Co jest teraz trendy?

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 09 maja 2007, 17:20

Dzindzer pisze:edni szybko inni wolno
Ja wolno :D
Marissa pisze:ak dla mnie ccc to to samo co daichman :]
Stanowczo nie. Moze jak wchodzili na rynek. Teraz lepsze buty bazar oferuje niz oni...
Marissa pisze:ak już mam kupować buty, to jestem chora, pomimo że uwielbiam buty.
Ja jestem chora jak mam kupowac: buty, spodnie bądź biustonosz. Cholera mnie bierze... :/
Dzindzer pisze:mnie ostatnio zaczynaja obchodzic takie rzeczy
Mnie nie. Moze dlatego ze ja nie wiem co jest modne i mnie czy moda czy nie to ciezko dopasowac. Poza tym wiekszosc ciuchow mam dosc unikalnych choc zwyczajnych i prostych jesli chodzi o kolory czy kroje.
TedBundy pisze:rzywiązaniem do metkowości i brakiem umiejętności kupienia trwałego ciucha w niższej cenie
Czyli ja si enie lansuje wychodzi akurat. Bo ja zawsze wynajde cos co posluzy za grosze. Np dzis jestem w golfie kupionym za 18 zł :D [nie w lumpeksie :D ] a chodze juz w ni m ze 2 lata. Jest jak nowy nadal :) Takie codzinne ciuchy prosto jest tak kupowac. Ciezej duzo dobre, trwale i eleganckie rzeczy.
A te eleganckie za nie tak dlugi czas beda praktycznie codziennie. Czesciowo juz sa.
Dzindzer pisze:kruj
krój ;)
Dzindzer pisze:Kiedys miałam takie powiedzmy granice cenowe za spodnie max 200 zł, za bluzke 150
Ja jeszcze do takich nie doszlam. Za spodnie z ktych ktore mam wiecej niz 65 zl nie dalam, za golf dalam 80 zł najwiecej. Swetry w cenach ok 30-40 zł a wiekszosc bluzek ze szmateksu wiec za grosze w sumie. Z takich kupionych to gora 30 zł. Jedyne za co moge dawac wiecej i na czym nie oszczedzam to bielizna. Ale tez nie kupuje stanikow za np 500 zł. Najdrozsze rzeczy jakie mam poza nia to raczej te do pracy - np marynarka.
osze to, co mi sie podoba i to w czym sie dobrze czuje.
Tak jak ja. N o i co wypada ;)

[ Dodano: 2007-05-09, 17:22 ]
Z tym ze ja wolno niszcze rzeczy.

[ Dodano: 2007-05-09, 17:23 ]
A i dbac o nic nie potrafie do tego wiec wnioskuje ze tak fatalnej jakosci nei kupuje.
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 09 maja 2007, 18:06

moon pisze:Dzindzer napisał/a:
edni szybko inni wolno
Ja wolno :D

ja zasuwam strasznie szybko i wszyscy za mną biegają :P
moon pisze:Ja jestem chora jak mam kupowac: buty, spodnie bądź biustonosz.

nie znoszę kupować butów,spodni tylko nie lubię,za to staników kupowanie to dla mnie przyjemność :)
moon pisze:Z tym ze ja wolno niszcze rzeczy.

ja też bardzo wolno,dbam o nie,bo większość jest na tyle uniwersalna i ponadczasowa,że nigdy nie przestanie byc modna.
Chaos is a friend of mine
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 09 maja 2007, 18:17

c-f pisze:za to staników kupowanie to dla mnie przyjemność
dla mnie nie, bo mam dosyc tego, ze prawie wszystkie staniki sa na mnie za male, a te dobre sa brzydkie
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
jamaicanflower
Maniak
Maniak
Postautor: jamaicanflower » 09 maja 2007, 19:31

moon pisze:Ja jeszcze do takich nie doszlam. Za spodnie z ktych ktore mam wiecej niz 65 zl nie dalam, za golf dalam 80 zł najwiecej. Swetry w cenach ok 30-40 zł a wiekszosc bluzek ze szmateksu wiec za grosze w sumie. Z takich kupionych to gora 30 zł. Jedyne za co moge dawac wiecej i na czym nie oszczedzam to bielizna. Ale tez nie kupuje stanikow za np 500 zł. Najdrozsze rzeczy jakie mam poza nia to raczej te do pracy - np marynarka.

W końcu ktoś z mojego przedziału cenowego. :D
moon pisze:Bo ja zawsze wynajde cos co posluzy za grosze.

Nie wiem, czy masz podobne odczucia, ja uwielbiam to uczucie samozadowolenia, gdy odkryję coś śmiesznie taniego, a zarazem ślicznego i unikalnego <banan> Żadne wdzianko za 500 zł nie dałoby mi tyle frajdy. :D
moon pisze:Jedyne za co moge dawac wiecej i na czym nie oszczedzam to bielizna

Kolejny raz zgoda. Również jestem skłonna wydać spore (dla mnie) pieniądze za coś fikuśnego, zresztą nie może być inaczej, skoro mam hopla na punkcie bielizny. ;) Choć i tutaj nie tracę wszystkich pieniędzy, kupując w necie i w swym ulubionym sklepie z bielizną - wyniosłam z niego na przykład gorset dwuczęściowy za 54 zł.
Ja uwielbiam kupować bieliznę, bluzeczki, spódnice, sukienki i swetry. Ze spodniami tez nie mam większego problemu, ale już z butami są nie lada kłopoty. Zawsze mnie odsyłają do sklepu z obuwiem dziecięcym <foch> Najdziwniejsze jednak jest to, że na koniec zawsze na złość przeciwnościom losu triumfuję, bo znajduję leleganckie gustowne buciki, o których cenę i pochodzenie pyta co druga moja kumpela <duma rozpierająca>
// Life is...
zatraconyŚwiatNagichSłów,PudłoStarychMyśli,
WysypiskoLudzkichSił
iZałzawionyKrzakPytań
międzyMarzeniami,ASnem
chcęWiedziećPierwszaJakiJestŚwiatBezNocy
jakiŚwiatBezNocy
więcWyjęSzeptemDoWieczornegoMilczenia
...but a dream //
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 10 maja 2007, 19:50

madziorka.m pisze:dla mnie nie, bo mam dosyc tego, ze prawie wszystkie staniki sa na mnie za male, a te dobre sa brzydkie

chwalisz sie czy zalisz ? :P
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 10 maja 2007, 19:52

chodź bez stanika :)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 10 maja 2007, 19:55

TFA pisze:
madziorka.m pisze:dla mnie nie, bo mam dosyc tego, ze prawie wszystkie staniki sa na mnie za male, a te dobre sa brzydkie

Tylko facet nie pojmie postu madziorki.m :P

A wracając do tematu biustonoszy, to ja nie mam takiego problemu, bo wszystkie staniki jakie zakupuje, kupuje w zaprzyjaźnionej hurtownii, gdzie mogę nabrać z 20 staników do domu, w domu przymierzyć i oddać te które mi nie leżą :]
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 10 maja 2007, 20:02

TFA pisze:

niestety nie ma sie czym chwalic.. moze facetom sie podoba to, ale dla mnie jest problemem i to doslownie mowic bardzo duzym problemem ;)

Marissa pisze:Tylko facet nie pojmie postu madziorki.m :P
No wlasnie! o!

Marissa pisze:
A wracając do tematu biustonoszy, to ja nie mam takiego problemu, bo wszystkie staniki jakie zakupuje, kupuje w zaprzyjaźnionej hurtownii, gdzie mogę nabrać z 20 staników do domu, w domu przymierzyć i oddać te które mi nie leżą :]
taka to ma dobrze :( a ja mam na razie 2 sklepy gdzie czesto jest cos w moim rozmiarze i jeszcze w miare taniego i ladnego. Bo niestety zwykle sklepy odpadaja :( ostatnio poszlam do takiego gdzie kupowalam jak mialam jeszcze 'D' i w tym rozmiarze byly ladne i wybor duzy, ale w moim juz nie :(

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 10 maja 2007, 20:19

madziorka.m pisze:
Marissa pisze:A wracając do tematu biustonoszy, to ja nie mam takiego problemu, bo wszystkie staniki jakie zakupuje, kupuje w zaprzyjaźnionej hurtownii, gdzie mogę nabrać z 20 staników do domu, w domu przymierzyć i oddać te które mi nie leżą :]
taka to ma dobrze :( a ja mam na razie 2 sklepy gdzie czesto jest cos w moim rozmiarze i jeszcze w miare taniego i ladnego. Bo niestety zwykle sklepy odpadaja :( ostatnio poszlam do takiego gdzie kupowalam jak mialam jeszcze 'D' i w tym rozmiarze byly ladne i wybor duzy, ale w moim juz nie :(

Ja swego czasu w ogóle nie chodziłam do sklepów z bielizną, bo mojego rozmiaru w ogóle nie mieli. A w tej mojej hurtowni... to też czasem nie mieli mojego rozmiaru. A jak już był to brzydki i niewygodny. No ale przynajmniej miałam ten komfort że mogłam sobie przymierzyć na spokojnie w domu.
A, i nie musiałam znosić tych wszystkich komentarzy pań sklepikarek, czy wiele mówiących spojrzeń. Nienawidziłam tego.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 10 maja 2007, 21:49

madziorka.m rozumie Cię doskonale <przytul> bo ja mam to samo kupienie fajnego stanika z miseczką D co by się nie wrzynał w ramiona i fajnie trzymał cycki graniczy z cudem :|
Awatar użytkownika
Yasmine
Weteran
Weteran
Postautor: Yasmine » 10 maja 2007, 22:25

Marissa pisze:bo wszystkie staniki jakie zakupuje, kupuje w zaprzyjaźnionej hurtownii,

Ja tak samo. Przychodze, mowie tylko ,ze chce stanik, a babka mi, ze juz podaje, nie pytajac nawet o rozmiar, anie fason. Bo wie co i jak ;).
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 11 maja 2007, 02:25

bo ja mam to samo kupienie fajnego stanika z miseczką D co by się nie wrzynał w ramiona i fajnie trzymał cycki graniczy z cudem

Proszę? Mam takich mnóstwo, trzeba się tylko więcej rozejrzeć. A już królem jest La Senza :)
Wiem słowo jak krem
krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 11 maja 2007, 09:18

Koko pisze:Proszę? Mam takich mnóstwo, trzeba się tylko więcej rozejrzeć. A już królem jest La Senza

to zalezy jeszcze ile masz pod biustem ... jak możesz to podaj mi sklepy lub nazwy marek które sie u Ciebie sprawdziły i jesteś zadowolona
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 11 maja 2007, 13:35

Koko pisze:A już królem jest La Senza
ja tez lubie ich bielizne, chociaz nie wszystkie staniki maja ladny ksztalt ze sie tak wyraze. ale jezeli kupuje La Senzy to tylko w londynie na wyprzedazach coby nie zbankrutowac, zreszta u mnie nie widzialam sklepu nawet.

Koko pisze:Mam takich mnóstwo
tylko, ze masz miseczke D, a ja juz nawet w DD sie nie mieszcze ani duze D

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
mrt
Weteran
Weteran
Postautor: mrt » 11 maja 2007, 13:53

Dobrze, że ja mam B i do tego nie noszę biustonoszy :D
Awatar użytkownika
_normalna_
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: _normalna_ » 11 maja 2007, 14:08

mrt pisze:Dobrze, że ja mam B i do tego nie noszę biustonoszy

zazdroszcze ja też przed ciążą miałam B a teraz mam duuużżżeee D bo mi tak cycki z D wyłążą :|
Awatar użytkownika
Koko
Weteran
Weteran
Postautor: Koko » 11 maja 2007, 15:52

madziorka.m pisze:ja tez lubie ich bielizne, chociaz nie wszystkie staniki maja ladny ksztalt ze sie tak wyraze. ale jezeli kupuje La Senzy to tylko w londynie na wyprzedazach coby nie zbankrutowac, zreszta u mnie nie widzialam sklepu nawet.

Większość ładnych rzeczy mam właśnie od nich, również kupowałam w Londynie, ale jeśli chodzi o polskie sklepy to Galeria Mokotów i Arkadia w Warszawie oraz jeszcze jeden w Poznaniu. :)
Inne: Triumph z kolekcji Fashion, a zwłaszcza Erotic Temptations,
Passionate- większość, Gorsenia Lingerie.
mrt pisze:do tego nie noszę biustonoszy

Zwariowałabym :D
Wiem słowo jak krem

krem na zmarszczki w mojej głowie.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Postautor: TFA » 11 maja 2007, 16:09

Koko pisze:Zwariowałabym

Ja tez <aniolek>
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Candy Killer
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Candy Killer » 13 maja 2007, 21:50

Ja patrzylam na Deichmanna i ich buty. Moze to moje odczucie ale kiedys mieli na prawde sensowniejsze - jak dopiero wchodzili na rynek. ja tam ostatnio [no w zimie] to cala sciane bialych kozaczkow widzialam np :| Masakra jakas. Za to jak weszlam na ich niemiecka strone to o dziwo nieco innei ladniejsze te buty byly...

powiem wam ze dosc regularnie bywam w niemczech i wpadam do deichmanna....i nasze kolekcje w wiekszosci sa jakis rok za niemieckimi:]wiadomo niektore buty sie pojawiaja..te bardziej schodzace,ale reszta to poprzednie sezony.
ja osobiscie ostatnio bylam w galerii dosc sporej we wroclawiu..przeszlam wiekszosc sklepow i po godzinie chodzilam po prostu zla,bo albo bylo cos fajnego z wygladu..podchodzisz blizej i szmata taka ze wypierzesz i niewiadomo czy w jednym kawalku wyjmiesz to z pralki,albo ceny po 300 zl za koszulke...troche nie na moja studencka kieszen;)
a co do czerwieni...niby jest modna,na ulicach tego tak nie widac ale na wystawach widac:) mi sie zawsze podobaly czerwone dodatki typu torebki buty szminki itd itd a ze tego sie robi coraz wiecej to mam wiekszy wybor i akurat to mi sie podoba :D
Awatar użytkownika
Nola
Maniak
Maniak
Postautor: Nola » 13 maja 2007, 23:01

Candy Killer pisze:mi sie zawsze podobaly czerwone dodatki typu torebki buty szminki itd itd a ze tego sie robi coraz wiecej to mam wiekszy wybor i akurat to mi sie podoba :D

mmm,mi też się bardzo podobają :) <aniolek> zwłaszcza czerwona szminka,ale za mało odważna w sumie jestem,żeby usta tak malować
Chaos is a friend of mine
seniorita03
Początkujący
Początkujący
Postautor: seniorita03 » 04 cze 2007, 21:00

kup korale i będzie git. koniecznie czerwone!! hehe
Ty masz CASH a ja piękny uśmiech... więc może z Tobą pójdę... :P
Awatar użytkownika
Wujo Macias
Maniak
Maniak
Postautor: Wujo Macias » 04 cze 2007, 22:26

Wielkie okulary przeciwslonczne u kobiet...

Wracam sobie z uniwerku, mijam zgrabna blondynke grzebiaca cos w torebce.
Mysle sobie "Niezla nawet, chociaz przez te bryle twarzy nie za bardzo widac". Nic , mijam, poginam sobie az tu nagle "JEBUDU", dostalem plaskiego w lopatke.
"Trzeba bylo wyprostowac kreske u Siwego na mecie..." przemknelo mi przez mysl, ale nie, okazalo sie ze to ta panna, ktora wczesniej minalem. Stoi naprzeciwko mnie, patrzy. Mysle "Asia czy moja kuzynka? ktoz to jest?????", ogolnie zagwostki rodem z CSI.
Dopiero gdy panna zdjela bryle okazalo sie iz jest to taka jedna znajoma, ktorej ja nigdy na ulicy nie poznaje, co doprowadza ja do szewskiej pasji.

Cala ta dluga historia miala na celu stworzenie tla do pytania "Z jakiej pyty te glassy sa tak popularne?"
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 04 cze 2007, 22:28

"Z jakiej pyty te glassy sa tak popularne?"

bo gwiazdy show biznesu je noszą?

btw. też uważam, że są wieśniackie
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 04 cze 2007, 22:32

Mati_00 pisze:btw. też uważam, że są wieśniackie

tez ??
czyli kto tu jeszcze sie wypowiadał, ze sa wiesniackie ??

Mi takie nie pasuja, jakos brzydko wygladam, ale i sepcjalnie te okulary mi sie nie podobaja
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 04 cze 2007, 22:36

z Wujka Maciasa postu wyczytałem, że też ich nie lubi ;)

ale w jakim celu one są takie duże? po co? lepiej chronią przed słońcem?? pff...

a faceci w takich okularkach? <hahaha>
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 04 cze 2007, 23:07

Wujo Macias pisze:Wielkie okulary przeciwslonczne u kobiet...
W koncu :D

Jedyne okluary w ktorych mi dobrze to wlasnie "muchy" :D
Moz enie do przesady i nei kazde ale zadne owalne, protokatne. Nic na mnie nie lezy.
A teraz w koncu moge sobie cos wybrac. Musze kupic wlasnie juz jedne idealne przyczailam, aleniestety maja czerwone oprawki :/ A ja chce cale czarne :/ Babka powiedziala ze jutrodostawa tydzien temu i od tamtej pory jej nie widzilam w ogole :/

[ Dodano: 2007-06-04, 23:09 ]
O takie chce:
http://www.allegro.pl/item198310107_oku ... atisy.html
mniej wiecej i w takich mi dobrze jest :D
Ale w typowych muchach jak np:
http://www.allegro.pl/item198419423_naj ... b_hit.html
Tez mi dobrze :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 05 cze 2007, 07:54

Mati_00 pisze:ale w jakim celu one są takie duże?

taki ksztalt, po co sa takie owalne, lub zupełnie kragłe, albo takie prawie jak na nartki ( ale jednak nie na nartki a do miasta)

kiedys byla taka moda, ale to wieeel lat temu. Mamusia kiedys takie miała
moon pisze:O takie chce:

tego typu bym mogła nosic
moon pisze:Ale w typowych muchach jak np:

no nawet ladne, ale zdecydowanie nie dla mnie
moon pisze:Babka powiedziala ze jutrodostawa tydzien temu i od tamtej pory jej nie widzilam w ogole :/

wystraszyła sie Ciebie :P
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Postautor: Marissa » 05 cze 2007, 08:23

Ja mniej więcej mam taką muchę co moon pokazała. Mi się muchy podobają, ale muszą pasować do twarzy.
Mati_00 pisze:btw. też uważam, że są wieśniackie

Znawca się odezwał <niewiem>

A w ogóle ostatnio odkryłam Victoria's Secret. Piękne ciuszki mają:
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 261800.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 262811.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 236543.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... _CROP1.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 237432.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 262794.jpg
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 122891.jpg

Tyle starczy. Ale większość rzeczy mi się stamtąd podoba.

[ Dodano: 2007-06-05, 11:00 ]
A ta najbardziej mi się podoba. Myślałam że już jej nie znajde:
http://www2.victoriassecret.com/images/ ... 247363.jpg
Na allegro była, ale za duża jak dla mnie :(
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Postautor: Mati » 05 cze 2007, 15:43

Marissa pisze:Znawca się odezwał <niewiem>

nie mówię, że znawca...wyrażam swoją własną opinię, a to różnica
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 05 cze 2007, 16:38

to co Marissa dala mi sie podobaja te z duzymi dekoltami i te koronkowe, ale nie na moje cialo :(

jeszcze <diabel> i tak juz rozmiarowo zeszlam troszke, W spodnie M sie mieszcze bez problemu <banan>

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."

Wróć do „Wszystkie inne tematy”