardzo jasnych nawet dla blondynek
5. Soft wszystko zrobi za Ciebie, w międzyczasie nie obciążaj kompa na wszelki wypadek, wyłącz pobierania z neta (GG czy co tam masz może zostać)
6. Odłączasz fona i testujesz, czy coś się poprawiło.
7. Ciesz się nowym softem lub zbluzgaj producenta, że kiepski soft zapodaje
![:] :]](./images/smilies/krzywy.gif)
EDIT: Po ewentualne wskazówki w czasie rzeczywistym podczas instalacji możesz się zgłaszać na priv/gg.
Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 17:57 przez toor, łącznie zmieniany 1 raz.
- ksiezycowka
- Weteran
Mam maksymalny zazwyczaj...krpablo pisze:MMSy mogą "sie nie chcieć" wysyłać, jak jest za słaby zasięg.
Robię właśnie kopię zapasową. Jak podłączyłam kabel i włączyłam w Nokii PC Suite opcje kopii zapasowej to pojawił mi się komunikat, że coś tam nie jest włączone z MMSami. Postąpiłam wg instrukcji z pomocy i też nie chodzi
[ Dodano: 2009-02-26, 18:39 ]
Matko, jakie te programy Nokii są kapryśne
- unlucky_sink
- Maniak
- Weteran

Ściągnęłam, zainstalowałam, ponownie uruchomiłam system.
2 kreski baterii to było za mało więc doładowałam komórkę.
I co?

Ostatnio zmieniony 26 lut 2009, 19:23 przez ksiezycowka, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie bój nic - nic nie schrzaniłaś. Spróbuj przepiąć kabel USB do innego portu (jak trzeba to wejdź pod biurko i za przeproszeniem zapnij go od tyłu
). Jeżeli to nie pomoże, problemem może być coś na łączach Nokii (przeciążenie albo coś).
Jak możesz, to daj screenshota z tym, co ci wypisało z tymi MMSami.
Jak możesz, to daj screenshota z tym, co ci wypisało z tymi MMSami.
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
Otóż chciałem poradzić się was jaki telefon wybrać. Szukam czegoś do odtwarzania muzyki w dobrej jakości. Oczywiście mógłbym kupić odtwarzacz mp3 jednak zależy mi na dobrym odtwarzaczu w telefonie. Zastanawiam się nad Nokia 5130 i sony ericsson W660i
Ktoś z was posiada może taki telefon? Co o nich myślicie? A może jakieś inne niedrogie propozycje?
Ktoś z was posiada może taki telefon? Co o nich myślicie? A może jakieś inne niedrogie propozycje?
Długo myślałem, co to takiego 90x60x90. Okazało się, że 486000
Re: telefon muzyczny
slash pisze:Otóż chciałem poradzić się was jaki telefon wybrać. Szukam czegoś do odtwarzania muzyki w dobrej jakości. Oczywiście mógłbym kupić odtwarzacz mp3 jednak zależy mi na dobrym odtwarzaczu w telefonie. Zastanawiam się nad Nokia 5130 i sony ericsson W660i
Nie chodzilo czasami o Nokie 5310?
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "
hyhy e(L)o
hyhy e(L)o
przeszedlem z ery (dziadostwa jednego ) do pley - rachunki miesieczne w era na abonament to około 140 zł Pley zaplacil za mnie pzrejscie i zostawienie sobie nr. teraz minoł miesiac , ja ciagle tak samo czesto dzwonie zaladowalem za 30 zł na dzis jeszcze mam 19 zł cos tam do wygadania - na karte mam - o abonamencie nie chce słyszec - polecam 

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- ksiezycowka
- Weteran
Już wkrótce pojawi się nowa sieć komórkowa http://itbiznes.pl/art37217.html
no comment
Jeśli o mnie chodzi to siedzę w Orange Go, od paru lat... sam już nie wiem ile... 5?? w każdym bądź razie starter kupiłem jak jeszcze była Idea POP.
Co do telefonu to mam HTC Touch HD i sobie chwalę ten sprzęcik
no comment

Jeśli o mnie chodzi to siedzę w Orange Go, od paru lat... sam już nie wiem ile... 5?? w każdym bądź razie starter kupiłem jak jeszcze była Idea POP.
Co do telefonu to mam HTC Touch HD i sobie chwalę ten sprzęcik
- ksiezycowka
- Weteran
no wlasnie ! a ja dalem 30 zł i nadal mam ile - czekaj zerknę 24,67 i dodatkowo w ramch srodków promocyjnych pozostalo 17.69.... 20 zł zł juz zjadło , czyli jest lepiej , nie wiem ile dzwonisz , ale mnie jak ktoś do mnie dzwoni to za kazde 2 minuty ja dostaje 1 minute gratis ![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
![.[:D]. [:D]](./images/smilies/zadowolony.gif)
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
- ksiezycowka
- Weteran
- Weteran
ja się ostatnio zastanawiam nad samsungiem i600, albo i780
wie ktoś coś na ich temat? mam ochotę na telefon klasy biznes, z windowsem i wi-fi. no i klawka qwerty mnie kusi
i kilka słów na temat telefonów dotykowych...z dotykowym wyświetlaczem dokładnie rzecz biorąc
fajne zabaweczki, wygodne do przeglądanie internetu, zdjęć, można się fajnie bawić...ale są strasznie mało praktyczne!. napisanie smsa w samochodzie jest niemożliwe, bo na zwykłej klawiaturze wymacasz sobie przyciski, a tu? kicha...tak samo z odbieraniem telefonu...nim ja wszystko rozblokuje i włączę na głośnomówiący, to pół miasta przejadę...
aha. i nie polecam osobom z grubszymi paluszkami
i kilka słów na temat telefonów dotykowych...z dotykowym wyświetlaczem dokładnie rzecz biorąc
fajne zabaweczki, wygodne do przeglądanie internetu, zdjęć, można się fajnie bawić...ale są strasznie mało praktyczne!. napisanie smsa w samochodzie jest niemożliwe, bo na zwykłej klawiaturze wymacasz sobie przyciski, a tu? kicha...tak samo z odbieraniem telefonu...nim ja wszystko rozblokuje i włączę na głośnomówiący, to pół miasta przejadę...
aha. i nie polecam osobom z grubszymi paluszkami

Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Fuck everything that you stand for!...
Wróć do „Wszystkie inne tematy”