półmetek

Tu można wypowiadać się na wszystkie inne tematy jakie przyjdą Wam do głowy.
Posty w tym dziale nie są naliczane.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
półmetek

Postautor: emmiii » 29 paź 2006, 19:01

już niebawem mam półmetek... w stylu dyskotekowym... iii tak... częśc dziewczyn idzie w zwykłych jeansach, pozostałe w sukienkach koktajlowych... i nie wiem jak się wpasować ;/ jak ubrać, uczesać, pomalować... hmmm... boję się iśc teraz do fryzjera bo ostatnio miałam beznadziejny fryz ;/ i nie wiem też czy dac się pomalowac kosmetyczce... i czy w ogóle bawić się w takie cuś... może doradzicie ???
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 29 paź 2006, 19:45

no to moim zdaniem elegancka sukienka odpada. po co isc do fryzjera przed polmetkiem?! to jakas wielka uroczystosc?

nie przsadzajcie... niedlugo to na bale gimnazjalne beda sie szykowac jak na studniowke <banan>

ja bylam i na takim szkolnym i na takim wlasnie dyskotekowym. na pierwszy ubralam sie jakos tam ladniej, a na drugi jak na impreze, bo bylo duzo tanczenia.

i o. cala sprawa :P
Tongue is dumb from all the drugs
Thank God! I Can't react!
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 29 paź 2006, 20:01

Ale czego to jest półmetek - liceum? :?
Nie wiedziałam że nawet robią coś takiego - oj starzeję się <hahaha>
Co do ubioru - jak to ma być impreza w "stylu dyskotekowym" to po co zakładać jakąś suknię - bzdura! Ubierz się jakoś na luzie tak jak do normalnego klubu. Kosmetyczka, fryzjer - tu bym oszczędzała kasę na studniówkę ;)
Obrazek
agata
Weteran
Weteran
Postautor: agata » 29 paź 2006, 20:52

KAROLA pisze:nie przsadzajcie... niedlugo to na bale gimnazjalne beda sie szykowac jak na studniowke
juz sie szykują!!
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 29 paź 2006, 21:08

emmiii, moża ja się wypowiem, jak facet idący na półmetek :D
Troszkę się opanuj, kup sobie jakis nowy luźny ciuch, zapomnij o sukni, kosmatyczne, fryzjerze. Po kilku godzinach, przestaje byc ważny wygląd:D
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.
Awatar użytkownika
wÓdeczka
Bywalec
Bywalec
Postautor: wÓdeczka » 29 paź 2006, 21:41

skoro już jesteśmy przy tym temacie ,to ja też się dopisze i za pytam o coś;) Miamowicie ja szykuje się na studniówkę i kompletnie nie wiem jaką mam wybrać sukienkę.Chyba zdecyduję się na szycie,bo w sklepach nie widziałam nic,co by mi się chociaż troszke spodobało. Może ktoś mi podrzuci jakiś pomysł na fason:)?
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 29 paź 2006, 22:11

wÓdeczka pisze:Miamowicie ja szykuje się na studniówkę i kompletnie nie wiem jaką mam wybrać

taka jaka pasuje do Twojej figury i typu urody, lepiej mniej niz bardziej osdobna. Prostota jest piekna i bezpieczna, wtedy mozesz poszalec z dodatkami. I pamietaj, że tam beda tez nauczyciele
emmiii pisze:już niebawem mam półmetek... w stylu dyskotekowym.
emmiii pisze:pozostałe w sukienkach koktajlowych..

kiecki koktajlowe do stylu dyskotekowego, jakos mi sie to gryzie
Idz w dzinsach i w jakiejsc bardziej eleganckiej górze, moze byc seksowna, ale z klasa i na pewno nie moze byc wyzywajaca
Awatar użytkownika
Joasia
Weteran
Weteran
Postautor: Joasia » 29 paź 2006, 22:12

wÓdeczka pisze:bo w sklepach nie widziałam nic
Może poczekaj jeszcze. W grudniu, przed Sylwestrem pojawi się wiele sukienek. Teraz to właśnie nie ma wyboru.
Obrazek
Awatar użytkownika
paula19
Maniak
Maniak
Postautor: paula19 » 29 paź 2006, 22:23

Ja zapomniałam się pomalować na studniówkę i żyje... a ty się półmetkiem przejmujesz...
... każda dziewczyna powinna nosić głowę wysoko, z tego powodu, że jest kobietą, że była dla Stwórcy doskonale skończoną poprawką do spartaczonego Adama.
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 29 paź 2006, 22:45

ehhh... no okey :) chciałam znać wasze zdanie :)

co do 100-dniówki... to kiecek jest pełnooo... i świetnych... ale niestety te co się nam podobają zazwyczaj sa za duże... gorset + spódnica i okey...
Awatar użytkownika
wÓdeczka
Bywalec
Bywalec
Postautor: wÓdeczka » 30 paź 2006, 07:13

ja tez jestem za czymś prostym,a jak widze sukienki typu tort(tu kwiatuszek tam kokardeczka) to mi się niedobrze robi.Ale z tym czekaniem to nie wiem. U mnie po prostu nie ma zbyt dużego wyboru i wszystkie sa takei same <zalamka>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 30 paź 2006, 08:26

To moze faktycznie z tym szyciem to nie jest taki głupi pomysł. Jesli masz kogos kto dobrze szyje i jescze może ci cos doradzic to super. Wtedy sama decydujesz( no z pomoca osoby szyjacej) jaki material, kolor, fason. to wtedy jest szyte na ciebie, wiec jakos tak lepiej wyglada niz wiele kiecek sklepowych
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 30 paź 2006, 14:31

emmiii, jeśli impreza jest w stylu dyskotekowym, to odpowiedź na to, jak się ubrać już masz. jak na imprezę do klubu :-)
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
KAROLA
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: KAROLA » 30 paź 2006, 15:31

a swoja droga czy tylko ja mam takie szczescie ze w wakacje kupilam sobie za 7,50 (wierzycie? <pijak> wszytkie kolezanki mi zazdroszcza)czarna, prosta sukienke typu tuba do kolan z fiszbinami wszystmi podtrzymujacymi piersi. za duza, ale mama powiedziala ze po prostu albo mi przerobi albo oddamy ew. do krawcowej. do tego w wakacje zakupilam takie szpilki czarne zamszowe czubate (od dawna moje marzenie :D). do fryzjera czy kosmetyczki nawet nie mysle isc specjalnie, sama cos wymysle, wyprostuje ladnie i o. no manicure musze ale tylko delikatny french. to caly moj plan na studniowke :D prosto i elegancko a nie jak bombka na choinke.

a co do studniowek polmetkow to ktos tu wspominal o ohydnych koko~lokach ktore sa takie popularne? koszmar!

dziwczyny, wiecej naturalnosci. i na Boga, zerknijcie czasem w lustro ;-)

no i swietne jest to ze dwa tygodnie przd polowa dziewczyn robi sie pieknie, aczkolwiek sztucznie opalona ;)

takze wyluzujcie ;)
Tongue is dumb from all the drugs

Thank God! I Can't react!
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 30 paź 2006, 15:55

KAROLA pisze:koko~lokach

co to? :D można zdjęcie? :D
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
złotooka kotka
Weteran
Weteran
Postautor: złotooka kotka » 30 paź 2006, 15:57

KAROLA pisze:ktos tu wspominal o ohydnych koko~lokach ktore sa takie popularne? koszmar!

Co kto lubi. :) Mi ladnie zrobione sie podobaja. <foch>
off// w razie potrzeby kontaktu pisac na zlotooka_kotka@o2.pl
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 30 paź 2006, 16:05

lollirot pisze:emmiii, jeśli impreza jest w stylu dyskotekowym, to odpowiedź na to, jak się ubrać już masz. jak na imprezę do klubu :-)

spoko... ale jakąs bluzkę by się przydało nową nabyć... a nie mam pojęcia jaką... po sklepach łazić mi się nie chce :P
Awatar użytkownika
wÓdeczka
Bywalec
Bywalec
Postautor: wÓdeczka » 30 paź 2006, 16:18

całkowicie zgadzam sie z Karolą. tez mam zamiar łądnie wyprostować włosy i sama pomalować paznokcie. Marzy mi się jakaś prosta sukienka z satyny w kolorze śliwkowym,tylko nie chce,żeby była taka jak wszystkie. Dlatego szukam jakiegoś ładnego,prostego,ale wyjątkowego fasonu;)
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 30 paź 2006, 17:50

w sumie ja też wyprostuje włosy, a grzywkę zepnę ku górze... maluję się tylko biało-srebrnym cieniem z drobinkami brokatu, czarna kreska, tusz i luzzzz... do tego blyszczyk... tipsy sama maluje w identycznym kolorze co cień... myślę, że nie będę kombinowac z tymi fryzjerami... ale jak zobaczyłam to kosmetyki więcej wyniosą niż gotowy makijaż u kosmetyczki...
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 30 paź 2006, 18:17

na półmetek na pewno nie koktajlowo <sciana> idz jak na normalna impreze, zebys sie czula dobrze, ale tez wygladala jak na impreze a nie na slub...

ps. za moich czasow to sie połowinki nazywalo
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 30 paź 2006, 19:02

ja poszlabym w zwykelj imprezowej bluzce i jakis wygodnych spodniach ale nie jeansach bo pewnie wszystkie dziewuchy w jeansach beda
pochodz po sklepach moze akurat wdpanie Ci w oko jakas ladna bluzka i bedzie problem z glowy
co do fryzury to po co masz wydawac dodatkowo kase na fryzjera
polemetek to zwykla impreza i nie ma co przesadzac i wydziwniac
pewnie w klubie macie tak? bo z tego co sie orientuje to w szkolach juz zadko robia
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,
Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Postautor: SaliMali » 30 paź 2006, 19:05

teraz sobie tak mysle jak u mnie było... ja miałam w klubie, zaczeło sie o 20 a o 22 połowa ludzi do domu pojechala, bo przecież na drugi dzień trzeba było do szkoły być wypoczętym <chory> takie juz moje liceum było :/
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 30 paź 2006, 20:08

połowinki w dyskotece :D
z tego co się zorientowałam połowa w sukienkach i szpilkach będzie się męczyć :P
a niech się męczą :D
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Postautor: Sir Charles » 31 paź 2006, 12:38

madziorka.m pisze:ps. za moich czasow to sie połowinki nazywalo

To jest zróżnicowanie geograficzne, nie chronologiczne.

Swoją drogą urastanie do rangi balu najpierw studniówek, a teraz już nawet półmetków wskazuje chyba na znaczące zapotrzebowanie na bale w dawnym, wielkim stylu. Nie macie takiego wrażenia? :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Ciekawski
Maniak
Maniak
Postautor: Ciekawski » 31 paź 2006, 12:48

Ostatnio takie miałem jak wpadłem do knajpy ignorując napis "rezerwacja" na drzwiach. Wchodzę a tam dzieciaki elegancko odstawione, półmrok, stół, świece, nastrojowa muzyka... aż mi głupio było przez chwile stać tam w marynarce, glanach i z łańcuchem przy pasie ;)

W sumie uważam, że takie bale to całkiem fajna sprawa, chociaż mam pewne obawy, że taka forma imprezowania może spowszednieć przez podciąganie do jej rangi wszystkich większych wydarzeń typu połowinki.
Nigdy nie dyskutuj z idiotą - najpierw sprowadzi Cię do swojego poziomu, a potem pokona doświadczeniem.
madzix:)
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: madzix:) » 31 paź 2006, 14:04

Ja na swoim półmetku byłam w spódnicy (takiej średnio eleganckiej) i bluzeczce względnie eleganckiej :) ale cała moja klasa była ubrana elegancko nie było nikogo w jeansach chłopcy byli w większości w gajerkach a niektóre dziewczyny w sukienkach.Ogolnie była to raczej elegancka impreza.Szykowałam sie sama jeśli chodzi o makijaż paznokcie i włosy,zrobiłam sobie takie loczki i spiełam spineczką włosy do tyły całkiem nieźle to wyglądało musze przyznać (ehh..skromna jestem)
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
Awatar użytkownika
larena
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: larena » 31 paź 2006, 16:22

na pewno tez od miejsca zalezy ja swoj polmetek mialam w klubie wiec bylysmy ubrane jak na zwykla impreze czyli luzno i wygodnie. na drugim pulmetku u mojego byleo bylo juz inaczej, zostala wynajeta sala, byly elegancko ustawione stoliki, szwedzki stol itp. i tam juz obowiazywaly kiecki i gajerki
reaguję na magiczne dźwięki i trzaski z winylowej płyty. Bob Marley śpiewa pieśń, Niesie treść pełną miłości,

Która wypełnia cale pomieszczenie. Nie zauważam wrogich spojrzeń, Nie słyszę złych słów - Rozmyta.

http://rycerze.wp.pl/?ac=vid&vid=176166738
Awatar użytkownika
emmiii
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: emmiii » 31 paź 2006, 16:55

pewnie, że brak imprez stylizowanych na bal... dlatego też dużo ludzi wymyśla różne imprezy z przebraniem => nie masz odpowiedniego stroju nie wejdziesz... dlatego na andrzejki ide na party w stylu lat 60-tych...

co do tych połowinek to na mój mini jeansową i jakąś bluzkę po sklepach poszukam (dziś nic nie wylukałam :( ), a na qmpla to nie wiem co ubiore... pewnie małą czarną, bo oni na galowo mają i zabawa przy zespole a nie w rytmach technooo;..
madzix:)
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: madzix:) » 31 paź 2006, 20:10

emmiii pisze:to na mój mini jeansową i jakąś bluzkę

uważam ze to dobry pomysł.Mini jeansowa jest w sumie taka na luzie ale jak załozysz w miare elegancką bluzke to bedzie to zupełnie inaczej wyglądało.na pewno bardziej odświetnie niz w spodniach jeansowych.takie jest moje zdanie;]
Na każdy dzień gotowy plan,by zapomnieć i nie myśleć o tym czego brak..
Awatar użytkownika
Bash
Weteran
Weteran
Postautor: Bash » 31 paź 2006, 22:16

<aniolek> <aniolek> dziewczyny Wy też macie problemy :)
Ja już wiem, jak pójde na półmetek, jakaś koszulka i jeasy. Ale Wy się strójcie, nie tylko pić można na takich imrezach :)
Prawdę trzeba wyrażac prostymi słowami.

Wróć do „Wszystkie inne tematy”