półmetek
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
półmetek
już niebawem mam półmetek... w stylu dyskotekowym... iii tak... częśc dziewczyn idzie w zwykłych jeansach, pozostałe w sukienkach koktajlowych... i nie wiem jak się wpasować ;/ jak ubrać, uczesać, pomalować... hmmm... boję się iśc teraz do fryzjera bo ostatnio miałam beznadziejny fryz ;/ i nie wiem też czy dac się pomalowac kosmetyczce... i czy w ogóle bawić się w takie cuś... może doradzicie
?
no to moim zdaniem elegancka sukienka odpada. po co isc do fryzjera przed polmetkiem?! to jakas wielka uroczystosc?
nie przsadzajcie... niedlugo to na bale gimnazjalne beda sie szykowac jak na studniowke
ja bylam i na takim szkolnym i na takim wlasnie dyskotekowym. na pierwszy ubralam sie jakos tam ladniej, a na drugi jak na impreze, bo bylo duzo tanczenia.
i o. cala sprawa
nie przsadzajcie... niedlugo to na bale gimnazjalne beda sie szykowac jak na studniowke

ja bylam i na takim szkolnym i na takim wlasnie dyskotekowym. na pierwszy ubralam sie jakos tam ladniej, a na drugi jak na impreze, bo bylo duzo tanczenia.
i o. cala sprawa
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Ale czego to jest półmetek - liceum?
Nie wiedziałam że nawet robią coś takiego - oj starzeję się
Co do ubioru - jak to ma być impreza w "stylu dyskotekowym" to po co zakładać jakąś suknię - bzdura! Ubierz się jakoś na luzie tak jak do normalnego klubu. Kosmetyczka, fryzjer - tu bym oszczędzała kasę na studniówkę

Nie wiedziałam że nawet robią coś takiego - oj starzeję się

Co do ubioru - jak to ma być impreza w "stylu dyskotekowym" to po co zakładać jakąś suknię - bzdura! Ubierz się jakoś na luzie tak jak do normalnego klubu. Kosmetyczka, fryzjer - tu bym oszczędzała kasę na studniówkę

skoro już jesteśmy przy tym temacie ,to ja też się dopisze i za pytam o coś;) Miamowicie ja szykuje się na studniówkę i kompletnie nie wiem jaką mam wybrać sukienkę.Chyba zdecyduję się na szycie,bo w sklepach nie widziałam nic,co by mi się chociaż troszke spodobało. Może ktoś mi podrzuci jakiś pomysł na fason:)?
wÓdeczka pisze:Miamowicie ja szykuje się na studniówkę i kompletnie nie wiem jaką mam wybrać
taka jaka pasuje do Twojej figury i typu urody, lepiej mniej niz bardziej osdobna. Prostota jest piekna i bezpieczna, wtedy mozesz poszalec z dodatkami. I pamietaj, że tam beda tez nauczyciele
emmiii pisze:już niebawem mam półmetek... w stylu dyskotekowym.
emmiii pisze:pozostałe w sukienkach koktajlowych..
kiecki koktajlowe do stylu dyskotekowego, jakos mi sie to gryzie
Idz w dzinsach i w jakiejsc bardziej eleganckiej górze, moze byc seksowna, ale z klasa i na pewno nie moze byc wyzywajaca
To moze faktycznie z tym szyciem to nie jest taki głupi pomysł. Jesli masz kogos kto dobrze szyje i jescze może ci cos doradzic to super. Wtedy sama decydujesz( no z pomoca osoby szyjacej) jaki material, kolor, fason. to wtedy jest szyte na ciebie, wiec jakos tak lepiej wyglada niz wiele kiecek sklepowych
a swoja droga czy tylko ja mam takie szczescie ze w wakacje kupilam sobie za 7,50 (wierzycie?
wszytkie kolezanki mi zazdroszcza)czarna, prosta sukienke typu tuba do kolan z fiszbinami wszystmi podtrzymujacymi piersi. za duza, ale mama powiedziala ze po prostu albo mi przerobi albo oddamy ew. do krawcowej. do tego w wakacje zakupilam takie szpilki czarne zamszowe czubate (od dawna moje marzenie
). do fryzjera czy kosmetyczki nawet nie mysle isc specjalnie, sama cos wymysle, wyprostuje ladnie i o. no manicure musze ale tylko delikatny french. to caly moj plan na studniowke
prosto i elegancko a nie jak bombka na choinke.
a co do studniowek polmetkow to ktos tu wspominal o ohydnych koko~lokach ktore sa takie popularne? koszmar!
dziwczyny, wiecej naturalnosci. i na Boga, zerknijcie czasem w lustro ;-)
no i swietne jest to ze dwa tygodnie przd polowa dziewczyn robi sie pieknie, aczkolwiek sztucznie opalona
takze wyluzujcie

a co do studniowek polmetkow to ktos tu wspominal o ohydnych koko~lokach ktore sa takie popularne? koszmar!
dziwczyny, wiecej naturalnosci. i na Boga, zerknijcie czasem w lustro ;-)
no i swietne jest to ze dwa tygodnie przd polowa dziewczyn robi sie pieknie, aczkolwiek sztucznie opalona

takze wyluzujcie

Tongue is dumb from all the drugs
-
- Weteran
KAROLA pisze:ktos tu wspominal o ohydnych koko~lokach ktore sa takie popularne? koszmar!
Co kto lubi.

off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
w sumie ja też wyprostuje włosy, a grzywkę zepnę ku górze... maluję się tylko biało-srebrnym cieniem z drobinkami brokatu, czarna kreska, tusz i luzzzz... do tego blyszczyk... tipsy sama maluje w identycznym kolorze co cień... myślę, że nie będę kombinowac z tymi fryzjerami... ale jak zobaczyłam to kosmetyki więcej wyniosą niż gotowy makijaż u kosmetyczki...
ja poszlabym w zwykelj imprezowej bluzce i jakis wygodnych spodniach ale nie jeansach bo pewnie wszystkie dziewuchy w jeansach beda
pochodz po sklepach moze akurat wdpanie Ci w oko jakas ladna bluzka i bedzie problem z glowy
co do fryzury to po co masz wydawac dodatkowo kase na fryzjera
polemetek to zwykla impreza i nie ma co przesadzac i wydziwniac
pewnie w klubie macie tak? bo z tego co sie orientuje to w szkolach juz zadko robia
pochodz po sklepach moze akurat wdpanie Ci w oko jakas ladna bluzka i bedzie problem z glowy
co do fryzury to po co masz wydawac dodatkowo kase na fryzjera
polemetek to zwykla impreza i nie ma co przesadzac i wydziwniac
pewnie w klubie macie tak? bo z tego co sie orientuje to w szkolach juz zadko robia
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.
- Sir Charles
- Weteran
madziorka.m pisze:ps. za moich czasow to sie połowinki nazywalo
To jest zróżnicowanie geograficzne, nie chronologiczne.
Swoją drogą urastanie do rangi balu najpierw studniówek, a teraz już nawet półmetków wskazuje chyba na znaczące zapotrzebowanie na bale w dawnym, wielkim stylu. Nie macie takiego wrażenia?
soul of a woman was created below
Ostatnio takie miałem jak wpadłem do knajpy ignorując napis "rezerwacja" na drzwiach. Wchodzę a tam dzieciaki elegancko odstawione, półmrok, stół, świece, nastrojowa muzyka... aż mi głupio było przez chwile stać tam w marynarce, glanach i z łańcuchem przy pasie
W sumie uważam, że takie bale to całkiem fajna sprawa, chociaż mam pewne obawy, że taka forma imprezowania może spowszednieć przez podciąganie do jej rangi wszystkich większych wydarzeń typu połowinki.

W sumie uważam, że takie bale to całkiem fajna sprawa, chociaż mam pewne obawy, że taka forma imprezowania może spowszednieć przez podciąganie do jej rangi wszystkich większych wydarzeń typu połowinki.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
Ja na swoim półmetku byłam w spódnicy (takiej średnio eleganckiej) i bluzeczce względnie eleganckiej
ale cała moja klasa była ubrana elegancko nie było nikogo w jeansach chłopcy byli w większości w gajerkach a niektóre dziewczyny w sukienkach.Ogolnie była to raczej elegancka impreza.Szykowałam sie sama jeśli chodzi o makijaż paznokcie i włosy,zrobiłam sobie takie loczki i spiełam spineczką włosy do tyły całkiem nieźle to wyglądało musze przyznać (ehh..skromna jestem)
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
na pewno tez od miejsca zalezy ja swoj polmetek mialam w klubie wiec bylysmy ubrane jak na zwykla impreze czyli luzno i wygodnie. na drugim pulmetku u mojego byleo bylo juz inaczej, zostala wynajeta sala, byly elegancko ustawione stoliki, szwedzki stol itp. i tam juz obowiazywaly kiecki i gajerki
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
pewnie, że brak imprez stylizowanych na bal... dlatego też dużo ludzi wymyśla różne imprezy z przebraniem => nie masz odpowiedniego stroju nie wejdziesz... dlatego na andrzejki ide na party w stylu lat 60-tych...
co do tych połowinek to na mój mini jeansową i jakąś bluzkę po sklepach poszukam (dziś nic nie wylukałam
), a na qmpla to nie wiem co ubiore... pewnie małą czarną, bo oni na galowo mają i zabawa przy zespole a nie w rytmach technooo;..
co do tych połowinek to na mój mini jeansową i jakąś bluzkę po sklepach poszukam (dziś nic nie wylukałam

emmiii pisze:to na mój mini jeansową i jakąś bluzkę
uważam ze to dobry pomysł.Mini jeansowa jest w sumie taka na luzie ale jak załozysz w miare elegancką bluzke to bedzie to zupełnie inaczej wyglądało.na pewno bardziej odświetnie niz w spodniach jeansowych.takie jest moje zdanie;]
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
Wróć do „Wszystkie inne tematy”