Wstydzić się?
Moderator: modTeam
Wstydzić się?
Czy bycie prawiczkiem, dziewicą w wieku 19, 20 lat to obciach, wstyd? Co sądzicie?
Czy bycie prawiczkiem, dziewicą w wieku 19, 20 lat to obciach, wstyd? Co sądzicie?
To zależy jak na to spojrzeć: jeśli (nie)bycie prawiczkiem/dziewicą w tym wieku potraktować jako modę (styl bycia)-to tak. Jednak myślę, że nie należy tego tak traktować, tylko jako wyraz dojrzałości i to pod każdym względem. Zbyt wczesne rozpoczęcie współżycia często niesie za soba przykre konsekwencje, a wtedy dopiero wstyd.
Ja za pare miesiecy koncze 21 lat i jestem prawiczkiem ale co z tego... jakos nie spotkalem osoby z ktora chcialbym to zrobic a w rozmowach wcale tego nie ukrywam.
Jesli chodzi o doswiadczenie to go nie mam ale wieeeele godzin rozmawialem na tematy sexu itp z kolezankami i teraz jak zaczynam rozmawiac np z jakas na GG to ona mi po prostu nie wierzy ze TEGO nigdy nie robilem bo po prostu za duzo wiem... dla mnie to troche dziwne
Jesli chodzi o doswiadczenie to go nie mam ale wieeeele godzin rozmawialem na tematy sexu itp z kolezankami i teraz jak zaczynam rozmawiac np z jakas na GG to ona mi po prostu nie wierzy ze TEGO nigdy nie robilem bo po prostu za duzo wiem... dla mnie to troche dziwne

"Niezależnie od sytuacji zawsze broń swoich racji
To dla Twojej informacji, reszta jest owiana tajemnicą
Jedni będą krytykować - inni się zachwycą
Jedni będą Cię szanować - drudzy znienawidzą"
Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
wlasnie dlatego nie z kazdym sie rozmawia na te tematy.. .a poza tym co to kogo obchodzi czy sie juz ktos inny kochal czy nie... zwlaszcza w przypadku facetow fizycznie nic sie nie zmienia... moze co najwyzej psychicznie ale tego sam nie potrafie jeszcze powiedziec 

Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
teraz jak zaczynam rozmawiac np z jakas na GG to ona mi po prostu nie wierzy ze TEGO nigdy nie robilem bo po prostu za duzo wiem
a wiesz to sie chyba czesto zdarza. czasem mozna gadac o seksie mając tylko wiedze teoretyczna(pogadanki z kolezankami-jak sam piszesz,czy po prostu ogladajac jakies filamy gdzie masz sceny łóżkowe-tez mozna sie czegos dowiedziec). Tak sie chyba czesto zdarza, nawet moi kumple potrafia gadac godzinami o TYCH sprawach choc praktyki jeszcze nie maja.
Jak najbardziej popieram ze nie masz sie czego wstydzic a robic cos bo inni gadaja to najwieasza zbdura,na wszytsko przyjdzie czas
jezeli ma sie kogos to czekanie jest tylko wspaniałym dodatkiem który tylko zwieksza przyjemnosc z tego na co sie tak czeka
Nie koniecznie zwiększa przyjamność, raczej mnoży obawy typu czy będę dobry lub nawet tak prozaiczne jak wyobrazenie, ze to będzie wielki ból... lub nie będzie się potrafić...
"Życie jest cieniem ruchomym jedynie, nędznym aktorem, który przez godzinę pyszni i miota się po scenie, aby za chwilę umilknąć na zawsze.
Jest bajką opowiedzianą przez głupca pełnego furii i wrzasków, które nic nie znaczą."
Jest bajką opowiedzianą przez głupca pełnego furii i wrzasków, które nic nie znaczą."
Nie koniecznie zwiększa przyjamność, raczej mnoży obawy typu czy będę dobry lub nawet tak prozaiczne jak wyobrazenie, ze to będzie wielki ból... lub nie będzie się potrafić...
jezeli chodzi o pierwszy raz to boje sie dwóch rzeczy bólu i nieplanowanej ciązy i mój partner doskonale zdaje sobie z tego sprawe.na szczescie w moim wypadku nie odczuwam zadnych obaw typu czy bede dobra i czy partnerowi bedzie OK. wychodze z załozenia ze wszytskiego umiec doskonale nie mozna

Ja sie nie obawiam ani czy bedzie nam razem dobrze, ani o bol ani o ciaze (bo o tym sie wczesniej juz pomysli zeby sie potem nie stresowac)... ale stresujace troche jest to keidy to wreszcie bedzie 

Fenomen - Prawda
Fenomen - Prawda
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”