Optymizm
Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam
Optymizm
Czy jesteście optymistami? Czy waszym zdniem pomaga to w życiu?? I na ile?
Sam staram się być optymistycznie nastawiony do świata, choć czasem optymizm nie jest zdrowy.
Sam staram się być optymistycznie nastawiony do świata, choć czasem optymizm nie jest zdrowy.
- Król Maciuś
- Entuzjasta
Lady pisze:Niestety jestem pesymistka! Swiat jest do dupy i juz! Ale zawsze moze byc gorzej.
jestem optymistycznie nastawiana pesymistka (czy to w ogóle mozliwe?jak widac tak)
Zgadzam się że świat jest do dupy.... i oto chodzi
A tak na temat to po co się samemu martwic skoro moga to robic inny, przeszedłem studia mająć obrazek Mleczki nad łóżkiem: samochód spadający w przepaść, w samochodzie małżeństwo i żonka mówi do męża (oczy mu wychodzą już na zewnątrz :546: ) "Nie martw się kochanie, za rok będziemy się z tego śmiać"
Chyba trudno z takim podejściem być pesymistą
Re: Optymizm
mariusz pisze: choć czasem optymizm nie jest zdrowy.
Kiedy i dalczego?
:549:
Ja z reguły próbuje patrzeć optymistycznym okiem na świat, ale wiele razy mi się to nieudaje... :633: Wiele razy nasuwaja mi się straszne myśli między innymi takie, że nie poradze sobie w życiu, nie znajdę pracy i że będę żebrac pod jakims kosciołem...

Wiem, że nie powinnam tak mysleć, ale wierzcie mi, nie robię tego specjalnie.
What can you see
on the horizon?
Why do the white gulls call?
Across the sea
a pale moon rises
The ships have come to carry you home.
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
Meliana pisze:krzys pisze: zaledwie zaczeliscie go poznawać
A ty juz poznałeś go tak obficie, że możesz powiedzieć czy jest zły czy dobry?
Tak ! Meliana W życiu bywa róznie , ale dla mnie swiat po jego dotychczasowemu poznaniu, jak i życie ! jest piękny !a niepowodzenia życiowe i chwilowe zwątpienia jeszcze bardziej go upiekszaja , PO BURZY ZAWSZE PRZYCHODZI SŁONCE

WIEM CO NIECO w koncu jestem 20 lat od Ciebie starszy

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Meliana napisał:
krzys napisał:
zaledwie zaczeliscie go poznawać
A ty juz poznałeś go tak obficie, że możesz powiedzieć czy jest zły czy dobry?
PO BURZY ZAWSZE PRZYCHODZI SŁONCE![]()
WIEM CO NIECO w koncu jestem 20 lat od Ciebie starszy
Bycie optymista to piękna rzecz sama wiem coś o tym

What can you see
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
on the horizon?
Across the sea
a pale moon rises
Pod warunkiem, że masz z kim poznawać te piękna.
Bez tez jest. Tylko tego sie nie widzi. Znam ten bol Mariusz, tez w kolko o tym gadalem i doprawy podziwiam moich znajomych ze ze mna wytrzymali
Generalnie lepiej byc wesolym i radosnym niz smutnym i rozgoryczonym. Chocbys byl nie wiem jaki boski to zadna kobieta Cie nei zechce jak bedizesz mial caly czas doline i nie bedziesz wierzyl w siebie.
Dlatego lepiej byc optymista i "chwytac dzien".
Pozdrawiam
Byli sobie bracia blizniacy: pesymista i optymista. Nadeszły ich osiemnaste urodziny:
Pesymista wchodzi do swojego pokoju, a tam prezenty: extra komputer, na stoliku kluczyki do auta, super laska na łóżku...Pesymista:
- Eee, ale nędza, komp ma nie takie parametry, wolałbym porche a nie alfe, a ta laska nie w moim typie...
Optymista tymczasem otwiera drzwi swojej sypialni, a tam cały pokój w gównie. Optymista:
- O ile kupek, to i konik gdzies tu musi być !
.....................................................................................................................
Życie to najlepszy prezent od starych jaki dostałam
Biorąc pod uwagę, że jestem wpadką 
Pesymista wchodzi do swojego pokoju, a tam prezenty: extra komputer, na stoliku kluczyki do auta, super laska na łóżku...Pesymista:
- Eee, ale nędza, komp ma nie takie parametry, wolałbym porche a nie alfe, a ta laska nie w moim typie...
Optymista tymczasem otwiera drzwi swojej sypialni, a tam cały pokój w gównie. Optymista:
- O ile kupek, to i konik gdzies tu musi być !
.....................................................................................................................
Życie to najlepszy prezent od starych jaki dostałam
a ja moze bede upierdliwa ale proponuje Maverick zmiane działu do Wszytskie inne temty bo o milosci to raczej nie jest...
a naprawde ciezko sie czyta dzial milosc i tematy typu optymizm.
A żeby bylo na temat to ja jestem optymistka jak najbardziej. Nie da sie sluchac reggae i byc pesymista ta muzyka po prostu tak nastawia do zycia
.
a naprawde ciezko sie czyta dzial milosc i tematy typu optymizm.
A żeby bylo na temat to ja jestem optymistka jak najbardziej. Nie da sie sluchac reggae i byc pesymista ta muzyka po prostu tak nastawia do zycia
krzys pisze:Świat jest do dupy !?????
PRZESADZACIE ! zaledwie zaczeliscie go poznawać , i mimo iż jest wiele wartosi w nim nie przyjemnych , to jednak zycie i swiat jest PIEKNY
O rany...jak tu się cieszyć z tego swiata w którym wszystko schodzi na psy...przyrody to niedługo w ogóle już nie będzie, pracy nie ma, tylko wszedzie syf, brud i malaria... w dodatku brat mnie bije, mój własny pies mnie ignoruje...nic tylko się :573:
"Night too shall be bautifull and blessed and its
fear will passed
I must leave must cross the See
the love you gave is all I take with me
Use well the days!use well the days!"
fear will passed
Bo widzisz, w tym swiecie sa tez dobre i wspaniale rzeczy, tylko ich sie zwykle nie dostrzega bo tak naprawde to nikogo nie interesuja...O rany...jak tu się cieszyć z tego swiata w którym wszystko schodzi na psy...przyrody to niedługo w ogóle już nie będzie, pracy nie ma, tylko wszedzie syf, brud i malaria... w dodatku brat mnie bije, mój własny pies mnie ignoruje...nic tylko się
Ja np juz tydzien temu cieszylem sie z tego iz liscie zaczynaja rosnac, ze bedzie zielono. Teraz juz na krzaczkach sa, jeszcze tydzien lub dwa i na drzewach tez beda, bedzie mozna pospaceriwac po cytadeli... Bedzie cieplo... Wszedzie czuc te wiosne
Pewnie że trzeba się cieszyć, bo szkoda czasu na pesymizm!Ja tam cieszę sie z życia takiego jakie mam. Nie mam faceta- a potrafię sie cieszyć innymi rzeczami. Zawsze trzeba szukać innej drogi. Nie mam pracy- ale za to jestem na wolontariacie, mam kontakt z dziećmi, co mnie jeszcze bardziej pozytywnie nastawia, bo one nie mają praktycznie nic (bo są z rodzin ubogich i patologicznych) a jednak sie ciągle śmieją!
Bierzcie przykład z dzieci!!! Zawsze tzrba się z czegoś cieszyć, inaczej mozna zwariować!
Czyli wpisuję się na listę optymistów! :564:
Bierzcie przykład z dzieci!!! Zawsze tzrba się z czegoś cieszyć, inaczej mozna zwariować!
Czyli wpisuję się na listę optymistów! :564:
Maverick pisze:Bo widzisz, w tym swiecie sa tez dobre i wspaniale rzeczy, tylko ich sie zwykle nie dostrzega bo tak naprawde to nikogo nie interesuja...O rany...jak tu się cieszyć z tego swiata w którym wszystko schodzi na psy...przyrody to niedługo w ogóle już nie będzie, pracy nie ma, tylko wszedzie syf, brud i malaria... w dodatku brat mnie bije, mój własny pies mnie ignoruje...nic tylko się
Ja np juz tydzien temu cieszylem sie z tego iz liscie zaczynaja rosnac, ze bedzie zielono. Teraz juz na krzaczkach sa, jeszcze tydzien lub dwa i na drzewach tez beda, bedzie mozna pospaceriwac po cytadeli... Bedzie cieplo... Wszedzie czuc te wiosne
No tak..oczywiście, w życiu są również pozytywne rzeczy..na przykład wynik testu na AIDS
"Night too shall be bautifull and blessed and its
fear will passed
fear will passed
Wróć do „Wszystkie inne tematy”