Seks w trakcie i po ciazy

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Aaron

Seks w trakcie i po ciazy

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 15:34

Mam jedno zasadnicze pytanie do pań i do ich partnerów.. jak to jest z sexem u kobiet w czasie ciąży no i po narodzinach potomka, moja dziwczyna aktualnie jest w ciąży.. załuważyłem że jako tako ze współżyciem nie ma problemów, a co będzie po urodzienieu?

Słyszałem że kobiety mogą stracić zainteresowanie partnerem, czy to jest prawda? Prosze o wypowiedż ludzi niejako doświadczonych w tej sprawie,jak to u kobiet przebiega...

(Heh... jeszcze niedawno radziłem się, was na temat problemów ze współżyciem, a tu prosze w marcu będe tatą)...
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 13 gru 2004, 18:54

Sorry, że tak nie na temat, ale ile lat ma Twoja dziewczyna?
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 18:59

Moja dziewczyna ma 18 lat.. Ja zresztą też
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 gru 2004, 19:02

To cos zle podales przy rejestracji, bo pisze ze masz 19.
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:04

Nieistotne, powiedzmy że niedługo będe miał upragnione 19 heh.. ;o)
Awatar użytkownika
kurek
Maniak
Maniak
Postautor: kurek » 13 gru 2004, 19:10

ciekawe czy wpadka czy celowo... :>

nie mam doswiadczenia z ciaza ale wydaje mis ie ze po urodzeniu to bedziecie mieli malo czasu na sex...
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...
Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...
Zamykam serce i udaje ze nie czuje...
To nie jest yba najlepsza modlitwa...
.:LZY:.
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:12

To było pytanie retoryczne mniemam.. :549: się pytam w razie gdybym znalazł chwilke, w przerwach między obowiazkami ;)
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 gru 2004, 19:14

Z uzytkowniczek ktore sa mamuskami to wiem ze SueEllen ktora juz nie wchodzi (ale jej posty sa wiec mozesz poszukac, niestety nie pameitam gdzie - opisala to dosc dobrze) i Kathrin. Wiec one powinny sie wypowiedziec.
Ew. ktorys z panow - tatuskow. Mysiorek i Krzys (nikt wiecej mi do glowy nie przychodzi).
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 19:20

Ja to przerabialam ostatnio wiec jestem na biezaco, juz spiesze z pomoca :564:

W czasie ciazy problemow nie bylo, tylko gdy brzuch juz bardzo urosnie to trzeba wybierac takie pozycje by partnerce bylo wygodnie, niektore musicie na jakis czas odstawic bo dla ciezarnej sa zbyt meczace. Ale spoko, celibat w trakcie ciazy nie grozi :P

A po narodzinach, sama mialam ten problem. Jesli Twoja dziewczyna bedzie szyta (bo podczas porodu czesto 'sie peka' :) ) to oczywiscie trzeba poczekac ze stosunkiem dopoki nie zdejma szwow. A potem po kawalku probowac co pare dni az przestanie bolec. To wszystko kwestia indywidualna i trzeba probowac dopoki bol ustapi :)

A jesli chodzi o utrate zainteresowania to slyszalam raczej ze czasem po porodach rodzinnych facet traci zainteresowanie kobieta. Ja zainteresowania partnerem nie stracilam i mialam ochote na sex nie mal od razu ale musielismy poprzestac na pieszczotach ze wzgledu na szwy.

Nie martw sie, wszystko bedzie ok :)
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:21

taa... chyba nawet kiedyś coś takiego czytałem,teraz niemogłem znalezc :554: teraz po prostu mnie to interesuje bardziej niż wcześniej ;) poszukam jeszcze, może któraś z podanych osób mi odpowie
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 19:23

Juz odpowiedziala bym powiedziala :)

Ja sama pare dni temu zasiegalam rady na priv u Krzysia w tej sprawie :)
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:26

Właśnie też słyszałem przypadkach gdy facet po takim "widowisku" tracił ochote, dlatego zdecydowaliśmy,że urodzi sama :P

Taa.. podczas ciąży to nie ma problemów.

Częściowo mnie pocieszyłaś.. obawiałem się tego,że po urodzeniu maluszka kobieta po prostu jest zainteresowana jedynie dzickiem, a facet schodzi gdzies na dalszy plan :558:
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 gru 2004, 19:28

No wiesz, trudno oczekiwac zeby po porodzie jak dzidzius bedzie bylo tak jak byliscie sami... No ale nie przesadzajmy tez w druga strone :)
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 19:29

Wiesz to chyba kwestia raczej tego, ze przy dzidziusiu jest MAAAASAAAA roboty :) I to nie kwestia braku zainteresowania ale braku sily na ruszenie nawet czubkiem palca. Ale najgorsze sa pierwsze dni, potem jak sie przyzwyczaicie jest juz z gorki :)

A co do rodzenia samej to proponuje zastanowcie sie jeszcze, byl tu topic o tym. To naprawde bardzo laczy ludzi, taki porod rodzinny.
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:31

Widzisz, to jest dla mnie nawet zrozumiałe,że nie będzie tak samo. Ale kto powiedział,że odrazu tragicznie?

po prostu gdzieś podświadomie każdy facet się troszkę,że tak powiem "obawia" ;)
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 19:45

Znow Mav sie zdenerwuje :) EDYTUJ

A wiez... wiesz, miedzy nami bardzo poglebila sie wiez przy porodzie rodzinnym. Ale wydaje mi sie, ze dziecko rowniez w pewien sposob cementuje zwiazek, uczy jeszcze wiekszej odpowiedzialnosci. Nie tylko za siebie nawzajem lecz rowniez wspolnej za bezbronne malenstwo.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 gru 2004, 19:50

E tam zdenerwuje. Delete i po problemie. Jego strata bo pytania nie ma.
Ale dzieki ze mi pomagasz :D
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 19:54

Ale jest odpowiedż :D pomyłka... Mnie również się wydaje,że to musi być fajne uczucie, patrzeć na dzidziusia, i wiedzieć że jest owocem uczucia dwojg ludzi.

Dzięki za odpowiedzi...
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 20:02

Mav ja przez 4 lata bylam moderatorem na innym forum i mi weszlo w krew po prostu :D. A druga sprawa ze nie toleruje posta pod postem tego samego autora, irytuje mnie to.
Awatar użytkownika
Mysiorek
Weteran
Weteran
Postautor: Mysiorek » 13 gru 2004, 20:40

Podczas ciąży...bez obaw :619: bo hormony często zmieniają Kobietę w demona sexu :D
Po porodzie to tak jak napisała Kathrin... musi się wszystko zagoić i na spokojnie można zaczynać.
Ale pamiętaj!!! W tym okresie Kobieta potrzebuje przede wszystkim poczucia opieki ! i bezpieczeństwa ! Będziesz, również, bombardowany pytaniami o atrakcyjność i musisz zapewniać Ją o tym!!!
A najlepiej gdybyś był przy porodzie z 1000 względów, a nawet z tego względu, aby zobaczyć na własne oczy, dlaczego Kobiety sądzą, że mogły nagle stać się nieatrakcyjne.
Przygotuj się na to, że płaski brzuszek Twej Pani już nie będzie tak samo wyglądał, a piersi po długim karmieniu nie będą miały tej jędrności! I zdaj sobie sprawę, że to Twoja zasługa!!

A tak na marginesie... powinien być przymus uczestnictwa obojga partnerów przy porodzie.
Wiem co mówię! Tych "związków" z dzieckiem nie nabędziesz w inny sposób. Nie wspomnę o dodatkowych więziach z partnerką.
KOCHAJ...i rób co chcesz!
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 20:44

Dokladnie, ja sie dwoma rekami z zgadzam z Mysiorkiem, porod rodzinny to super sprawa z bardzo bardzo wielu wzgledow :). Naprawde polecam, zastanow sie jeszcze.

A co do bombardowan pytaniami o atrakcyjnosc to tak, tak... to sie zgadza :) Namietnie sie oddaje temu zajeciu. Dlatego tez uwazam ze porod rodzinny to dobra sprawa ze kobieta przy takowym nie traci tak bardzo poczucia bezpieczenstwa.
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 21:00

Może faktycznie macie racje i powinniśmy zaryzykować.

Problemów ze współzyciem nie ma :D natomiast pojawiają się różne problemu i kłótnie. Boże czy każda kobieta podczas ciąży jest taka drażliwa, i kłotliwa? po prostu czasami nie da się z nią siedzieć :566:

Sądze że ciąża nie powinna jej tak zaszkodzić ;) no pewnie zmiany są oczywiste..

Za jakiś roczek trzeba będzie pomyśleć o ślubie.. ehh, chciałbym nie mieć tylu wątpliwośći :549: ten rok będzie decydujący.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 13 gru 2004, 21:10

JA na bank bede chcial aby moja Pani wybrala porod rodzinny :)
Gość

Postautor: Gość » 13 gru 2004, 21:23

Ja mialam odwrotnie, najpierw slub, potem po roku dziecko :)

Zapewniam ze kazda jest drazliwa, klotliwa i nie pasuje jej czasem nawet kolor scian ;). To trzeba po prostu przezyc.

Mav, bardzo dobrze mowisz :)
Aaron

Postautor: Aaron » 13 gru 2004, 21:26

No cóz, ja jak to się mówi zacząłem od końca :P

Tak ona sama mi powtarza że jej przejdzie.. i będzie dobrze.

Jestem cierpliwy :D
Awatar użytkownika
Mona
Weteran
Weteran
Postautor: Mona » 13 gru 2004, 23:57

Mysiorek pisze:Podczas ciąży...bez obaw :619: bo hormony często zmieniają Kobietę w demona sexu :D
Po porodzie to tak jak napisała Kathrin... musi się wszystko zagoić i na spokojnie można zaczynać.
Ale pamiętaj!!! W tym okresie Kobieta potrzebuje przede wszystkim poczucia opieki ! i bezpieczeństwa ! Będziesz, również, bombardowany pytaniami o atrakcyjność i musisz zapewniać Ją o tym!!!
A najlepiej gdybyś był przy porodzie z 1000 względów, a nawet z tego względu, aby zobaczyć na własne oczy, dlaczego Kobiety sądzą, że mogły nagle stać się nieatrakcyjne.
Przygotuj się na to, że płaski brzuszek Twej Pani już nie będzie tak samo wyglądał, a piersi po długim karmieniu nie będą miały tej jędrności! I zdaj sobie sprawę, że to Twoja zasługa!!

A tak na marginesie... powinien być przymus uczestnictwa obojga partnerów przy porodzie.
Wiem co mówię! Tych "związków" z dzieckiem nie nabędziesz w inny sposób. Nie wspomnę o dodatkowych więziach z partnerką.

Nic dodać i nic ująć Mysiorku :564:

Nie ma szablonu,jeżeli chodzi o chęć na sex w czasie ciązy i po porodzie.Każda kobieta jest inna i całe szczęście :D
"Cause we all have wings, but some of us don’t know why"

Joe Cocker
Awatar użytkownika
kurek
Maniak
Maniak
Postautor: kurek » 14 gru 2004, 00:10

ja też wole najpierw slub a potem dziecko :)
a co do porodu rodzinnego to koniecznie!!!
nie mogl bym zostawic mojego kociaka samego :D

(a ja jestem adminem na 2 forach i modem na trzecim :P
co prawda nie maja takiego podzenia jak to ale za to sa w nowszej wersji do ktorej sie już przezwyczailem
tam 2 posty pod rzad sie same sklejaja :P )
Zamykam oczy i udaje ze nie widze...

Zatykam uszy i udaje ze nie slysze...

Zamykam serce i udaje ze nie czuje...

To nie jest yba najlepsza modlitwa...

.:LZY:.
Awatar użytkownika
Maverick
-#
-#
Postautor: Maverick » 14 gru 2004, 01:54

Kathrin, a moze bys opisala swoj porod :D Ciekawe czy cos sie zmienilo od czasu akcji "rodzic po ludzku" :D
Redd's
Bywalec
Bywalec
Postautor: Redd's » 17 gru 2004, 17:31

Gratuluje!!!
jestem swierzo upieczona mama , moje malenstwo ma 4,5 mca!!! :570:
Co do seksu to kochalismz sie z mezem do kona praktycznie, choc powiem szczerze ze koncowka Hmmm dziwna . Ja z brzuchem) a mialam w sumie maly, a on gdyies miedzy moimi nogami!!! :570:
a po ciazy...4 tyg po juy mogalam a bzlam cieta wiec w sumie spoko! odczucia te same i milosc do niego tez ta sama!!! mimo dziecka!

p.s. mam nadzieje ze bedziesz przy porodzie
Awatar użytkownika
Andrew
Weteran
Weteran
Postautor: Andrew » 17 gru 2004, 19:42

"Przymus uczestnictwa obydwu parterow "przy porodzie ??? co za infantylny pomysł , juz kiedys mówiłem na ten temat , facet tam nie ma nic do roboty A wy kobiety to co juz nawet " same " urodzic nie potraficie !?? moze jeszcze do ubikacji za wami i Tyłeczki podcierać !! :547: :547: :547: :547: :547:
poszukuje radia CEZAR - QUADRO unitry diora

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”