inicjacja: jak nie zniszczyć związku próbą zbliżenia
Moderator: modTeam
inicjacja: jak nie zniszczyć związku próbą zbliżenia
Piewszy raz mam jeszcze przed sobą. Moja dziewczyna też. Jeszcze nie rozmawialiśmy o seksie na poziomie naszego związku. Kiedy jesteśmy razem ponosi mnie namiętność, jednak jeszcze nie próbowałem w jakikolwiek sposób doprowadzić do zbliżenia, ani przez rozmowę, ani przez działanie. Chciałbym to zrobić, ale nie chce, żeby popsuło się między nami, jeśli ona nie będzie jeszcze gotowa. Możecie doradzić jak to zrobić delikatnie? Sytuacja jest o tyle śmieszna, że oboje nigdy nie kochaliśmy się.
- ksiezycowka
- Weteran
gargul pisze: W takim wieku powinieneś juz wiedzieć jak dać do zrozumienia swojej wybrance że chcesz się kochać.
Wiesz pomysły to ja miałem i jak widze nienajgoresze pomysły, ale po co ryzykować jeśli można spytać na 2140 użytkowników, ktoś zawsze może podzieliś dobrymi lub złymi doświadczeniami ewentulanie opinią.
Gdybym was nie miał działałbym na wyczucie, właściwie do tej pory polegałem na nim i nic sie nie stało więc chyba tym razem też będę na nim polegał
[ Dodano: 2005-11-09, 00:55 ]
Mysiorek pisze:To nie MY mówimy Ci jak masz zrobić, tylko Ty masz wyciągać wnioski.
Zgadzam się. Możliwe, że źle wyraziłem zbierzność poglądów. Może nie możliwe, ale na pewno...
ja bym powiedział to co większość:
rozmowa rozmowa rozmowa
Rozmawiajmy w związku o wszystkim, to buduje zwiazek.
W związku (dojrzałym) tematów tabu praktycznie nie ma (hehe - no może poza jednym - nie rozmawiajmy zbyt dużo o byłych partnerach...)
rozmowa rozmowa rozmowa
Rozmawiajmy w związku o wszystkim, to buduje zwiazek.
W związku (dojrzałym) tematów tabu praktycznie nie ma (hehe - no może poza jednym - nie rozmawiajmy zbyt dużo o byłych partnerach...)
"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
Rysowałem serca dwa, pytałaś po co to robię.
FALUBAZ! Ekstraliga jest już nasza!
bubu pisze:Ja tam zalecam seks po slubie
O tym już rozmawialiśmy. Ślub jeśli już to dopiero po studiach, a jeśli chodzi o sek przed ślubem z jej strony nie padła jasna deklaracja, ale ...
ptaszek pisze:Poza tym trzeba brać pod uwagę, że nie wszystko musi od razu pięknie wyjść
Z tego zdaje sobie sprawę i mam nadzieje że moja ukochana też, choć dziewczyna nie miała wychowania do życia w rodzinie i w pewnych sprawach oświeciłem ją i z tego tytułu zaskoczyłem. Seksuologiem nie jestem, ale troche zajęć miałem.
Mentor pisze:Z tego zdaje sobie sprawę i mam nadzieje że moja ukochana też, choć dziewczyna nie miała wychowania do życia w rodzinie i w pewnych sprawach oświeciłem ją i z tego tytułu zaskoczyłem. Seksuologiem nie jestem, ale troche zajęć miałem.
hehehe
oświecony
no to w sumie cos już gadałeś z nia na te tematy, to dobrze.
Spotkałęm sie kiedyś z przekonaniem dziewczyny, że dziewica (jeśli błona nie zostanei przerwana) nie może zajść w ciążę. Ale sie uśmiałem.

"Monalizą byłaś mi, marzyłem tylko o tobie
- Sir Charles
- Weteran
gargul pisze:W takim wieku powinieneś juz wiedzieć jak dać do zrozumienia swojej wybrance że chcesz się kochać
A ja wtrące swe trzy grosze i powiem: guzik prawda. To tak samo, jak bym stwierdził: w wieku 13 lat każdy powinien przeczytać "Rok 1984" Orwella (jak ja zrobiłem). Bzdura! Tu nie ma i nigdy nie będzie "powinienieś", bo to uogólnianie - każdy, w zależności od własnej psychiki/charakteru/nastawienia/ wie, co ma robić (i kiedy)/ Veto dla "powinieneś"!
Mentor pisze:Gdybym was nie miał działałbym na wyczucie
I tak jest zawsze najlepiej, pamiętaj o tym... Ty i tylko Ty wyczujesz/zobaczysz, czy już nadszedł ten czas... i czy warto to już zrobić.
http://www.facebook.com/LKSPogonLwow
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
Reaktywowany w 2009 r. Razem przywróćmy świetność tej historycznej drużynie!
http://www.piotrlabuz.pl/
http://michalpasterski.pl/
http://www.mateuszgrzesiak.pl/
TedBundy pisze:A ja wtrące swe trzy grosze i powiem: guzik prawda. To tak samo, jak bym stwierdził: w wieku 13 lat każdy powinien przeczytać "Rok 1984" Orwella (jak ja zrobiłem). Bzdura! Tu nie ma i nigdy nie będzie "powinienieś", bo to uogólnianie - każdy, w zależności od własnej psychiki/charakteru/nastawienia/ wie, co ma robić (i kiedy)/ Veto dla "powinieneś"!
Takie samo veto wniósłbyś do tego że np. 4 letnie dziecko powinno już umiec jeść łyzką
gargul pisze:A założyciel topiku raczej obawia się reakcji na swoje sygnały że mu się chce bo z temtem seksu to jakoś u nich krucho, niz nie potrafi tego okazać.
Trudno się nie zgodzić bo taka była intencja mojego pytania, ale poczułem się potraktowany rzeczowo ... wystarczyło zastąpić "założyciel topiku" na Mentor ... <browar>
[ Dodano: 2005-11-09, 16:05 ]
Zniknę z tematu do soboty wieczór. Jadę odwiedzić ukochaną (Ja studiuje w Krakowie ona W Lublinie

Mentor = "makowa panienka "
O tym sie nie rozmawia , to sie po prostu robi ! musisz ją tak swym zachowaniem nakrecić , by Cię sama nieomal zgwałciła ! inaczej daj sobie spokój
Nie lubie gadania o tym o czym sie gadać nie powinno , jak i pzrepraszania , albo dziekowania po 10 razy , to jest po prostu zenujace ! <browar>
O tym sie nie rozmawia , to sie po prostu robi ! musisz ją tak swym zachowaniem nakrecić , by Cię sama nieomal zgwałciła ! inaczej daj sobie spokój

Nie lubie gadania o tym o czym sie gadać nie powinno , jak i pzrepraszania , albo dziekowania po 10 razy , to jest po prostu zenujace ! <browar>
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Yasmine pisze:Andrew pisze:O tym sie nie rozmawia
ja tam porozmawiac sobie czasami lubie
wiec zważ na to kiedy na ten temat rozmawiasz i o czym ! nie ma to zwiazku z tym topiciem <browar>
ja też mówie , albo dzwonie do swej myszki , kochanie chce mi sie ciupciac ! i to bardzo ! moge przyjechać ! masz czas ?
tyle ,ze Ona nigdy do mne tak , albo podobnie nie napisze

poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora
Właśnie wróciłem. Może w skrócie:
Było <rofl2>. Ugotowałem kolacje, było kadzidełko, świece wino i ... mieszkanie pełne współlokatorek czyli <sex2> nie było za to porozmawiałem sobie z ukochaną o seksie. A taka była moja reakcja :OOO . Wiem przynajmniej, że narazie nie mogę liczyć na wyższy poziom bliskości w łóżku niż całowanie się.
Było <rofl2>. Ugotowałem kolacje, było kadzidełko, świece wino i ... mieszkanie pełne współlokatorek czyli <sex2> nie było za to porozmawiałem sobie z ukochaną o seksie. A taka była moja reakcja :OOO . Wiem przynajmniej, że narazie nie mogę liczyć na wyższy poziom bliskości w łóżku niż całowanie się.
Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”