Ostatnia <Przedostatnia> wizyta na forum...
Moderator: modTeam
Ostatnia <Przedostatnia> wizyta na forum...
Zauważyłam, patrząc w profile kilku osób, że przy ostatniej obecności na forum, jest podawana tak naprawdę przedostatnia. Może się czepiam, ale coś jest chyba nie tak?
"Miarkuj złość.
Po gniewu cienkim lodzie nie kręć się
Bo on za chwilę może trzasnąć"
Olivia pisze:Zauważyłam, patrząc w profile kilku osób, że przy ostatniej obecności na forum, jest podawana tak naprawdę przedostatnia. Może się czepiam, ale coś jest chyba nie tak?
Bo to jest chyba tak,ze jak ktos jest teraz w tym momencie zalogowany to dopiero jego obecnosc na forum bedzie podawana po wylogowaniu
Olivia pisze:Jak wchodzę w profil osoby widniejący w grupie "obecni przez ostatnich 12 godzin", która nie jest akurat zalogowana, a widzę ostatni czas logowania sprzed kilku dni, to wygląda to dość zbsurdalnie!
No chyba ze tak. Ja nie widzialam,zeby tak w sumie bylo, ale jesli jest tak jak mowisz, to cos z tym nie tak.
Olivia pisze:Poza tym śmieszą mnie te oficjalne pożegnania!!!
No niby tak, ale odchodzacej już i tak byloby wszystko jedno
Polecam serwis dla zaginionych i znalezionych zwierzaków http://zaginiony-znaleziony.pl/
mariusz pisze:Nie masz ważniejszych problemów??
Cóż, jeśli nie potraficie tego rozwiązać, to wystarczy napisać. A nie wykręcać się brakiem problemów i takimi tam. Mi się zdawało, że chodzi o to, by wszystko działało sprawnie, ale skoro takie jest Wasze zdanie...
"Miarkuj złość.
Moim zdaniem to nie jest blad...
Zle rozumiesz dzialanie tego skryptu.
Np:
uzytkownik JAKIS_TAM loguje sie:
09.10.2005 g. 20:05
09.10.2005 g. 23:44
12.10.2005 g. 11:01
16.10.2005 g. 15:00
I: jest widoczny w tych co byli w ciagu 12 godzin (logowanie 16.10.2005 g. 15:00) ale ostatnie logowanie pokazuje 12.10.2005 g. 11:01). Ty sadzisz, iz ostatnie logowanie to logowanie "najswiezsze" - najnowsze, najblizsze danej chwili. A tymczasem skrypt pokazuje logowanie ostatnie, przed tym najswiezszym.
I jest to regula u wszystkich (tak domniemywam, sprawdzalem tylko kilka kont) uzytkownikow wiec domyslam sie ze tak wlasnie ten skrypt zostan napisany - by pokazywac ostatnie logowanie przed tym co bylo najblizej. I w tym jest sens, bo zakladajac iz teraz jestem on-line na forum, to po co Ci ta wiedza ze sie teraz logowalem? Tym bardziej ze moglem wlaczyc ukrywanie obecnosci. Bedzie Ci pokazywac kiedy ostatnio (czyli nie teraz) sie logowalem.
Zle rozumiesz dzialanie tego skryptu.
Np:
uzytkownik JAKIS_TAM loguje sie:
09.10.2005 g. 20:05
09.10.2005 g. 23:44
12.10.2005 g. 11:01
16.10.2005 g. 15:00
I: jest widoczny w tych co byli w ciagu 12 godzin (logowanie 16.10.2005 g. 15:00) ale ostatnie logowanie pokazuje 12.10.2005 g. 11:01). Ty sadzisz, iz ostatnie logowanie to logowanie "najswiezsze" - najnowsze, najblizsze danej chwili. A tymczasem skrypt pokazuje logowanie ostatnie, przed tym najswiezszym.
I jest to regula u wszystkich (tak domniemywam, sprawdzalem tylko kilka kont) uzytkownikow wiec domyslam sie ze tak wlasnie ten skrypt zostan napisany - by pokazywac ostatnie logowanie przed tym co bylo najblizej. I w tym jest sens, bo zakladajac iz teraz jestem on-line na forum, to po co Ci ta wiedza ze sie teraz logowalem? Tym bardziej ze moglem wlaczyc ukrywanie obecnosci. Bedzie Ci pokazywac kiedy ostatnio (czyli nie teraz) sie logowalem.
Wróć do „Sprawy techniczne forum”