Co moglbys zrobic z osoba wyzej?
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
- Wstreciucha
- Weteran
- Posty: 2646
- Rejestracja: 14 wrz 2005, 11:48
- Skąd: Warszawa
- Płeć:
Tylko się nie zniechęć jak Tarantula będzie zacyndalać po ścianie i spuszczać się beztrosko na nici, a Ty będziesz się pocił srodze.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Rish pisze:a tak bardziej serio to zabralbym na wspinaczke bo za cholere nie mam z kim isc a samemu to tak troche dziwnie
Dobra to kiedy sie wspinamy
ps;
Rish pisze:tarantule bym walnal kapciem i wsadzil do akwarium
to juz nie byloby co wsadzac do akwarium
[ Dodano: 2006-07-10, 16:15 ]
Imperator pisze:Tylko się nie zniechęć jak Tarantula będzie zacyndalać po ścianie i spuszczać się beztrosko na nici, a Ty będziesz się pocił srodze.
Imperator-zjadlabym razem z mackami na kolacje jako przystawke
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
tarantula pisze:Imperator-zjadlabym razem z mackami na kolacje jako przystawke
Jedna z nich by Ci stanęła w gardle
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
lollirot pisze:Imperator - chętnie przejechałabym się z nim na wycieczkę rowerową, ale na ramie
Ciebie mogę wziać na ramę. Lekkaś niczym piórko.
BTW:
Chociaż może znajdę kompana do jakiejś wyprawy? Samemu nie chce mi się robić ponad 90 km.
Z Olivią - hmmm też bym mógł ją wziąć na ramę. Albo nawet obie z Lolli. Ale by mi chłopaki zazdrościli - dwie laseczki na ramie.
Sasetki bym już nie wziął ale pogadał owszem
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
zenonku Ty moj...zjadlabym Twoja Zabe Poza tym poszlabym na borowki co by sie dalo to zjedlibysmy a z reszty naleweczke zrobilizenon
Ostatnio zmieniony 10 lip 2006, 17:57 przez tarantula, łącznie zmieniany 1 raz.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
zenon, chcialabym wdac sie w dluga gadke o wszystkim oraz poznac latorosl i zobaczyc czy tak samo unikalne jak tatus
a no i piwo wypic czy cos obowiazkowo "bo nie znasz czlowieka poki z nim beczki piwa nie wypijesz"
sol to przestarzala metoda
a no i piwo wypic czy cos obowiazkowo "bo nie znasz czlowieka poki z nim beczki piwa nie wypijesz"
sol to przestarzala metoda
Ainsi sera, groigne qui groigne.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
Grumble all you like, this is how it is going to be.
- Mroczny Piskacz
- Maniak
- Posty: 721
- Rejestracja: 26 kwie 2004, 18:00
- Skąd: Kraina Śmierci
- Płeć:
Gorgon zrobilabym z niego ciasto:
oto przepis:
Gorgon
5 dag masła
1 jajko
2 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg sera
ok. 1 szklanki cukru
2 jajka
1 budyń śmietankowy
Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
1 budyń śmietankowy
4 łyżki cukru
20 dag masła
2 jajka
2 nóżki
2 rączki
nać głowista
Do Gorgona dodać miękkie masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia i wyrobić z niego ciasto. Następnie rozwałkować go i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej brytfanki o wymiarach 2m na 2m.
Do zmielonego sera dodać cukier, drugie jajko i budyń w proszku. Razem dokładnie zmiksować i wyłożyć na surowe ciasto.
Ugotować budyń, a następnie do gorącego budyniu dodać masło i żółtka. Zdjąć z ognia i mieszać do połączenia się składników. Ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy budyniowej. Delikatnie wymieszać i wylać na masę serową.
Całość Gorgona włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 200 st. C. Wyjąć z pieca dopiero, gdy ostygnie.
Smacznego.
oto przepis:
Gorgon
5 dag masła
1 jajko
2 łyżki cukru
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa serowa:
1 kg sera
ok. 1 szklanki cukru
2 jajka
1 budyń śmietankowy
Masa budyniowa:
1/2 litra mleka
1 budyń śmietankowy
4 łyżki cukru
20 dag masła
2 jajka
2 nóżki
2 rączki
nać głowista
Do Gorgona dodać miękkie masło, jajko, cukier, proszek do pieczenia i wyrobić z niego ciasto. Następnie rozwałkować go i wyłożyć do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej brytfanki o wymiarach 2m na 2m.
Do zmielonego sera dodać cukier, drugie jajko i budyń w proszku. Razem dokładnie zmiksować i wyłożyć na surowe ciasto.
Ugotować budyń, a następnie do gorącego budyniu dodać masło i żółtka. Zdjąć z ognia i mieszać do połączenia się składników. Ostudzić. Białka ubić na sztywną pianę i dodać do masy budyniowej. Delikatnie wymieszać i wylać na masę serową.
Całość Gorgona włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 60 minut w temperaturze 200 st. C. Wyjąć z pieca dopiero, gdy ostygnie.
Smacznego.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
- Mroczny Piskacz
- Maniak
- Posty: 721
- Rejestracja: 26 kwie 2004, 18:00
- Skąd: Kraina Śmierci
- Płeć:
Gorgon pisze:1 jajko
dwa jajka No
Dwa jajka o ktore tak sie dopominasz poszły już na masę budyniową ;DD
tarantula pisze:Masa budyniowa:
[...]
2 jajka[...]
Z Gorgonem mógłbym konie kraść ;DD
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
Gorgon
Klops z dzikiego Gorgona
Składniki:
Okolo 80kg mięsa z przodków Gorgonowych bez kości, 25 dkg boczku, 50 dkg opieńków świeżych, 1 cebula, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 0,5 szklanki śmietany, pół łyżki masła, sól, pieprz, 1 szklanka bulionu
Wykonanie:
1. Mięso i boczek umyć i zemleć.
2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
3. Opieńki - same kapelusze, (nóżki są łykowate) - oczyścić i wrzucić na 5 minut do wrzątku, odlać na sito i pozostawić do odcieknięcia.
4. Mięso, tartą bułkę, cebulę, sól i pieprz oraz jajka połączyć, dokładnie wyrobić dolewając bulionu.
5. Dodać do masy opieńki, delikatnie wymieszać i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
6. Piec 1,5 godziny w temp. 170°C.
Przed podaniem jeszcze gorącego polać śmietaną.
Podawać z ziemniakami purée i marynowanymi gruszkami z syropu. Wybornie smakuje także na zimno z ćwikłą.
[ Dodano: 2006-07-16, 16:32 ]
cubasa LODY
200 ml mleka z cubasa kokosowego
laska wanilii/ cukier waniliowy
10 dag cukru
500 ml kremówki 33%
Mleko z cubasa podgrzać z cukrem i wanilią. Gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wyjąć laskę waniliową. Ubić śmietanę, wymieszać z masą kokosową. Przełożyć na ok. godzinę do zamrażalnika. Wyjąć z zamrażalnika i rozmieszać trzepaczką. Ponownie przełożyć do zamrażalnika. Czynność powtarzać aż masa całkowicie się zamrozi i będzie miała kremową konsystencję. Przełożyć do pucharków.
Klops z dzikiego Gorgona
Składniki:
Okolo 80kg mięsa z przodków Gorgonowych bez kości, 25 dkg boczku, 50 dkg opieńków świeżych, 1 cebula, 2 jajka, 4 łyżki bułki tartej, 0,5 szklanki śmietany, pół łyżki masła, sól, pieprz, 1 szklanka bulionu
Wykonanie:
1. Mięso i boczek umyć i zemleć.
2. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle.
3. Opieńki - same kapelusze, (nóżki są łykowate) - oczyścić i wrzucić na 5 minut do wrzątku, odlać na sito i pozostawić do odcieknięcia.
4. Mięso, tartą bułkę, cebulę, sól i pieprz oraz jajka połączyć, dokładnie wyrobić dolewając bulionu.
5. Dodać do masy opieńki, delikatnie wymieszać i włożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego masłem.
6. Piec 1,5 godziny w temp. 170°C.
Przed podaniem jeszcze gorącego polać śmietaną.
Podawać z ziemniakami purée i marynowanymi gruszkami z syropu. Wybornie smakuje także na zimno z ćwikłą.
[ Dodano: 2006-07-16, 16:32 ]
cubasa LODY
200 ml mleka z cubasa kokosowego
laska wanilii/ cukier waniliowy
10 dag cukru
500 ml kremówki 33%
Mleko z cubasa podgrzać z cukrem i wanilią. Gotować, ciągle mieszając, aż do całkowitego rozpuszczenia cukru. Wyjąć laskę waniliową. Ubić śmietanę, wymieszać z masą kokosową. Przełożyć na ok. godzinę do zamrażalnika. Wyjąć z zamrażalnika i rozmieszać trzepaczką. Ponownie przełożyć do zamrażalnika. Czynność powtarzać aż masa całkowicie się zamrozi i będzie miała kremową konsystencję. Przełożyć do pucharków.
"Babcia Weatherwax nigdy się nie gubiła.
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Zawsze doskonale wiedziała, gdzie się znajduje,
czasem tylko nie była pewna, gdzie jest wszystko
inne."
Wróć do „Wszystkie inne tematy”
Kto jest online
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 516 gości