Więc tak, mam podany fragment Lalki i do tego polecenie "Sen jako sposób prezentowania postaci literackiej. Analizując i interpretując podany fragment Lalki Bolesława Prusa, wyjaśnij co marzenie senne mówi o bohaterce powieści i jej stosunku do ważnych w jej życiu osób - ojca i Wokulskiego"
I teraz moje pytanie, jako że pierwszy raz mam zrobić coś takiego to proszę o pomoc, jak się do tego zabrać, od czego zacząć?
interpretacja fragmentu Lalki
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
masz tekst i czytasz i na podstawie opisu snu, tego co przeczytałaś, piszesz czego dowiadujesz się o bohaterce, oraz o stosunku do ojca i Wokulskiego. to tak w skrócie i chyba bardziej Ci wytłumaczyć tego nie mogę...we wstępie napisz co to jest lalka, kilka słów o epoce, autorze. w rozwinięciu analizujesz LINIJKA PO LINIJCE tekst i piszesz czego się z niego dowiadujesz itd. i w zakończeniu krótkie podsumowanie i włala
to jest temat maturalny? znajomo brzmi
to jest temat maturalny? znajomo brzmi
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
AJJ pisze:Jeżeli ten fragment który mam przeanalizować ma 1,5 strony A4 to mam linijkę po linijce też to robić?
dokładnie tak. jak to moja polonistka mówiła "palcem po tekście"
Fuck it all! Fuck this world!...
Wróć do „Wszystkie inne tematy”