Firefox

Tematy dotyczące części technicznej forum, sugestie, propozycje, opinie, moderowanie wpisów, dodawanie nowych działów itp.

Moderator: modTeam

Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Firefox

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 15:44

Zmieniłam domyślną przeglądarke na firefoxa. I mam problem, bowiem kiedy chce się na forum agnieszki zalogować to nic się nie dzieje, tzn wpisuje login, hasło, wciskam zaloguj, czy enter i nie zaloguje mnie, tylko na nowo mogę sobie wpisywać login i hasło. Nie mam nawet żadnego komunikatu napisanego że coś źle robie, czy jakiś błąd zaistniał.
Jakieś propozycje co do zmiany tego stanu rzeczy?
Ostatnio zmieniony 09 wrz 2007, 15:45 przez Marissa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Sir Charles
Weteran
Weteran
Posty: 3146
Rejestracja: 02 wrz 2004, 11:38
Skąd: sponad chaosu
Płeć:

Postautor: Sir Charles » 09 wrz 2007, 15:45

Zainstaluj sobie Operę, jest najlepsza :)
soul of a woman was created below
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 09 wrz 2007, 15:46

Marissa pisze:I mam problem, bowiem kiedy chce się na forum agnieszki zalogować to nic się nie dzieje

wyczyść cookies i wszelkiego rodzaju takie bzdety i spróbuj jeszcze raz
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 15:46

Sir Charles pisze:Zainstaluj sobie Operę, jest najlepsza

Mam opere, ale z operą mam problem kiedy chce wejść na niektóre strony :/
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 09 wrz 2007, 15:48

kliknij "narzędzia" -> "wyczyść prywatne dane" -> zaznacz wszystkie kwadraciki -> kliknij "ok" :) powinno działać
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 15:52

Wiem jak się czyści ciasteczka...
Na razie pomogło, ale czy za każdym razem tak będzie wyglądało, że będę musiała czyścić?
I jak ją usprawnić tak, żeby wyglądała jak opera? Da się takie coś zrobić?
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Posty: 12688
Rejestracja: 13 paź 2004, 13:17
Skąd: Wawa
Płeć:

Postautor: ksiezycowka » 09 wrz 2007, 16:07

Mialam to samo -> podwojne logowanie. Ustaw sobie automatyczne logowanie po prostu i tyle.
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 16:10

moon pisze:Mialam to samo -> podwojne logowanie. Ustaw sobie automatyczne logowanie po prostu i tyle.

No już ustawiłam...
Mam w sumie jeszcze jedno pytanie. Jak zlikwidować mrugający kursor kiedy kliknę np na czyimś poście i mi mruga tak jak w wordzie?
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 09 wrz 2007, 16:39

Marissa pisze:czy za każdym razem tak będzie wyglądało, że będę musiała czyścić?

nie

Marissa pisze:Jak zlikwidować mrugający kursor kiedy kliknę np na czyimś poście i mi mruga tak jak w wordzie?

mi nic nie mruga :>
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 16:47

Mati_00 pisze:mi nic nie mruga

To co, mam zrobić printscreen żebyś uwierzył? :|
Nieważne gdzie klikne, tam pojawi się ten wkurzający kursor "od worda" :|

[ Dodano: 2007-09-09, 16:59 ]
W sumie już ustawiłam.
W opcjach odznaczyłam "zawsze używaj klawisza kursora do nawigacji po stronach"
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 09 wrz 2007, 17:02

Marissa pisze:Nieważne gdzie klikne, tam pojawi się ten wkurzający kursor "od worda" :|

hmmmm...dziwne..mi się pokazuje ten śmieszny kursor tylko gdy przejadę na tekst

Marissa pisze:To co, mam zrobić printscreen żebyś uwierzył? :|

po co te nerwy...

przeinstaluj może firefoxa

[ Dodano: 2007-09-09, 17:03 ]
Marissa pisze:W opcjach odznaczyłam "zawsze używaj klawisza kursora do nawigacji po stronach"

właśnie zastanawiałem sięczy to przypadkiem nie to...ja mam to odznaczone
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
Marissa
Weteran
Weteran
Posty: 1864
Rejestracja: 30 maja 2006, 11:46
Skąd: XxX
Płeć:

Postautor: Marissa » 09 wrz 2007, 17:05

Mati_00 pisze:Marissa napisał/a:
To co, mam zrobić printscreen żebyś uwierzył? :|

po co te nerwy...

To nie są nerwy. Ty jeszcze nie widziałeś moich nerwów ;)

Ale nieważne bo już zrobiłam <banan>
Pozostaje przyzwyczajać mi się do nowej przeglądarki <chory>
Awatar użytkownika
Mati
Maniak
Maniak
Posty: 694
Rejestracja: 09 kwie 2007, 15:22
Skąd: Zachód
Płeć:

Postautor: Mati » 09 wrz 2007, 17:08

Marissa pisze:To nie są nerwy. Ty jeszcze nie widziałeś moich nerwów ;)

nie chcę widzieć ;)

Marissa pisze:Pozostaje przyzwyczajać mi się do nowej przeglądarki <chory>

jest bardzo przyjemna :)
Fuck it all! Fuck this world!...
Fuck everything that you stand for!...
Awatar użytkownika
kml
Entuzjasta
Entuzjasta
Posty: 91
Rejestracja: 14 lip 2007, 14:11
Skąd: End of World
Płeć:

Postautor: kml » 29 wrz 2007, 11:34

jaką ty masz wersję tego firefoxa ??

dziwią mnie te problemy, jade na tym od lat i nie nażekam, moim zdaniem najlepsza przeglądarka
"Jestem oazą spokoju. Kwiatem na tafli jeziora. Pier....nym ku.wa drzewem na brzegu strumienia"
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 07 lis 2007, 09:09

a ja po wielu namowach zainstalowalam to i juz mi sie nie podoba, ciagle z tym jakies problemy mam :|
"To jest tak, że gdy mam co chcę,
Wtedy więcej chcę.
Jeszcze."
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 13 paź 2004, 03:51
Skąd: Wrocław
Płeć:

Postautor: tr3sor » 07 lis 2007, 11:55

Sali jakie problemy ? problemy to sa w exploshitem ... a tutaj wszystko slicznie przejzyscie itp ;)
Obrazek


Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 07 lis 2007, 13:07

tr3sor pisze:a tutaj wszystko slicznie przejzyscie itp
to tylko Twoje zdanie :]

zawiesza mi sie, dlugo laduje strony, IE laduje szybciej, nie wyświetlaja mi sie niektore obrazki, pomimo uporczywego odswierzania strony nie wyswietlaja sie nadal, czasem kiedy klikam na ikonke przegladarki w ogole sie nie otwiera.
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Posty: 7882
Rejestracja: 16 lis 2005, 20:01
Skąd: Z Twoich Snów
Płeć:

Postautor: Dzindzer » 07 lis 2007, 13:26

SaliMali pisze:zawiesza mi sie, dlugo laduje strony, IE laduje szybciej, nie wyświetlaja mi sie niektore obrazki, pomimo uporczywego odswierzania strony nie wyswietlaja sie nadal, czasem kiedy klikam na ikonke przegladarki w ogole sie nie otwiera.

moze sie cos zwaliło przy instalacji, nie wiem sie nie znam. Ja od bardzo dawna mam i jestem zadowolona. Problemem jest instalowanie wtyczek, bo prawie nigdy sie tak automatycznie nie instaluja.
Awatar użytkownika
TFA
Weteran
Weteran
Posty: 3055
Rejestracja: 01 wrz 2005, 00:57
Skąd: litwini wracają
Płeć:

Postautor: TFA » 08 lis 2007, 17:14

Nie ma idealnej przegladarki, a Firefox to po prostu najmniejsze gownienko ze wszystkich. Ostatnio testowalem safari pod Win, ale nie moglem sie do tego przyzwyczaic, zbyt "amerykanska".

[ Dodano: 2007-11-08, 17:15 ]
tr3sor pisze:problemy to sa w exploshitem


nigdy z explorerem nie mialem problemow, zmienilem na FF rtylko dlatego, ze lubie zakladki.
Ręce me do szabli stworzone, nie do kielni.
Awatar użytkownika
Tristram
Bywalec
Bywalec
Posty: 32
Rejestracja: 08 lip 2007, 00:51
Skąd: DSOTM
Płeć:

Postautor: Tristram » 09 lis 2007, 10:30

Dzindzer pisze:Problemem jest instalowanie wtyczek, bo prawie nigdy sie tak automatycznie nie instaluja.

No właśnie, dopiero po dorzuceniu kilku wtyczek Firefox pokazuje ząbki ;). Nigdy nie narzekałem na IE ale już od dłuższego czasu jadę na Firefox'ie ze względu na zakładki, szybsze ładowanie stron i choćby wbudowany engine wyszukiwania Google'a i kilku innych bez konieczności instalowania Google Taskbar'ów i innych śmieci.

Obecnie mam Firefox'a w wersji 2.0.0.9 + wtyczka FasterFox i chodzi jak rakieta, zero problemów 8)
Awatar użytkownika
Hyhy
Weteran
Weteran
Posty: 2611
Rejestracja: 29 mar 2004, 01:41
Skąd: Warszawa
Płeć:

Postautor: Hyhy » 08 gru 2007, 10:43

zaloz sobie 2 profil.
"Jest taka cierpienia granica, za ktora sie usmiech pogodny zaczyna...Hyhy "

hyhy e(L)o :)
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 13 paź 2004, 03:51
Skąd: Wrocław
Płeć:

Postautor: tr3sor » 08 sty 2008, 09:59

Sali a jaka wersja ? system ? sprzet ? itp itd ;) daj troche technicznego info to zobaczymy gdzie lezy problem ;)
Obrazek





Śladem własnej "legendy" ... ;)
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 08 sty 2008, 19:15

tr3sor pisze:a jaka wersja
a gdzie moge sie dowiedziec takiej mądrej rzeczy?
tr3sor pisze:system ?
Chodzi o Windowsa? To Xp
tr3sor pisze:sprzet ?
słaby...
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
pani_minister
Administrator
Administrator
Posty: 2011
Rejestracja: 23 kwie 2006, 05:29
Skąd: Dublin
Płeć:

Postautor: pani_minister » 08 sty 2008, 19:38

SaliMali pisze:a gdzie moge sie dowiedziec


Help --> about firefox (lub jakoś podobnie po polsku :) )
Awatar użytkownika
SaliMali
Weteran
Weteran
Posty: 958
Rejestracja: 22 maja 2006, 21:29
Skąd: z konia
Płeć:

Postautor: SaliMali » 08 sty 2008, 21:13

Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; pl; rv:1.8.1.11) Gecko/20071127 Firefox/2.0.0.11;MEGAUPLOAD 1.0
No takie coś mam :)
pani_minister, dzięki
"To jest tak, że gdy mam co chcę,

Wtedy więcej chcę.

Jeszcze."
Awatar użytkownika
tr3sor
Weteran
Weteran
Posty: 936
Rejestracja: 13 paź 2004, 03:51
Skąd: Wrocław
Płeć:

Postautor: tr3sor » 11 sty 2008, 03:16

Uhm :| klasyfikacja slabego sprzetu zmienia sie z dnia na dzien :| Dla mnie slaby to dla wielu super komp ... wiec takie minimum :)

Procesor ? (prawy myszki na moj kompuiter i wlasciwosci tam bedzie tez ilosc ramu) << nie do konca jestem pewien ale chyba tak ;p
Ram (patrz wyzej ;p)

Polaczenie z internetem ... neostrada ? radiowka ? kablowka ? siec lokalna ?

I jak by sie dalo bardziej sprecyzowac problem ;> moze nie "technicznym" jezykiem ale tak jakos bardziej precyzyjnie ;)
Obrazek





Śladem własnej "legendy" ... ;)

Wróć do „Sprawy techniczne forum”

Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości