Wyraź to. Czymkolwiek to jest.

Trafiaja tu topiki ktore zostały załozone w działach tematycznych forum, a do nich nie pasowały. Posty w tym dziale automatycznie są kasowane co 180 dni.

Moderatorzy: ksiezycowka, modTeam

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 gru 2008, 01:23

Ponoć większość ludzi do typ sowy. Dlaczego więc nie można by dostosować rozkładu doby do nas? Mam jutro przekichany dzień, a ogarnął mnie szał twórczy, więc nie zasnę. Sąsiadka się pewnie zaraz będzie dobijać, że maszyna do szycia się tłucze. I co.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 01:24

ja siedzę, ale nudzi mi się, idę po drinka, poczytam i się położę.

[ Dodano: 2008-12-18, 01:25 ]
lollirot pisze:Ponoć większość ludzi do typ sowy

czemu ja znam tę mniejszość :(
miałam ochotę dziś gdzieś wyjść, ale po 22 nie udało mi się nikogo namówić. Beznadzieja.
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 01:30 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 01:30

Ponoć większość ludzi do typ sowy. Dlaczego więc nie można by dostosować rozkładu doby do nas?

To nie jest taka głupia myśl. Jakie życie było by wtedy piękne.
Ty byś sąsiadkę wyśmiała, bo cisza to by była ale poranna

miałam ochotę dziś gdzieś wyjść, ale po 22 nie udało mi się nikogo namówić. Beznadzieja.

Jak znam życie to większość pewnie się jutrzejsza praca tłumaczyło
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 01:31

Dzindzer pisze:Jak znam życie to większość pewnie się jutrzejsza praca tłumaczyło

a pewnie. praca, brak transportu. Pff, jakbym ja niby nie pracowała i miała w garażu samochód albo helikopter do wyboru :/
zero spontaniczności, ot co!
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 01:32 przez Mijka, łącznie zmieniany 1 raz.
kokieteria to zachowanie, które ma dać drugiej osobie do zrozumienia, że spółkowanie jest możliwe, ale ta możliwość nie może być pewnością.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 01:37

No własnie, zgredy jedne. Co by się stało jakby się taki jeden z drugim nie wyspał raz do pracy ?? No nic by się nie stało. A ja jutro jade na badania ;(
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 01:41

Dzindzer pisze:Co by się stało jakby się taki jeden z drugim nie wyspał raz do pracy ??

Właśnie :/ Grr. Jutro albo w pt już muszę kogoś wyciągnąć, bo w takim jednym klubie jest promocja malibu :D Niskie ceny, rozdają gadżety jakieś, nowe drinki w karcie. Tylko cholerna ligota ;P więc poluję na kierowcę :D

Dzindzer pisze:A ja jutro jade na badania ;(

coś poważnego?
Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 gru 2008, 01:48

Właśnie porobiłam sobie tagi na prezenty :D 15 minut roboty, a od razu raźniej :)

[ Dodano: 2008-12-18, 01:59 ]
Idę się napić wina i poczytać.
pan nie jest moim pasterzem
a niczego mi nie brak
nie przynależę i nie wierzę
i chociaż idę ciemną doliną
zła się nie ulęknę i nie klęknę.
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 gru 2008, 02:10

Bu. Smutno mi. Jutro umrę z niewyspania.
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 02:15

Mia pisze:coś poważnego?

Tak, cena tych badań. Grubo ponad 200zł. Za moja drogocenną krew to jeszcze dopłacać powinni

księżycówka nie będzie tak źle <przytul>
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 04:01

księżycówka pisze:Bu. Smutno mi. Jutro umrę z niewyspania.

Ja już umieram, bo pewnie w ogóle się nie położę, bo jak się położę, to nie wstanę już.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 gru 2008, 06:06

lollirot pisze:Dlaczego więc nie można by dostosować rozkładu doby do nas?

bo normalni ludzie rano idą do pracy :) I tępią łażenie do późna i przeszkadzanie.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
ksiezycowka
Weteran
Weteran
Postautor: ksiezycowka » 18 gru 2008, 07:56

Dzindzer pisze:księżycówka nie będzie tak źle <przytul>
Ale nie jest. Tylko nastrój taki depresyjny mam ostatnio.
Mia pisze:Ja już umieram, bo pewnie w ogóle się nie położę, bo jak się położę, to nie wstanę już.
Ja to zawsze chociaż te 2-3 h muszę. I się kładę :)
TedBundy pisze:bo normalni ludzie rano idą do pracy
Ale ona pisała o dostosowaniu doby więc i pracy...
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 gru 2008, 08:21

TedBundy pisze:
bo normalni ludzie rano idą do pracy :)

czyzbym był nienormalnym? a cala rzesza emerytów, rencistów, bezrobotnych tak samo ?? [:D] [:D] :|
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 08:21 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 18 gru 2008, 10:52

Tak Andrew, przewaznie emeryci, rencisci i bezrobotni nie sa normalni, bo mogliby pracowac, a nie pracuja, za to korzystaja z pieniedzy innych i jeszcze smedza. No moze wyjatkiem z tego sa emeryci, ktorzy o czasie przechodza na emeryture.
"a miłość tylko jedną można wszędzie spotkać
przed grzechem i po grzechu zostaje ta sama"
Awatar użytkownika
Augusto
Uzależniony
Uzależniony
Postautor: Augusto » 18 gru 2008, 11:00

Tak Andrew, przewaznie emeryci, rencisci i bezrobotni nie sa normalni, bo mogliby pracowac, a nie pracuja, za to korzystaja z pieniedzy innych i jeszcze smedza.
co maja emeryci do bezrobotnych nierobow i cwaniakow zyjacych z lewych rent?
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 18 gru 2008, 11:03

Jak odchodza na emeryture w wieku 30-kilku lat (mundurowka) albo w wieku 50 lat (pomostowki i inne dziwactwa) to maja wiele.

Awatar użytkownika
lollirot
Weteran
Weteran
Postautor: lollirot » 18 gru 2008, 11:13

TedBundy pisze:
lollirot pisze:Dlaczego więc nie można by dostosować rozkładu doby do nas?

bo normalni ludzie rano idą do pracy :) I tępią łażenie do późna i przeszkadzanie.

Ja się czuję jak najbardziej normalna, a wolałabym, żeby godziny pracy/nauki/otwarcia sklepów były przesunięte na dużo późniejsze, bo bardziej efektywna jestem w nocy. Ja i, zdaje się, znaczna część ludzi. Dlaczego większość ma się dostosowywać do mniejszości? ;(

Z drugiej strony - wtedy na drinka po pracy szłoby się o 8 rano - trochę lipa <szczerbaty>

[ Dodano: 2008-12-18, 11:14 ]
Nie znoszę urzędów. Już mi jedna pani zdążyła popsuć humor <foch> Ale ja nie mati, naprawę sobie <aniolek>
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 12:43

TedBundy pisze:bo normalni ludzie rano idą do pracy :)

Czyli co rano do pracy idący to normalni, a ja znam takich których normalnymi bym nie nazwała a rano do pracy chodzą.
Ci co chodzą np. na 12 czy 16 to nienormalni ??

TedBundy pisze:I tępią łażenie do późna i przeszkadzanie.

Poza Tobą nie spotkałam nikogo kto by tępił to, ze wstaje o 10 a czasami o 12

Jutro dzień parchaty, idę do lekarza
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 gru 2008, 13:07

Miltonia pisze:Tak Andrew, przewaznie emeryci, rencisci i bezrobotni nie sa normalni, bo mogliby pracowac, a nie pracuja, za to korzystaja z pieniedzy innych i jeszcze smedza. No moze wyjatkiem z tego sa emeryci, ktorzy o czasie przechodza na emeryture.

acha !! czyli zeby byc normalnym to trzeba wstawac rano do pracy np o 5:00 albo 6:00 czy 7:00 albo wychodzic do niej w godzinach popołudniowych , czy wieczornych ? Kto ustalił tą normalnosc ? i niby z czyich pieniedzy np. ja korzystam. Czy Ty Miltoniu chcialas by jechac na wycieczke autokarem gdzie kierowcą był by czlowiek majacy lat 64 ? czy posłałas by na wycieczke do Wiednia swoje dzici z takim kierowcą ? Wiesz jakie pola magnetyczne dzialają na maszyniste elektrowozu ? i chcesz by taki pracował tez do 65 roku zycia ? Czy chcesz by leczył Ciebie lekarz majacy lat 64 ... napiszesz jesli jest dobry tak , a jesli nie ma juz predyspozycji to co ? nalezy mu sie renta ?
CZY W ZWIAZKU IŻ NAPISALAS "PRZEWAZNIE" - mój ojciec, tesc jak i wielu innych zwiazanych z górnictwem są nienormalni ? przechodzili na emeryture w wieku około 43 lat ?
Czy ja musze pracowac za 1500 zł netto ? by byc normalnym ? Tu wydaje mi sie , ze punkt widzenia zalezy od punktu siedzenia, bo dla mnie nienormalnym jest ten kto pracuje po 8 godzin za takie pieniadze. PRZEPRASZAM WSZYSTKICH URAZONYCH
Ostatnio zmieniony 18 gru 2008, 13:11 przez Andrew, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 18 gru 2008, 13:08

Ja jestem przyzwyczajony do trybu dnia 7 - 22. Cholera, tylko jak śpię z kobietą, to mi tak sie nie chce wstawać... Za to coś innego lubi wstawać w takich okolicznościach. <diabel>

No ale jak mam wolne to się przesunęlo: 10 - 24.
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.
Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.
Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.
Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 18 gru 2008, 13:13

Miltonia pisze:Jak odchodza na emeryture w wieku 30-kilku lat (mundurowka) albo w wieku 50 lat (pomostowki i inne dziwactwa) to maja wiele.

Mundurówka ma po 15 latach 50% swiadczen , kazdy mógł jak i moze isc do mundurówki ! i tak maja psyche zrytą
Awatar użytkownika
Miltonia
Weteran
Weteran
Postautor: Miltonia » 18 gru 2008, 13:36

Andrew, 50% z kilku tysiecy to jest wiecej niz wiekszosc zarabia.

I o gornikach nie rozmawiajmy, bo poza Slaskiem, to wiekszosc nie ma zadnego powazania dla gornikow. Kiedys mieli lepiej i teraz tez maja. I nie wszyscy dziury w ziemi kopia. Ale to margines, niewazne.

Nie ma wnaszym kraju szacunku dla pracy. Stad brak szacunku pracownikow i pracodawcow. Jedni na drugich gadaja i zadni nie maja racji. Trzeba umiec znalezc dobrego pracownika, ale tez byc dobrym pracodawca. Wtedy wszystkim sie fajnie pracuje.

Tak, uwazam ze trzeba wstawac rano i pracowac te 7-8 godzin, albo zaczynac pozniej i pozniej konczyc. Uwazam ze oszukiwanie panstwa, a wiec innych udzi i jeszcze smianie sie z tych pracujacych nie powinno byc powodem do dumy, a hanba. Pod tym wzgledem jestesmy spaczeni i zostanie nam to na lata niestety.

Tak Andrew, za granica kierowcami szkolnych autobusow sa starsze osoby i jakos nic sie nie dzieje. A lekarz 64-letni? Przeciez to nie jest stary czlowiek! Jesli ma ochote, niech pracuje i to jak najdluzej.

U nas praca to najwieksze zlo i jesli tak jest traktowana, to kazdy chce z niej uciekac jak najszybciej. Dla mnie praca to przewaznie wielka radosc, rozwoj, ped do przodu, mozliwosc zrobienia czegos pozytecznego. Na co bym to miala zamienic? Na siedzenie caly dzien przed TV, w necie, sadzenie kwiatkow na dzialce? Co robi taki mlody emeryt? Dorabia najczesciej, a rente czy emeryture traktuje jako swoiste ubezpieczenie.

Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 13:50

Miltonia pisze:Nie ma wnaszym kraju szacunku dla pracy

Ja tam moje prace szanuję, nawet bardzo, bo mi pasują

Miltonia pisze:Uwazam ze oszukiwanie panstwa, a wiec innych udzi i jeszcze smianie sie z tych pracujacych nie powinno byc powodem do dumy, a hanba.

U mnie w tym względzie to jest bardzo dziwnie. Uważam, ze skoro jest takie prawo jakie jest, a ludzie umieją je obejść ( pisze o tych co obchodzą jakoś czy naginają a nie łamią ewidentnie) to niech korzystają skoro mogą.
Jednak kiedy sprawa zaczyna dotyczyć mnie to już się tu wiele zmienia. Kiedyś mogłam iść sobie na zasiłek i jednocześnie pracować ( ujmując to tak ładnie pracować nieoficjalnie). To ja oczywiście nie poszłam po zasiłek, no coś mi tam w środku nie pozwalało, no źle bym się czuła. Wiem, pierdoła jestem, jak dają to brać, wiać i nie pytać.
A do opieki społecznej bym nie poszła bo bym ze wstydu umarła, że dorosła prawie zdrowa dość młoda kobieta musi rękę do państwa wyciągać.
Awatar użytkownika
Imperator
Moderator
Moderator
Postautor: Imperator » 18 gru 2008, 14:00

Miltonia pisze:Nie ma wnaszym kraju szacunku dla pracy. Stad brak szacunku pracownikow i pracodawcow. Jedni na drugich gadaja i zadni nie maja racji. Trzeba umiec znalezc dobrego pracownika, ale tez byc dobrym pracodawca. Wtedy wszystkim sie fajnie pracuje.

Bo jak pracodawca nie musi pilnować pracownika, tylko może się zająć swoimi sprawami, to jest lepiej. A rzetelny pracownik, którego nie trzeba pilnować, pracuje lepiej niż ten pod batem. Dlatego mój poprzedni poprzedni szef tak bardzo chciał mnie zatrzymać- bo nawet na wypowiedzeniu nie zmniejszałem efektywności pracy, a nawet na do widzenia załatwiłem dwie dość trudne sprawy w terenie i przekazałem pracę następnemu.

Miltonia pisze:Tak, uwazam ze trzeba wstawac rano i pracowac te 7-8 godzin

Można nawet i dłużej z wyjątkiem prac wymagających dużej koncentracji... :/
Pamiętam czasy, kiedy pracowałem po 12 godzin dziennie, człowiek potem wypluty jest. :/ A rekord to 19 godzin. Od 8 rano do 3 rano. Ale to to już jest masakra...
Żyję tym co czuję, z życia biorę to, co mi smakuje.

Szukam i znajduję. Nie dołuję, kiedy mi brakuje.

Lubię, siebie lubię, co chcę robię i co myślę mówię.

Prostą idę drogą i niczego już nie boję się.
Awatar użytkownika
Nemezis
Weteran
Weteran
Postautor: Nemezis » 18 gru 2008, 14:00

Dzindzer pisze:Ja tam moje prace szanuję, nawet bardzo, bo mi pasują

Dzin, tak z ciekawości - czym Ty się zajmujesz? :)
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 14:18

Nemezis pisze:Dzin, tak z ciekawości - czym Ty się zajmujesz? :)

Pracuje w domu na kompie, najczęściej są to zlecenia.
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 14:20

TedBundy pisze:bo normalni ludzie rano idą do pracy :) I tępią łażenie do późna i przeszkadzanie.

Bardzo ciekawe, bo ja też chodzę normalnie rano do pracy i jakoś nie tępię. Dlaczego niby Ty jesteś tym bardziej normalny od reszty, co? <chory>

księżycówka pisze:Ja to zawsze chociaż te 2-3 h muszę. I się kładę :)

Ja się boję, że się nie obudzę po 2 godzinach. Nieprzytomna dziś jestem, ale nie potrafię zmienić trybu życia, próbowałam i nie potrafię. W sumie nie męczyłam się, bo o 6 rano oderwałam się od książki, a od rana jestem na magnazie i red bullu, bywa.
Awatar użytkownika
Ted Bundy
Weteran
Weteran
Postautor: Ted Bundy » 18 gru 2008, 15:11

tępię, bo jakby mi ktoś robi w środku nocy patelnię gdy wstaję o 5 rano, to zatłukę nieroba naruszającego ciszę nocną <diabel>
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow

Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!

http://www.piotrlabuz.pl/

http://michalpasterski.pl/

http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Awatar użytkownika
Mijka
Weteran
Weteran
Postautor: Mijka » 18 gru 2008, 15:14

TedBundy pisze:to zatłukę nieroba naruszającego ciszę nocną <diabel>

uff, to dobrze, że Ci pracujący mogą ciszę nocną zakłócać :]
Awatar użytkownika
Dzindzer
Moderator
Moderator
Postautor: Dzindzer » 18 gru 2008, 15:15

TedBundy pisze:bo jakby mi ktoś robi w środku nocy patelnię

Jaka patelnię ??
TedBundy pisze:to zatłukę nieroba naruszającego ciszę nocną <diabel>

A skąd założenie ze to nierób jakiś, może taki osobnik pracuje więcej niż Ty tylko w innych godzinach ??

Wróć do „Śmietnik”