Dyskrecja

Zagadnienia związane ze sferą fizyczną (cielesną), a także z problemami dotyczącymi tematów współżycia i kontaktów cielesnych. Pozycje seksualne - wymiana doświadczeń.

Moderator: modTeam

Play
Początkujący
Początkujący
Dyskrecja

Postautor: Play » 05 cze 2004, 23:49

moze to glupie ale jak dyskrtenie powiedziec swojej ukochanej (tzn. tak zeby sie niepoczula zle - czyt. niekochana badz zeby sobie zle o mnie nie pomyslala ) ze przydalo by sie troszke urozmaicenia podczas zblizen ?
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 06 cze 2004, 04:01

Może sam zainicjuj coś? Tak powoli...
I sama się przekona z czasem
Awatar użytkownika
Aga
Maniak
Maniak
Postautor: Aga » 06 cze 2004, 08:20

My z ukochanym często przeprowadzamy sobie takie gry, które nam mówią co chcielibyśmy zmienić ale wstydzimy się powiedzieć. Np. Bierzemy do ręki po kartce i długopisie i ustalamy podpunkty:
1. Co chcielibyśmy lekko poprawić w naszym wyglądzie
2. Co chcemy w sobie zmienić
3. Co nas w sobie denerwuje
4. Co zmienilibysmy w seksie
5. Czego byśmy chcieli spróbować w seksie
Oczywiście piszemy to o partnerze (ale wszystko w delikatnej formie, a nie np. "jesteś zasranym egiostą) i wymieniamy się kartkami. CZytamy to, dyskutujemy nad tym i zastanawiamy się jak to zmienić na lepsze. Polecam
Awatar użytkownika
natasza
Weteran
Weteran
Postautor: natasza » 06 cze 2004, 12:16

Aga, całkiem dobre..

a nie wynikła nigdy kłotnia z tej zabawy?
Play
Początkujący
Początkujący
Postautor: Play » 06 cze 2004, 13:01

probowalem jzu cos zainicjowac jednak zawsze konczylo sie na gestach siwadczacych ze nic z tego no wiec odstepowalem hmm co do tej metody z kartkami wyproboje ciekawa metoda
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 06 cze 2004, 13:49

hm...no jeśli ona nie chce to chyba na siłę nie ma co :) Możesz spytać czemu nie chce...
Z własnego doświadczenia wiem, czasem dziewczyna może pomyśleć "Dlaczego chce urozmaicenia, czy nie jest mu dobrze tak jak teraz? A moze juz go nie podniecam? A moze juz mnie nie kocha?" Dlatego trzeba z tym delikatnie, a jak się nie będzie podobać to od razu zmienić
A o jakie urozmaicenia Ci chodzi? Inne pozycje?
(jeśli mozna wiedzieć)
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 06 cze 2004, 19:43

Hmm, nie wiem, co mogłabym więcej poradzić, bo sama mam dosyć bujną wyobraźnię i spory temperament. Lubie wprowadzać swoje pomysły w życie, a i ze mój dfacet też jest za eksperymentami, to nie mamy problemów z dogadaniem się. Co jest wspaniałe, bo nie mamy żadnych oporów w rozmowach na takie tematy... Żadnych...
Mam nadzieję, że jakoś ci się uda i że może ktoś ci pomoże...
Ostatnio zmieniony 16 lis 2004, 23:54 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
Play
Początkujący
Początkujący
Postautor: Play » 06 cze 2004, 22:16

nie zebysmy mieli opory w rozmowie o tych sprawach chodzi o to zeby wlasnie nie poczula sie tak jak to napisala "taka jedna" :], mowiac o urozmaiceniach mam na mysli przedewszystkim jakies nowe pozycje(eksperymenty:). Jednak moaj luba chyab sie wstydzi bo inaczje tego nie potrafie wytlumaczyc, oczywiscie nei ma sie czego wstydzic bo jest sliczniutka ;]
Awatar użytkownika
Triniti19
Weteran
Weteran
Postautor: Triniti19 » 07 cze 2004, 12:13

No wiesz każda nawet najładniesza dziewczyna nie uzna siebie za śliczniutką. Taka jest już nasza natura :). Ale pomysł z karteczkami jest fajny. Proponuje samemu coś zainicjować podczas zbliżenia. Zmień pozycje i wtedy może jej się to spodobać. Czasami jest to lepsze niż rozmowa, bo potem zwykle się ją analizuje, przymyśla się. Chociaż porozmawiać też warto. Ale nie naciskaj.
"Wczuj się w smutek usychającej gałązki, gasnącej gwiazdy i konającego zwierzęcia,
lecz przede wszystkim odczuj ból i smutek człowieka"
Awatar użytkownika
fish
Weteran
Weteran
Postautor: fish » 07 cze 2004, 14:52

Nie przejmuj sie tak bardzo. Jeszcze trochę i sama zacznie eksperymentować. Nie wie po prostu jak jej jest jeszcze najlepiej. Nie naciskaj w każdym razie. Cały czas delikatnie próbuj a w końcu dojdziecie do porozumienia.
Pozdrawiam i życzę powodzenia.
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 07 cze 2004, 15:27

my właściwie eksperymentowaliśmy od razu...ale czasem się wkurzam jak on chce codziennie inną pozycję...no bo jakby było dobrze to by nie chciał...ale już się przekonałam że to nie o to chodzi, po prostu lubi eksperymenty :) poza tym kondycji nie mam i mi w niektorych niewygodnie...
Ja podobno jestem zboczona wiec jak tylko coś nie jest dla mnie niewykonalne (np pozycja w staniu na rekach :D) to próbujemy :)
wydaje mi się że krótko ze sobą jesteście, może Twoja dziewczyna potrzebuje czasu...
"Bierz od świata to, co Ci daje, ale nie domagaj się tego, czego Ci dać nie chce. Natomiast prosić możesz zawsze."
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 cze 2004, 17:56

taka_jedna pisze:my właściwie eksperymentowaliśmy od razu...ale czasem się wkurzam jak on chce codziennie inną pozycję...no bo jakby było dobrze to by nie chciał...ale już się przekonałam że to nie o to chodzi, po prostu lubi eksperymenty :) poza tym kondycji nie mam i mi w niektorych niewygodnie...
Ja podobno jestem zboczona wiec jak tylko coś nie jest dla mnie niewykonalne (np pozycja w staniu na rekach :D) to próbujemy :)

To dokładnie jak u mnie :D

wydaje mi się że krótko ze sobą jesteście, może Twoja dziewczyna potrzebuje czasu...

Zgadzam się też z tym, że ona może potrzebuje czasu. W końcu nie wszyscy musza od razu być tak pozytywnie nastawieni do eksperymentów...
Awatar użytkownika
Duszek
Pasjonat
Pasjonat
Postautor: Duszek » 07 cze 2004, 18:47

takze wg mnie ona potrzebuje czasu.. ja na poczatku tez bylam niechetna jakimkolwiek zmianom.. tez sie strasznie wstydzilam.. a teraz.. az mnie facet nie poznaje :-)
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 07 cze 2004, 19:28

Duszek pisze:takze wg mnie ona potrzebuje czasu.. ja na poczatku tez bylam niechetna jakimkolwiek zmianom.. tez sie strasznie wstydzilam.. a teraz.. az mnie facet nie poznaje :-)

Hmm, może to i lepiej dopiero z czasem się rozkręcić...?! Bo bedąc zawsze (a także od zawsze jak jestem z Nim) zawadiacką kotką w łóżku, chwile zmęczenia lub niechcenia mogą być źle przez faceta odbrane... No, ale by tych chwil było jak najmniej. Ja narazie nie mam z tym problemów :D
Play
Początkujący
Początkujący
Postautor: Play » 09 cze 2004, 08:34

hehe no prosze ;] stanie na rekach o jesu toz to niewykonalne ;p nei no ja ne naciskam bo to nei o to chodzi w tej calej "zabawie" :) a co do czasu bycia ze soba no to razem jestesmy juz 2 lata i 7 miechow ;] jak dla mnei to chyba kawalek czasu :564:
Play pisze:tak ps. sophie nie wiem czy wiesz czyj obraz masz jako avatar ;] ale ten malarz jest swietny :569:

Uzywaj przycisku EDYTUJ!
Maverick
Awatar użytkownika
sophie
Weteran
Weteran
Postautor: sophie » 09 cze 2004, 14:48

Play pisze:tak ps. sophie nie wiem czy wiesz czyj obraz masz jako avatar ;] ale ten malarz jest swietny :569:

Oczywiście, że wiem... Uwielbiam go!
Ostatnio zmieniony 16 lis 2004, 23:56 przez sophie, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 10 cze 2004, 23:48

rzeczywiscie trochę ze soba jestescie :) A od jakiego czasu się kochacie?
Jeśli ona ma kompleksy to powiedz że podczas pozycji na pieska wyszczupla się pupa a nogi od jeźdźca :) powinno pomóc jak znam kobiety :P
Play
Początkujący
Początkujący
Postautor: Play » 11 cze 2004, 23:33

hehe no to musze sprobowac :D no kochamy sie od poltorej roku prosze o inne miejsca gdzie sie co wyszczupla ;]]]
Awatar użytkownika
taka_jedna
Maniak
Maniak
Postautor: taka_jedna » 14 cze 2004, 21:50

nie mam pojęcia, dwa powyższe zauważyłam na sobie, a jeśli już taki zlepek kompleksów jak ja zauważa że mnie gdzieś wyszczuplilo to już musi być prawda :P

Wróć do „Seks, kontakt fizyczny”